|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2008
25.5.2008 19:30:22   
nadya
Oja punce!

Katja_P: lahko se naročiš pri dveh na NS, saj je itak samoplačniško.

Jaz že cel dan poležavam v postli, sem tok zmatrana non stop, pa spet me špika v križu in spredaj. Mam kar bolečo nosečnostuser posted image , ampak sem optimist. Misla sem, da se mi bojo znaki umirili, pa so se spet pokazale neke slabosti, pa precej boleče joške.

Lp

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
25.5.2008 19:58:06   
*nina*
nadja tebe pa nimamo na seznamu, a si nova???v katerem tednu pa si???

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
25.5.2008 21:27:56   
nadya
Sem v 11t, v sredo imam prvi pregled. Mela sem ze 10 dni nazaj en UZ, moj pikec je bil velik 2cm. NS imam 10.6. v Dravljah, PDP pa 18.12. Sva se pa tri leta matrala da je končno ratalo. Sem mela vse možne preiskave, lani pa so mi odstranili pregrado na maternici- tako da je lahko bil tudi to razlog. Me je pa še vedno kar strah kaj bo, ker mam bolečine (križ in sp.del trebuha). Boli me že od začetka nosečnosti, tako da je možno da pač moje telo tako reagira.
Moram pa povedat da sem se prej kar zdravo prehranjevala, zdej mi pa pašejo sami hamburgerji, pizze, kebap... sadje gre pa bolj na silo dol.
Vas spremljam že od začetka user posted image  in stiskam pesti, da bomo vse priplezale do decembra.

A se kateri že kaj trebušček pozna?

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
25.5.2008 21:56:00   
MoonEve
Katja_p, zakaj pa bi hotela na 2 NS??

Otrok vesolja si, nič manj, kot so to drevesa in zvezde.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
25.5.2008 22:27:26   
katja_p
Ne vem  ... kr tako, ker pač ne zaupam samo enemu strokovnjaku. Mal mi gre trenutno na živce, da mi noben ne zna povedat, zakaj je v meni še mal krvi, iz mene noče pa nič. In me G sam naročuje na preglede in govori: Ja ... do 16t se mora to sčistit ... user posted image  kaj pa, če se ne??

In če mi v petek na pregledu G ne bo znala povedat kaj zdaj, grem itak še k enmu družinckemu prjatlu na pregled, ki je tud G. Ker sm itak čist jezna na bolnico, ko sm bla prejšn vikend, ker mam filing, da so me mal prezgodi ven spustili - sam dežurni so me pregledali, niti nisem dala prave vizite skoz.

V glavnem, mal sm na tleh zarad vsega tega. In mam filing, da mi ne pomaga niti ležanje niti Dabroston.

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
26.5.2008 8:04:46   
MoonEve
Ojej.. user posted image Sočustvujem s tabo in držim pesti, da je vse ok user posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
26.5.2008 9:21:45   
_sanja_*
Zdravo!

Čez vikend nisem imela časa pisat, ker smo imeli piknik in so prišli tašča in tast, svakinja in njen in stara mama od mojga, tako da je bilo veliko ljudi in ogromno dela. Saj veste kako to zgleda.

katja, upam da bo vse vredu, da ta krvavitev ni pomenila nič hudega in da decembra dobiš v roke zdravo pikico!
Na NS pa seveda lahko greš večkrat, saj je samoplačniško in G pravzaprav ne ve, da nisi na NS prvič, razen če mu poveš. Tega ti nihče ne more preprečit. Kot sem razbrala ti bo NS naredila kar tvoja G (?) in nato po potrebi še družinski prijatelj (?). Je tako? No, glede tega ti vseeno priporočam, da se naročiš k strokovnjaku. Saj ne dvomim, da bosta ugotovila pravilen rezultat, mislim pa da boš bolj pomirjena. Tudi mene bo najprej pregledala G (2 dni pred NS), nato pa grem vseeno še v Domžale. Pač je strokovnjakinja na tem področju in ima licenco, najbrž jih ne delijo kar takouser posted image
Še enkrat pa ti napišem, da upam, da ta krvavitev ni najavljala česa hujšega... Mogoče bi ti tvoja G znala svetovat in te mogoče celo naročila na pregled kakšen dan prej. Petek je sicer blizu, ampak v takšnih primerih (pre)daleč.

