Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 16.5.2008 20:37:24
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
To sem jaz že gruntala, da nas je sigurn miljavžent z istim št. točk - potem pa po moje gledajo starost otroka, tako jaz ugibam. Drugega ne vem? Mogoče oddaljenost od službe? Midva sva jaz LJ, on Škofljica. Sej ne vem, al to vpliva, ampak nekaj si morjo zmislit pri istem št. točk.
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 16.5.2008 20:50:13
|
|
|
|
srursa
|
Ali pa žreb, črka priimaka?
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 17.5.2008 10:16:08
|
|
|
|
Dajadada
|
Mi imamo tudi 8 točk. Lani smo se malo prepozno spomnili na prijavo za vrtec, ker če bi oddali do konca aprila in bili zavrnjeni bi dobili še 3 točke. Pol bi bili verjetno sprejeti. Kok jih imata pa vidve Nenny in helimaša?
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 17.5.2008 10:35:45
|
|
|
|
Dajadada
|
Zdele sem poslala mail županu. Mislim, da se moramo malo bolj zavzeti, da nas bojo vzeli resno in odprli še kakšno enoto, ki bi jo po zakonu itak že morali. Dajte se malo aktivirati punce.
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 17.5.2008 10:36:06
|
|
|
|
helimaša
|
jst nimam pojma kolk točk mamo......k smo sprejeti pa sploh ne napišejo......tko da mi je itak vse skup mal čudn
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 19.5.2008 11:00:35
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Dajadada, ti je kdo odgovoril z občine? Men še nč.
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 20.5.2008 18:26:17
|
|
|
|
helimaša
|
čao punce! jst sm pa dons fuuuuuul utrujena....ma je bla Maša čist cel dan sitna k 100 .....in sm res čist zmozgana.....se je kr neki drla v tri krasne.....mislm za znoret.....itak sva ble cel dan not k je vreme kr neki.......in pol je bla še ona sitna.....zdele bi pa kr nekam ušla k mam res že poln kufr vsega...... Delfinčica a ste vi dubl vrtec.......drgač pa punce......bo res najbolš da ena od nas odpre vrtec in gre v akcijo...... ........a gre kera z mano v špon ............bom še zmer cenej k una na Obrtniški........ a bi se drgač za kšn kofe zmenle k bo lepš vreme......pa lahko kr popoldan k bote večinoma doma......pa v Lumpiju.......da lahko vsaj en kofe na dan v miru spijem ..... lep pozdravček
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 20.5.2008 20:29:41
|
|
|
|
picikato matic
|
pozdravljene vse skupaj!!! Na vašo stran oz. čvek me je povabila helimaša ko sem se jezila nad sprejemom oz. nesprejemom mojega Matica v vrtec. ampak ker sem si mislila, da vas bi rada malo bolj "spoznala" sem se odločila da vas grem prebrat nazaj ...... in glej ga zlomka, ustavila sem se že na 20 strani, ko ste govorile o številu točk in številki čakalnega mesta ...... če sem prav zasledila imaš ti srursa 8 točk in ste na 21 mestu - HALOOOO MI IMAMO 11 TOČK PA SMO NA 24 MESTU Sedaj pa vas punce res LEPO PROSIM, da poveste s kolikimi točkami ste na katerem mestu ...... Joj pa res komaj čakam da malo počvekam z vami, ampak sedaj res mori tale vrtec, ker malčka s 1.9. res nimam kam dati .... babice in dedki so na Dolenjskem, mi pa smo "prišleki" v Grosuplju Nam je pa vsem ZELO ZELO ZELO všeč v Grosuplju. Sedaj pa vas še enkrat prosim, če mi lahko poveste za število točk in čakalno mesto HVALA HVALA HVALA PS: drugače pa sem Tina, moj sonček pa je Matic (roj. 20.10.2006)
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 20.5.2008 21:29:18
|
|
|
|
srursa
|
To glede vrtce meni ni nič jasno. Moja kolegica je dobila vtec otrok rojen 2007. Druga rojen 2006 pa ne. Enako število točk
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 8:33:27
|
|
|
|
helimaša
|
hej! men niso nč napisal kolk točk sm mela...........sm da sm sprejeta.......sej pravm da je vse skp čudn...,,,, picikato matic ........dobrodošla.......a si klicala uno gospo k sm ti dala cifro...... iz katerga dela Grosuplja pa si...........
