|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI maj
22.5.2008 10:01:25   
kajsica
Grethy, če ti ne gre več popravljat ga pa skopiraj in dodaj manjkajoče zadeve!!!user posted image

Saj ti je oproščeno, ker si bila celo noč pokonci!!!!user posted image

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
22.5.2008 10:02:36   
Grethy
IZVIRNO SPOROČILO: Grethy

Popravek !!!!!!

KOSTANJI  

SESTAVINE
ne prevelike suhe fige (15 kom)
polovičke (ali četrtinke) orehov (cca 30 kom)
piškotne drobtine (30 dag)
12 dag mletih orehov
2 jajci
12 dag stopljenega masla
12 dag sladkorja
vanilijeva aroma

Za čokoladni preliv:
20 dag čokolade
3 žlice sladke smetane
kokosova moka za posip (pomešana z žlico kakava, da dobi temno barvo)

POSTOPEK
Suhim figam (ne smejo biti preveč suhe) odrežemo trdi peceljček in jih pri vrhu vzdolžno nekoliko zarežemo, da dobimo odprtino, ( namočimo jih v rum+vodo tako da so prekrite s tekočino, tja do 20 minut) v katero nato potisnemo po 2 polovički orehovih jedrc. Stisnemo skupaj, da dobimo prvotno obliko fige.
Pripravimo srajčko tako, da zgnetemo piškotne drobtine, orehe, sladkor, stopljeno maslo in vanilijevo aromo. Za nekaj časa damo v hladilnik, da se toliko strdi, da bomo lahko z rokami oblikovali ovoj za fige. Postavimo jih za nekaj časa v zrmzovalnik, da se lepo strdijo, medtem pa pripravimo čokoladni obliv (na pari stopimo čokolado in smetano), nato s čopičem premažemo vsak "kostanj" posebej in ga povaljamo v kokosovi moki.
Kostanje pustimo čez noč v hladilniku, naslednji dan pa jih prerežemo. Izgledali bodo kot pravi kostanji.

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
22.5.2008 10:06:14   
hedviga
Jutro (dan) punce... šele zdejle sem se pretolkla čez vse poste od včeri. Men se zdi, da cel dan sproti berem, popoldne nič pa je že novih 5 strani...

Grethy, teli kostanji, tole se  pa tako hudo dobr bere..Zdej sem pa lačna ratala in morm nujno po ne cuker v štacuno.

Matr ste me kar mal prestrašle z debato okol punkcije. A mi lahko kera prosim detajlno pove kako tole zgleda? Misim, sej ne da to kaj spremeni, ampak da vem kaj me čaka... user posted image
Em  kje je pa Pika74? Al sem kej spregledala?

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
22.5.2008 10:24:29   
gigi1
Hedviga zgleda tko, na mizo splezaš, pa noge daš narazen user posted image user posted image user posted image
Hec!

Ne se tolk bat. Saj je čist znosno. Je pa tako, da bolj boli če imaš več foliklov. Meni je pomagalo, da sem gledala na monitor in sem za vsak folikel vedla, kdaj ga bo posrkal. Sem se vsakič pripravla.
Kokrkoli se čudno sliši, če si bolj sproščena - manj boli. Če so mišice zaradi strahu ali bolečine zakrčene je samo huje.

Upam, da sem te mal potolažla. Res ni tako hudo!

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
22.5.2008 10:30:05   
hedviga
Hehehe, Gigi1, sej noge narazen sem v teh dveh letih dohtarjem že tolkrat dala, da sploh ni več problem.
user posted image user posted image user posted image
A punktirajo skoz nožnico? mislim, sej vem da je butasto vprašanje, ampak si sploh ne predstavljam...

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
22.5.2008 10:32:02   
sonček33
Ja  ja hedviga kar skozi nožnico...to je v tem trenutko najbolj pomembna luknja

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1906
22.5.2008 10:38:26   
gigi1
Postopek: od noge narazen naprej user posted image user posted image user posted image

Gledala se v mednožje nisem, zato ti lahk samo občutke povem.

Najprej te umije. Potem ti da v nožnico nek nastavek (občutek kot, da ti jemlje bris) in ti naredi pregled (tako mi je rekel). Po mojem ti da not še UZ (kako bi pa drugače kaj videl) in te v vsak jajčnik špikne, ko ti da lokalno anestezijo. Malo počaka in gre not z eno cevko s katero ti potem folikle sesta. Če gledaš na monitor vidiš tak grozdek. Ko se posameznemu foliklu približa in ga začne sesat takrat zaboli, pol pa več ne do naslednjega. Aja ves ta čas ti sestra priziska trebuh. Ko je zadeva končana, še malo tam poležiš, ustaneš, tam imaš vložke in si enga prec v hlačke utakneš. Povejo ti kolk jih je bilo in greš v sobo zta počitek ležkat vsaj 20 min. Večino pol v sobi ko ležijo začne bolet, kot da bi imele hudo user posted image .

