|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijski princi in princeske 2008
24.6.2008 14:41:14   
Kaja08
Jaz sem ravno danes spraševala patronažno, kako je s čajem in je rekla, da NIČ ne dodajat čaja, še posebej, če je otrok dojen. Eventuelno, če bi se mi res zdel, da je mali žejen, potem kakšno žličko prekuhane vode, to je pa tud vse.
Ravn sem si spumpala mleko, da vidim svoje "bogastvo" - 50 ml iz obeh zizik skupaj....pa nej mi še kdo reče, da moram otroka samo dojiti. Sej bi revež umrl od lakote!!
Aja, dons je patronažka stehtala Žigata in ima korenjak že 3520 g!! Jeejjj, pridno raste user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 251
24.6.2008 14:46:09   
Anonimen
Naša je imela pri prvem obisku patronažne, to je bilo 2 dan kosmo prišle domov, 3310 g. Naslednji obisk, 6 dan prihoda domov pa je imela že 3590 g. user posted image

Zelo hitro ji narašča teža. user posted image  Je pa polno dojena, hvala bogu.user posted image

Je kar fajn preverit kolk mleka sploh dejansko ima mamica, da ne pride do podhranjenosti user posted image .

(odgovor članu Kaja08)
  Neposredna povezava do sporočila: 252
24.6.2008 16:47:34   
polly80
mamice,a katera ve,kako je s tem,če bi našo pužo peljali v avstrijo?glede na to,da še nima nobenih dokumentov???a potem dokler ne dobi dokumentov ne sme v avstrijo al velja rojstni list oz.kako je s tem????
jutri bi namreč radi šli po nov vozek v avstrijo-ker ta nam ni všeč,pa ne vem,a jo lahko s sabo vzamem,doma je pa tudi ne morem pustit-ker dojim,črpalke pa tudi nimam..

hm???

hvala

od 7.6.2008 naju razveseljuje najina zlata princeska Vita

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 253
24.6.2008 19:17:57   
Anonimen
ojla...tudi jaz sem imela danes prvi obisk patronažne in mi je rekla glede čaja da mu lahko devamo piti kamilice,kumine in janež...čeprav z mlekom otrok dobi itak vse...tko da ni nič narobe če mu dajemo čaj ali ne...kaja mi bi se tudi pofočkali za seznam..rodili smo 16,6,-3130g in 52 cm-fantek Žan...gremo dojit,se beremo...papa

(odgovor članu Kaja08)
  Neposredna povezava do sporočila: 254
24.6.2008 19:26:06   
nInAzWeRiNa
mislm da r.list ni dovolj,men se zdi da rabiš osebno met...
vidm da se pogovarjate o mlekcu jst ga mam še po dojenju ponavadi okol 90 ml v obeh skupaj, na izvoz uglavnem, pa sploh niso velike da bi lahko človek reku da so take mlekarneuser posted image user posted image
tamala ma spet tak dan da nič ne spi joka in se krči pa non stop je,kr vidm kok ji je vroče sam je ne upam preveč slečt mam jo pa v bodiju s kratkimi in hlačkah,pa kr brez štunfkov pa je švicala ko kojn,ne vem...
dans je blo res peklensko in še v stanovanju je termometer pokazal 27 stopinj-uf!

*najin sonček Teja*
24.5.2008/9:10

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 255
24.6.2008 19:35:11   
Kaja08
IZVIRNO SPOROČILO: taanikaa

ojla...tudi jaz sem imela danes prvi obisk patronažne in mi je rekla glede čaja da mu lahko devamo piti kamilice,kumine in janež...čeprav z mlekom otrok dobi itak vse...tko da ni nič narobe če mu dajemo čaj ali ne...kaja mi bi se tudi pofočkali za seznam..rodili smo 16,6,-3130g in 52 cm-fantek Žan...gremo dojit,se beremo...papa

