|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijski princi in princeske 2008
19.6.2008 22:19:56   
tweetek
o  jej, zdaj ko sem spustila RR za par dni ste pa začele čvekatuser posted image user posted image user posted image ... nisem mogla vsega prebrat, ni časa, pa energije tudi ne, ker je naš zlati Janez vedno bolj živahen in zahteven in čez dan hoče met akcijo - samo je pa zdajle zaspal ko angleček, in je ves okopan in dišeč.... Upam da bo trajalo tiste tri urce do naslednjega podoja... Drugače smo manj prehlajeni kot prej, in smo že uspešno opravili prvi pregled v svetovalnici, pediatra pa še nimamo - so rekli tam da se sploh ne mudi, midva pa ne veva koga naj izbereva - morava vprašat koelge z dojenčki h komu hodijo in kako so zadovoljni...

A ni super ko je boljše vreme? Mi smo zdaj ogromno zunaj innaš mulc uživa na polno - samo dovolj mora rukat voziček pa srečno spančkauser posted image ... Upam da ve tudi uživate n na sončku s sončki....

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vsem mamicam ki ste se nam pridružile tukaj gor v teh dneh (alea, pa daisy, pa AS - pozdravi se!, pa še katera ki sem jo pozabila....)

aja, pa mi mamo tudi mozoljčke-  baje da to ni nič udega in da smai izginejo...

Zdaj grem pa papat... Upam d anam bodo naši lubčki pustili kaj spatuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 176
20.6.2008 9:30:51   
marty5
Ojla,

ti dnevi kar letijo. Najprej dobrodošle nove mamice user posted image .
Mi danes "praznujemo" 3 tedne user posted image . Še malo in ne bo več novorojenček user posted image

Z rito imamo še vedno težave, ampak sem po menjavi bepanthena, praške paste, končno našla nekaj kar pomaga in vam jo priporočam tudi kot preventivo: sudocream . Smo jo dobili kot vzorec v paketu iz porodnišnice in mi je patronažna rekla naj provam s tem - res pomaga!

Tweetek: zadnjič se ti nisem niti zahvalila za nasvet kako pucat nosek - smo probali in funkcionira! SEm šla brat pol tudi na med.over na forum pediatrija. Skratka, hvala user posted image .

Kako je oblečen: ja, jaz ne vem, kako naj ga. Zdaj je že vroče in ima na sebi samo tetra majčko in tanek pajacek z dolgimi rokavi. Je pa že zdaj pri nas 27 stopinj. Na sprehod gre enako, le da ima še kapco na glavi, za vsak slučaj imam še dekco zraven. Baje pa naj bi otroci imeli nekje do 3. meseca dolge rokave zaradi sonca - ker se jih ne sme mazat z nobeno kremo do vsaj 3. meseca....

Meni tudi hormoni nagajajo 100 na uro user posted image . Ful hitro popuser posted image  za vsako stvar, pa potrplenja lih nimam z ljudmi user posted image . Bo minilo.
Jaz imam poporodni servis 15.7. - 6 tednov po porodu. Sicer pa se počutim telesno super - šivov ni bilo, čišča enkrat je drugič ni...ampak načeloma, kot da ne bi rodila. No, na to da sem, me pa spominjajo strije in šlauf okrog trebuha user posted image . Bom začela laufat za mojim 2,5 letnikom pa bo hitro šel dol user posted image

Matija protestira, moram nehat. Uživajte!

< Sporočilo je popravil marty5 -- 20.6.2008 9:32:26 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tweetek)
Neposredna povezava do sporočila: 177
20.6.2008 10:16:34   
polma
Se pofočkam user posted image !!!

Niti ne vem, kje bi začela, pa kaj bi vam povedala- najprej ČESTITKE VSEM JUNIJSKIM IN MAJSKIM MAMICAM IN OTROČIČKOM!!!!

