|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 1. del
27.6.2008 10:29:57   
hijenca
Pozdravljene!

Mi smo user posted image , ker smo danes malo slabše spali. Sem pa sedaj komaj Vidka uspavala. Krči naju tako muči jo, da se deremo po dve uri skupaj. Koroške kapljice so bolj ali manj samo za posladkanje, mislim, da nam nič več ne pomagajo. Še D3 kapljice nas zraven mučijo, pa imama samo 1 kapljico na dan. Tako da, jaz ne vem več, kaj naj delam. user posted image user posted image

Jaz sem že ponovno fasala vnetje, ko je nosečnost minila, sem jaz že na vnetju. Pouser posted image . HB, da sem imela še doma canesten svečke, ker ima moja G namreč dopust, k onemu drugemu G pa ne grem več. Sem bila v nosečnosti pri njemu, ker je bila nuja, sedaj pa ne hvala. 80user posted image letni ded, pa ne bo več po meni šaral. Bom nekak zdržala.

alaaaaarmmm..............

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
27.6.2008 10:30:25   
Soncnica Sandra ***
Rabim en nasvet:
naša mala Manca ful težko kaka. Kaka 1x na dan in takrat ful, ampak res FUL. Pred tem se pa ful napenj pa joka da je groza. Pa sploh ne more pančat, če pa že malo zadrema takrat se pa po parih minutah takoj zbudi, ker jo tako zvija, da začne ful jokat.
Ima katera kašen nasvet. Pa tisto s termometrom v ritko ne pomaga.

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
27.6.2008 10:34:58   
hijenca
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***

Rabim en nasvet:
naša mala Manca ful težko kaka. Kaka 1x na dan in takrat ful, ampak res FUL. Pred tem se pa ful napenj pa joka da je groza. Pa sploh ne more pančat, če pa že malo zadrema takrat se pa po parih minutah takoj zbudi, ker jo tako zvija, da začne ful jokat.
Ima katera kašen nasvet. Pa tisto s termometrom v ritko ne pomaga.

Moj Videk tudi kaka 1 krat na dan. Zvija ga cel dan in se zelo napenja. Postane prav rdeč v obrazek. Jaz ga takrat razvijem, ga pustim na previjalni razvitega in se on ponavadi laže pokaka. Laže se zbrca in mu pomaga. Tisto s termometrom pa ne poznam user posted image

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
27.6.2008 10:39:32   
Soncnica Sandra ***
Veš hijenca moja mala nosi še oprnice za kolke in potem še toliko bolj težko kaka, ker se ne more razbrcati, ker ji nogice narazen drži.
Drugače pa baje veliko user posted image  pomaga, če termometerček namažeš z hladilno kremo in mu ga malce porineš v ritko (čisto narahlo) in potem ful ležje kaka.

PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
27.6.2008 10:41:16   
80kaja
živjo ss in hijenca
tudi naše dete kaka enkrat na dan ali pa celo enkrat na dva dni...včeraj ni kakala in me prav skrbi kaj bo danes....se mi pa sicer ne zdi,da je bolj nemirna oz.da bi jo zelo zvijalo...ampak se bolj sprašujem kako hudiča ne kaka,ko pa bi ves čas papala in papala...ampak zgolj po par minutk user posted image
nevem kaj čmo nardit punce...
pozdravček,kaja

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
27.6.2008 10:44:24   
jana81
no zdj lahk mal več napišem, ker sem dala Nejca spat.

Torej Naty mi smo tud mel po unih pamperskih izpuščaje, pol sem pa nabavla Mullerjeve new born 4-7kg (Nejc ma že 5400g) in sem ful zadovoljna, za ponoč mam pa baby dry so pa od 4-9kg.

mamin sonček naš kr vredu prenaša vročino, ko je res vroče ga zunaj dam v bazenček in se malo ohladi.

hijenca ti si blizu avstrije, pojdi si po lefaxin ali antiflat kaplice za krče. Enim pomagajo ene, drugim druge.