Ma dej, vsaka patronažna neki svojga tupi...zdej pa res ne vem več, al dodajat kaj čaja, al ne...Še dobr, da imamo drug teden posvetovalnico, bomo vidl, kaj bo zdravnica rekla...
si že na seznamu - številka 43 user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nInAzWeRiNa

vidm da se pogovarjate o mlekcu jst ga mam še po dojenju ponavadi okol 90 ml v obeh skupaj, na izvoz uglavnem, pa sploh niso velike da bi lahko človek reku da so take mlekarneuser posted image user posted image
tamala ma spet tak dan da nič ne spi joka in se krči pa non stop je,kr vidm kok ji je vroče sam je ne upam preveč slečt mam jo pa v bodiju s kratkimi in hlačkah,pa kr brez štunfkov pa je švicala ko kojn,ne vem...
dans je blo res peklensko in še v stanovanju je termometer pokazal 27 stopinj-uf!

Na koliko časa pa dojiš? Me je patronažna spraševala, če Žigatu dodajamo okoli 30-50 ml AM, pa nisem upala povedat, da ponavadi spije kar okoli 80 ml... Je rekla, da je treba pazit, da ne bi bil požrešen...ja madona, če se joka in kar naprej k zizi usta tlači, valda mu bomo dali še , ane!!

Naš je doma oblečen v bodi z dolgimi rokavi in štumfki...če mu dam še hlače gor, se začne takoj jokat...imamo pa tam okoli 25 stopinj v stanovanju

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 256
24.6.2008 19:41:02   
nInAzWeRiNa
aja pa jst jo imam čez dan v vozičku(košari) če je pa budna pa na rokah al pa v igralnem centru,pa ful že opazuje se smeji itd...
pa danes je stara 1 mesec jeeeeeeeeejuser posted image user posted image ,kok gre hitr še trikrat se okol obrnem pa bo že v pubertetiuser posted image user posted image user posted image user posted image

*najin sonček Teja*

(odgovor članu nInAzWeRiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 257
24.6.2008 19:48:39   
nInAzWeRiNa
IZVIRNO SPOROČILO: Kaja08

IZVIRNO SPOROČILO: taanikaa

Ma dej, vsaka patronažna neki svojga tupi...zdej pa res ne vem več, al dodajat kaj čaja, al ne...Še dobr, da imamo drug teden posvetovalnico, bomo vidl, kaj bo zdravnica rekla...
si že na seznamu - številka 43 user posted image

Na koliko časa pa dojiš? Me je patronažna spraševala, če Žigatu dodajamo okoli 30-50 ml AM, pa nisem upala povedat, da ponavadi spije kar okoli 80 ml... Je rekla, da je treba pazit, da ne bi bil požrešen...ja madona, če se joka in kar naprej k zizi usta tlači, valda mu bomo dali še , ane!!

Naš je doma oblečen v bodi z dolgimi rokavi in štumfki...če mu dam še hlače gor, se začne takoj jokat...imamo pa tam okoli 25 stopinj v stanovanju

dojim-ob normalnih dnevih(beri ne takšnih k danes k je na eno al pa dve uri k joka pa jo vse  boli pol se pač mal tolaži verjetno) na tri- štiri urce... pa ponavadi sam z ene zize kr že pr prvi na začetku 5 al pa 10 min na polno vleče in golta pol pa zaspi jo grem previt in pol jo dam še na drugo mal gor in tm lih dvakrat povleče,pa še ponavadi zmeri drugo rundo zrak vleče vase da ni čudn da jo pol vse tišči ker kupček pa ne podre vsakič-včasih se trudm pol ure pa mi ne ratauser posted image ,ves tist zrak pa not ustane...

< Sporočilo je popravil nInAzWeRiNa -- 24.6.2008 19:51:33 >

*najin sonček Teja*

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 258
25.6.2008 11:27:46   
marty5
Ojla!