V ponedeljek ostaneva z malim sama doma. V teh dveh tednih sem se postavila na noge, user posted image je kuhal kosila, pa čaj za dojenje, pa kompote, hodil v trgovino, tako da sem se res spočila. In še dojenje je zalaufalo-v p sploh nisem imela mleka in so me hotli še en dan zadržat, jaz sem pa komaj čakala da grem domov. Tako imava AM doma, flaško in tudi dude, ampak gre zdaj brez. Prvih par dni smo pa dodajali.
Zdi se mi, da je zrasel v dolžino- ni debel, ampak zelo dolg fantek. Gremo zdaj po 2 nova pajacka v HM. Jaz ga oblečem samo v pajacek z dolgimi rokavi. Za ven pa ga verjetno preveč oblečem, ampak se še lovim- mu dam kar plišasto trenirko in kapouser posted image .
Kar se tiče spanja pa niti ne vem- nima še nekega ritma. imel je krče, ampak lahko da je bil samo živčen al pa prestrašen, pa ga je zato krivilo. Jokal je ko nor. Zdaj mu pa dajeva kapljice iz Gorenjskih lekarn, da se meni vedno želodec obrača-so čista kumina s sladko vodo, jaz pa kumine ne prenesem. bljakuser posted image ! ampak je szdaj se umiril. Se pa vsakič pokaka, hvalabogu- je trekla patronažna, da to pomeni da dovolj dobiva za jest.

evo, zbuja se- on se zbudi tako, da se grozno zadere, sploh pa zelo joka in je zelo glaesen otrokuser posted image ! Ueeeeeee... imejte se lepo!!!!

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 178
20.6.2008 10:28:33   
l.daisy
dobro jutro,,,
mi smo danes prvič sami za dve urici, babica ima fizioterapijo... smo se nahranili in previli, upam, da bomo bolj kot ne spali dokler babica ne pride domov...
včeraj smo končno dočakali prvi sprehod in sta oba neskončno uživala... prej je bil stalno dež in mraz, ko pa se je vsaj malo sončkalo, je kot zanalašč prihajala patronažna in smo se kopali (pa je rekla, da tisti dan potem ne smemo ven)...
aha, za ven smo oblečeni tako kot za noter (bodi z dolgimi rokavi, pajacek z dolgimi rokavi, copatki plus kapica), pokriti smo bili z bombažno odejico... sem ju preverjala, če jima je kaj vroče ali če ju zebe, pa se mi ni zdelo tako... in seveda plenička čez voziček, da jima ni svetil sonček...

prvo posvetovalnico imamo 7.7. že navsezgodaj, dobili smo menda najboljšo pediatrinjo v kranju, dr. zadravčevo... user posted image

uživajte na sprehodih...

28.05.2008: 1 + 1 = 4

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 179
20.6.2008 12:55:04   
Tina 28
Oj midve sva končno mal zaspali, zdaj mam a problem, kaj skuhat. V glav mam špinačni -kruhov narastek s solato. Še vedno ne dodajam česna in čebule, ker ne upam...in ker je blo v moji kuhinji tega velik...zdaj mal ne vem kaj kuhat...no saj pol se zmerej kaj pametnega spomnim, sam traja.

(odgovor članu l.daisy)
Neposredna povezava do sporočila: 180
20.6.2008 14:05:13   
polly80
hej

trenutno ne utegnem bratuser posted image ,ker se jokamo,nas malo zvijajo ti tečni krči.

bi lepo prosila,če mi katera pove,kako je z nohti..namreč babica nam je ušla na dopust,pa sem pozabilauser posted image vprašat,a moram počakat,da jih ona poreže oz.kdaj ji lahko sama???danes sma 13 dni stari,pa včeraj se je prvič kopala,če je to kaj pomembno..ima pa kar dolge že,babica pa pride nazaj šele 7.7...
HVALA!

pa samo še to-ko jih peljete ven,zdaj ko je tako vroče,a jim oblečete kapico al kar brez?jaz ne vem,nočem da se mi prehladi,s kapico pa ne vem,a ji je preveč vroče!???
hvala

se kaj oglasim še,lp

od 7.6.2008 naju razveseljuje najina zlata princeska Vita

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 181
20.6.2008 15:16:17   
Anonimen
bi rada, da je že konec... prvi pregled pri G imam pa šele konec julija... 9 tednov po porodu...
jaz bi žeeeee... saj veste kaj...

Baje, da je dobr počakat, da ti g da zeleno luč. Sicr jaz še ne bi vedla, k naše detece kr noče ven - v glavnem, če ne prej v torek mam sprejem.

Uživajte

(odgovor članu l.daisy)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
20.6.2008 15:38:43   
alea01
ola mamiceuser posted image !

polly80, žal ti ne znam odgovorit, ker še sama imam kup vprašanj.