SS daj ji čajček z janežem in kumino, ampak daj zelo malo janeža in kumine.
Ali pa ko vidiš da se napenja, ji pomagaj tako da ji ritko dviguješ  ,pa nogice ji krči proti trebuščku, tako delamo mi, in potem strela ko nor.

rabim pa tud jst eno pomoč no bolj informacijo.
naš mali falot skos tišči rokico v uste, celo pest, pa ni več lačen, ker zize noče tud ne flaške, sam ko podirava kupčka on začne rokico tiščat v usta...a mislte da ga srbijo dlesni in se mu pripravlja na zobke???
Ker moj lubi je dobu zobe že pri 3,5 mescih.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1481
27.6.2008 10:48:37   
Soncnica Sandra ***
naš mali falot skos tišči rokico v uste, celo pest, pa ni več lačen, ker zize noče tud ne flaške, sam ko podirava kupčka on začne rokico tiščat v usta...a mislte da ga srbijo dlesni in se mu pripravlja na zobke???

naša počne isto in sem se že ravno tako spraševala kot ti, če je možno, da jo že srbijo dlesni, da bi se ji že pripravljalo za zobke.
Kaj pa je resnični razlog pa tudi jaz ne vem

PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
27.6.2008 10:54:42   
tilči
tudi mi smo na mullerjevih pleničkah od 5-9kg. kar se tiče kapljic, jaz jih uporabljam, a so bolj blažev žegen. pri prvem sem jih uporabljala, ko sem mu dajala d3 kapljice, da so mu oblažile krče, pri drugem pa ima krče, samo ko se ne more ukakat. mu jih pa dajem na dudo, da potem hitro zaspi, ko je razdražen.
jaz našemu dajem za prebavo čaj iz janeža in kumine-par zrnc, pa se potem hitro ukaka.
hijenca- tudi jaz sem pp prvem porodu hitro staknila vnetje. canesten mi ni kaj dosti pomagal, zato mi je ginekolog napisal 1 tableto diflazon. od takrat imam že tri leta mir z vnetjem

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
27.6.2008 10:59:54   
jana81
vidim da nisem osamljen primer z vnetjem, čeprav mene nič ne srbi, samo zgleda tako kot beli tok, tak rumenkat izcedek. Pa se mi ne da spet do G., čaprav bom mogla it itak po zaščito.

(odgovor članu tilči)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
27.6.2008 11:08:41   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*
Včeraj mi je pediatrinja predpisala AD3 kapljice in rekla, da štartamo z 7 kapljicam user posted image Me pa zanima a je sploh katera od vas začela s polno dozo že kar prvi dan? Meni se to zdi mal too much.
Jaz sem že malo pozabla kako je bilo pri sinu(koliko časa in koliko) jih je dobival. 

ah kje pa...jst sem začela z eno kapljico in jo dajala 1 teden, vsak teden dam eno zraven, zdaj sem na 5 kapljic, kopridem na 6 tako ostanem do 6 meseca. In ga sploh ne zvija.

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 1485
27.6.2008 11:31:52   
bobika
Pozdravljene!
Pri nas je tudi situacija takšna, da se samo po rokah nosimo in samo tako spimo. Hvala bogu za pouch, ki mi pride zelo prav, saj bi mi drugače že roke odpadle.
Kaj uporablja še katere kakšno nosilko (pouch, sling, ruto, štorkljo,...)?
Jaz sedaj pišem z Anžetom v pouchu, saj le tako spi. Ker pa kaj bolj konkretnega ne morem delati zraven lahko tukaj z vami klepatam user posted image

Če se katera spomni, sem včeraj potožila, da Anže kašlja in ima zabasan nosek. Smo šli popoldan k p in še dobro da smo šli, saj ima začetek angine. Dobil je antibiotik (ospen) na 8h. user posted image user posted image user posted image user posted image V svojem kratkem življenju je to njegov 4 antibiotik. Le 20 dni je bil brez ab user posted image user posted image user posted image user posted image . Bošček moj. Sedaj pa so se ponovno pojavili krči in driskica. Pa komaj smo malo umirili zadevo.

Poleg tega se še sedaj ni kopal in patronažna mu pride pogosto lapizirati popek, da se bi čimprej posušil Imel je tako močno popkovnico, da mu je komaj pri 3t odpadla. Ostal pa je štrcelj,ki ga je potrebno nekako zatretreti.

Tudi naša Manca je danes zadnji dan v vrtcu in potem bo do septembra doma. Me je kar strah kako bom z obema. Saj je zelo živahna in nagajiva, Anže pa tudi potrebuje veliko mojega časa.

