Blacky30
|
Todi, super, samo da si pomirjena. Zdaj pa le v miru pričakaj svojega . HD, tvoj seznamček bo res prav prišel, hvala ti. Jaz mislim, da imaš vsega dovolj. Moram malo prečekirat moje sezname, da vidim, kaj bi še lahko manjkalo. Jaz bi dodala še: - dudo - termometer za v uho, tisti, ko v sekundi pokaže temperaturo - kozmetika (lamprehtova kremica za ritko, mandljevo olje, vata, nevtralno milo, 70% alkohol za popek) - plavalni obroč zate (če boš šivana, da boš lahko sedela) - glavnik in krtačka za laske (potrebuješ zaradi temenc) - škarjice za nohte (začneš rezat po enem mesecu starosti) - čaj za dojenje (sicer nimam izkušenj, a sem si zabeležila, da je super od Alette) - darilo za (midva sva mu kupila plišastega, ne kosmatega, medvedka in sva mu ga že pol ure po rojstvu dala v posteljico, je bilo tak lepo in še danes spi z njim) - pleničke za enkratno uporabo - kapljice Lefaxin iz Avstrije proti krčem - Baby Phone oz. elektronsko varuško, v kolikor bo spal tekom dneva v drugem prostoru, kot se ti giblješ - male pleničke, take 20x20 za obrazek umit in za na ramo, da te ne pobruha vsakič po hrbtu, pa kasneje za slinjenje, mi jih imamo še danes, pravimo pa jim "ajika", ker spi z njim in v vrtec gre z njim in obrazek mu brišem po umivanju z njim..... To je zaenkrat moj seznam, ki pa ga še dopolnjujem. Neboglasnica, jaz sicer nisem dojila, se pa absolutno strinjam, da je v tej vročini potrebno dodajati dodatno tekočino v steklenički otroku. Mi je zadnjič ena mamica 4-mesečnega dojenčka povedala, da je upoštevala nasvet pediatrinje, ki pravi, da ni potrebno dodajati in malemu pri 32 stopinjah ni dala nič drugega kot dojenje. In po 3 urah, ko ga je morala znova previt, je bila plenička popolnoma suha. Tak da je hvala bogu skapirala, kaj je vzrok in mu je začela dodajati vodo v steklenički. Najboljše res sama vidiš potem pri svojem otroku, samo ene mame pa brezveze vztrajajo pri striktnem dojenju, češ, da je dovolj tekočine. Flower, jaz bi še dokupila tetra plenice, ker drugač boš morala pazit, da boš nonstop prala. Če pa ne boš imela dovolj belega za v stroj, pa bo brezveze panika. Jaz jih imam ohoho....vsaj 40, samo sem jih podedovala. Ti jih kupi še mogoče 10. Jaz sem imela vedno eno na previjalni za podlogo, da ni ležal na tisti mrzli podlogi, pa eno za umivanje, pa eno za v banjico, da je ovit, ker ga ne daš kar golega noter, ker je prevelik šok, potem pa 3 za široko povijanje, pa v voziček eno, pa eno preko strehice vozičke, da mu ni noter pihalo, pa ni kaj ni. Pa ja, v jajčko, na pojšter, ... Tak da na dan jih je šlo po 8-10, s tem da na previjalni nisem vsak dan menjala, pa v vozičku ne. Pri previjanju pa se tudi večkrat zgodi, da je kakec skoz vse prišel. Boljše imet zalogo.
|