Punce, koliko vaši srčki kaj pojejo? Izabelo zbujam na vsake 2-3ure in pol poje samo iz ene joške in to recimo 5-10minut. nikoli iz obeh, ker več noče jest. Sama nikoli ne pokaže, da je lačna. Ponoči je samo enkrat- brzinsko. Skrbi me, da ne poje dovolj in da se premalo redi. Sem rekla patronažni in je rekla, da naj se ne ubadam s temuser posted image . Pol sem ji rekla, da naj še vago prinese, da bi jo zvagali in je rekla, da to samo napsihira mamice in je bolje tako kot jeuser posted image .
Meni je vse skupaj mal čudno. Skrbi me, da Izabela res premalo poje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 183
20.6.2008 15:51:31   
Tina 28
zanimivo tole z vaganjem. Baje je treba tud v karton kaj napisat...ne le mamice psihirat. Men babca 14 dni po porodu ni mela časa, pa je medicinsko vago prinesla in prosila, da ko bo nagica naj jo zvagava, napiševa težo in vrneva vago do večera v ZD.

Men tud z ene joške večino pije, pa se leo redi. podobno ko pri teb. Je mela sam tri dni nazaj en tak lačen dan, da je še clo na drugi strani kaj popila...ponavad zaspi, alpa mal kasnej na drugi strani pije.

Kapico ji jaz še dajem gor, ker še ni tolk utrjena za zunaj.

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 184
20.6.2008 15:55:22   
polly80
alea,hvala vseeno,upam da mi katera druga odgovori.

babice prvih 10 dni ponavadi ne tehtajo,da se mamice ne bi preveč ustrašile.če ti po 10 dneh še vedno ne bo hotela,pa jo le opomni.mojo je stehtala predvčerajšnjim,ko sma bili 11 dni stari.
če se ne joče,po moje dobi dovolj v teh 5-10 min.sicer bi jokala,če bi bila lačna..moja poje 5-10 min iz ene,potem skoraj vedno hoče še 5-10 min iz druge,potem pa ponavadi bruha,ker se po moje preveč naje.to sedaj že 3 dni opažam.vendar če ji ne dam še druge,se pa dere kot srakauser posted image ..
res nikoli ne veš,kaj je najbolj prav..

lp

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 185
20.6.2008 15:56:29   
polly80
Kapico ji jaz še dajem gor, ker še ni tolk utrjena za zunaj.

hvala tina..ža za nohte veš mogoče?ti si ji že strigla kaj???

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 186
20.6.2008 16:13:24   
Anonimen
Poly80_naj te nekaj vprašam.Ker so najine punce približno enako stare me zanima,kolko časa prespijo čez dan?Kaj pa ponoči?Ima že tvoja svoj ritem,ali je to prekmalu za tako male otročke?Moja sicer čez dan veliko spi,ponoči sicer ne toliko mpa sem mislila,da ima mogoče čez dan preveč spanja.

(odgovor članu polly80)
  Neposredna povezava do sporočila: 187
20.6.2008 16:45:49   
j6
Hojla najprej cestitke vsem mamicam, nato pa nekaj odgovorov. Kapice jaz mojemu ne dajem, saj je zunaj ravno tako vroče kot notri. Glede vaganja je pa tako, če je otroček dojen naj bi se na mesec zredil najmanj 450g,  prva  moja se je komaj, tretji pa se je redil1500g na mesec. Če ima otroček pokakanih  in ali polulanih pleničk 5 na dan poje dovolj.  Nekateri dojeni otročki kakajo tudi vsake 5do 6 dni. Nkateri pa vsake 2 uri. Vagajo na obiskih samo nekatere patronažne, druge pa ne, to je čist odvisno od babice. Pomembno je da je otroček zvagan pri1 mesecu in če vam otročki lepo spijo in se zbujajo vsake toliko na3, 4 ure pojejo sigurno dovolj. Pravi ritem spanja pa naj bi otročki začeli pridobivati nekje med 3,4 mesecem, drugi pa tudi lahko pri 8 mesecih. Upamda sem vam kaj pomagala.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 188
20.6.2008 16:49:11   
j6
A ja  še nohtki, v prvem mesecu so nohtki še tako mehki, da se sami odlomijo, če pa želiš jih pa lahko tudi postrižeš. Včasih so rekli, da moraš taprve nohtke pogristiuser posted image user posted image .

