|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF/ICSI maj
22.5.2008 9:33:45   
Grethy
 KOSTANJI  

SESTAVINE
ne prevelike suhe fige (15 kom)
polovičke (ali četrtinke) orehov (cca 30 kom)
piškotne drobtine (30 dag)
12 dag mletih orehov
2 jajci
12 dag stopljenega masla
12 dag sladkorja
vanilijeva aroma

Za čokoladni preliv:
20 dag čokolade
3 žlice sladke smetane
kokosova moka za posip (pomešana z žlico kakava, da dobi temno barvo)

POSTOPEK
Suhim figam (ne smejo biti preveč suhe) odrežemo trdi peceljček in jih pri vrhu vzdolžno nekoliko zarežemo, da dobimo odprtino, v katero potisnemo po 2 polovički orehovih jedrc. Stisnemo skupaj, da dobimo prvotno obliko fige.
Pripravimo srajčko tako, da zgnetemo piškotne drobtine, orehe, sladkor, stopljeno maslo in vanilijevo aromo. Za nekaj časa damo v hladilnik, da se toliko strdi, da bomo lahko z rokami oblikovali ovoj za fige. Postavimo jih za nekaj časa v zrmzovalnik, da se lepo strdijo, medtem pa pripravimo čokoladni obliv (na pari stopimo čokolado in smetano), nato s čopičem premažemo vsak "kostanj" posebej in ga povaljamo v kokosovi moki.
Kostanje pustimo čez noč v hladilniku, naslednji dan pa jih prerežemo. Izgledali bodo kot pravi kostanji.

< Sporočilo je popravil Grethy -- 22.5.2008 9:34:44 >

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
22.5.2008 9:35:05   
mismis
Gigi1
danes sem tako v službi, da se nimam časa obremenjevati z izpiom, ki ga imam popoldne. Če bo šlo prav, če ne bo pa septembra ponovi vajo.

Dajamaja, kod je rekel, da ne pijemo več pira, jaz sem ga ravno včeraj zvečer, da sem lahko mirno spala, ker me je prav malo brigalo za izpit

Arneja, kolk otrok bo?

Abra, rezultati so že?

Zvezdica, Adrialab dela pd pon do petka od 7.30 do 15.ure, tako piše na njihovi strani. Ampak ne delaj panike, malo se spomni, kako je bilo v prvi nosečnosti. Ali so te jošti skoz boleli?

Grethy, mesi mesi, to mene bolj spomnija na nek balkanski film, mislim da je bil "Štefica Cvek u raljama života", ko je tip delal kot vajenec pri peku, potem je pa pekovo ženo obdeloval in je ona vpila:"mesi, mesi..."
Zunaj pred oknom pa je njegov fotr poslušal in si mislim, kak se njegov sine pridno uči za peka user posted image

evo toliko zaenkrat, zdej pa delat nazaj, se tipkamo kasneje

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
22.5.2008 9:36:26   
gigi1
IZVIRNO SPOROČILO: mala81

Štajerski šopek poroča po 13 uri, kajti na UZ smo naročene okoli 12 ure.

U mašinca. Tole je pa nobl v MB. V Lju nas vse naročijo ob pol 8ih. Js sem hodila ob pol 7ih, da sem med prvimi. Drgač se ful načakaš. V PO so šele reve, k jih tolk zgodi naročajo. Saj ni čudn, da mamo pol težave s spanjem user posted image  user posted image  user posted image

Nikoli ne dobiš želje, ne da bi dobil tudi moč, da jo uresničiš.
Vendar moraš vseeno kaj narediti za to.

(odgovor članu mala81)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
22.5.2008 9:39:29   
sonček33
mismis izpit?????

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
22.5.2008 9:40:06   
Zvezdica
Ojla GIGI,

Zaspana sem...zelo. Ampak me pa joškice malo manj bolijo, skoraj ne... Sej to ni nič slabga a ne?
Dva dni me grab panika, pa ne vem zakaj.. Sicer se prepričujem da splavila nisem zatsem zato, ker je bil IMN da pri naju vse štima, sam inštalacijska cev ne, ampak ne pomaga. user posted image Smotana sem. A res nisem nek strahopetec ampak ko si pa tok želiš zanosit in donosit... ma kaj bom blodla, sej smo vse glih.