****: jaz sem tudi naročila tako opevane avstrijske kapljice in so tudi enake kot sabsimplex, le pri teh je doziranje boljše. Malenkost so mu menda le pomagale, da se lahko sprda, pa še te so začele delovati po nekaj dnevih.
Zgleda da ima tvoj fantek zelo podoben ritem in težave kot naš.

Naty in Katy
: ker od začetka nisem ravno redno brala tega foruma ne vem ravno kakšna je vajina porodna zgodba. Se pa sama počutim prav tako kot vidve. Tudi pri meni so se štele sekunde, da je naš fantek preživel. In ravna tako me nekje v podzavesti grize in z dneva v dan me prešine misel, kaj bi se lahko zgodilo. Do sedaj tudi sama nisem zbrala tega poguma, da bi napisala svojo porodno zgodbo. Pa me nekako žene k temu, da jo napišem. Na začetku sem po vsej verjetnosti tudi zaradi tega imela kar malo depresije.
Srečna sem, da je ob meni. Upam, da bo čez čas ta občutek zbledel, čeprav pozabile ne bomo nikoli.
Že zaradi tega sem se jaz odločila, da imam dva otroka dovolj. Saj že pri prvi sem preživljala težke ure med nosečnostjo in po rojstvu, sedaj pa pravtako.

Tako, naš Anže se je zbudil in sedaj nekaj hoče od mene user posted image

lep dan

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
27.6.2008 11:43:56   
Estrella*
ss: moja kaka na 3-5dni dve rundi. Takrat jo zvija in se matra, da spravi ven prvo rundo, čez kako urco pa še ta drugo. Glede na to da je polno dojena je to kao ok. Mali mi enkrat ni kakal 12 dni, pol sem mu dala pa kar svečko.
Martini je patronažna svetovala, da ji v čaj doda 1 žlićko mlečnega sladkorja(laktoze). Drugače pa malo več čajčka, naj bi tudi olajšalo te tegobe. Probaj z masažo trebuščka z nogicam.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
27.6.2008 11:48:11   
Estrella*
MAMIN SONČEK: Jaz imam doma tudi bodočeka prvošolčka Andraža. Kako se kaj obnaša tvoj do Lane in ali se mu je vedenje kaj spremenilo odkar je prišla nova članica družine?
Naš je ratal tako trmast in vsiljiv, da ga prav težko prenašam doma(ni namreč več v vrtcu). Po eni strani komaj čakam jesen, da bo malo več miru doma.

Naša vročino ne prenaša najbolje. Res postane očitno bolj tečna in jo je kar težko potolažit.

Neposredna povezava do sporočila: 1488
27.6.2008 11:52:48   
kodrana
evo mene..

no,a je katera ki ne doji več?

Naty
mi imamo plenice 4-9kg. pa ima naša pupa 5kg. in so kar malo velike. posebaj zdaj ko je vroče se kuha v plenici. sem razmišljala,da bi še kupila tiste 3-6kg.

kar se tiče poroda sem jaz imela srečo. ker je šlo hitro in še nič šivana.. raje bi šla še 3x tako rodit, kot pa da imam tole depresijo..
mi je pa žal,da ste dale tako težko izkušnjo čez. in da vam je bil porod taka boleča izkušnja. hb, da je z  otročki vse ok in da jih imamo.. tudi sama sem še obremenjena z bolnico in še vedno ne morem pozabit tiste dva zadnja tedna nosečnosti, ki sem ju preživela tam. res je boleč spomin. ampak sedaj je mimo. moramo it na prej..

Katy
je bila pri meni v torek s svojo malo lepo princeso Laro. res je luškana punčika in z našo Taro spuščata podobne zvokeuser posted image . upam, Katy da kmalu ponovimo srečanje.

Včeraj je bila pri meni kolegica, ki se ukvarja tudi s fotografijo. in evo, je objavila 3 slikice naše Tare na svoji starni. lahko si pogledate, če katero zanima

bobika
jaz našo nosim kar v kengurujčku. ampak samo, če grem v trgovino. drugače jo imam kar po rokah. user posted image

Flickr: Gelchy's Photostream

drugače je pa naša te dni prava sitnoba in bi se skos crkljala.
aja, na jezičku ima belo. in zgleda, kot da je od mleka. ampak ne vem. kaj pa če je soor? in je zato tečna. naj ji dam kar daktarin? ker ga imam doma..