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 189
20.6.2008 17:30:34   
alea01
punce, zlate steuser posted image user posted image user posted image user posted image

Ful ste mi pomagale in sem se pomirila. Verjetno že zadost poje. user posted image

Hvala še enkratuser posted image user posted image

(odgovor članu j6)
Neposredna povezava do sporočila: 190
20.6.2008 19:20:28   
Tina 28
OJ

mIDVE SVA BLE ZDAJ ZUNAJ IN FUL SPI (GLEDE NA TO, DA PRVO POLOVICO DNEVA NI SKORAJ NIČ, JI ZRAK KAR PAŠE).
jaz še vseen kapico gor dajem, pa še mame, ki hodijo okrog, pravjo, da je zaenkrat treba. jih bom kar ubogala. Men je sicer blo zlo vroče, pa se tud ne upam preveč slačt.

Nohtke mamo mi že tud dolge, pa računam da jih bom škarjicami postrigla po naslednjem kopanju, ko bodo še bolj mehki. Saj se res kar včasih kakšen odtrga, sam grist jih pa ne upam, ker je težko zadeti user posted image .

Kar se pa spanja oz. ritma tiče, pa jaz takoj zjutraj vse razsvetlim, prižgem radio in tud brez zadrege glasno govorim. pr men je največ budna od 10-ih do 15- ih (tud kar zaspi le za malo časa pol pa godrnja)...popoldan ko pa pride pomoč je pa koma in se zbudi sam za jest....pol pa od 10-ih do polnoči nori ponoč pa je še enkrat in sppi do 8-ih. Kar v redu se mi zdi.

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 191
20.6.2008 20:19:26   
polly80
punce hvala za odgovore..bomo še počakali z nohtki,mogoče se bodo pa res sami polomili

žanka
,moja podnevi ne spi prav veliko,ponoči pa ful..včeraj je npr.zaspala ob 23h,se zbudila ob pol 3(ponavadi pa šele ob pol 5),sma se nadojili in potem spala do pol 9..tako je bilo do zdaj skoraj vsak dan,kakšna urca gor dol.pop.pa jo malo krči dajejo in se kar joka,jo je treba nosit,potem se naje,pop.je na 2-3 ure,pa bruha..sploh ne vem,a je to kaj narobe,ko tako bruha al se samo preveč naje???
pop. pa spi včasih 3 urce skupaj,potem pa tudi bedi kakšne 3 urce..ritem se baje vzpostavi šele kasnej,je pa rekla babica,da je fajn,če se ponoči ne zbujajo od polnoči pa do 3h zjutraj,ker ta ritem je potem baje najtežje spremenit.pa da če pop.spi več kot 4 ure,da jo je treba zbudit,da ne zamenja dneva in noči..

po moje je vsak otrok malo drugačen,ritem pa se vzpostavi šele pri kakšnih 3,4 mesecih,pri nekaterih še kasnej..

lepo se mejte

lp

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 192
20.6.2008 21:10:09   
Tina 28
Polli

Men tud ful poliva, če se preveč naje. Baje je to pogosto, pr enih pa še bolj močno...se pa uredi. Pomaga, če pod jogi daš kakšno knjigo, da ma cel ležišče mal na naklon....naj nebi imeli še tolk raztegljivih želodčkov.

Če ji steče ven iz ust je to polivanje, če pa bruha v loku oz. s fejst sunkom, pa nekaj ni v redu.

Men gre to tko na živce, da pol več ne vem, naj ji dam zaj jest, če je glih kar polila, pa čeprav je 2 uri od obrokauser posted image . Pa tud skoz se pomaže alpa zmoč po rokavčkih ko ji kup podiram, pa ji uide. Sem kar uvedla slinček, da se vsaj okrog vratu ne, ker ji preoblačenje ne paše glih.

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 193
20.6.2008 21:53:48   
polly80
hvala tina..

včeraj se mi je zdelo,da je bruhala v loku,no danes pa nisem tega opazila,tako da upam,da je vse ok,da se samo preveč naje in poliva..
zdaj sem jo ravno položila,upam da bo spala,ker sem tudi sama ful utrujena..ampak ta fusbal,me kar vleče pred tvuser posted image
ja,baje pomaga,če je dvignjeno vzglavje,mi je žal,da nisem kupila neke blazine,ko je prav za to narejena..zdaj pa ne grem kam,da bi kupila..

ok,mala se že joka,cartlika,hoče spet v moji postelji spatuser posted image

(odgovor članu Tina 28)
Neposredna povezava do sporočila: 194
21.6.2008 9:51:22   
lonapo
polly jest mam za tamalga pod jogijem zvito brisačo-ta veliko-in ma glih pravšnji naklon.
Nohtki se pa baje strižejo šele pri enem mesecu-to mi je patronažna rekla, vam pa da smo jih pri Nejcu po desetih dnevih. Jest mu jih kar mal pogrizemuser posted image .

