Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 25.5.2008 12:46:24
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Nekam slabo danes kuhate? a ste vsi pri taščah? Ne, na pico smo šli Naša se tudi hitro žlice naveliča, pol ji pa z roko dam kak makaron, je pa spet fajn. Al pa da sama jemlje, še boljš, samo pol se bolj tko naje. Ne vem, hitro se je naveličala spasirane hrane, HB, in ma rada koščke. Pa še nima nič zob, stara je pa že čez 10m. Danes bom najbrž rižoto skuhala za kosilo. Paštetka, ti pa kar po mizi užgi, pa bojo ubogali doma!
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 25.5.2008 22:54:02
|
|
|
|
nananaja
|
pa bo res moralo bit nekej na tem, da če otroku kmalu ponudiš, da je sam, koščke... in pri tem vztrajaš, da pol hitr osvoji veščine hranjenja. jst sem pač mal komot človek, pa hčerko zaposlim s koščki hrane, da lahko kosilo skuham, pa med obroki kaj naredim zraven. na začetku sem ji dala kos kruha, je pretežno raztrgala, pa skor nič pojedla, pa je kmal pogruntala, da mora pazit, da čim manj pade iz rok, pa še tisto, kar ji pade, mora poiskat. sam naša je prevelika požrtija, da pol po žlički ne bi jedla . sem pa pogruntala, da ji ni dobr dat čist majhne kose, ker jih hitrej zgubi in manj poje. posledica takega načina je pa seveda svinjarija na stolu, obleki, tleh. pa sej se vse da počistit. sem pa to mal najbrž podedvala po mami. smo imel bratranca, ki ni sam jedu do tretjega razreda oš ker so mu trije tlačil hrano v usta, zakaj bi pol sam. razen pri moji mami, k mu je dala: tukej maš, če boš dal v usta prov, čene boš lačen. pa je ponavad jedel.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 25.5.2008 22:55:05
|
|
|
|
nananaja
|
tko da, ja Paštetka, imaš super nasvete. sicer meni so tako rekli tudi doma. je pa to zame potrditev, da je metoda prava.
< Sporočilo je popravil nananaja -- 25.5.2008 22:57:04 >
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 26.5.2008 13:34:42
|
|
|
|
babyrok
|
8,5 m včeraj: Z: AM M: mango, jabolka+skuta K: bučka s polento+puran M: AM V: kašica (riž+koruza) danes: Z: AM M: zmiksano suho sadje + 1/2 jogurta K: krompir+AM, nariban korenček, kosmiči, malo telečjega mesa, žlica skute M: AM V: kašica (grisolino)
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 27.5.2008 13:19:50
|
|
|
|
oktoberka
|
Evo, danes je hrana razporejena takole: Zajtrk: Gres Malica: Banana+malo kruha+piškot brez sladkorja Kosilo: korenčkov pire krompir+puranji zrezek v bešamel omakci in za sladico slivov kompot Malica: jabolko Večerja: mlečna kašica Paštetka: dons sm ji meso zmiksala, pire krompir in korenček pa pretlačila, tako da so bili še koščki in je veliko pojedla. Za malico pa je tisto banano kar tako jedla. Nisem niti pretlačila z vilico. Tako da vsak dan vsaj nekaj poje v koščkih!
