Meceno
|
Hojla Poročam s sistematskega. Prišli sva pred 8h in zadnjo opravilo, se pravi, smo vmes skos skakale iz enga prostora v drugega, prišle ob 12h in 20min Ob 13h sva bile doma Blato bova oddale drugi teden, ko bom jaz prišla iz KK nazaj. V glavnem, v čakalnici čakaš da te pošljejo k psihologu, potem tam odgovarjaš na vprašanja ,20min če si hiter. Prideš not, se vsedeta za mizo in zlagate like ( krog, trikotnik in kvadrat ) Potem otrok odgovarja na vprašanja: kaj piha, kaj leti, kaj sveti, kdo laja, kaj strelja,...kdo mjavka? Ponovi stavek: ( naša ga ni ) na travi leži miška. Zopet zlaganka, istih oblik, z različnimi vzorci ( vijuga na vijugo, črta na črto, zvezdica na zvezdico,..) Pogovor z vami ( kako živite, ali spi v svoji sobici, ,...) Prideš nazaj k pediatru in čakaš za sprejem sestre v drugo sobo, tam pa otrok: -nariše črto -vrže žogo -brcne žogo -zloži kocke v stolp in jih podre -pregled vida - jo vpraša če ima prijatelje in kdo je to - pogleda tablico na keteri je narisana muca, kuža, človek, zvezda in skodelica in to pove Greš pediatru oz sestram,... in ta te pošle k zobozdravniku Tam se pogovorite o otrokovi prehrani, ali ima dudo ali ne in pogledajo zobe Greš pediatru oz sestram,...jo tam stehtajo, izmerijo pritisk ( naša ni pustila ),izmerijo obseg glave, pasu, prsni koš, nadlakt in kožno gubo. Greš k pediatru, ta napiše vse bolezni vaše družine če te so:( imam občutek, da je to že enkrat napisal ) - pregled stopal - skok na mestu - pregleda srčeka in pljučka Svetuje veliko plezanja, skakanja, naj otrok hodi veliko bos po travi, kamnih,... Nazadnje pa greste oddat vodo, kri in blato. Kri smo malo razmazali po sebi, meni,hodniku in zunaj. Potem pa sva se šle lepo umit nazaj not. Se je drla in stiskala in ,...zaspana in eh Bogi otroci, še dobro da nisva prišle ob 11h, ker nebi sodelovala. Pediatrinja pa ni bila od tega ZD. In tako je to Hvalabogu, je to zanami Ja bobek, me sva na Vošnjakovi in Bigec.
|