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
27.6.2008 12:06:06   
tilči
kodrana- a pa imaš kengurujčka od rojstva naprej
malo moram pojamrati čez taščo. saj na začetku mi je še celo malo pomagala, vsaj kosilo je skuhala, sedaj pa samo čaka, da ji kdo vse k riti prinese. v redu, saj dopoldne skrbi za starejšega sina, čeprav, bi najrajši videla, da bi bil pri meni. ker pri meni je pravi angelček-nič se ni treba kregati, vse uboga- ko pa je pri tašči, je pa živ hudiček. in to samo zato, ker mu vse pusti. če pa kaj rečeš, je pa takoj užaljena. včeraj sem rekla, da mora sin iti pred 10. uro notri, ker je ves pikast od vročine- ne, ona je šla z njim po največjem soncu k sosedi. karkoli rečem, ona naredi kontra. najraje bi ji rekla, da je moj sin in naj ne dela nekaj po svoje. najbolj srečna bi bila, če bi živeli na svoje in bi samo hodili na obisk. mogoče se kdaj to še uresniči!
morala sem si malo olajšati dušo. oprostite mi za jamranje

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
27.6.2008 12:06:13   
Naty*
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

Moj isto dela, po dojenju si vedno rokico tišči v usta. Eni otročki majo baje sesalni refleks tako močan, da rabjo skoz nekaj v ustih. No js problem rešim z dudo user posted image .

bobika mene je tud neki časa držalo, da bi napisala podrobnosti moje porodne zgodbe, pa kr nočem, ker se mi zdi, da zna kako nosečnico prestrašituser posted image . Po drugi strani je pa dobro vedet na kaj si lahko pripravljen in da ti lahko neprimerno obnašanje porodničarja pokvari tako lep dogodek, kot je porod. Pa vedno pravim HB za majčice, ki so me spodbujale, da sem vztrajala pri tem, da sem ostala v P, ko me je porodničar hotel (še enkrat) poslat domov. Če bi šla takrat domov, je vprašanje, kaj bi blo z mojim Žanom user posted image .... Sm mela pa js tud mal poporodne depresije zaradi te izkušnje.

kodrana ja ene smo mele problem s porodom, druge ste mele pa prej in potem user posted image ... Maš prav, mormo it naprej in naši sončki nam pri tem pomagajo user posted image . Sej res, ko pogledaš to malo bitje pozabiš na vse ane user posted image ... Držim pesti, da bosta tud z dojenjem lahko nadaljevale...

Točno na rok, 11. 5. 2008, smo postali družinica. Rodil se je sonček z imenom Žan.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
27.6.2008 12:09:17   
Soncnica Sandra ***
punce hvala za odgovore. upam da bo čim prej boljše

PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1492
27.6.2008 12:10:25   
Soncnica Sandra ***
kodrana: jaz ne dojim več. sva se matrali 3 tedne pa ni šlo

PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.

(odgovor članu Soncnica Sandra ***)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
27.6.2008 12:11:58   
mamin sonček
lp čvekice in vaši hroščkiuser posted image

Mi smo ravno prišli od babice.Lana je bila tečka zato smo tudi tako hitro doma.Malo bom morala po nakupih za poletnimi cotkami. Moram iskorisit prvo priliko ko bo moj user posted image  dragi doma da bo pazil lanico. Babica hoče leona peljat zravn v terme rogaško,da bi imela jaz mir z lanico samo se neupam da nebodo imeli kakih problemov z astmo.Prosim za nasvet -kaj bi vi naredile na mojem mestu.Mami bo danes za sebe in za leona pripravila kar tople sedviče in paradižnikovo solato.

ESTRELLA*:Naš bi skos neki v njo slil pa jo kuševal  in vse to bi on delal ko spi. ti bom opisala na včerajšnjem primeru.JAZ SEM ŠLA NA STRANIŠČE IN LANICE JE SEVEDA PRIDNO PANČALA,MED TEM KO SEM BILA NA STRANIŠČU JE ON ŠEL DO NJENE ZIBKE IN JO BUDIL Z NJENIMI IGRAČKAMI, IN SEVEDA JAZ PRIDEM V SOBO KO SE ZAČNE ONA JOKAT.IN SEVEDA POTEM ON NI KAJ KRIV .Včasih pa je ljubosumen nanjo ker ona potrebuje več moje pozornosti in sem js več z njo. potem ko pa ona spi se pa skupaj usedeva pa mu js razložim da je on ko je bil tako mali je imel tudi toliko pozornosti iz moje strani pol se pa umiri in je za tisti dan ok,ampak to se ponavlja  dneve in dneve

Neposredna povezava do sporočila: 1494
27.6.2008 12:21:22   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

no,a je katera ki ne doji več?

