|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: So vam starši pomagali?
24.5.2008 14:56:43   
nincrli
Men pa ni jasno zakaj si nekateri ne bi šli sposodit denar od staršev, če ga oni imajo dovolj in seveda je  normalno, da jo prizadene, še posebej v tem obdobju. Lahko bi se vsi mal zamislili kako se vse suče okrog denarja...povsod samo denar pa še potem ti mama takšno zabrusi, namest da bi rekla, da bosta bolj bogata ko bodo dobili malo štručko... Denar je res pomemben ampak ne vem zakaj toliko, da te nekdo zaradi njega prizadaneuser posted image  in to tvoj starš...

Sploh pa kak ji lahko kdo reče, da je razvajenka????? Halooooooo, a ste nepismeni al kaj?? Je lepo napisala, da more od SŠ delat? Kolk od vas pa je moglo delat pri 15ih pa kolkim od vas je bilo treba staršem vrnit vsaki cent??? Ne vem mogoče sem edina, ki mi ni bilo treba...

Mandek upam, da se ti vse lepo izteče. ker verjamem, da moreš imet železno hrbtenico ob takšnih starših, pa ker nimaš statusa itd.
Misli na user posted image , ker vseen kljub vsemu imaš srečo , da pričakuješ...

(odgovor članu sinnerka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
24.5.2008 15:53:35   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek

Niti enkrat si ne bi upala kaj drugega, ker je zelo zamerljive narave in se ne bi pogovoril z mano, tako kot delajo to očetje...Namulil bi se in tako bi ostalo mesece. Ampak on je tak.
Mami pa ne. In njena reakcija me je šokirala....

Zakaj pa se ti njega bojiš? To, da je zamerljive narave, škodi zgolj njemu samemu. Če se on ne bi pogovarjal s tabo, bi kaznoval zgolj samega sebe. ne bi te videl, ne bi te slišal, ne bi spoznal svojega vnuka, ne bi ga mogel objeti.... in čist zihr sem, da mu ne bi bilo vseeno. Zgolj izsiljeval bi te, in menil, da te kaznuje in ponižuje in da boš "že videla", in na silo s trmo zganjal nasilje nad tabo - saj se tega vsi bojite in mu potem ustrežete, a ne? In ne bi ga brigalo, kolk tebe boli vse skupaj, dol bi mu viselo, če se ti sekiraš in če trpiš..... kaj češ s takim človekom, ki ga briga samo on sam? Ga ljubit, če je tak ego? Mu vse ustreči, da ne bo podel in nasilen do tebe? Daj no daj, tako pa to ne gre. Tudi ti imaš svoje življenje. A veš, ni razlike, a bi te pretepel, ali pa bi se držal nad tebe. oboje je nesprejemljivo in ni vredno tega, da se tepeš za ljubezen takih ljudi. Samo obrnit moraš stvar - gčledati moraš iz pravega zornega kota, dovolj dolgo se ti mora to dogajati, da boš enkrat imela dovolj. Ta hip se ga pa še preveč bojiš. Nehaj se ga bati. Ne rabiš ga za svojo srečo. Saj kaznovati na ta način te ne more, če tega ti tako ne gledaš. Če se ti isti hip zdi bolan in nasilen, če to dojemaš enako kot fizični pretep, se nehaš sekirat. Naenkrat jasno vidiš, kaj s teboj počne. In fizičnega nasilja ne bi tolerirala, psihičnega pa, ali kako? Ne rabiš pomoči in ljubezni takega fotra. Vendar te mora on najprej dojemati kot nekoga, ki ga mora spoštovat. Dokler se ga pa bojiš, pa to ne bo šlo. Toliko časa te bo tepel na svoj način, če ne boš v vsem ustregla. Če želiš, da te ljudje ljubijo, te morajo najprej spoštovati. Spoštujejo te, če jim znaš reči tudi ne.