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
26.5.2008 9:28:47   
_sanja_*
AnaLuna, MoonEve in Miracleme... čestitam za dobre rezultate NS!
Še posebno so me zanimale izkušnje tistih, ki ste bile pri dr. Strahovi. Sem vesela, da ste samo še potrdile, da je super G. Jaz že komaj čakam pregled pri njej in moj dragi tudi, ko bo prvič lahko videl najino dete. Že komaj čakava december, pa smo šele na začetkuuser posted image in ta pregled je res kot naročen, ker so lahko zraven tudi bodoči očetje. Najbrž takšne prilike ne bo imel več. Pri moji G še nikoli nisem videla nobenega moškega zraven in najbrž tudi ni možno.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
26.5.2008 9:42:27   
tasa.m
Čestitke vsem za uspešne NS user posted image user posted image user posted image , tudi jaz sem bila danes v Domžalah pri Strahovi, in je bilo prav super, vse tako kot mora biti, je pravi povzer, tako ga je Strahova imenovala, samo to mi je bilo škoda, ker sem šla sama, ker je imel moj pomemben sestanek, se bo pač moral s slikicami tolažit user posted image  drugače je pa Strahova res v redu, tako da priporočam. Mi je tudi namignila spol, samo še ni točno, tako, da za spol bo treba še mal počakat.

Začnite in končajte dan z nasmehom, saj vas nič ne stane, marsikomu pa polepša dan.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
26.5.2008 9:52:41   
mami_1979
Pozdravljene!

Naj se Vam tudi jaz pridružim in sporočim svoje podatke.

PDP 12.12.2008,
prvi pregled sem imela 9.4.2008,
Starost: 28 let,
na NS sem naročena 2.6.2008 pri dr. Stahovi,
sem 4. noseča,
doma že imamo tri nagajive fante.

Pa še to, slabo mi je bilo bolj,kot prej v
vseh treh nosečnostih skupaj... A je že minilo.
LP

(odgovor članu tasa.m)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
26.5.2008 10:30:10   
Jullija
Čestitke še z moje strani za vse dobro opravljene preglede!

Prejšnji teden sem še jamrala glede slabosti, zdaj pa tudi te počasi izginjajo. Kar me seveda zelo veseli, saj me je vse skupaj spravljalo že malo v obup. Tudi utrujenosti (se mi vsaj zdi) je vsak dan manj oz. se spet vse vrača v tiste tire pred nosečnostjo. Včasih sploh pozabim, da sem user posted image . Glavno pa je seveda, da bo z mojo pikico vse v redu, pa naj stane koliko hoče user posted image .

Cipresa, držim pesti za današnjo NS! Gotovo bo vse v redu!

(odgovor članu mami_1979)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
26.5.2008 10:56:25   
katja_p
Sanja, ta družinski prijatelj ima licenco - v RS, dr. Franić. G mi je pa tud rekla, da že  leta pr njih merijo NS, tako da predvidevam, da neki najbrž mora imet.

(odgovor članu Jullija)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
26.5.2008 11:11:55   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Sanja, ta družinski prijatelj ima licenco - v RS, dr. Franić. G mi je pa tud rekla, da že  leta pr njih merijo NS, tako da predvidevam, da neki najbrž mora imet.