Samo tole na hiterco...preberem sicer vse ampak ne utegnem pa komentirat...

Jaz ne dojim, ampak hranim Omarja z svojim mlekom. Zakaj pa bi morala dovoliti da ti mleko presahne????
Saj je tvoje mleko najboljša hrana za tvojo pikico.
Pumpaj si ga na 3 urce in jo hrani z svojim mlekom, pa stvar rešena....

To je zelo simpel sistem...

Jaz si sedaj izčrpam mleko, ga postavim v hladilnik že v steklenički, ko tamali naredi alarem za jest( kar je redno vsake 3 ure) pa v lončku samo zavrem vodo in, ko zavre ugasnem ter za minutko postavim stekleničko iz hladilnika notri in že hranim...( če pa imaš grelec je pa sploh super, jaz ga nimam zato segrejem tako ali pa pod pipo z vročo vodo, tako delajo tudi v bolnici, mislim na to, da segrejejo kar pod pipo...)
Ko moj mali pomalica in podre kupčka po tem zaspi ( če nima krčev seveda) in potem si jaz ponovno izčrpam mleko in imam že pripravljeno za naslednič...
Zelo enostavno res.
Skratka škoda bi bilo ,ker imaš svoje mleko da ti presahne če se noče dojit potem pa izčrpaj, še vedno je to najboljša hrana pa še zastonj.

(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 1495
27.6.2008 12:22:12   
Estrella*
mamin sonček: no napisala si točno tako situacijo kot je pri nas. Naš jo tud budi, pol pa ko je sirena se mu pa neznansko mudi ven in nima časa, da bi jo malo poujčkaluser posted image  Sili v njo in skoz govori, da je njegova in je hud, ker jo skoz jaz rihtam, ker bi jo on tud rad in podobne stvari. Parkrat jo je celo dvignil in hotel okoli prenašatuser posted image Mi je skor srce zastalo ko sem ga zagledala z njo v rokah. Zgleda, da so pri teh letih vsi približno enaki.

naty: moja tudi tlači prste v usta, ampak dude še vedno noče in noče zagrabit......Včasih si pest tolk porine v usta, da bruhneuser posted image

(odgovor članu mamin sonček)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
27.6.2008 12:25:02   
mya26
Mamin sonček: Dobrodošla! Lepo ime, moja starejša punči je tud Lana.user posted image

Zaprtje: Nam je pri Lani pomagala tudi kopel v čebričku. Notr sva ji dala bolj toplo vodo, v čebričku je fajn ker lahko miga z nogicami in je res do vratu v vodi. Vodo sva zamenjala ene 5x (ker se je tolkokrat pokakala), potem pa je bilo bolje. Nismo imeli pogosto težav s tem napenjanjem, ampak ko pa je bilo je to pomagalo.

Maj je včeraj cel dan dremuckal, šele proti večeru in po kopanju se je zbudil, ko se je malo ohladilo. Zaspal je okol 22h, dojila sva se ob poldveh in ob polpetih, no pol pa ni zaspal še celo uro. Je gledal kot čukec. Na srečo je potem spal do malo čez osem, tako da sem se lahko malo naspala.

Jutri smo mislili it v MB k babici, ampak ne vem če bomo šli v tej vročini. Sicer ima ona klimo, ampak vseeno vožnja, pa kaj bi tam delali cel dan. Me včasih napravjo čist živčno s svojimi nasveti, čeprav jih ne poslušam (se jih ne držim), ampak slišim jih pa vseeno in sem pol cela živčna, pa skoz bi ga mel na rokah. Bomo vidl!

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
27.6.2008 12:34:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mya26

Zaprtje: Nam je pri Lani pomagala tudi kopel v čebričku. Notr sva ji dala bolj toplo vodo, v čebričku je fajn ker lahko miga z nogicami in je res do vratu v vodi. Vodo sva zamenjala ene 5x (ker se je tolkokrat pokakala), potem pa je bilo bolje. Nismo imeli pogosto težav s tem napenjanjem, ampak ko pa je bilo je to pomagalo.