Alea- če bi bila lačna, bi že tulila, naš se kr trese če ne dobi takoj za jest. Jest mu dam zvečer eno flaško dodatko, tko da sem ziher da je sit.(pa mam svojga mleka dovolj)-dojimo se pa itak čez dan na 2 uri, ponoči pa samo enkrat.

lep dan mamice

(odgovor članu polly80)
Neposredna povezava do sporočila: 195
21.6.2008 12:57:00   
lunca14
E,pa sem vas našlauser posted image user posted image user posted image user posted image ,tam na forumu v pričakovanju,se noče nobena več menit z mano,se bom pa tu pridružla.......Naš mali Lunček je pridno dete,le veliko se hoče cartat,pa ponoč noče sam spat,tako,da spiva skupaj,nekaj časa še,potem,pa ko bo začel več jest in s tem tudi dlje spat,pa se bo moral navadit postejice.Drugače se samo dojiva in to nekje na dve uri,ima pa prebavne probleme,malo ga zvija ,potem pa punkne se pokaka in spi naprej.Tud mene dajejo hormoni,res pop.....zelo hitro in to občutita moja starejša sončka,ki žal nista nič kriva,tako,da se skušam kontroirat,a včasih ne gre,tempo je prevelik,ipak so tu trije otroci ,mož in še gospodinjstvo,ma se sploh čudim,da skombiniram vse skup.Pa saj bo vsak teden bo lažje......pa še sedaj je vrtca konec,in je v našem vrtcu ostalo zelo malo otrok,in se bo moj zelo dolgočasil,tako,da bo moral večkrat ostat doma,to pa pomeni spet več aktivnosti za mami-jupi.Mislim,da se bodo kile stopille kar same od sebe,jih pa je še 4 viška.Eko moram nehat,se tipkamo kaj še zvečer.

(odgovor članu lonapo)
Neposredna povezava do sporočila: 196
21.6.2008 16:32:51   
Kaja08
user posted image

1. Eva2008 (Tia, Hana, 29.4.2008)
- rojstvo Tia: 2100g, 45cm
- rojstvo Hana: 2000g, 44cm

2. kodrana (Tara, 13.5.2008)
- rojstvo: 3120 g, 52 cm

3. cofijana (Jan, 16.5.2008) 
- rojstvo: 3250g, 52cm

4. tancho (Malakai, 18.5.2008)
- rojstvo: 3570g, 53cm

5. Rosali (Liam, 18.5.2008)
- rojstvo: 3055g, 50cm

6. katja_k (Matija, 19.5.2008)
- rojstvo: 2940g, 51 cm

7. Špelin@ (Gregor, 19.5.2008)
- rojstvo: 3870 g, 54 cm, OG: 37 cm

8. Kleopatra28 (Marisa, 21.5.2008)
- rojstvo: 3580g, 50cm

9. nInAzWeRiNa (Teja, 24.5.2008)
- rojstvo:
3330g, 51cm

10. tweetek  (Janez, 24.5.2008) 
- rojstvo: 3275g, 51 cm

11. uvuv  (Miha, 25.5.2008)
- rojstvo: 2530g, 48cm

12. tul  (Ožbej, 26.5.2008)
- rojstvo: 3000g, 50cm

13. polony  (Lara Ana, 27.5.2008)
- rojstvo: 2900g, 49cm

14. sasa.vracko  (Luka, 28.5.2008)
- rojstvo: 3500g, 50cm

15. l.daisy  (Anžej, Ažbe, 28.5.2008)
- rojstvo Anžej: 3270g, 50cm
- rojstvo Ažbe: 3260g, 51cm
- posvetovalnica: 7.7.