Kaj bi jaz naredila? Vrnila bi toliko, kot bi zmogla. Več zihr ne. Oz. vrnila bi takrat, ko bi to nekako normalno zmogla - seveda če ona dva res nista v finanči stiski. Najbrž bi me to, kar sta rekla zelo podžgalo k temu, da bi jima ne prej, ampak kasneje vrnila denar. Če se ne bi počutila ljubljeno, če bi se mi zdelo, da me ponižujeta, da se ne vedeta kot mama in fotr, postanem zelo "sposobna poskrbeti zase", ne glede na to, da sem sicer človek, ki bi vsakemu vse ustregel. Torej poskrbi zase. Če ti nalašč, po nepotrebnem otežujeta življenje, se vedi tako, da si ga boš olajšala - vrni, ko boš lahko, četudi kasneje, ne glede na to, kaj si onadva mislita. In se ne sekiraj - kaj je sploh najhujše, kar se ti lahko zgodi? Se te bo odpovedal? Naj se te - kaznoval bo v prvi vrsti samega sebe.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 27
24.5.2008 16:09:17   
Gina
Nincrli, jaz sem delala od 16. leta 3x na teden po 7 ur. Od takrat naprej mi niso kupili nič, ne puloverja, ne najlonk, ne kake vstopnice, ne nič - razen hrane, ki je bila doma, pa smo imeli bolj ko ne prazen hladilnik... itak.... In ne, nisem si sposojala denarja od staršev. Največje darilo je bil breskov fruktalov sok, ki ga je mami kupila 1x na mesec in je vseboval 7dcl soka, ki je bil namenjen vsem štirim članom družine - še razdeliti se ga ni dalo pravično. Lahko bi bila doma, lahko bi se šlepala, pa nisem tak tip, sama sem bila kriva, ker sem preveč odgovorno bitje, pa sem želela razbremenit starše. Zdaj sem malo zgarana od življenja posledično, to je res. Ampak....moj oče, ki ni nikdar nič kupil in ni nikdar imel nič denarja, je meni in bratu dal kar je sploh mogel, za rešit stanovanjski problem - beri dal nama je kasneje, ko je lahko normalno živel, ko je odplačal goro kreditov, ki smo jih imeli, vsakemu od naju nekaj mio sit. Zelo sem mu hvaležna (mami sem hvaležna že od prej za vse) Tako da.... nismo vsi razvajeni. Pa moj fotr se je tudi sposoben držat name mesece (samo jaz tega več ne porajtam), pa tudi ga niso glih zanimali moji otroci....in mi je ne glede na svoje fore finančno pomagal.....Človek pomaga, če je take sorte in če je preveč ego in če mu denar preveč pomeni, ne pomaga - četudi se gre za njegovega lastnega otroka. To je v ljudeh.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 28
24.5.2008 20:41:20   
frutka_
Strinjam se z Gino in  s SC. Tudi sama sem od SŠ naprej delala. In tudi meni dajo, če lahko. Ampak kot pravi SC, če posodijo vrni v roku. Tudi banki moraš vrniti v roku. Še bolj noro pa je to, da je denar bil namenjen nakupu avtomobila. Valda, da moraš imeti neki prevoz ampak, če sta že imela kredo za avto, pa sta bila še vedno prekratka bi pač kupila nekaj v vajinem dosegu. Ampak zdaj je kar je. Ko boš lahko pač vrni, ne sekiraj se. Nič ne boš rešila, če si boš živce skravžlala do konca.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
24.5.2008 21:43:00   
ZmajTolovaj
Ni treba vse na pladnju postreč ali si celo od ust trgat, niti ni treba podpirati lenobe in nespoštljivih potomcev. Ampak če imaš dovolj, če so odnosi OK - ja komu boš pa dal, če ne svojim otrokom?
Ampak jaz verjetno nimam dosti za pisat, ker sem v primerjavi z nekaterimi tule res razvajenka. Meni so zmer dali, ne da bi za to prosila, še zdej me starši včasih osupnejo s svojo radodarnostjo, pa sem že velika punca, in ko sva se s partnerjem osamosvajala, so več kot pomagali.
Moj mož pa ima ravno kontra situacijo in nikoli in nikdar ne bom razumela tega.

