![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 13:31:46
|
|
|
|
alysa
|
Dans sm pa dobla kinderpet ... vsaj nekaj imam za , vse ostalo pa me še čaka ... Uživajte, js grem mal v MB v Rutarja, pa sestro obiskat ... pa bo sobote konc ...
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 16:22:18
|
|
|
|
Marsy
|
Ojla! Ali katera od vas ve, katere dneve naslenji teden poteka šola za starše v Kopru? Ko sem v petek klicala tja, je sestra rekla, da je v pon ob 8h, datum imam pa napisan kao v sredo. In do ponedeljka zjutraj je to verjetno mal težko preverit... Jutri gremo dol, pa sem mal zmedena. Mal smo že pakirali, pa ne smem preveč, ker avta ne moreva pripeljat do stanovanja in bo treba nosit s parkirišča. No, lubi bo nosil, jaz bom bolj moralna podpora . Kaj pa imava midva že za najinega otročka? Eno žogo, ki so mi jo dali sodelavci ta teden za zadnji dan službe. Sem hotla mal komentirat, da moja prijateljica je pa voziček dobila, ko je šla na porodniško... No, pa veva, kateri voziček bova kupila . Oblačil bom veliko dobila od prijateljic, tako da mi menda za to ni treba skrbet. Plan imava pa iti v Ikeo po posteljico in še kaj, kar bi bilo pametno imeti. Pa še eno vprašanje imam. Glede štetja otročkovih gibov. Od kdaj naprej moramo biti pozorne na to, da jih je vsaj 10? Pa kako si to razlagate - da ga začutiš 10x na dan ali pač 10 premikov? To jih je lahko v 1 minuti . Lepo soboto
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 17:11:36
|
|
|
|
meta21
|
Pa še eno vprašanje imam. Glede štetja otročkovih gibov. Od kdaj naprej moramo biti pozorne na to, da jih je vsaj 10? Pa kako si to razlagate - da ga začutiš 10x na dan ali pač 10 premikov? To jih je lahko v 1 minuti . Lepo soboto Čutit ga moraš 10x na dan ne da 10x brcne. Jaz ti priporočam, da ne šteješ ampak si pozorna le na to, da se gibanje porazdeli preko celega dne. Vmes pa seveda spi. Mislim, da imaš v 31. tednu na RR nosečniškem koledarčku to opisano.
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 17:25:12
|
|
|
|
lana17
|
Ojla, babnice! Spet je vroce za znoret. Sem pravkar prišla iz LJ, sem neke škatle iskala po Obiju in Rutarju, pa očitno pravi čas, ker nimajo nobene izbire. Sicer sem našla dve in lahko zdaj začenem pospravljat sobo. Ampak nisem nič pri volji. Meta21 kako napreduješ pri pospravljanju? Vrjetno imaš pomočnika. Moj spi, ker je danes ob 1 popoldan domov prišel, pnoč je pa bolj mal spal.
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 17:32:35
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: *bubi* me pa dajejo letos neke tehnične zadeve Mislim, da ravno letos ni tistih posebnih tehničnih težav, ki znajo morje zagrenit ....mislila sem bolj take nosečniške .... okornost, pa strah....no ja, mogoče niso ravno tehnične, so pa ne ke vrste težave.....
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 17:34:23
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: pf ...., ker me je šivanja in rezanja bolj strah kot poroda v celoti. mene tudi, pa da spet ne bi šlo ven...zato že fajn razmišljam o CR
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 17:37:43
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marsy Pa še eno vprašanje imam. Glede štetja otročkovih gibov. Od kdaj naprej moramo biti pozorne na to, da jih je vsaj 10? Pa kako si to razlagate - da ga začutiš 10x na dan ali pač 10 premikov? To jih je lahko v 1 minuti . 10 krat na dan...... tisto ko naenkrat naredi več premikov se šteje 1x
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 17:42:20
|
|
|
|
gold fish
|
.... samo na brzino..... ...fajn se imejte....se beremo in pišemo spet v petek..... držite pesti, da bo vse OK..... ...zdaj pa moram it pakirat, ker smo bili še danes na enem rojstnem dnevu s kosilom, pol smo malo spančkali, zdaj pa je res že čas, da vržem kopalke, par brisač, kako oblekco v kufer in grem počasi spat...šibamo okrog 2zjutraj , Saraya tebe bi še lahko pozdravila preden da grem ... ...nič uživajte...jaz grem malo na off ... Pozdravček,
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 18:07:20
|
|
|
|
arabela*
|
kuc kuc Danes me moje počutje malo,ampak res malo preseneča.Je kar vzdržno.Zjutraj sem bila malo sama,sem moja dva poslala v štacuno,pa po opravkih,da sem dala malo živce na off. Poll še je kolega prišel na obisk,sem malo lanarila,pol sem vse naredila,pa postorila,pa še moja dva sta mi pico prinesla.Skratka fajn. No,prej smo pa mi tud bili v Baumaxu,smo tuš kabino novo kupili . Sedaj pa se bomo počasi odpravili na Lent nekaj pojest .Se mi zdi,da ko se kolikor vredu počutim,probam vse izgubljeno nadomestit. No za povrh pa še bom jutri cel dan v Avstiji,spet v tej vročini .Pol pa bodi srečn. Nič punce,lep vikend vam želim, midve pa se še kaj danes bereva
< Sporočilo je popravil Saraya -- 5.7.2008 18:08:12 >
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 18:41:01
|
|
|
|
Lara Croft
|
Matr je vroče..... za ****, no.... pa glava me že od včeraj boli in je še slabše.... Ufaaaaaaaaaaaa.... pa meni vročina ponavadi ne povzroča problemov.... ma to je pa zdej tu mač, nooooooooooooooooooooooo....