Uh Kaja, ti pa imaš tipično patronažno, ki jo jaz ne prenesem user posted image . Pametno ko user posted image , a v nobeno pomoč! Tipičen primer te psihoze z dojenjem. Itak da vsak drugače pravi. Jaz dodajam lih tako kot ti, s tem, da mi spije 90ml po dojenju, včasih moram narest celo dozo 120ml, s tem da kaj ostane. Ma kako je lahko otrok požrešen?? Če se mi joka in z glavo išče nekaj za sesat, smatram, da je lačen in mu dam. Ko je sit, pa kar noče več pit flaše - torej ni, da poje vse kar mu dam, ampak dokler se ne nasiti. Pa tudi čajčka mu dam. Imamo eno zdravnico v bloku in vsakokrat ko me vidi, me opomni, da kako dojenčki hitro dehidrirajo in naj pazim, da ima dovolj tekočine.....Res se ne več sekirat zaradi dojenja - daj mu kar imaš, ostalo pa dodaj.
Moj nasvet: reči ja ja, naredi pa po svoje user posted image

Mi smo Matijo tehtali in ima že 4900g user posted image . Posvetovalnico imamo drug teden. Malo me še vedno popek srbi, ker po malem se pojavi še vedno kaka pikica krvi user posted image . Kopali ga še nismo zaradi tega. Bi naj ga v ponedeljek - bo imel točno en mesec.

Drugače je Matija priden, tudi ponoči zdaj spi v kosu 3,5 ali 4 urce, tako da je malo boljše. Je pa božec v tej vročini - non stop je moker in me je strah ga prehladit. Ga imam oblečenega samo v body s kratkimi in kratke hlače, pa nogavičke. Noter je ok, ker imamo na malo klimo prižgano, ampak takoj, ko gremo ven, je moker v sekundi.

Matija spi, jaz pa se grem lotit ene stvari, ki mi visi nedokončana nad glavo - magistrska naloga....se ne morem lotit, a je samo še finiš za narest.In vem, da večji kot bo Matija, težje bo user posted image

Uživajte prazničen dan in fajn se hladite v kaki senčki user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 25.6.2008 11:29:18 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

Neposredna povezava do sporočila: 259
25.6.2008 11:55:20   
Kaja08

aja pa jst jo imam čez dan v vozičku(košari) če je pa budna pa na rokah al pa v igralnem centru,pa ful že opazuje se smeji itd...
pa danes je stara 1 mesec jeeeeeeeeejuser posted image user posted image ,kok gre hitr še trikrat se okol obrnem pa bo že v pubertetiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Kakšen igralni center pa je to? Mi mormo neki kupit, da se bo zamotil, ker noče biti več v zibki, ker nič ven ne vidi...

Neposredna povezava do sporočila: 260
25.6.2008 13:01:38   
polma
Hej, mamice!!!
Naš lumpek ima pa krče user posted image ... Kak user posted image je to... Tolažim se s tem, da itak se ne bo spomnil kako ga je bolelo. Časa imam bolj malo za RR, ker sem še vedno 2v1user posted image -stalno se stiska pri meni.
Še sreča, da je zjutraj bolj miren in šibneva na sprehod. Potem se pa začne... mah, boščki so tile naši user posted image , upam da čimprej minejo krči in da ne bojo trajal do 3. mesecauser posted image .
uživajte!!!!

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 261
25.6.2008 13:48:24   
lunca14
Polma......probaj pit čajček za dojenje,ima noter tudi snovi ki bažijo krče,moj jih ma tud pa odkar pijem ta čaj,se mi je povečalo mleko,pa še njega manj zvija in s tem tudi več spi-juhu.Probaj,drugače se dobijo pa tudi kapljice proti krčom,vprašaj v lekarni,pa bodi pozorna,ko bosta začela jemat kapljice AD3,raje prosi svojo zdravnico za samo D3,po njih nimajo takih krčev,čeprav jaz mu jih nebom dajala,prav zaradi teh krčev,bomo pa več na soncu,pa bo dobill zadostno količino D vitamina.

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 262
25.6.2008 14:50:32   
Anonimen
Punce ce kero zanima zakaj se vam vec ne javlam,lahko pocekira mal na spolnost pod anonimna,NAJRAJE BI GA...
Sem hotla bit anonimna zato sem tut tam temo odprla,pa sem se hitro zatipkalauser posted image .

Drugac pa LP vsem.PA tamala raste,je ze pravi bajsi,samo 2dni je mal tecka,veliko joka,oz.se kar konkretno dere,mora bit ves cas po narocju.