Daj mi to malce razloži plssss...user posted image user posted image user posted image

No sicer P mi je rekel, da je popolnoma normalno tudi če ne kaka do 7 dni ampak mene samo skrbi, rada bi videla če ima še čisto sluzasto blato.

Drugače pa moj P. je zakon.user posted image user posted image user posted image  Pokličem ga kadarkoli na mobitel, vedno je prijazen in ustrežljiv in danes dopoldan sem mu seveda spet težila ampak me je lepo pomiril in zvečer ko je dežuren čez noč je rekel naj kar pripeljem malega , da ga bo pretipal in pregledal, da bom še bolj mirna...
Drugače pa mi skoz ponuja da ga lahko pošlje v bolnico , ampak jaz to ne bi. Se mi zdi da bi nama bilo tam še huje v tej vročini. Morda edino čez kak teden natestiranje za alergijo...

(odgovor članu mya26)
  Neposredna povezava do sporočila: 1498
27.6.2008 12:39:58   
mya26
Naša Lana je tudi dajala rokico v usta že zelo zgodaj, pa je zobke dobila pri 7 mesecih. Mislim, da je to del raziskovanja sveta okoli njih. Meni je bilo smešno ko sem nekje prebrala, da dojenček ne vem do kdaj ne ve da so roke njegove user posted image
Lana je stara 3 leta in 3 mesce in ima Maja zelo rada. Na srečo se malo boji in ga noče imet v naročju al pa da bi ga nosila. Se pa rada stisne zraven ko je pri meni. Mi je prav zanimiva, ker če se igrava z njo; npr. sestavljava puzzle hoče da je Maj zraven v njeni sobi in ves čas se kao pogovarja z njim (ji jaz odgovarjam namesto Maja). Res iga ima rada in ni kaj dost ljubosumna nanj. Edino kadar fejst joka si zatisne ušesa in reče naj neha. Pa več pozornosti in nežnosti potrebuje.
Imam pa en problem z njo: Drug teden naj bi šla na morje z mojimi starši (je šla že lani in predlani), letos pa nekako noče. Pa vem, da če jo spravim od doma bo tam uživala. Zadnjič najprej tud ni hotela na bazen, potem si je v trenutku premislila in je ful uživala in ko je prišla domov je bila vsa srečna in vesela. Ne bi jo rada silila, da ne bo mislila da je nočeva doma, vem pa da ji bo luštno in mi je škoda da ne bi šla. MI bomo šli na morje verjetno šele septembra.

(odgovor članu mya26)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
27.6.2008 12:43:36   
barbaw
**** če ti malega ful zvija in ne more kakat mu daj močno cukran čaj za dojenčke ali pa kamiličnega. Verjemi, da bo drugi dan kakal. Sladkor pomaga pri prebavi in mali otroci lahko dobijo drisko zaradi prevelikega vnosa sladkorja, dojenčki pa lažje kakajo. Kapljice, ki lajšajo krče pa ponavadi tudi zapirajo. Kaj hudiča potem pomagajo pa ne vem. Nam so tiste avstrijske vseeno pomagale, samo je pa res, da pri nsa ni krčev o kolikah pa ni ne duha ne sluha. Smo premagali obdobje, pa jaz ne jem niti ene kisle stvari. user posted image  do nadaljnega. Rajši sem jaz v normalnem psihičnem in fizičnem stanju, pa še otrok ne trpi. Drugače bi se nam vsem zmešalo.

Naty mi nimamo več plenic 3-6, ker ji ne preidejo lepo okoli nogic in se mi zdi, da jo zažulijo v noge. V glavnem smo na večjih že en čas. Pa tudi manjše niso popile vsega, kar je Maja polula.

Majabo tudi jaz sem jokala, ko je škrat jokal, ampak jaz res nisem stroj in žal ne zmorem obeh. Občudujem Kasso, Estrello, Špelino, ki imajo otroke doma. Jaz ne zmorem. Moj škratek je tako zahteven, da moram skos okrog njega skakt in to ne zmorem. Pa še ta vročina je in ne vem kaj naj delam z njim. Pač tako je in on se mora prilagodit, da je treba v vrtec. Je zanj boljše ne samo za mene.

SS tudi za tebe velja. Sladkan čaj občasno, pa bo lažje kakala.

Zdaj pa moram it. Kasneje dalje komentiram.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?