A sem bila dovolj izčrpna?

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
22.5.2008 10:56:22   
hedviga
Ja, Gigi!! hvala!! Mi je skor žal da sem vprašala user posted image user posted image user posted image
A je dečko zraven al svoje zadeve opravlja?

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1908
22.5.2008 11:00:26   
arneja
Evo nas user posted image . No, samo mene, moj je šel pridno naprej dnarčka služit.

Novice nič kaj dobre, ampak sem se že prepričala, da ne bom vnaprej žalovala: samo štirje foliklčki (pa mi je povedal zadnjič na UZ-ju, da včasih tudi isti folikel zraven zagleda, ampak z druge strani in izgleda, da jih je več; zdaj si bom pa zapomnila: toliko, kolikor jih 8. dan izgleda, toliko jih pri meni na koncu je) in samo dve celici. Še slabše kot prvič, ko sem imela samo dve enoti Menopurja; tokrat sem imela tri enote. Me je Reš naročil za soboto (2. dan, ker sta samo dve celici), pa sem rekla, da če se spet ne bo nobena pravilno delila (nazadnje smo imeli tri celice, samo eno zrelo, pa se žal ni pravilno delila), da ne bom hodila v Postojno, če me lahko pokliče. Je rekel, da naj pridem vseeno, da se bomo za naprej zmenili. Pa sem rekla, da ne bom, ker mi je potem samo še bolj hudo. Da se bom raje v LJ zmenit prišla. In mi je dovolil, da ga jutri ob 9-h zjutraj pokličem. Ma, kar bo pa bo. Me je pa njegov sine že med punkcijo čisto žalostno gledal (ali pa usmiljeno, ker me je bilo tako strah user posted image ), da sem dobila občutek, da sta še ti celici bolj ubogi. Ampak pustimo se presenetit. Je pa moj precej razočaran. Pa še Reš je pokomentiral: tako mlada pa tako slaba user posted image . In to pri takšni dozi. Očitno bom jaz potrebovala štiri enote.

Vam pošljem tole, pa potem še naprej napišem. Hvala za vse pestke, so pomagale, ker me ni tako hudo bolelo user posted image . Ali pa sem se že navadila. Se mi zdi, da me je najbolj zaradi strahu bolelo. Me je pa tako zvijalo na WC, da je bilo joj. Ampak jaz sem finesa in grem samo doma kakat user posted image . Tako da sem zadrževala do doma in si prejle dala duška user posted image .

< Sporočilo je popravil arneja -- 22.5.2008 11:02:02 >

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
22.5.2008 11:11:48   
hedviga
Arneja, ne razmišljat slabo!!! Dve je boljše kot nobena in ravno ti dve sta čist komot lahko pravi dve!
Glavo gor, jutri bodo super novice, boš videla!!!!
Pestke bomo držale itak še naprej!

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 1910
22.5.2008 11:13:35   
gigi1
Arnejči draga ne se tolk sekirat. 2 pa 2. Sam, da sta. verjet moraš pa bo! Glej takole. Vsaj pikici ne bosta dolgo brez mamice in jih boš hitro dobila nazaj na čuvanje. Držim pestke.
Tale Reško bi pa lahk tud kaj zase obdržal. Ne pa da skoz čveka, k ena stara mama.

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 1911
22.5.2008 11:14:00   
sonček33
Arneja - zdaj pa še bolj stiskam pesti. Res. Dve sta čisto dovolj. In izvedela boš, da se pridno delita. 

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
22.5.2008 11:14:36   
arneja
No, v glavnem: najprej sva doma plavalčke v lonček zaprla user posted image . Potem sem jih pri Rešu najprej slišala, da lonček spet ni označen (pa že nazadnje sem to slišala in spet pozabila user posted image ). V Postojni sva bila že 7.10, ker sem jaz težila, da hočem, da sva prva tam. Sva šla potem še na kavo, da me je v kombinaciji s paniko ja začelo spet po vampih zvijati user posted image . Pa kar v bolnišnico, sva bila že 7.40, čeprav je Reško prišel šele okoli 8-h. Pa WC iskat, da si je moj šel roke umiti, da ne bo po čikih smrdel - se boji, da bi ga ata nakuril, zakaj kadi user posted image .

No, jaz grem na WC pri Rešu in pridem ven, in tam ena Hrvatica in Hrvat me gledata in rečeta, da sta s Čedotom došla. Pa jaz gledam kot tele nazaj, ker mi sploh ni bilo jasno, kaj hočeta. Pa sem potem rekla prosim, pa ona še enkrat isto, pa jaz aja. In sta bila seveda spet specializanta in prisotna pri punkciji. Gre meni tudi to na jetra. Že tako me je bilo strah in zoprno do konca, potem pa še onadva tam. Čeprav sta v varni oddaljenosti stala, jima je bilo očitno jasno, da mi ni najbolj ok.