16. Tina 28  (Anja, 29.5.2008)
- rojstvo: 3550g, 53cm, OG: 35,5 cm

17. Kaja08  (Žiga, 29.5.2008)
- rojstvo: 3600g, 51cm, OG: 36,5cm
- posvetovalnica: 2.7.2008

18. j6  (Aljaž, 30.5.2008)
- rojstvo: 2970g, 50cm, OG: 34cm

19. annnna  (Mai, 30.5.2008)
- rojstvo: 3260g, 49cm

20. marty5  (Matija, 30.5.2008)
- rojstvo: 4130g, 56 cm

21. bassa  (Vita, 30.5.2008)
- rojstvo: 3040g, 51cm

22. maychi17 (Lina, 30.5.2008)
- rojstvo: Lina, 2810g, 48cm

23. she29 (Maja, 1.6.2008)
- rojstvo: Maja, 3630g, 52cm

24. HEI
(Mark, 2.6.2008)
- rojstvo: 3640g,  54 cm

25. polma (Tine, 3.6.2008)
- rojstvo: 3939g, 54cm, OG: 38cm

26. lidijajenko (Tamara, 6.6.2008)
- rojstvo: 3130g, 49cm

27. fiesta (Job, 6.6.2008)
- rojstvo: 3620g, 52cm

28. simdar (Lina Zoja, 6.6.2008)
- rojstvo: 3440 g, 52 cm 

29. Polly80 (Vita, 7.6.2008)
- rojstvo: 3300g, 50cm, OG: 32,5 cm

30. cv3rklic4 (Primož, 7.6.2008)
- rojstvo: 3780g, 53cm, OG: 37cm

31.anaj 22
(Jaka, 8.6.2008)
- rojstvo: 3800g, 55cm

32. lunca14 (Lun, 8.6.2008)
- rojstvo: 3500g, 52cm

33. aleksandra silvija (Lovro, 9.6.2008)
- rojstvo: 3200g, 52cm, OG: 35cm

34. žanka (Neža, 9.6.2008)
- rojstvo: 3170g, 51cm

35. inetbike (Ema, 9.6.2008)
- rojstvo: 3645g, 50cm

36. D.anna76 (Maks, 10.6.2008)
- rojstvo: 3170g, 52 cm

37. tteeaa (Lana, 10.6.2008)
- rojstvo: 2600g, 49cm

38. lonapo (Žiga, 11.6.2008)
- rojstvo: 3600g, 54cm

39. busybee882006 (Katjuša, 12.6.2008)
- rojstvo: 3530g, 51cm

40. alea01 (Izabela, 12.6.2008)
- rojstvo: 3780g, 51cm, OG: 37cm

41. Didlinaa (Sara, 13.6.2008)
- rojstvo: 3180g, 50cm

42. AnjaPH (Maksimilijan, 14.6.2008)
- rojstvo: 2820g, 51cm

43. taanikaa (Žan, 17.6.2008)
- rojstvo: 3130g, 52cm

44.mtinca (Lana, 17.6.2008)
- rojstvo: 3940g,  53 cm

45. babysolza (Sabina, 19.6.2008)
- rojstvo: 2790g, 48cm

26 user posted image : 21 user posted image

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 197
21.6.2008 16:37:01   
Kaja08
Dan punce! Kako smo na to vročo soboto? Mi smo v redu - smo šli dons mal do tašče in tasta - no ja, user posted image  in Žiga, jaz pa vmes v Spara po fasungo...
Končno smo dobil davčno in rojstni list za Žigata. Zdej gremo pa lahko osebno delat, samo ni mi še čist jasn, kako ga bomo fotografiral, ker more bit v budnem stanju user posted image ...

IZVIRNO SPOROČILO: Tina 28

mene pa najbolj mori šlafh okrog trebuha. Kar visi od mene....vse hlače ki pridejo čez rit se pol ne zapnejo, če pa se že, pa šlavh zunaj ostane in pol spet ni za nikamor. Če ne bi bilo poletje, bi še šlo...tko pa nimam kam skrit oziroma požokat tega špehauser posted image

Jap, špeha na pretek - se po trebuhu lopnem je ko žolca - miga in valovi...hlače mi itak nobene niso prav, mi je zdej mami ene posodila. Moram malo v šoping po kakšno kiklo, da ne bom lih guznla v tej vročini...

IZVIRNO SPOROČILO: lonapo

Živjo,
no danes sem imela še zadnjič (beri drugič) patronažno na obisku. Sva ga skopale ker ima že čisto zaceljen popek-začuda se ni nič jokal. Ga je stehtala in ima 3620g, je dobil 200 g v 4 dneh.

