mehurčica
|
E, Mišk, no vidiš! Bravo Dona! Janja, si tudi meni nardila lušte z bazenom. David bi se tudi ves čas metal not. Je zdaj celi veseli, ko na plavanju tauha brez rokavčkov. In seveda se tudi doma večkrat kopa in tauha. Se je v torek že dopolne kopal. Ej, tista je pa dobra: tiča mi slikaj. Sva z skupaj brala in se fajn nasmejala. Zadnjič se Davidu rekla:"Lej David, to je pa pisateljica Svetlana Makarovič, ki je napisala Sapramiško in še par pravljic, ki jih ti tako rad bereš." In David seveda:"Jaz bi tudi pravljice pisal!" Moj otrok bi rad VSE! Suzanamai, vedno dam perilo še na dodatno izpiranje, ker se mi že itak zdi, da ob pranju premalo vode vzame. Pa sva sčistila vse, ker je bilo za sčistit. Pandica, vedno ti pozabim rečt: pri tistem lokalčku pri Ledni dvorani ne hodijo kužki lulat/kakat. Ker imajo ograjeno in stolčke še na travici. Pa so bile zadnjič tudi druge mamice(zraven mene in moje RR družbe) z dekicami na tleh. Imajo tudi mali peskovnik in toboganček. Kelnarca pa je bila tudi prijazna, edino res, da mi je pozabila vodo zraven kapučina prinest, ampak imam itak vedno s sabo svojo. Sicer če so pa kelnarce slabe volje, je itak njihov problem. Glavno, da se imamo me lepo v naši družbi. Kreganje/dretje na otroke: sem bila na enem predavanju na Sončku(zveza društev za CP) in je ena gospa tako lepo povedala, da ne bom nikoli pozabila. Je rekla, da če nas kdo (tudi naš otrok) spravi v slabo voljo, je to odvisno od nas samih in ne od tistega. Samo od nas je odvisno, koliko nam bo prišlo do živega. V tem smislu, da če "nas otrok razjezi/da je tečen cel dan itd.", da on ni nič kriv, če smo potem še mi slabe volje in se zderemo nanj. In da je sploh tepež čisto nesprejemljiv. V glavnem: POTRPEŽLJIVOST. In res, jaz se zelo malokrat zaderem nanj, res pa je, da mu morem dostikrat kaj bolj na glas povedat, ker enostavno prvih parkrat presliši(to vse poznate, ne?). Ma res, jaz sem včasih že tako živčna zraven Davida, da če bi mi kdo v glavo videl, bi videl tistega hudega bika, ki piha skozi nosnice in "kurbla" z nogo. In vem, da v bistvu sploh ni toliko David kriv, ampak sama, da se dam sprovocirat, ker mu pač morem miljonkrat "to in ono". Noa1, se spomniš, kako sem zgledala skulirana takrat v mestu, potem sem ti pa rekla, da sem že čisto živčna? Upam, da bo šlo to zdaj naprej, ker ne vem kje sem vse smajlije delala. Pa upam, da ste razumele moj zadnji odstavek. Sem bolj zmedeno napisala. V glavnem, ohranite mirne živčke in glasilke. Jih je škoda.