< Sporočilo je popravil kleopatra28 -- 25.6.2008 14:51:19 >

(odgovor članu lunca14)
  Neposredna povezava do sporočila: 263
25.6.2008 14:51:04   
polly80
polma-dobi se ful fajna krema-brinjeva od mb lekarn proti krčom,se namaže na trebušek in nama ful pomaga,res!čaj za dojenje je pa tudi fajni,ga pijem.

danes smo šli v avstrijo in kupili nov vozek!user posted image user posted image user posted image jeeeeee,kako sem veselauser posted image

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 264
25.6.2008 15:03:39   
polly80
kleopatra-oooo,boga!!!!!!saj ne vem,kaj naj ti rečem oz.napišem..nisi v zavidljivi situaciji..joj,jaz bi ga odrla pa še odrezala mu kaj,prauser posted image ...
oprostila mu jaz nikoli ne bi..pa ker vem,da živiš daleč,se mi še toliko bolj smiliš..kaj pa če prideš za kak dan domov,da se malo pomiriš?je predaleč,ne,pa še puže ne moreš same pustit verjetno..
srčno upam,da se domisliš česa in ostani močna!!!!!!!!!!!!!!!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 265
25.6.2008 15:11:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: polly80

kleopatra-oooo,boga!!!!!!saj ne vem,kaj naj ti rečem oz.napišem..nisi v zavidljivi situaciji..joj,jaz bi ga odrla pa še odrezala mu kaj,prauser posted image ...
oprostila mu jaz nikoli ne bi..pa ker vem,da živiš daleč,se mi še toliko bolj smiliš..kaj pa če prideš za kak dan domov,da se malo pomiriš?je predaleč,ne,pa še puže ne moreš same pustit verjetno..
srčno upam,da se domisliš česa in ostani močna!!!!!!!!!!!!!!!!!!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Saj mu jaz tut ne mislim odpustit,tut ce bi hotla ne morem.Ne ne morem v Slo.za kak dan,je tamala res premajhna.Se tako se v avtu hitro joka.

(odgovor članu polly80)
  Neposredna povezava do sporočila: 266
25.6.2008 15:43:10   
Kaja08
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Punce ce kero zanima zakaj se vam vec ne javlam,lahko pocekira mal na spolnost pod anonimna,NAJRAJE BI GA...
Sem hotla bit anonimna zato sem tut tam temo odprla,pa sem se hitro zatipkalauser posted image .

Drugac pa LP vsem.PA tamala raste,je ze pravi bajsi,samo 2dni je mal tecka,veliko joka,oz.se kar konkretno dere,mora bit ves cas po narocju.

Ojoj, user posted image user posted image  preklet prasec!! sori, ampak mi je kar prekipelo, ko sem prebrala tvoj post!!!! Drži se, me smo pa VEDNO tuki, da te spodbujamo, tako da ko boš rabila ramo ali pa samo koga, da počvekaš, se kar oglasi!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da ti bodo doma stali ob strani in da boš čimprej kaj pametnega pogruntala, da bi rešila situacijo!!user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Kaja08 -- 25.6.2008 15:44:06 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 267
25.6.2008 15:44:12   
nInAzWeRiNa

Kakšen igralni center pa je to? Mi mormo neki kupit, da se bo zamotil, ker noče biti več v zibki, ker nič ven ne vidi...

tuki na tej strani si lahko pogledaš igralne centre, drugač sm ga pa jst dobila, ne vrjamm da bi si ga šla kupt k je kr drag špas toleuser posted image

*najin sonček Teja*

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 268
25.6.2008 15:45:54   
Kaja08

tuki na tej strani si lahko pogledaš igralne centre, drugač sm ga pa jst dobila, ne vrjamm da bi si ga šla kupt k je kr drag špas toleuser posted image

kateri strani?

Neposredna povezava do sporočila: 269
25.6.2008 15:50:11   
lunca14

Igralni center za dojenčke,spodaj je mehka podloga,zgoraj so pa v loku obešene razne igrače,lahko tudi glasbene in jih beby opazuje,potem pa se z njimi igra,imaš morje teh centrov,pogej si v beby centru,njihovo spletno stran,jaz imam od Tinky Love sončni vrt,mu ga bom namestila čez kak teden,ker je šele sedaj začel malo opazovat okoli sebe.

