Blacky30
|
Tako, jaz pa ravnokar pečem rižev narastek. Mnjamiiii, komaj čakam, da ga bom lahko jedla. HD, ti si tudi danes kaj spekla? Se spomnim, da si ravno ti enkrat napisala, da si spekla rižev narastek in si mi takrat take lušte naredila, da so mi do danes ostale. Pa ti vedno kaj dobrega spečeš. No, da še jaz obrazložim, kako je pri meni potekal umetno sprožen porod, da bo bolj jasno, zakaj sem tako proti temu: Na UZ so ugotovili premalo plodovnice, zato so me poslali v porodno sobo. Porod so mi sprožili z vstavitvijo gela na MV, kar bi naj bil skoraj zagotovi učinek. Ko mi je vstavila tisto železje, mi je počila žilica in začela sem ful krvavet, da je nastala cela panika. No, res se je začelo v pol ure, rahli menstrualni krči na 7 minut, potem na 5 minut. Ker so bili absolutno prešibki, so mi čez 4 ure predrli mehur in hkrati nastavili še infuzijo z umetnimi popadki. Babica je nastavila premočno dozo, ker me je v trenutku zvilo kot črva in je bilo z mano konec. Nisem več nič slišala, nič videla, sopihala kot konj (čeprav ne bi smela tako dihat) in bila čisto out. Sploh nisem vedela, kaj se dogaja. Da bi mi pospešila porod, mi je čez eno uro, ko sem bila odprta 5 cm, z roko odprla MV med popadkom. To so neznosne bolečine, sem se drla kot šoja in mi je bilo vseeno, kdo me sliši. V roku ene minute me je odprla za 4 cm, v naslednjih 10 minutah pa sem se še sama odprla za 1 cm, tako da sem bila na 10 cm nekje ob 17.30. In kaj se je zgodilo potem? Začeli so se ful močni popadki pritiskači, ki ful dol nabijajo. V glavi sem si samo rekla, kaj so mi druge punce pravile, ko boš čutila te popadke, vedi, da je konec. A pri meni žal ni bilo tako. Take popadke sem namreč preživljala 2 uri in pol in med njimi ni bilo več prestanka. Mešalo se mi je. Zakaj se je to zgodilo? Babica je kruto posegla v naravni proces poroda z nasilnim odpiranjem, v resnici pa Nejc še ni bil pripravljen priti ven, ni se še pravilno obrnil in še vedno je potreboval svoj čas, da se vstavi v porodni kanal in porodi. S tem, ko mi je želela skrajšati porod, mi je dejansko povzročila nepotrebne muke, ki bi mi jih lahko prikrajšala. Na koncu je moje telo obupalo, popadkov nisem več čutila, onemogla sem in Nejca so 4 babice na silo iztisnile na plano. Medtem, ko sem pritiskala brez popadka, me je tudi prerezala, kar sem začutila kot skelečo bolečino, čeprav bi se to moralo zgoditi med popadkom in mamica ne bi smela čutiti prereza. Poleg tega mi je Nejc z nasilnim prihodom na svet raztrgal celo nožnico od MV do izhoda. Ni bilo prijetno in srčno upam, da se mi tak porod nikoli več ne ponovi. No, morda za lažje razumevanje, zakaj sem tako zelo proti umetno sproženemu porodu. Ko sem nazadnje govorila s pediatrinjo in ji opisala svoj porod, je rekla, da so pediatri proti takemu porodu, ker je to predoziranje in gre za nasilje nad maternico in otrokom, ki pri tem trpi, saj se ne more porodit normalno, kot bi se, če bi mu dovolili in dali čas, da se vse izteče, kot se mora. Mojo porodno zgodbo si lahko preberete tudi tukaj, z vsemi podrobnostmi: http://www.ringaraja.net/kako-sem-prisel-na-svet_91.html
|