ljubljana
|
toliko govorimo o glutenu... tako kot pri vseh stvareh, so tudi tukaj zelo različne informacije. Sem malo gledala stare teme na RR-u, pa nekateri pravijo že po 6.mesecu Pri nas se je oglasila patronažna in dobila sem bel list na katerem je pisalo tole: UVAJANJE MEŠANE PREHRANE MED 4. IN 6. MESECEM STAROSTI OTROKA Uvajamo v presledku 3-5 dni. Začnemo z zelenjavnimi ali sadnimi pireji: - Od sadja damo jabolka, banane, marelice, breskve, hruške... - Od zelenjave damo korenje, cvetačo, kolerabo, bučke, brokoli, krompir, kasneje blitvo in špinačo. - Od žitaric riž, polento do 6M. - Po 7M rumenjak, meso (zajec, puran, teletina, govedina, konjsko meso) - Po 9M polnomastne mlečne izdelke(jogurt, skuta, sir,...) Solimo zmerno, ne uporabljamo ostrih začimb. Ne vem, kje ste dobile informacijo, da gluten po 1 letu. Pri nas sta oba starejša jedla gluten po 6 mesecu. Jakob je pa z njim "po pomoti" začel že pri 5M. Kupila sem kašici na kateri je pisalo, da je za po 4 mesecu (1.korak) in nisem niti šla gledat kaj je notri. Ko je kašico že ene 3 x jedel, sem ugotovila, da je notri gluten. Ni bilo nobene reakcije. Kot naročeno, sem tudi srečala našo patronažno in jo vprašala za mnenje pa je rekla, da če ni sluzasto kakal in da če nima napetega trebuščka da nima alergije.
< Sporočilo je popravil ljubljana -- 27.5.2008 14:41:29 >
|