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 18:48:37
|
|
|
|
pf
|
Gold fish lepo se imej na morju. Meni je pa danes bilo še kar znosno, mislim vročina. Se kar poznajo malo te včerajšnje nevihte, pa dežek skozi celo noč skoraj.
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 19:11:39
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: lana17 Moj spi, ker je danes ob 1 popoldan domov prišel, pnoč je pa bolj mal spal. To da je tvoj lenušček, že vemo, ampak da že zdaj hodi tak pozno domov neprespan, kaj šele bo? Najbrž si mislila . Jaz sem zaenkrat razsortirala samo knjige, zato soba trenutno zgleda še slabše kot včeraj. Saj mamo še nekaj cajta, ne?
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 20:13:32
|
|
|
|
*bubi*
|
Gold fish, maximalno lepo se imejte na morju!
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 5.7.2008 20:41:42
|
|
|
|
ključek
|
Ti povem septembra, ker si res želim, da bi pomagalo, ker me je šivanja in rezanja bolj strah kot poroda v celoti. jpppp..................mene isto...............
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 0:26:54
|
|
|
|
arabela*
|
kukuc,a že vse spite??
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 8:01:43
|
|
|
|
*bubi*
|
Dobro jutro! kukuc,a že vse spite?? Ne več, Saraya IZVIRNO SPOROČILO: Me to you Ti povem septembra, ker si res želim, da bi pomagalo, ker me je šivanja in rezanja bolj strah kot poroda v celoti. jpppp..................mene isto............... ja,.... mene tudi Nekaj upanja mi daje dejstvo, da bi naj bil malo manjši. Bomo videli.
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 13:23:35
|
|
|
|
meta21
|
sam tolk, da ne bomo več na drugi strani!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 13:52:49
|
|
|
|
ključek
|
kukuc,a že vse spite?? ti pa si nočna ptica................
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 13:55:21
|
|
|
|
ključek
|
Čutit ga moraš 10x na dan ne da 10x brcne. Jaz ti priporočam, da ne šteješ ampak si pozorna le na to, da se gibanje porazdeli preko celega dne. kaj pa če ga ne čutiš 10x na dan??? zakaj pa ni pametno šteti?? ker si verjetno samo živčen, če ni 10x al kako?? ker naš je aktiven najbolj zvečer, zelo malo zjutraj in skoraj nič čez dan................. ................in me že zdej skrbi teh 10..................
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 14:37:26
|
|
|
|
gloria
|
Me to you jaz sem tud mislila da velja 10 brcik ne pa 10 čez ceu dan ....pa tam še piše(na nosečniškem kolendarju)med katero uro naj bi jih čutil.......ni vrag da se bom zdej spet morala sekirat .......zdej si pa res želim da bi že bil september tu......
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 17:57:09
|
|
|
|
*bubi*
|
Z gibi se dejansko ugotavlja samo to, da je otroček živ. Zaradi tega je bolj pomembno, da se ga čuti (vsaj po malem) cel dan. Ne gre za "tekmovanje", da bi od 7-10 dopoldan našteli ne vem koliko gibov, potem pa bi nam bilo vseeno, če tisti dan sploh ne brcne več. Je pa res, da itak ne moremo nič naredit..... zato je pomembno samo to, da pač čutiš čez cel dan in ne, da šteješ in se obremenjuješ okol te desetke. Jaz recimo v 1. sploh nisem rabila štet. Res pa je, da sem na kontroli vedno rekla, da ful brca cel dan, ker je res.
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 18:25:44
|
|
|
|
meta21
|
jao, smo aktivne! Nas je vročina naredila čisto pasivne! Jaz grem pa zdaj na veselico , ker se mi je ful zaluštalo čevapčičev! Mljask!
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 18:31:09
|
|
|
|
meta21
|
IZVIRNO SPOROČILO: Me to you Čutit ga moraš 10x na dan ne da 10x brcne. Jaz ti priporočam, da ne šteješ ampak si pozorna le na to, da se gibanje porazdeli preko celega dne. kaj pa če ga ne čutiš 10x na dan??? zakaj pa ni pametno šteti?? ker si verjetno samo živčen, če ni 10x al kako?? ker naš je aktiven najbolj zvečer, zelo malo zjutraj in skoraj nič čez dan................. ................in me že zdej skrbi teh 10.................. Je že bubi odgovorila! Me to you in glorija, nič se vama ni treba sekirat. Če si ti bolj aktivna in skoz na nogah, ga lepo ziblješ, dojenček pa spi in ne ve da se mamica sekira, ker je preveč priden. Malo več počivaj pa te bo že spodbodel s kakšno brco.
< Sporočilo je popravil meta21 -- 6.7.2008 18:32:55 >
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 19:42:31
|
|
|
|
ključek
|
jao, smo aktivne! grozne smo, a ni tko???? včasih smo bile čist na vrhu, zdej nas morm pa prou iskat........
|
|
|
|
RE: Septembrke 08 - 2. del 6.7.2008 19:52:41
|
|
|
|
ključek
|
Sedaj pa se bomo počasi odpravili na Lent nekaj pojest je blo dobr.................... ???
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubrikiKaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.