< Sporočilo je popravil ZmajTolovaj -- 24.5.2008 21:44:43 >

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 30
24.5.2008 21:49:22   
Anonimen
Meni bi moji vedno pomagali če bi le lahko. Če bi rabila. Za avto niti nebi šla prosit. Nekak mi nikoli ni bilo in mi pomoje tudi ne bo jasno kako se lahko folk preserava z avti če niti osnovnih stvari nima poštimanih-bivališča. Sej se z avtom za jurja-dva da tud čist kulturno vozit. Ni to neka življenjska potreba met avto za 10jurjev al pa še več.
Sposodila sem si pri bratu za šolnino za podiplomca, ker mi je res zmanjkal ker pač nisem imela v načrtu da bom šla naprej študirat in si nisem na stran dajala. Vrnila sem mu v roku, oz. še prej. Tudi če mu nebi mi nebi moril.

Drugače pa mislim da je tvoja mami to rekla v šali, ti si pa malo preveč resno vzela. Očitno pač ne ve da vama ful ne laufa na finančnem področju. Pač povej ji kakšna je situacija, pa jo prosi če lahko vrneš kasneje. Če bo proti(kar dvomim), pa vzemi pač kredit na banki. Sam pomoje je bilo to res samo v šali izrečeno.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
24.5.2008 21:54:13   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: Dashenka

Jaz pa mislim, da ali ti močno nagajajo hormoni ali pa si ena navadna razvajenka.

Mislila sem zato!!!

RESPECT vsem, ki ste bili že v sš na svojih nogah!!!

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 32
24.5.2008 22:03:14   
mišk
Ampak jaz verjetno nimam dosti za pisat, ker sem v primerjavi z nekaterimi tule res razvajenka. Meni so zmer dali, ne da bi za to prosila, še zdej me starši včasih osupnejo s svojo radodarnostjo, pa sem že velika punca, in ko sva se s partnerjem osamosvajala, so več kot pomagali.

Pri meni je popolnoma ista situacija. Meni starši dajo sami od sebe in ne pričakujejo nič nazaj. Prejšnji teden sem se poročila in so nama z možem recimo plačali večina stroškov poroke. Na lastno pobudo seveda. Meni se ne zdi nič slabega če lahko pomagajo. Zelo sem jim hvaležna in tega ne izkoriščam. Sem pa tudi sama še absolventka. Za hčerkico pa itak nonstop nekaj kupujejo. Ko bova z možem bolj finančno stabilna jima bova vso dobroto definitivno poplačala.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 33
24.5.2008 22:05:02   
Suzy.
Jaz ne bi mogla rečt, da se strinjam s tvojim mišljenjem.

Dejstvo je, da sta si denar izposodila. Vnaprej bi morala upoštevat ali vama bo zares uspelo denat vrnit. In nisi napisala, koliko je ta denar tvojim staršem "vreden". Jima ni problem dati, imata vsega dovolj...ali pa sta imela zlato rezervo, si nameravata kaj kupiti, nista najbogatejša...??? To se mi zdi zelo pomembno.
Ker le v prvem primeru lahko razumem tvojo reakcijo.

Nama finančno starši niso pomagali. Ker ne morejo. Ko sva gradila (no, saj po malem še vedno) sta pomagala oče z delom pri hiši, mami s čuvanjem otrok ali da mi je pomagala kuhat, kadar jih je veliko delalo. Denar bi dala, če bi jaz zanj prosila. Vem, da bi se mami zlagala da imata, vzela kredit ali si sama izposodila, da bi lahko dala. Ampak denarja si ne maram izposojati. Sploh pa ne od nekoga, ki ga poznam. Za to imamo banke. In če denarja ni zadosti, potem pač črtaš določene stvari iz življenja.