Gigi imaš ZS :).

Sem jedla, zdaj grem spat :)

i belive i can fly....

(odgovor članu mala81)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
22.5.2008 9:41:03   
sonček33
Zvezdica,. kar pogumno. Vse bo ok. lahko noč.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
22.5.2008 9:41:34   
MONIKQ
Ojla Sonček33, tebe pa pogrešam, tak dolgo se že nisve slišali. 

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
22.5.2008 9:41:46   
Grethy
Kaj bi jamrale dej... če v LJ dela Tomaževič, bi blo itak najboljš prit kr v kaki oblekci in brez gatk, ker se itak nimaš cajt normalno slečt, ne oblečt, user posted image user posted image user posted image user posted image tako, da čakanja itak ni prav veliko pri njem ... on za tren oka izprazni čakalnico ... če so pa praktikanti in specializanti gre pa pač bolj počasi user posted image ... 

... in spet iščemo dalje, zavedajoč se, da je šlo že prevečkrat mimo nas ... (G.D.M.)

''Ne se nikoli predat, četudi smo večkrat na kolenih. Čudeži se dogajajo.' '(Petra Majdič)

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
22.5.2008 9:44:22   
sonček33
MONIQ - imaš zs, ravno sem se ti javila Res je že dolgo tega.

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
22.5.2008 9:45:44   
Grethy
Eko ... smo spekli in gremo ninat ... 

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
22.5.2008 9:48:20   
Grethy
Grethy, mesi mesi, to mene bolj spomnija na nek balkanski film, mislim da je bil "Štefica Cvek u raljama života", ko je tip delal kot vajenec pri peku, potem je pa pekovo ženo obdeloval in je ona vpila:"mesi, mesi..."
Zunaj pred oknom pa je njegov fotr poslušal in si mislim, kak se njegov sine pridno uči za peka

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

joooojjjj ...  celga hudiča smo nagnale iz enga bogega testa za kruh ...
maš prav mismis in fotr je zunaj sam sebi mrmral: Mesi sine, mesi, neće ti to naškodit ....

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
22.5.2008 9:48:42   
kajsica
IZVIRNO SPOROČILO: Grethy

Kaj bi jamrale dej... če v LJ dela Tomaževič, bi blo itak najboljš prit kr v kaki oblekci in brez gatk, ker se itak nimaš cajt normalno slečt, ne oblečt, user posted image user posted image user posted image user posted image tako, da čakanja itak ni prav veliko pri njem ... on za tren oka izprazni čakalnico ... če so pa praktikanti in specializanti gre pa pač bolj počasi user posted image ... 

U kaj jaz sovražim te specializante in praktikante zraven!!! Ko sem bila na zadnje tam (itak sovražim ginekološke preglede) so bili trije in so se postavili ravno zraven stremen tako da bi me direkt gledali. Sem jim rekla da naj se umaknejo, da me moti, če me buljijo direkt v tamalo. Potem pa je še zdravnik rekel, da naj mi naredi pregled, pa sem mu rekla, da ni šans, da ne dovolim!!!!! Mislim vsaj vprašali bi nas lahko!!! Saj vem da se morejo nekje naučiti, samo ne bodo se učili na meni, mam že itak težav preveč.

Poleg tega ko sem bila na abraziji, če greš na urgenco, kakor naj bi šel, delajo abrazije tam specializanti. Nisem hotela it, mi jo je potem Tomaževič naredil!!!

Grethy, a je pa so ti tvoji kostanji dobri, sočni???? Ker pri nas doma, če ni kaj ekstra, noben noče več jest! Sem pa zadnjič za mamin rojstni dan naredila Rafaello in Ferrero, pa so požrli!!!!

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
22.5.2008 9:49:12   
Grethy
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

MONIQ - imaš zs, ravno sem se ti javila Res je že dolgo tega.

Madonca sonček, ti imaš pa pet zvezdic user posted image user posted image user posted image user posted image

si pa pridnaaaaaaa user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
22.5.2008 9:49:55   
sonček33
A res grethy????