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 30.5.2008 23:17:59
|
|
|
|
sandra85
|
pri nas je zadnje dni kr malo kriza in je ziza zakon, ker raste 1. zobek in je ful bogi kuham sicer vseeno, poje pa bolj malo Z:dojenje m:dojenje+kruh k:dušena zelenjava z polento M: frutchzwerge + dojenje V:dojenje pred spanjem dojenje 9m
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 31.5.2008 22:59:38
|
|
|
|
sandra85
|
se je razvadil in bi spet skozi zizal.... Z:dojenje M:dojenje K: zelenjavno-mesna mineštrica (pojedel samo 5 žličk) čez 1 uro dojenje M: jogurt V:mlečni grizek + dojenje
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 2.6.2008 15:14:23
|
|
|
|
sandra85
|
kaj imate post??? Z: mešan sadni kompot (skuhan doma) M: jogurt (čebelica maja) K: zelenjavna rižota (brokoli+cvetača+korenček) za malico bo verjetno spet kompot ali kaka banana, za večerjo pa še nevem pred spanjem pa dojenje 9m
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 3.6.2008 16:03:18
|
|
|
|
sandra85
|
M: jabolko+banana K:piščančja prsa, dušene bučke in pražen krompir 9m
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 4.6.2008 10:12:14
|
|
|
|
Rožica*
|
Hojla! Danes smo 10.mesecev! Jedilnik od včeraj: Z: AM M: jabolko, 1keks K: polenta + golaževa juha (goveje meso) M: skutka V:AM Sandra kako mu pripraviš gresek, na navadnem mleku?
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 4.6.2008 15:45:01
|
|
|
|
sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica* Hojla! Danes smo 10.mesecev! ja, grizek mu skuham na navadnem mleku (seveda z dovoljenjem naše P)
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 4.6.2008 15:49:05
|
|
|
|
sandra85
|
Z: kompot iz suhega sadja M: jogurt K: polenta z dušeno zelenjavo in žličko kisle smetane M: breskev + skutica V: še nevem (verjetno kruh z maslom in domačo marmelado ali piškotki z mlekom) pred spanjem dojenje 9m
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 4.6.2008 20:50:49
|
|
|
|
ThinkPink
|
10m in pol zobka Z: mleko M: pol banane+pol jabolka+pol breskve K: hrenovka+sirček+kruhec (sma prišli tako pozno domov, da je to bilo najhitreje) M: jogurt+2 Balzen keksa V: rižolino Lahko pa še povem eno kosilo, ki sem ga naredila včeraj in je bilo mali ful dobro: prepražila sem na koščke narezan korenček in bučke, na prepražen korenček in bučke sem vlila 2 jajčna rumenjaka in popekla. Posebaj sem skuhala ajdovo kašo in na koncu vse skupaj zmešala. Bilo je ful dobro, saj je zaradi korenčka in bučk imelo sladkast okus.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 5.6.2008 10:55:21
|
|
|
|
Rožica*
|
Super ideja za kosilo. Fajn da še katera napiše kako, kaj skupaj zmeša. Včeraj: Z: AM M: puding M: jabolko K : goveji zrezki in kruhov cmok M: 2X mala skutka (skupaj 120g) + kruh V: pol žemlice +sir + rezina poli salame (sva poizkusila prvič)
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 5.6.2008 18:17:29
|
|
|
|
annie
|
Z: dojenje M: banana+jabolko+marelica K: rižota s korenjem in bučkami M: jogurt čebelica maja-češnja + hipp keks V: Milupa kašica- žita s sadjem pred spanjem še verjetno dojenje in pa ponoči 1x dojenje starost: skoraj 9m.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 5.6.2008 20:42:39
|
|
|
|
sandra85
|
Z: mlečni grizek M: frutchzwerge 2x K: zelenjavna juhica zgoščena z rižekom K: skutini štruklji (ki mu niso šli v rito) M: dojenje V: dojenje 9m
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 6.6.2008 9:53:24
|
|
|
|
mklks
|
no, da še jst oddam svoj pečat:) Z:novalac 210ml M:fruchtwerge+ pečeno jabolko K:bom verjetno kar musako nardila:) z malo bučk M:prosena kaša s suhimi marelicami+ malo novalaca V: novalac 7m