In mislim, da starši niso dolžni finančno pomagat svojim otrokom, ko imajo le ti svoj prihodek. Sploh ne za stvari, ki niso življenjskega pomena. Ja, če bi bila lačna ok. Ampak kreditirat avto...to pa ne. Ga raje nimam, kot da bi si izposodila denar od svojih staršev.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 34
24.5.2008 22:13:35   
Dashenka
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Pri meni je popolnoma ista situacija. Meni starši dajo sami od sebe in ne pričakujejo nič nazaj. Prejšnji teden sem se poročila in so nama z možem recimo plačali večina stroškov poroke. Na lastno pobudo seveda. Meni se ne zdi nič slabega če lahko pomagajo. Zelo sem jim hvaležna in tega ne izkoriščam. Sem pa tudi sama še absolventka. Za hčerkico pa itak nonstop nekaj kupujejo. Ko bova z možem bolj finančno stabilna jima bova vso dobroto definitivno poplačala.

Hmmm,
Jaz posojilo razumem nič drugače kot, da ti nekdo posodi določeno vsoto denarja, ti pa ga v dogovorjenem času vrneš. Odraz odraslosti pa je med drugim tudi to, da živiš v okviru svojih finančnih zmožnosti.

Javkanje, ko ti nekdo v šali pove, da se že veseli dneva, ko bo dobil vrnjen posojen denar in si z njim nekaj privoščil, ti kot dolžnik, pa si zato užaljen, pa je otročje.

Parazitsko obnšanje do staršev pa je žal že čisto vsakdanji pojav - tu na južni strani Alp seveda.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 35
24.5.2008 23:01:59   
massylou
Ja, veliko nama pomagajo. Obojni.
Sva v nezavidljivi situaciji, imava izredno srečo, da so taki (predvsem moja mama in njegov oče).

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 36
24.5.2008 23:04:27   
Naja30
Tudi nama so oboji veliko pomagali. Kar je nekako normalno, da pomagaš svojemu sinu ali hčerki, seveda po zmožnostih. Nisva pa tega izkoriščala. Ko si je mož pri očetu sposodil denar (sva tudi avto kupovala), mu je vrnil kakor hitro je mogel.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 37
24.5.2008 23:30:46   
massylou
Tudi mi2 gledava na to, da ne grerva predaleč. In stvar vsaj malo sproti kompenzirava na različnih drugih področjih.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 38
24.5.2008 23:59:04   
maša*
IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

Men pa ni jasno zakaj si nekateri ne bi šli sposodit denar od staršev, če ga oni imajo dovolj in seveda je  normalno, da jo prizadene, še posebej v tem obdobju. Lahko bi se vsi mal zamislili kako se vse suče okrog denarja...povsod samo denar pa še potem ti mama takšno zabrusi, namest da bi rekla, da bosta bolj bogata ko bodo dobili malo štručko... Denar je res pomemben ampak ne vem zakaj toliko, da te nekdo zaradi njega prizadaneuser posted image  in to tvoj starš...

Sploh pa kak ji lahko kdo reče, da je razvajenka????? Halooooooo, a ste nepismeni al kaj?? Je lepo napisala, da more od SŠ delat? Kolk od vas pa je moglo delat pri 15ih pa kolkim od vas je bilo treba staršem vrnit vsaki cent??? Ne vem mogoče sem edina, ki mi ni bilo treba...

Mandek upam, da se ti vse lepo izteče. ker verjamem, da moreš imet železno hrbtenico ob takšnih starših, pa ker nimaš statusa itd.
Misli na user posted image , ker vseen kljub vsemu imaš srečo , da pričakuješ...