No, potem dava lonček, slišiva tisto pridigo, zakaj ni označen user posted image , pa se jaz slečem pa na stol. Pa ta druga pridiga, zakaj sem kar bosa pritekla na stol. Zakaj nisem lepo štunfke gor pustila, da je po tleh umazano user posted image . Sem si mislila, čudno, da mi tega nikoli v ordinaciji ne rečeš user posted image . Štunfe dam namreč vedno dol. Ampak me je bilo tako strah, da nisem nič komentirala (se pri meni bolj malokrat zgodi user posted image ). Aja, pa ob 7.15 sem Ketonal vzela. Sem pa prvič spet trznila in slišala ta tretjo pridigo, da moram biti lepo pri miru. In menda sem potem preostale trikrat bila. Mi je moj držal roko nad popkom, pa še jaz svojo čez, pa je rekel, da sem ga menda tako stiskala, da so mu skoraj členki popokali user posted image . In potem mi Reš reče, da naj na monitor pogledam, da je tam, kjer je meglica, spodaj celica. Jaz pa, kaj pa je tista črna packa? Tisto je pa zračni mehurček. Aja, pa moj je bil malo razočaran, ker ni njegovih plavalčkov na monitor vrgel, ker jih prvič namreč je. Žanko je pa sporočil, da sta samo dve celici. In sem seveda takoj povesila nos. No, pa ga zdaj že počasi dvigujem. Če ne tokrat, bo pa naslednjič uspelo user posted image .

Boleče mi ni bilo tako zelo kot prvič, ker se človek očitno navadi določene bolečine.

Torej, če bo vse po sreči, bomo imeli otročkov za teniško tekmo. Sestava fuzbal mošta žal onemogočena user posted image .

Zdajle še preberem, kaj sta napisale, potem se pa v dekco zavijem pa nina-nana user posted image . Sem spala samo do pol treh, se do pol 5-h premetavala, potem pa raje kar vstala. Zdaj pa kar učke skupaj lezejo.

< Sporočilo je popravil arneja -- 22.5.2008 11:25:44 >

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
22.5.2008 11:15:25   
Pija76
IZVIRNO SPOROČILO: kajsica

Katera me je že zadnjič obsodila da sem dolenka???? No za info, sem iz tstega konca, ko vsi mislijo, da je že spadamo med krajtlihe?????user posted image user posted image user posted image  Sedaj pa uganite kje je to?

Jaz sem spraševala oz. te imela za dolenjko! Ker konc je to, jaz nimam pojma!!!!!

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
22.5.2008 11:21:14   
gigi1
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga

Ja, Gigi!! hvala!! Mi je skor žal da sem vprašala user posted image user posted image user posted image
A je dečko zraven al svoje zadeve opravlja?

Ti pa maš predstave user posted image  user posted image  user posted image . Bi dečkotu mogl prej 2 apaurina dat, pa še kaj prot bolečinam. Itak, da se sami seb smilijo, če nas kaj boli user posted image . On bo mel že tko sam s sabo dost problemov, ko bo moral spermo oddat. Če sta v LJu ga pomiri. Sem šla pošpegat. Sobica je prav lušna, pa še pojstlco majo, pa plakate in revije. Ni, da ni! Za njih je kar lepo poskrbljeno. Mojga je neki skrbel. je reku, da tam ko je oddal za spermiogram je bla živa groza. Sem mu za vsak slučaj Playboj kupla. Unga z Nino in Sanjo. sem ga s sabo vlekla, če bi mela kakšne težave, pa nič ni rabu user posted image user posted image user posted image .

Aja, s sabo boš mogla prinest šlafrok, spalno srajco, štunfke in copatke.

Zakaj ti je žal, da si vprašala? Sem bila preveč konkretna?

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
22.5.2008 11:21:23   
arneja
Hedviga, sem si tudi sama rekla, in moj je ves čas ponavljal, da ni kar za obupat. Mogoče se pa tokrat obe lepo razdelita. Pa saj pravim, če ne tokrat, pa drugič user posted image . Čeprav bi vseeno raje jutri lepe novičke user posted image . Punce hvala za pestke, precej pomaga, ko veš, da jih kar nekaj nate misli user posted image .

Gigi, bom danes cel dan gledala slikco lepe oplojene celice in pošiljala pozitivne misli svojim pikicam user posted image . Včeraj sem gledala slikco lepe celice in si govorila: veliko velikih lepih zrelih celic - pa je bolj malo očitno pomagalo. Hvala za podporo user posted image . Tudi dve sta nekaj, res je user posted image .

Sonček, iz tvojih ust direktno v Postojno user posted image . In jutri zjutraj novička, kako lepo sta se obe delili user posted image . Hvala tudi tebi user posted image .