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 6.6.2008 21:18:02
|
|
|
|
sandra85
|
z: dojenje m: sadni kompot (breskve+jabolke) z prosenimi kosmiči k: zelenjavni kus kus m: skutica z jagodami v: ribica+blitva+krompir (smo bili pri mojem očetu na ribicah) pred spanjem: dojenje 9m
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 6.6.2008 21:25:02
|
|
|
|
Anonimen
|
- dojenje za dobro jutro
- jogurt Čebelica Maja/češnja + multi korn vafelj
- dojenje za uspavanje
- kosilo: ječmenova mineštrica
- dojenje za odžejanje
- dojenje za uspavanje
- skuta+ borovnice + banana
- dojenje za odžejanje
- dojenje za uspavanje
Pa še kakšen multi korn vafelj vmes.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 7.6.2008 16:46:15
|
|
|
|
sandra85
|
Z: dojenje M: sadni jogurt M2: frutchzwerge K: špargljeva juha, polenta, piščančje meso M: skuta z borovnicami V: polenta z mlekom pred spanjem dojenje 9m
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.6.2008 12:58:58
|
|
|
|
Mayag
|
Živjo. Ali bi bila katera tako prijazna pa bi mi na ZS poslala kakšne recepte kako kej naredi. Moj sinček bo star 8 mesecev v ponedeljek. Jaz mu skoz delam za zajtrk kašice iz jabolk, skute,slive, piškotkov,banan(kombiniram); za kosilo zelenjavo z mesom ali kuskus z zelenjavo, polento,lumpijeve testenine vmešam v zelenjavno kašico; za večerjo pa dobiva milupine raznorazne kašice. Uglavnem, sploh nimam idej kako naj mu kaj pripravim. Pa še to. Pred spanjem je vedno dobil stekleničko AM, zdaj pa že več kot 1 teden zavrača in enostavno naredi samo par požirkov. Je možno da nima več rad AM? Ali pa je možno, da ga matrajo zobki, ki mu rastejo in se raje podoji.
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.6.2008 13:29:14
|
|
|
|
sandra85
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mayag Živjo. Ali bi bila katera tako prijazna pa bi mi na ZS poslala kakšne recepte kako kej naredi. Moj sinček bo star 8 mesecev v ponedeljek. Jaz mu skoz delam za zajtrk kašice iz jabolk, skute,slive, piškotkov,banan(kombiniram); za kosilo zelenjavo z mesom ali kuskus z zelenjavo, polento,lumpijeve testenine vmešam v zelenjavno kašico; za večerjo pa dobiva milupine raznorazne kašice. Uglavnem, sploh nimam idej kako naj mu kaj pripravim. Pa še to. Pred spanjem je vedno dobil stekleničko AM, zdaj pa že več kot 1 teden zavrača in enostavno naredi samo par požirkov. Je možno da nima več rad AM? Ali pa je možno, da ga matrajo zobki, ki mu rastejo in se raje podoji. sej pa je prav da se podoji......a ga nočeš več dojit al kako? moj ni šans, da bi pil AM, ker ve da je moje mleko slajše, pa še tako pocartava se preden gre spat tukaj imaš kar nekaj idej, kaj pripravit . kako se kaj pripravi-pa je čisto logično skuhaš in to je to
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 8.6.2008 14:10:47
|
|
|
|
sandra85
|
Z:čokolešnik M:čebelica maja + 1 frutchzwerge K: piščančja rižota z zelenjavo naprej pa kar bo pač prišlo 9m
< Sporočilo je popravil sandra85 -- 8.6.2008 14:11:12 >
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 9.6.2008 12:53:39
|
|
|
|
babyrok
|
Mi bomo jutri stari 9. mes. Včeraj: Z: AM M: jogurt+suho sadje (namočeno čez noč in zmiksano) K: bučke z ajdovo kašo in krompir s kislo smetano M: malo banane, malo dinje + sirček V: grisolino Danes: Z: AM M: banana+dinja+skuta K: teletina+zelenjava s prosenimi kosmiči + žlica kisle smetane M: jogurt+jabolko V: kašica (riž+koruza)
|
|
|
|
RE: MAMI, kaj bomo danes jedli??? 9.6.2008 12:55:12
|
|
|
|
babyrok
|
Sadndra - a imaš jogurt čebelico majo z manj maščobe, ali se še kje dobi polnomasten?
|
|
|
Katero ime?ErinTinej (
32%)
Timon (
22%)
Tibor (
46%)
Število vseh glasov: 264Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!