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
22.5.2008 9:50:48   
gigi1
Zvezdica nič skrbet. Tole z joški in vse skupaj ne normalno. En dan tko, drugi drugače. Sej mal nas pa more skrbet, drgač bi blo dolgčas. Imaš ZS.

Gretka hvala za RP. A kruh je pa v Hoferju al Lidlu kej posebi dober?

Dajamaja js sem tud enga Šlosgolda včer med tekmo ruknila ;))

Miška držim pesti!

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
22.5.2008 9:51:06   
Grethy
Grethy, a je pa so ti tvoji kostanji dobri, sočni???? Ker pri nas doma, če ni kaj ekstra, noben noče več jest! Sem pa zadnjič za mamin rojstni dan naredila Rafaello in Ferrero, pa so požrli!!!!

Kajsica, to je pa tako sočno in dobro da kr res ni ... pa glej da ne pozabiš fige namakat v mešanci rum+voda

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
22.5.2008 9:51:33   
mismis

mismis izpit?????

popoldne ob 16.30, takrat lahko držiš pesti. sej bo dost samo 1 ura, ker če bom znala bom v tem času že vse napisala, če pa ne, mi bo pa tudi pol ure preveč

Čestitke za 5 zvezdic user posted image

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
22.5.2008 9:52:32   
sonček33
gigi - kruh v lidlu al hoferju - gre za mešanico moke in drugih stavri za kruh - sam vsuješ  v skeldo, dodaš vodo in MEŠAJuser posted image

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
22.5.2008 9:54:19   
Grethy

gigi1

kruh???

Ma ne kruh, jaz tam kupim MOKO oz. MEŠANICO ZA KRUH ... sam še voda, mal olivnega olja in mešanica moke, pa še mal suhega kvasa in mesi,  to je to ...

(odgovor članu gigi1)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
22.5.2008 9:54:59   
MONIKQ
Sonček 33 sem ti napisala ZS user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
22.5.2008 9:55:03   
kajsica

Kajsica, to je pa tako sočno in dobro da kr res ni ... pa glej da ne pozabiš fige namakat v mešanci rum+voda

To pa nimaš zraven v receptu napisano???? Kako namakat, koliko časa in kako razmerje maš med rumom in vodo?

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
22.5.2008 9:55:58   
Grethy

A res grethy????

He he lej me kolk sem  prevzetna. zdej jo hočem pa še jaz svojo novo zvezdico !!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIIII .... je že je že ...

< Sporočilo je popravil Grethy -- 22.5.2008 9:56:27 >

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
22.5.2008 9:57:30   
gigi1
Kajšica user posted image  user posted image  user posted image , da si jih odgnala. Js sem tud mela kar 3 specializante na punkciji ciste. Pa sem bla tolk v šoku takrat (mi niso vnaprej nč povedal, da me lahk to doleti), da sploh nisem odreagirala. Bom naslednjič, prsežem! Pa zdi se mi, da v nobeni veji medicine ni tolk specializantov k v ginekologiji. A to se vsi hodjo past al kaj? Matr me to podraži.

Sončka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za 5*. Js sem pa tud že drugo fasala. Se vidi, da sem pridna v čvekanju user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
22.5.2008 9:58:26   
Grethy
IZVIRNO SPOROČILO: kajsica

To pa nimaš zraven v receptu napisano???? Kako namakat, koliko časa in kako razmerje maš med rumom in vodo?

PISMO, RES MAŠ user posted image user posted image user posted image user posted image

Pozabla napisat ... mater duš  ... kako naj pa to zdaj popravim ...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
22.5.2008 10:00:27   
gigi1

gigi1

kruh???

Ma ne kruh, jaz tam kupim MOKO oz. MEŠANICO ZA KRUH ... sam še voda, mal olivnega olja in mešanica moke, pa še mal suhega kvasa in mesi,  to je to ...

Ma, rees sm smotana! Seveda sem mislila moko. Sonček je tud porajtala, da nebuloze pišem.

user posted image user posted image user posted image  za 3*

(odgovor članu Grethy)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.