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
22.5.2008 11:22:17   
Pija76
Arnejči se že pravilno delita!!!!!! Navijam!!!!!!

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
22.5.2008 11:27:36   
arneja
Pija, navijačica moja, hvala za navijanje user posted image . Upam, da se res že pravilno delita. Zdaj grem pa malo spat pa vam potem še kaj napišem.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
22.5.2008 11:29:03   
kajsica
Arneja, ne bodi razočarana, glavo pokonci, saj si močna punca!!!

Držim pesti in naj te lepo počakata obe do sobote in potem obe naslednjih 9 mesecev!!!! Punca, ne bodi slabe volje, saj bo boš videla!!!

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
22.5.2008 11:31:51   
arneja
Kajsica, hvala user posted image . Pa saj sploh nisem preveč slabe volje. Vsaj danes še ne.

Pa veste, kaj mi je bilo še full smešno: ko sva se peljala nazaj domov, pa ko je bilo nekje prečrtano, da je izvoz za Bolnico Franja - naša bolnica Franja je pač v Postojni, ne user posted image ?

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
22.5.2008 11:35:59   
gigi1
Arneja a pri Rešu so pa mužiči prisotni? No tole ja pa zame šok!

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1921
22.5.2008 11:47:19   
hedviga
Arenja, bravo!! JAAAAA, tako je treba razimišljat!!!user posted image  Super bosta, boš vidla!!
Hm, a ni nenavadno, ko tako človek drugi navija in jih bodri, je še sam naenkrat veliko bolj pozivtiven!

Gigi, zdejle si me pa nasmejala do solz.
Moj je rekel, da ko je dajal spermo v Leonišču, da je tako kot na štacjonu. Nič revij, nobenga luksuza ništa.
Takrat ni kej dost kompliciral ali psihiral, ampak sem mela prvič jaz prave probleme s tem. Cel čas ko sva tam čakala, sem imela fiksno idejo, da itak ne bo mogu, pol bo pa mene notr vlekel in...In je šel notr in lejga njega, čez pol minute že ven, jet paniko sama pri sebi, pa je k sreč samo eno informacijo rabil za sestro notr.
In sept čakam,sem si mislila tole bo pa trajal zdele...Matr vsaj ene 15 minut. Pa je bil moj zvezdnik ćez 5 minut zuni. Mislim, svašta! Halo!! Kje ti rata opravit v 5 minutah?! mene bi lahko za eno leto notr zaprli pa ne bi bilo nič user posted image  POtem me je ful firbec matral, kako je šlo, pa ga nisem upala gnjavit. Je mel kluko do tal, revež. Kje more on to delat, mislm...user posted image user posted image  Na tadruzga je šel pa sam...
Nič mu ne bom razlagala, nej bo pozitivno presenečen na luksuzom, pa upam da ne bo preveč dobrih revij notr, kdo ga bo pol ven dobil user posted image

Vprašala sem zato, ker se mi je zdel da nekje grejo zraven, evo lej Arnejčo gor, je bil zgleda prisoten.
Sicer pa ja, moj "rajši ne bi bil zraven" če se da...user posted image

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
22.5.2008 12:02:05   
gigi1
Se vidi, da sem bodoča mamica. Sem že vso pamet tega sveta posesala in jo forwardiram naprej. Če ne otročkom, pa tebi user posted image  user posted image  user posted image . Me je kar sram, da sem bla tolk pametna. Ampak res mi ni logično, da so fantje pri Rešu zraven. V Ljubljani def. niso, kar tvojega pomiri. Moj je šel v sobo za pripravljanje skupaj z mano, ker sem bila edina. On je svoje že prej opravil (tik-tak). Ko so pa pol punce za Et začele kapljat so ga še od tam ven zabrisal. Je pa bogi skoz špegu not, da vid kakšna bom ven prišla.

Če tvojmu ne boš povedala, pa vsaj ti veš...da ti ni treba kakšnih revij  s sabo vlačit user posted image . Js sem bla tud kar mal v skrbeh. Ker je zraven garderobe v SIII en WC. Tam zraven je tudi moški in na vratih piše, da si morjo prej roke umit in bla, bla...Tist je pa res k na štacijon. Zato sem pa vlekla Osenarco s sabo. Mojmu sploh nisem upala povedat. Hvala bogu je tist zgleda ena rezervna varianta.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 1923
22.5.2008 12:03:50   
sonček33
gigi - haha
matr ane, kako nas skrbi za naše...pa edino kar nardijo je, da 3X v psotopku dajo svoje imetje. me, ki pa noge tišimo narazen, se mi zdi, nonstop...me pa kar preživimo...

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1924
22.5.2008 12:12:12   
hedviga
Ja, pa jim pravijo "močnejši" spol...Pha...user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.