Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil IZVIRNO SPOROČILO: Ankica zanima. Če ste tako natančni glede testiranj, ali se ogibate nakupom oblačil iz tretjih držav (npr. Kitajska, Bangladeš, Vietnam)? Ker obstaja velika verjetnost, da to šivajo otroci za pol € na mesec. Odlično vprašanje, ko se že moralizira. A kar pikice dobiš, ko mene zagledaš na forumu? Meni se zdi fajn in lepo in edino prav, da se vsaj nekaj posameznikov trudi nekaj spremeniti, vsak na svojem področju - ravno zaradi tega, kar je napisala Nejčko, ker se večino jebe za vse razen sebe. Evo, meni se glede živali oz. se mi sedaj ne bo več toliko, ker do te teme na to sploh nisem pomislila. Sedaj pa bom in bom bolj previdno izbirala kozmetične pripomočke. Tisto vprašanje pa sem postavila z drugačnim razlogom. Namreč, ker poznam en par ljudi, ki so jim živali oh in sploh, po ljudeh pa dobesedno hodijo. Kako naj rečem? Svojo naklonjenost so usmerili v eno samo stvar (fanatizem, mogoče), ala tista francoska igralka in vse ostalo dojemajo kot slabo. Ne mislim pa, da je katerakoli na tem forumu taka, da ne bo nesporazuma. Pač brez ljudi, ki se borijo za boljši jutri, za to, da bi se vsi imeli malo bolj fajn, bi že zdavnaj pogoreli. In prav je, da se misli tudi na živali, mogoče pa se bo s časom vse obrnilo na bolje. Tu mi na misel prihaja izjava enega mojega profesorja, sicer podana v drugem kontekstu, a tu sem krasno paše: zdaj smo na tako visoki stopnji razvoja, da bi se vsi samo en malček odpovedali svojemu standardu (npr. namesto 5 šmink kupili 4 ), pa bi vsi na tem svetu živeli fajn. Ker so dobrine izredno neenakomerno porazdeljene (dobrine - od denarja, hrane, vode,.. do zdravja, izobraževanja, poštenega odnosa, prijaznosti, do živali,...)
|