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 9:00:34
|
|
|
|
Dajadada
|
Jaz sem včeraj dobila odgovor z občine: Naj vam navedemo nekaj dejstev za razumevanje situacije v kateri ste se znašli v letošnjem letu tako starši predšolskih otrok, kot tudi Občina. Razumemo vaše nezadovoljstvo, vendar smo na Občini večkrat v situaciji, ko za težave nismo krivi sami, ampak žal samo dolžni, da jih rešujemo. Letošnje veliko število vlog za sprejem otrok v vrtce ni povzročeno samo s priseljevanjem, temveč tudi s spremembo Zakona o vrtcih. Kot veste, je sedaj varovanje drugega otroka v vrtcu brezplačno. Tudi to je vzrok, zakaj tako veliko vlog v letošnjem letu in to v večini občin po Sloveniji. V Mestni občini Ljubljana imajo letos veliko težav z velikim vpisom otrok. To pa je lahko problem tudi za otroke iz naše občine, za katere se je do nedavnega našel prostor tudi v ljubljanskih vrtcih. Občine so preko svojih združenj, že ob sprejemanju zakona, opozarjale Ministrstvo za šolstvo in šport na prostorsko stisko, ki bo ob predlagani spremembi zakona v vrtcih še večja, saj nove prostore občine ne morejo pridobiti tako hitro, kot bodo nastale potrebe. Naj vam še povemo, da je Občina v zadnjih petih letih veliko vlagala v nove prostore za potrebe varstva naših otrok. Odprta je bila nova enota »Kosobrin« v podružnični OŠ Št. Jurij. Izgradili smo nov vrtec »Pastirček« V Grosupljem. Trenutno pridobivamo prostore v naselju Sončni dvori za potrebe varstva jasličnih otrok. Ker so bivanjski normativi za vrtce zelo visoki (za dve skupini jasličnih otrok potrebujemo cca 400 m2 površine), lahko ugotovite, kako velik strošek za občino je pridobivanje novih prostorov za te namene. Normative nam seveda predpisuje država. Država piše tudi neživljenjske zakone in jo ne briga, kako jih je možno v praksi izvajati. Glede na to, da v lanskem letu praktično nismo imeli odklonjenih otrok, je za nas številka o odklonjenih otrocih v letošnjem letu presenečenje in velika skrb, kako rešiti nastalo situacijo, za katero občina v večji meri ni kriva. Iskali bomo možnosti, da situacijo čim bolj omilimo. Lepo vas pozdravljamo in želimo, da za otroka najdete kljub vsemu dobro varstvo!
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 9:06:20
|
|
|
|
picikato matic
|
no pozdravljene vse skupaj ..... glede točk sem se pozanimala in bo kar držalo tako kot je. Namreč v Kekcu so očitno naredili več skupin za letnike 2007 kot za letnike 2006, in zato smo mi (letnik 2006) z 11 točkami šele na 24 mestu in ste pred nami skoraj vsi letniki 2007, ker je bilo za ta letnik več vlog in bo za te letnike pač več skupin. Ah ja, mogoče drugo leto ..... pa tudi takrat bo kriza helimaša tiste gospe nisem klicala, ker mi Šmarje ne ustreza .... čez Škofljico je zjutraj preveč gneče, pa še z neko gospo iz Ljubljane se dogovarjam ..... no upam da mi uspe. Pa pustimo sedaj vrtec ...... mi smo se pred dobrimi 8 meseci preselili iz Dolenjske v Grosuplje - smo pa na Slomškovi, pri OŠ Brinje. Uživamo, uživamo in še enkrat uživamo!!!!!!!! Kolikor sem vas na hitro vse prebrala, sem opazila, da imate skoraj vse otročičke letnike 2007. No mi smo potem že skoraj starine Moj Matic je oktoberček 2006, in je sedaj v obdobju prave trme ..... se meče ob tla, buta z glavo ob tla ....... ampak se mu ne pustim - kdaj ga pustim tudi sredi pločnika da "opravi svoje", ampak je kar hecen občutek, ker te mimoidoči kar debelo gledajo. Ampak moramo nekako priti skozi tole obdobje trme. No bom za enkrat zaključila, da ne bom predolga, pa se še tipkamo ..... Uživajte, pa čeprav je kislo vreme, ampak po vsakem dežju posije sonce .... si kar predstavljam, ko bo prvo sonce po telih deževnih dneh, bomo s svojimi malčki ko martinčki na sonce prilezli ... pa bo spet veselje po igriščih saj kar ne morem nehati dijo