Kako pa to, da je prišla patronažna samo dvakrat? Meni je rekla, da bo prišla 4x - dvakrat je že bila, zdej čakamo, da se popek ornk posuši, da bo prišla skopat Žigata.

IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija

Kaj pa ZDRAVSTVENA KARTICA?
Je treba v službo tistega, po katerem bo otrok zavarovan( z rojstnim listom)?
Meni se je pa mastitis začel delati,..user posted image

Ja, v službo (po katerem po zavarovan) je treba nest rojstni list in potem oni vse uredijo glede zavarovanja.
Kako pa kaj mastitis? Upam, da se ti je že pocajtal!!!!

IZVIRNO SPOROČILO: polly80

bi lepo prosila,če mi katera pove,kako je z nohti..namreč babica nam je ušla na dopust,pa sem pozabilauser posted image vprašat,a moram počakat,da jih ona poreže oz.kdaj ji lahko sama???danes sma 13 dni stari,pa včeraj se je prvič kopala,če je to kaj pomembno..ima pa kar dolge že,babica pa pride nazaj šele 7.7...

Nohte se striže šele pri enem mesecu, prej se pa sami obrabijo. No, naj bi se....Naš je imel že ob rojstvu take dolge krempeljčke, da se še zdej niso obrabil - ni čudn, da me je med nosečnostjo vsake tolk ful zapekl..me je sigurno mali opraskal user posted image

(odgovor članu lonapo)
Neposredna povezava do sporočila: 198
21.6.2008 17:08:17   
Anonimen
Mene pa zanima,koliko časa ste bile prvič zunaj?Midve sva bile danes zjutraj ob 9 ,ker še ni bilo vročine.Na zraku sva bile samo 20 minut.Mala je zelo uživala v vozičku.Jutri pa nameravamo iti k moji mamici,pa me zanima,če ni prehitro,da gremo z avtom?Do tja je sicer samo 10 min.ampak vseeno.

(odgovor članu Kaja08)
  Neposredna povezava do sporočila: 199
21.6.2008 17:21:42   
aleksandra silvija
Ojla!

Glede nohtov, spanja, oblačenja in podobnih reči ste že vse povedale.
Imam pa našega v hiši oblečenega v bodiju z dolgimi rokavi in običajno s hlačkami do pasu.
Zunaj pa--je zaenkrat bil zelo malo, ker jaz nimam moči, da bi bila zunaj. Komaj zmorem kaj skuhati, pa da operem, zlikam in podobno.
Zaradi mastitisa imam že 3. dan visoko vročino-včeraj celo 40. Tudi danes samo majčkeno manj.
Je pa mastitis vnetje dojke, zaradi zastajanja mleka. Se naredi bulica , rdečina in boli ko user posted image . Pa ne samo dojka, Kar celo telo.
Imam pa antibiotik in čakam, da pomaga. Poleg vročih tušev, masiranja, iztiskanja,...

Drugače pa je Lovro zaenkrat zelo nezahteven. Spi od 2-4 ure(no, zadnje 3 dni, kar imam mastitis ne spi dlje kot 2 uri-ker je tudi mleka manj), se previjeva, papava, spet previjeva in že spi.
No, ene 2-krat na dan-ali ponoči pa skupaj čuje ene 2 uri. Ampak samo brunda, joka pa ne. Zaenkrat.

Patronažna-prišla naslednji dan po prihodu iz P, pride spet v torek.
Dojenčki so opravičeni do 6 obiskov patronažne v 1. letu življenja, mamice pa še do 2-eh. Ampak to ni skorajda nikoli izvedljivo-razen, če so res težave. Patronažne imajo zelo široko zastavljene programe, ki jih je nemogoče izvesti.
Običajno pridejo 2-krat.

Naš mali se zbuja-se tipkamo.

Lunca-kako dobro te razumem. Meni se ob tej vročini, bolečinah, še na aenem mestu od operacije me ful boli in od vseh nujnih opravkov že kar meša.

Sem pa v porodnišnici izgubila 8 kg, sedaj doma pa še 6.
Mene to poporodno obdobje pošteno muči. Komaj čakam na avgust, sploh september, ko bo spet vrtec, šola, mali pa bo imel 3 mesece. Jeeeee

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?