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 270
25.6.2008 15:57:56   
lunca14
Kleopatra......nimam besed,si pa lahko predstavljam,kaj preživljaš,ne bi bila rada v tvoji koži,men bi se zmešalo,sploh sedaj,ko semko tempirana bomba,sem si prav danes zadala,da se ne bom več drla na tamaedva,ker nista kriva ,da men divjajo hormoni,ker običajno tega ne počnem,tako,da mi pripelje kako tako,ga verjetno fentam.Drži se in seveda te bomo bodrile,in kar potoži,kar te matra,kadar koli,kolikor koli,zato smo tu.Vsaka ima svoje probeme in zakaj si jih ne bi olajšale,drži seuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 271
25.6.2008 16:56:18   
babysolza
Živjo moje junijčice!

Midve s Sabino sva danes prišli domov. user posted image  user posted image  user posted image  Ati je čist preveč ponosen in ta mala ga je takoj zmatrala, tako da zdaj oba spita kot klade. user posted image  user posted image  user posted image  Mami pa že šari po RR. user posted image  user posted image

Porod - bom kdaj drugič, ker je bila res izkušnja svoje vrste pa bom mal podolgovezla. Sem pa bila na splošno v Postojnski P zelo zadovoljna - sestre so ful prijazne, samo danes je bla mal kriza - je bilo včeraj 10 porodov in niso danes vedele, kje se jih glava drži.

Uglavnem, mi se valda še lovimo - Sabina je res mičkena in zeloooo zaspana pupika - jo moram za vsak obrok budit in trest. Zato je niti ne matram z dojenjem (tudi sestre v P so rekle, da je to zanjo prenaporno), ampak pijemo po flaški, dobi pa mal mojega (to črpanje je res zamudna zadevauser posted image ), mal pa AM. Ji pa zelo paše, če potem zaspi na moji dojki. user posted image  Sto ljudi, sto čudi. user posted image  user posted image

Valda so ji vse cunjice prevelike in valda mi vsi nosijo vse ultra roza, saj so vsi prepričani da imam polno omaro plavih cunjic. Pa sploh ne - zelenih pa rumenih pa res! Roza pa čisto nič, zato sem cunjic ful vesela, čeprav sem govorila da nič ne rabim. user posted image

Se še javim, sam da mal zalaufamo! user posted image  user posted image

Mi štirje smo najboljši par!!!!

(odgovor članu lunca14)
Neposredna povezava do sporočila: 272
25.6.2008 17:06:18   
polma
No, danes pa tišna. Kot bo odrezal. Nima krčev. Sem se prej pohecala, da je miren ker je ati doma. Jutri pa spetuser posted image !
Hvala za nasvete, lunca in polly! Sicer moram reči da sem že strokovnjak na tem področju user posted image -pijem čaj za dojenje, janežev čaj, kompot-jem polento, žgance, kuhano sadje in zelenjavo ki ne napenja, perutnino in govedino, ne jem nobenih mlečnih izdelkov, česna, pražene čebule user posted image . da dol padeš, res! masiram ga z oljem od welede, pije 2 vrsti kapljic-zdaj dobimo še koroške, pa bom probala še iz mb dobit mazilo. Skratka-očitno res velja, da se ne da pri krčih nič pomagat, če jih dojenček ima. Ko izginejo, bo baje druga oseba user posted image . Jaz pa tut user posted image user posted image user posted image !!!

Kleopatra, zelo mi je hudo zate, drži se, kaj takega bi se moralo dogajat samo v filmih na pop tv, ne pa v resnici, prekleta p**** pokvarjena od človeka. Ma, kakega človeka-si ne zasluži tega imena!!! user posted image user posted image user posted image Naj ti hitro mine tale zadnji mesec šole, potem pa nazaj, domov, stran od njega!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo!!!
Danes je pa res tako dooolg danuser posted image in tih.... Uživajte!!!