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 9:07:36
|
|
|
|
Dajadada
|
V ponedeljek sem klicala v vrtec, ker me je zanimalo koliko imamo možnosti, da pridemo not iz 5 mesta. Menda so jih lani sprejeli vse do 30 mesta iz prioritetne liste, tako da še ne smemo obupat. Prvi teden junija so vpisi in bojo videli, koliko jih bo zares prišlo podpisat, potem pa kličejo vse po vrsti iz čakalne liste. Pa tudi v septembru jih še nekaj sprejmejo, ker se starši premislijo, ali pa se otroci ne morejo navaditi vrtca, so ves čas bolni itd. Tole vreme je res , k ne moreš biti nič zunaj. Mi smo se v ponedeljek kar v City parku Pod vodo igrali...tamaucek je letal naokoli kot zmesan, prenasal kocke, se skrival itd. Včeraj smo bili malo pri babi, danes bosta pa z očijem popoldan, ker mamica dela...šibam v Koper in bom šele zvečer nazaj. In tako dnevi minevajo in brzijo mimo...uf, čist prehitr gre vse skupaj.
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 9:08:01
|
|
|
|
srursa
|
Helimaša in ostale gremo v Lumpija na kavo?
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 11:04:48
|
|
|
|
Nenny
|
IZVIRNO SPOROČILO: picikato matic Pa pustimo sedaj vrtec ...... mi smo se pred dobrimi 8 meseci preselili iz Dolenjske v Grosuplje - smo pa na Slomškovi, pri OŠ Brinje. Uživamo, uživamo in še enkrat uživamo!!!!!!!! dijo Pozdravljena picikato matic Tud mi smo priseljeni z Dolenjske, smo na Slomškovi, mamo tud Matica, pa tud trmico kar na pločniku uveljavljamo.....
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 11:06:20
|
|
|
|
Nenny
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dajadada Menda so jih lani sprejeli vse do 30 mesta iz prioritetne liste, tako da še ne smemo obupat. Ja to bo bolj *menda* ker smo mi bli 22 na čakalni listi......sam tolk no
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 11:28:15
|
|
|
|
picikato matic
|
halo nenny .... mi smo na 37-ki, pa vi? S katerga konca Dolenske pa ste - mi blizu Trebnjega! Poznaš kaj ta konec? Koliko pa je star vaš Matic?
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 11:30:14
|
|
|
|
Ulaa
|
picikato matic: dobrodošla soseda !! Sem že mislila, da si je Nenny nik spremenila
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 11:34:35
|
|
|
|
picikato matic
|
tudi ti ulaa iz slomškove ..... pa sem mislila da sem sama koliko pa je tvije dete staro ulaa - res bi morala iti malo nazaj gledat, ampak je lažje takole vprašat pa počvekat!
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 12:22:56
|
|
|
|
Nenny
|
IZVIRNO SPOROČILO: picikato matic halo nenny .... mi smo na 37-ki, pa vi? S katerga konca Dolenske pa ste - mi blizu Trebnjega! Poznaš kaj ta konec? Koliko pa je star vaš Matic? Bova šla takoj dans počekirat na 37-ko.... Mi pa na 52. Trebnje je pa kar blizu, ja, jaz sem pa še od Novega mesta naprej bila doma.. Naš Matiček je pa 15 mesecev star...itak pa vidm, da samo mi ne moremo notr zdržat, sva včeraj sama po ulici tekala.... Ulaa, kje se pa vi skrivate?