Aja super! Nisem vedela, da ima licenco. Tudi glede svoje G lahko preveriš: tule je uradna stran, kjer je možno najti vsa zdravnike, ki imajo licenco: http://www.fetalmedicine.com/f-downs.htm

Jaz tega sicer ne najdem, bi pa naj v SLO imeli licenco naslednji zdravniki:
Jasmina Antonic Babnik   
Simona Copi
Damir Franic
Ksenija Gersak
Polona Jerman Kacic
Ksenija Kardos Mohorko
Jozica Kezar
Jasna Kostanjsek
Ziljana Krizaj
Mili Lomsek
Marijan Luznik
Faris Mujezinovic
Ursula Res Muravec
Ziva Novak-Antolic
Ksenija Ogrizek-Pelkic
Tanja Premru-Srsen
Stanko Pusenjak
Dusan Rosic
Barbara Sajina-Stritar
Ksenija Selih Martinec
Alenka Sketelj
Biserka Stajerec Martin
Daria Strah
Sasa Trampuz
Andrej Tratnjek
Natasa Tul Mandic
Toncka Zavrsnik
Veingerl Zdravko

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
26.5.2008 11:44:10   
MoonEve
_sanja_*, ko bo čas za morfologijo (v 20. tednu), lahko gre tvoj partner vsekakor zraven. Je pa dr. Milovanovičeva moja bivša G (sem se preselila, pa morala zamenjat) in iz lastnih izkušenj vem, da lahko tudi na navaden pregled pride zraven user posted image (nisem bila noseča, pa je vseeno lahko bil prisoten). Tako da kar sestro vprašaj, ga potem, ko si ti že notri, pokličejo skozi druga vrata.

Še katero mučijo glavoboli?!? Mene boli glava tudi po par dni skupaj. Mislim, da se slabosti počasi umirjajo, zdaj pa to user posted image Pojem kakšen lekadol, včeraj sem pa še magnezij kupila, je super za user posted image iz več razlogov (FidiMag 300 + C vitamin).

Ravnokar sem videla, da je danes na Baby Centrovi strani spletna akcija za Angel Sounds po 53,82 €. Hitro poklikat, če ga katera namerava kupiti user posted image

< Sporočilo je popravil MoonEve -- 26.5.2008 11:47:35 >

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
26.5.2008 13:04:29   
Jullija
Tudi mene mučijo glavoboli. Prej me pa nikoli niso! Ko me začne bolet, me cel dan ne popusti! Vzamem po pol lekadola, še prej pa poskušam potrpeti, če se le da. 

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
26.5.2008 13:14:46   
katja_p
Sanja, hvala za seznam. Sem na tem seznamu videla, da ima tud moja G licenco: K. Kordeš Mohorko. No, pol pa ne bo take panike. Sam k dr. Franiću bom pa najbrž vseeno šla na UZ - odvisno od tega, kaj mi bo moja G povedala v petek, kako je z mojo bebico.

Aha, pa tud vidim, da je dr. Damir Franić na seznamu - k temu sem mislila še it.

< Sporočilo je popravil katja_p -- 26.5.2008 13:16:02 >

(odgovor članu Jullija)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
26.5.2008 13:20:10   
lollypop
Čau puce...

Tak lep sonček zunaj, jaz pa v službi mal vas prebiram, pa vidim da tud niste preveč klepetave danes....
A je katera na bolniški a kar vse delate??

Ja, ti glavoboli.... mene ni bolela glava da se sploh ne spomnim kdaj nazadnje, tale vikend od sobote zvečer, pa celo nedeljo pa za pop....user posted image baje da se lahko vzame Lekadol v nosečnosti, čeprav v navodilih piše da naj se ne bi brez posvetovanja z G.... tako da sem kar lepo trpela cel dan, no danes je malo bolje... Je pa zanimivo, da so me začele vedno bolj mučit slabosti, ko naj bi se že počasi nehalo mene zagrabi in sem danes zjutraj med umivanjem zob user posted image  groza!!!