Se čisto strinjam user posted image user posted image

Ni važno zakaj sta porabila izposojen denar! Verjetno starša ne potrebujeta tega denarja tako nujno, vama bi pa teh nekaj mesecev prišel še kako prav.
Se mi pa zdi od staršev prav in lepo da pomagajo svojim otrokom se postaviti na svoje noge. In to ni nič parazitskega. user posted image

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 39
25.5.2008 1:13:33   
Mandek
No, po prebranih komentarjih bom dodala še ozadje zgodbe.
Živiva v podnajemniškem stanovanju. Moj dragi ima redno službo, solidno plačo, jaz delam preko ŠS. Oktobra lani mi je bila v podjetju, kjer delam, obljubljena služba v začetku letošnjega leta. Ker sva se na delo vozila iz drugega kraja, sva precej porabila za bencin, zato sva se odločila, da investirava v manjši avto z manjšo porabo )(in bistveno cenejšo registracijo)-tedanji avto si je moj kupil, ko je bil še sam in ko je živel pri mami,op.) ampak novejšim modelom, ker sva ga nameravala vzeti za 5 let minimalno. Takrat, januarja, nama je zmanjkalo natančno toliko denarja kot sem omenila. In, ja, pred mano je bila zaposlitev za nd, 2x več plače kot sem jo prejemala preko šs...
In sem zanosila. Čez dva meseca sem poklicala bodočega šefa in mu obrazložila situacijo. Vedela sem, da mi je ostalo toliko časa, da naredim faks in diplomo in da me bo nekoč zaposlitev tu še vseeno čakala. Včasih pride tako. Nepredvidljive stvari ti obrnejo življenje in si očitaš. Da res ne rabiš varnega avtomobila, da je vseeno, če za pot v službo tankaš 2x na teden ali 2x na mesec. Konec koncev se vse pogliha. V upanju, da gre po planih in ustaljenih tirnicah, narediš korak naprej. Kritična sta bila dva meseca, potem bi se vse izteklo kot se mora. Pa se je drugače.

V redu, občutljiva sem. Absolutno verjamem v to in ne, nisem razvajena. Daleč od tega. Čeprav naredim nepremišljeno stvar in se včasih prehitro zaletim. Ampak mogoče je to le za to, ker se spet trudim ugajati. Ker se trudim biti nekaj, kar je težko, če jemlje toliko enrgije. Pametna, samosvoja, odločna, uspešna,...Vse samo za to, da bi izpadla nekaj več v njunih očeh. In zaradi tega je vsa žalost in vse prizadevanje toliko bolj utrujajoče...

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
25.5.2008 10:05:03   
frutka_
Poglej mandek ne sekiraj se. Ni dobro. Niti zate, niti za potek nosečnosti. Uživaj in naredi kar sama veš, da moraš narediti. Čimprej vrniti denar. Za v prihodnje pa itak veš, da boš petkrat premislila ali še boš prosila za kakšno posojilo. Kar pozitivno razmišljaj. user posted image
Za svojimi odločitvami stojimo sami in ker situacija ni bila življenjskega pomena se mi zdi posojanje denarja za avto zadnja stvar za katero bi prosila. Ampak to je moje mnenje. Morda bi tvoji starši denar lažje namenili nakupu kakšne opreme za prvega vnukca...Ne vem...Morda.
Kar pozitivno in naprej v nove zmage!user posted image  Saj pa takoooo hudo tudi nista zadolžena.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 41
25.5.2008 10:48:34   
Anonimen

No, po prebranih komentarjih bom dodala še ozadje zgodbe.
Živiva v podnajemniškem stanovanju. Moj dragi ima redno službo, solidno plačo, jaz delam preko ŠS. Oktobra lani mi je bila v podjetju, kjer delam, obljubljena služba v začetku letošnjega leta. Ker sva se na delo vozila iz drugega kraja, sva precej porabila za bencin, zato sva se odločila, da investirava v manjši avto z manjšo porabo )(in bistveno cenejšo registracijo)-tedanji avto si je moj kupil, ko je bil še sam in ko je živel pri mami,op.) ampak novejšim modelom, ker sva ga nameravala vzeti za 5 let minimalno. Takrat, januarja, nama je zmanjkalo natančno toliko denarja kot sem omenila. In, ja, pred mano je bila zaposlitev za nd, 2x več plače kot sem jo prejemala preko šs...
In sem zanosila. Čez dva meseca sem poklicala bodočega šefa in mu obrazložila situacijo. Vedela sem, da mi je ostalo toliko časa, da naredim faks in diplomo in da me bo nekoč zaposlitev tu še vseeno čakala. Včasih pride tako. Nepredvidljive stvari ti obrnejo življenje in si očitaš. Da res ne rabiš varnega avtomobila, da je vseeno, če za pot v službo tankaš 2x na teden ali 2x na mesec. Konec koncev se vse pogliha. V upanju, da gre po planih in ustaljenih tirnicah, narediš korak naprej. Kritična sta bila dva meseca, potem bi se vse izteklo kot se mora. Pa se je drugače.