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 273
26.6.2008 7:03:01   
Anonimen
jutrčka...men je kr preveč fajnuser posted image ..zdej 2 dni smo se kar naspali...mali in moj spita,jaz sem se pa zdramila s tem črpanjem mleka in seveda hop na rr..je katera tu???se mi je pa ponoči kr mal dogajalo....ve pišete o krčih ,ki jih imajo otroci,ponoči sem jih pa jaz imela in to kr take konkretne....zdej pa nevem al je to posledica še vedno CR in krčenje materniceuser posted image ..tole okrevanje je res mučno,kr traja in traja in boli in boli,počutim se še vedno nosečo ko te vse nekam dol tišči...
moj mali je pa tko,probala sma se 2 dni intenzivno dojit, stem da smo ponoči dajali AM do včeraj ko so me dojke začele pečt..no bradavice..k mali ko je lačen kr potegne,tko da zdaj sem na črpalki nazaj...pa jemo lepo po flaški,malo mojega mleka,malo AM.

(odgovor članu polma)
  Neposredna povezava do sporočila: 274
26.6.2008 11:07:17   
Anonimen
Evo,moja porodna zgodba. Malo daljša, pa vendar!

9-ega junija na ponedeljek sem bila poslana domov iz pregleda (pdp 10 junij), ker sem bila zaprta. Dogajalo se ni nič posebnega, na ctg-ju je zaznalo samo par popadkov. Ok, gremo domov.  Naslednji pregled je bil naročen 12-ega junija, na četrtek.
V sredo 11-ega sem se počutila tako nekam čudno,umirjeno, vse se mi je fučkalo ...to bo najbrž posledica vseh stvari na kupu (selitev, pospravljanje, renovacija novega stanovanja...). In me je nekam čudno bolel križ, tamala v trebuhu je bila lena. Še vsem sem rekla ta isti dan, da bom ponoči šla rodit, da se tako počutim.
Zvečer sva šla z dragim po rituali ob 21-ih še na sladoled do našega "selimoviča". Že tam sem s težavo se usedla, kaj šele ustala. Ko mi je končno uspelo,sva šla še en krog po našem malem mestu,nato domov pod tuš in spat. Ves ta čas me je grabilo na 12 minut neka čudna, prijetna in vzdržna bolečina v trebuhu.
Ko sem prišla izpod tuša,sem si začela pisat "kao popadke".  Bili so na 9,8, 10, 7 minut....vse nekam zbrkljano.  Sem si mislila, eh, to ni to,gremo spat.
Med spanjem sem se zbudila ob pol dveh zjutraj, ker me je nekam čudno tiščalo...spet prijetno.  Gledam na uro...na 5 minut. Čakam, pišem....konstantno na 5 minut, enkrat celo vmes na 3 minute. Grem do dragega ob pol treh in ga zbudim, da gremo v Rim.In sva šla.
Ko sva prišla v porodnišnico, sem vzela kar že coka poka s sabo in sva šla skupaj na ctg. Zaznavalo je popadke kot nalašč na 10 minut.  Odprta...hmhm...pol cm ali po domače povedano NIČ.
Sem pa bila sprejeta kar na oddelek ginekologije,ker bi bila itak sprejeta še isti dan ob 7-ih zjutraj. Spala sem bolj slabo, popadki so bili spet na 5 minut.
Dan je bil slab, kljub temu, da popadkov čez dan ni bilo. Ko je prišla spet noč iz četrtka na petek (12-13), sem spet doživljala muke popadkov...prijetni, neboleči.Muke le zato, ker sem bila neprespana iz prejšnje noči.
Proti jutru ob pol 4-ih zjutraj so bili ti popadki še močnejši, vendar še vedno samo na 5 minut.
Pokličem oddelčno sestro,oddideva na ctg, pregled...odprta 1 cm.
Poslana nazaj na oddelek ležat in čakat.