Glede NS: mene je moja G naročila kar k sebi, ker tudi naredi pregled, nima pa licence.... pa mi ni dal mira in sem se prijavila še v Domžale k dr.Strah... imam en dan prej tako da bom svoji povedala, ko bom tam da sem že bila potem pa kakor hoče... user posted image   bom vsaj mirna, da je vse tako kot mora biti opravljeno, pa še 2x bom lahko gledala user posted image  

Sem si pa kupila tudi AS - z mojo srečo seveda ravno preden se začne akcija v Baby Centru user posted image  - sicer  user posted image  še nisem slišala ampak se ne obremenjujem preveč... naj bi se slišalo od 12.tedna naprej, ene punce slišijo tudi prej tako da me sploh ne skrbi...

Uživajte še naprej, baje prihajajo lepši dnevi in že komaj čakam da bo malo topleje.... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
26.5.2008 13:36:26   
CIPRESA
katja, upam da krvavitve ne pomenijo nič hujšega. Nekaj mojih kolegic je celo nosečnost pomalo krvavelo, nevem zaadi delovanja hormonov se sluznica lahko drugače obnaša in lahko pride do krvavitve. jaz recimo krvavim iz dlesni in nosa, sem že prejšnjo nosečnost in bom to tudi - se je že začelo.

sem pa sama v prvi nosečnosti tudi enkrat vmes obiskala drugo G in sicer samoplačniško, ki mi je opravila celoten pregled morfologije (mislim da bi ravnotako NS) in to zelo profesionalno in lepo
Kontakt

dr. Klara Mihelič
Stare Črnuče 3, 1231 Ljubljana-Črnuče
Tel.: 01 561 33 50

Toplo priporočam ne samo zdajle ampak kadar se vam zahoče še drugo mnenje ali pa nemorete zdržati do pregledauser posted image

Pozdravljena pa še nova nosečka mami-1979  user posted image user posted image user posted image user posted image To so moje sanje biti mamica 4 malim nagajivcem ali pa nagajivkamuser posted image user posted image user posted image Ampak glede na vse težave bolj slabo kaže, čestitam za pogum v četrtouser posted image user posted image user posted image

zdaj pa počasi grem na NS, vam popoldan ali proti večeru javim rezultateuser posted image sem optimistuser posted image

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 26.5.2008 13:37:07 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
26.5.2008 13:45:23   
pišapela
Lollypop tudi mene so začeli mučit glavoboli in slabosti. Cel vikend me je bolela glava in sem bruhala. Pred tem pa slabosti sploh nisem čutila- šele zdaj, ko bi počasi moglo biti že konec.
Tudi  mene je G naročila za NS kar k sebi. Nisem je našla na seznamu, tako da licence verjetno nima. Zdaj pa ne vem, verjetno bom šla še kam drugam, da bom pomirjena. Lollypop si mogla ti pri svoji G plačat NS, kljub temu da nima licence?

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
26.5.2008 14:00:28   
lollypop
pišapela: ne vem, moja ni nič rekla, da bi bilo za plačat ko me je naročila, meni pa takrat tudi na misel ni prišlo da bi vprašala, k sem bila že ttko vsa zbegana in evforična ko sem končno vidla user posted image   sem pa pri svoji naročena en dan za tistim pri dr.Strah tako da bom potem svoji G povedala da imam NS že opravljeno pa bom videla kaj bo rekla.... če ni za plačat potem ni panike, grem lahko še enkrat čez postopek, če bi bilo pa za plačat.... no potem pa raje dam denar nekomu z licenco....  user posted image  je pa tudi res, da te vse te informacije in pregledi že toliko zbegajo, da sploh ne veš več kaj je prav in kaj ne in kako in kam bi se človek obrnil, da bi bilo prav.... včasih se mi zdi da dandanašnji res preveč kompliciramo user posted image   ampak poskusimo pa tud vse... za mirne živčke user posted image

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
26.5.2008 14:12:57   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: MoonEve

_sanja_*, ko bo čas za morfologijo (v 20. tednu), lahko gre tvoj partner vsekakor zraven. Je pa dr. Milovanovičeva moja bivša G (sem se preselila, pa morala zamenjat) in iz lastnih izkušenj vem, da lahko tudi na navaden pregled pride zraven user posted image (nisem bila noseča, pa je vseeno lahko bil prisoten). Tako da kar sestro vprašaj, ga potem, ko si ti že notri, pokličejo skozi druga vrata.