V redu, občutljiva sem. Absolutno verjamem v to in ne, nisem razvajena. Daleč od tega. Čeprav naredim nepremišljeno stvar in se včasih prehitro zaletim. Ampak mogoče je to le za to, ker se spet trudim ugajati. Ker se trudim biti nekaj, kar je težko, če jemlje toliko enrgije. Pametna, samosvoja, odločna, uspešna,...Vse samo za to, da bi izpadla nekaj več v njunih očeh. In zaradi tega je vsa žalost in vse prizadevanje toliko bolj utrujajoče...

Pa si vse to svoji mamici povedala?
Ker jaz še vedno mislim da je vse bolj v šali bilo izrečeno. Pomoje če bi ji pojasnila da rabiš denar za otroka da bi pač rekla da vrni ko boš lahko.

(odgovor članu Mandek)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
25.5.2008 14:28:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Ker jaz še vedno mislim da je vse bolj v šali bilo izrečeno. Pomoje če bi ji pojasnila da rabiš denar za otroka da bi pač rekla da vrni ko boš lahko.

Ne ni bilo. Poznam Mandek, poznam njeno mamo in vem kako je to mislila, cinično celo. Pa denarja ne potrebujeta nujno nazaj, ampak sam tko, da ga dobita najbrž.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
25.5.2008 14:38:05   
Anonimen
Na žalost je tako, da je kar nekaj staršev, ki zna zelo spretno manipulirat z otroci, navzven super fajn, ampak znajo med vrsticami spretno zbujati slabo vest otrokom in jih na en tak zelo prefinjen način ponižujejo, ker niso to, kar so oni hoteli. In glede na ostale poste, ki jih je tukaj objavila Mandek, bi rekla, da so njeni starši taki, žal. Pač taki starši nikoli niso pri sebi ugotovili, da ima vsak svojo pot v socializem, kot se je reklo včasih in svoje želje, neuresničene sanje, mišljenje,... projecirajo na otroka. Ker pa je otrok drugačna oseba, seveda nikoli teh želja ne uresničijo in so zato deležni direktnega ali prefinjenega manipuliranja. Črto lahko potegnejo samo otroci tako, da se čutveno oddaljijo od takega ravnanja, ker se to ravnanje pač ne bo končalo, ker starši tega ne znajo in niti ne vidijo.

Vem pa, da je tistim, katerim starši v življenju niso delali tega, to težko razumet in ja, hitro lahko otroci izpadejo razvajeni, čeprav niso.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
25.5.2008 16:47:00   
vaney
Mandek, si res v nezavidljivi situaciji in takih izjav staršev ne podpiram. Mogoče zato, ker poznam kar nekaj primerov, podobnih tvojemu. Posodijo ali celo dajo, potem pa mečejo naprej, govorijo okrog, da so dali, da je to njihovo...groza. Vsaj meni se zdi grozno, da svojemu lastnemu otroku nekaj posodiš ali daš, potem pa jamraš, komentiraš in vzbujaš slabo vestuser posted image  To je hinavsko in žalostnouser posted image  In jaz bi na tvojem mestu svojim staršem povedala, da mi niso rabili posojat, če niso imeli oz. želeli. Nihče jih ni prisilil v to. Res pa je tudi, da ste se zmenili za neki rok, ki se ga vidva nista uspela držat. To je pa vajina krivda. Jaz bi ju prosila, če lahko odložim vračilo (kar si jih neuspešno že) in če bi opazila negativno reakcijo, bi jim denar vrnila na rok ali še prej in bi se pač potrudila stvari za user posted image  dojenčka nabavit v manjših količinah in cenejše. Nujno rabiš nekaj oblek, avtosedež in voziček ter posteljico in nekaj osnovne kozmetike. Če pa za posteljico ni denarja, bi ga pa imela nekaj časa pri sebi v postelji. Ostale stvari niso nujne. No, vsaj jaz tako gledam na to.