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 14:08:16
|
|
|
|
Ulaa
|
picikato matic: moj je star 7 mesecev, imamo pa se enega 9letnika. S kje blizu Trebnjega pa ste? Jaz imam na tistih koncih cel kup žlahte. Neny: kaj pa vem, saj smo skoz kle . No tko, če je dež potem res ne rinem z vozičkom ven, je pa ponavadi tako, da tisti čas, ko ne dežuje nas škrat spi Mi smo še zelo med zaspanimi.
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 17:11:19
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Evo, en vrtec na Slomškovo, pa še jaz mam blizu, pa bo Debata na Varstvu se je precej razživela, vidim pa, Dajadada, da so tebi z občine poslali identičen odgovor Ja, res upam, da zdej kaj bolj razumeš njihovo problematiko in ubogo stanje. Jaz sem se sicer šele prej priklopila, dopoldne sem mela mami na obisku, drugač pa bi se lahko res dobile na kaki kavi, recimo jutr? Midve sva cel dan sami samcati osamljenki. Ela spi cca 10h-11.30 in 15.30-17h. Vmes frej. Matr prov zaluštala se mi je zdele ena !!
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 20:22:54
|
|
|
|
picikato matic
|
evo tudi jaz dobila odgovor od župana .... glede na to da sem bila sama bolj pikra, strupena in direktna, je bil tak tudi odgovor. No povedal ni nič novega ... če bi katera rada videla moje pismo županu in njegov odgovor, naj mi pove, pa ga pošljem prek ZS, ker je kar nekaj osebnih podatkov zraven. danes nismo bili nič zunaj, smo pa po stanovanju noreli in kričali kot da bi bili v cirkusu, tako da je Matic že omagal malo pred osmo. Kako pa kaj vaši otročički hodijo spat .... se držite kake ure? Ulaa mi smo iz Šentruperta ... kaj poznaš ta konec - pred cca. 10 meseci smo postali svoja občina in smo se odcepili od Trebnjega. No na kateri št. Slomškove pa si ti? Je prav hecno pogovarjati se z vami iz Slomškove, ker smo se mogoče že videle, pa kakšno rekle, prek neta pa res ne vem s kom čvekam .... No Neny si nas prišla kaj počekirat .... sem že povedala da smo bili danes tako glasni, da se mi moji sosedje res smilijo ampak saj se morajo tudi starši kdaj razživeti in spustiti na raven otrok ..... joj tako lepo pišem, da potem še sama sebe ne znam prebrati - drugače bol po domač pišm Zmaj Tolovaj zelo dober predlog za vtrec na Slomškovi - ampak po besedah župana, v občini obstajajo tudi druge problematike, katere se prav tako rešuje .... joj bilo bi pa sanjsko Matica zjutraj samo en ali pa dva uhoda stran v vrtec peljat, .... že sanjam no pa lep večer, pa še lepši jutrišni dan Tina
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 21.5.2008 21:45:57
|
|
|
|
sabri
|
Oj oj, sem v službi in se pozna, da sem manj za računačnikom. Na kratko smo ok, vreme trenutno kislo, ampak grem vseeno ven popoldan, vsaj malo na kako kavo. Vidim, da je debata o vrtcih, da se pridružim: odbito, 40 v čakalni vrsti. Danes ne bom komentirlaa, ker bi me itak samo cenzurirali, drugič, ko bom bolj optimistična. Lepo se imejte.
|
|
|
|
RE: Grosupeljske mamice z okolico 22.5.2008 8:26:09
|
|
|
|
Nenny
|
IZVIRNO SPOROČILO: picikato matic No Neny si nas prišla kaj počekirat .... sem že povedala da smo bili danes tako glasni, da se mi moji sosedje res smilijo ampak saj se morajo tudi starši kdaj razživeti in spustiti na raven otrok ..... joj tako lepo pišem, da potem še sama sebe ne znam prebrati - drugače bol po domač pišm Tina A veš, da se menda naša dva Matičkota gledata skozi okno.... se mi zdi, no...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?