O, super tega pa nisem vedela! Dr. Milovanovičeva je res super zdravnica in sem zelo zadovoljna z njo, ni mi bilo pa jasno, kako spravijo partnerja zraven, če tam v "predsobi" čaka več žensk. Hvala za info! Bom kasneje v nosečnosti to kdaj izkoristila, da bo moj user posted image pred decembrom še videl kdaj najinega user posted image .

Cipresa, veliko sreče na pregledu! user posted image user posted image

(odgovor članu MoonEve)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
26.5.2008 14:18:51   
pišapela
Jaz moram pri moji G plačat NS 42 EUR, pa mislim, da nima licence, ker je nisem našla na seznamu. Tudi jaz bi raje dala ta denar nekomu z licenco. Ona me je kar naročila, jaz pa tudi nisem vedela, da je za to potrebno imeti licenco in sem se pač strinjala. Celo fajn se mi je zdelo, da mi ne bo treba kam drugam hodit. Zdaj pa sem malo zaskrbljena in resno premišljujem, da bi šla še kam drugam na pregled.
Imaš pa prav Lollypop, da včasih res malo preveč kompliciramo in se obremenjujemo z nepotrebnimi stvarmi. A kaj, ko bi radi vse naj, naj, naj...

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
26.5.2008 14:29:29   
lollypop
pišapela: bom se prav jutri poskusila spomnit in vprašat mojo G - imam namreč redni pregled pri njej (odvzem brisa), sicer sem bila naročena že preden sem zvedela da sem noseča, pa je potem rekla naj kar pridem.... Samo da ne pozabim, pa javim jutri kako je s plačilom NS pri nas... Sicer nisem prepričana glede licence da je nima, nisem pa je našla na spisku zato predvidevam da nima.... je pa res čudno, da hočejo plačilo, zraven pa ne dobiš nobenih izvidov glede NS user posted image

(odgovor članu pišapela)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
26.5.2008 15:07:36   
vrtnica21
CIPRESA...držim pesti za dobre novice na NS. user posted image user posted image user posted image

Jaz jo imam pa jutri v Dravljah in že komaj čakam, da vidim mojo pikico po 3 tednih.
Upam, da je res vse ok....ker se ne počutim prav nič nosečniško.....razen tega, da se redim user posted image user posted image user posted image .

Sicer pa vam priporočam, da greste na pregled k nekomu k ima licenco. Edino ta G. vam bo lahko pravilno povedal rezultat nuhalne svetline. Pa če morate svojim G. še plačati za pregled, bi jaz dala tistih 20€ ali 30€ več in imela pravo mnenje strokovnjaka. Sicer se pa itak same odločate.

Skratka vsem želim mirne dneve in čuvajte bušije.

LP

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
26.5.2008 15:36:40   
katja_p
Sanja, jaz ti predlagam, da gre tvoj dragi zraven na pregled prej, kot pa potem na morfologijo. A NS si že imela? Ker moj bo šel v petek na NS zraven. To pa čist zarad tega, ker je velik bolj fascinantno bebiko videt zdej, ko je še majhna in je cela vidna na ekranu. Pol, v 24. tednu, boš lahko videla samo posamezno rokico, pa nogico ... Premisli user posted image

Kar se pa tiče krvavitev pr men: fora je v tem, da js že več kot en teden nič ne krvavim, niti nimam irjavga zcedka. In ko mi je G pregledala nožnico je rekla, da je popolnoma čista, brez kakršnihkoli sledi. Problem pa je v tem, da je na UZ videla, da je za bebikinim hrbtom malo krvi, to pa menda ni OK. In ta kri noče ven. Tako da ne vem no ...

(odgovor članu vrtnica21)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.