Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Mišek, saj veš da ne morem, ne da bi odgovorila . Tvojemu možu paše, a ne? In verjetno tudi sam dovoli, a ne? Pa oba sta odrasla in se s tem strinjata, a ne? Hmmm, ne glih vedno. Ga zasacim na spanju vcasih Čisto zdrava spolnost, ni lepšega, kot intima med dvema, ki se imata rada, se spoštujeta in uživata v družbi eden drugega. Dotiki po lulcku za dvoletnega fantka, ali 5 ali 6 letnega fantka niso spolne narave. Dvoletni fantek pa pač ne more rečt, ti dedi, saj vem, da si ponosen name, ker sem fantek, ampak a veš, meni pa to ne paše. Saj mogoče celo mu, kot hec mislim, ampak tega sam ni dovolil. Tu je keč. Kec je, da tudi tebi ni dovolil, da mu "kukas" lulcka, ko je bil manjsi in ko je pedijatar to svetoval, da ne bi imel pozneje probleme in zelo je mogoce je to za njega bilo tudi bolece, pa se verjetno nisi ozirala na to ali je privolil ali ne. Privolitev dvoletnega otroka za nekaj kar mu pase in se ne zaveda "odraslih" stalisc in bodoce seksualnosti je samo proekcija tistega kar je v nasih glavah in ne stvar o kateri se lahko resno debatira. Kaj bi zgodilo, ce bi fantek prosil, da ga nekdo od sorodnikov slata po lulcku ker mu to pase? To bi bilo potem v redu in povsem sprejemljivo, da vsi slucajno prisotni to tudi pocnejo? Ker mu ugaja in je privolil oz celo zahteval? Pa še nekaj: dvoletni otroci se še kako zavedajo svojega telesa. Kakat hodijo pod mizo, v kot, hočejo mir, ker vejo, da se z njihovim telesom nekaj dogaja. Ni jih sram, ampak tu hočejo trenutek zase. In zato jih je potrebno obravnavat, kot da jim je čisto vse jasno. S spoštovanjem. Popolnoma te razumem, vendar se vedno mislim, da pretiravanje ni potrebno. Prvo pravis, da mu ne pase, potem , da mogoce celo mu pase, vendar je problem, da ni sam privolil. V koliko stvari, ki jih ti za svojega oz svojemu ptroku naredis vsak dan otrok privoli? Mislis, da mu pase kopanje vsak dan? MIslis da mu pase sadje in zelenjava vsak dan? Je privolil v vrsto plenic, barvo majce , kroj hlac ki mu jih nadenes vsako jutro? In res, mogoce je res njegov lulcek nekaj drugega, kot majca, samo sramuje se obojega lahko enako in zaradi obojega mu je lahko hudo nerodno. Kako tvoj sin reagira, ko mu lulcek "skoci"? Se skriva? Nas se ne. Prav pohvali se, da ima zdravega lulcka, ki znova skace (seveda nismo nikoli delali problem, ce je lulcek skocil in pojasnili smo mu, da je to samo znak, da je zdrav in ce je on zdrav, je tudi lulcek zdrav in skace od veselja). Moj sin nima nobenih tezav ko mu v hlacah najdem "glisto" in se cudim kako je tam zabredla, pa se smeje, da to ni nobena glista temvec lulcek. In tako naprej, pa nikoli ni pokazal niti najmanjsi znak, da mu je nerodno ali neprijetno. Za njega je lulcek isto kot kaksen drug del telesa. In se vedno je na plazi nagec, in se vedno ga jaz umijem, vcasih me pa celo prosi, ce je zmatran ali se mu ne da, da mu "pokukam" lulcka za umit, ker on ne more ali se mu ne da. Tragedija? Nespodobnost? Menda sem glede čisto vsega napisanega že zdavnaj izrazila svoje mnenje, se mi ne da še enkrat pisat, razen glede tistega stavka o nespolni naravi dotikov pri majhnih otrocih: citirano je mišljeno za odnose med odraslimi.
|