Zjutraj pri viziti sem bila poslana na  pregled k dr. Tašev. OMG  Kot da ni bilo dovolj že povedanega o njem, njegovi grobosti, ciničnosti....Se uležem na tisto tini mini mizo in me grobo začne pregledovati,dela amnioskopijo...nato reče: rodit,odprta 4 cm.   Še pred parimi urami zaprta kot vakumski pršut.
V tistem njegovem grobem pregledu sem mu prijela roke in mu rekla naj neha, ker me je zelo zelo bolelo,začela sem jokat, dobesedno.  Ko sem šla ven, me je vprašal: gospa, kako pa boste vi rodila? Pa sem mu samo rekla: bom že. In sem šla ven vsa objokana od bolečin in njegove grobosti.

Poslovila sem se od cimer in sem šla v zgornji štuk pred porodno.Ob 8:45 sem bila sprejeta na klistiranje, britje, nato tuširanje.V porodno sobo sem prišla ob 9:45. Sprva sem predihavala popadke z lahkoto, kmalu je bilo to vse težje. Kaj ne,če ne spiš 2 noči zaporedoma. Bolečina je bila vedno hujša, zato sem se po nasvetu zlate babce NADE odločila, da vzamem epiduralno analgezijo, čeprav je bila le-ta rezervirana za hudo silo. In občutek je bil kmalu božanski, saj popadkov skorajda nisem čutila,le zatrdevanje trebuha in pekoč občutek po trebuhu.Enkrat vmes je prišel na porodni oddelek tisti grobijan in ko me je videl, je pripomnil, dobesedno: o, gospa se sama sebi smili. Pripomba je letela na EA, katero je videl, da imam nastavljeno. V tistem mu je babca rekla, da bi rada videla rojevati moške. Hura za Nado.Hi-hi. In je odšel brez besed ven iz porodne.
 Odpirala sem se dokaj hitro, ob pol 2 popoldne sem bila odprta že 10 cm. Hm, sploh čutila nisem tega odpiranja. Hvala bogu.
Malo pred 2 popoldan se mi je zdelo nekam čudno risanje na ctg-ju, saj je utrip male Sare poskočil na 200, nato isti trenutek ctg utripov ni zaznal, po majhnem premikanju in obračanju pa je bil utrip samo še 70 udarcev na minuto. Poklicala sem sestro Nado, isti trenutek je prišla do mene dr. Jordanova, ki pa je naredila nekam čuden obraz in takoj sem vedela, da nekaj ni vredu.Takoj se je okoli mene zbrala ekipa 7 ljudi in začelo se je. Morali smo potisnit pod nujno malo Saro ven, bile so minute. Predihala sem 1 popadek, nato iztis v 4 popravkih.
Mala se je ustavila na medeničnemu dnu in potreben je bil vakum (KIWI- najsodobnejši način vakuma za porodnico in otroka), še prej pa rezanje presredka, ki pa ga itak nisem čutila.Kakšno olajšanje.
V 5 poskusu iztisa je prišla na svet Sara, težka 3180 g, velika 50 cm, obseg glave 33,5 cm. Ura rojstva je bila 14:41, PETEK 13. Kako ironično, še najmanj sem si mislila, da bom rodila na tak dan.
Sara se je v trebuhu pokakala in začela jesti svoj kakec ter zeleno plodovnico.
Kljub temu, da je bilo tako kritično, je zajokala takoj, ko je bila iztisnjena, še preden je bila popkovina prerezana. Apgar ocena je bila 9, 10, 10. Hura.
Ko je bila rojena, je bila še aspirirana, saj je bila zamašena skozi nos in usta.
Ker je bila pokakana, je nisem dobila takoj na trebuh, ker je bilo potrebno intenzivno umivanje. Nič zato, je bilo kasneje tako slajše crtanje, prav tako je sladko crtanje zdaj, ko smo doma in se polno dojimo,spanje ni več problem, saj nam prespi čez noč  6 ur v kosu, poredila se je več kot pol kile v 14 dneh.

Evo, zgodba je kakršna je, šivi po rezanju presredka so odpadli in urice so vsakič bolj sladke z otrokom, ki ga pričakuješ tako dolgo in neučakano. Kljub rizični nosečnosti, še bolj kompliciranemu porodu, sem vesela, da je naša Sara zdrav otrok in upam, da tako tudi ostane.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?