Jaz na srečo nisem imela takih težav, ker imava oba zlate starše, njegovi pomagajo fizično, ker živijo blizu in nimajo veliko denarja, moji pa pomagajo finančno, ker živijo dlje stran in imajo malo več denarja, tako da so njegovi ogromno pomagali pri gradnji hiše, kuhanju, pospravljanju, zdaj pri varstvu, moji pa so nama dali velik delež denarja za gradnjo, tako da sva obojim zelooo hvaležna, ker sva si le z njihovo pomočjo lahko toliko naredila kot sva si. Zdaj sva se postavila na svoje noge in tudi midva pomagava njim, fizično in finančno. Če slučajno nama zmanjka, nama posodijo in jim tudi v dogovorjenem roku vrneva, čeprav nama potem tudi del zneska kar podarijo, če pa njim kaj zmanjka, pa jim tudi midva pomagava. Tako, da sva res lahko srečna, da nam (zaenkrat) tako laufa.

SREČNO!

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
25.5.2008 16:51:44   
Anonimen
Če bi v banki vzela denar bi ga MORALA vrniti v roku.

V vsaki normalni banki se da dogovoriti za podaljsanje, ce jim to sporocis pravocasno.

(odgovor članu frutka_)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
25.5.2008 17:26:09   
mišk
Dashenka, verjamem, da nisi ciljala name in na še kakšno tle glede teh "parazitov". user posted image
Tako, kakor ne bomo nekateri nikoli razumeli staršev, ki nočejo pomagat svojim otrokom, čeprav bi lahko, tako mogoče nekateri obsojajo tiste starše, ki kdaj pa kdaj po lastni volji priskočijo na pomoč tudi odraslim otrokom.
Če lahko po moje vsak starš pomaga, če ne more pač ne more. Razen če ni tle še kakšnih starih zamer, nenavezanosti in skopušnosti.
Parazit je po moje tisti, ki noče odrasti, noče delat, živi pri starših, ne da za nobeno položnico, obenem pa še vsega kar mu starši dajo ne spoštuje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
25.5.2008 18:32:08   
tehnofil
Koliko vam pomagajo vaši starši, oziroma koliko so vam pomagali pri postavljanju svojega doma?

Kolikor zmorejo, po najboljših močeh.

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 48
25.5.2008 19:32:28   
Olivija
Nisem brala vsega. Bom samo napisala kako je pri nas. Naša mami bi rekla za tako vsoto: pozabta oz. bi se strinjala tudi s kasnejšo vrnitvijo. Je pa to kar precej denarja in ne bi mogla sprejeti njene ponudbe.

Že itak ogormno kupujeta ta malim dvema, od igrač do oblek in že tukaj se mi zdi, da pretiravata.

Bova pa midva, če bova le imela sredstva, tudi pomagala najinima dvema ...

(odgovor članu Mandek)
Neposredna povezava do sporočila: 49
25.5.2008 19:40:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: hothien

IZVIRNO SPOROČILO: karin24

Ne ni bilo. Poznam Mandek, poznam njeno mamo in vem kako je to mislila, cinično celo. Pa denarja ne potrebujeta nujno nazaj, ampak sam tko, da ga dobita najbrž.

Potem ji pa ne preostane drugega da gre na banko po limit ali kredit, vrne in se sprijazni s tem da se na svoje starše pač ne more zanestuser posted image . Vsaj kar se financ tiče ne. Če se pa niti za ostale stvari ne more, pa sploh žalostno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?