|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
19.5.2008 22:29:04   
lex
Lahko noč, grem v horinzotalo, ker bo jutri slabo vreme pa se morem spočit, ker grem popoldan k frizerjuuser posted image user posted image  (mam menda še isto frizuro kot na srečanju v LJuser posted image user posted image ), narastek prav kriči ko grem mimo frizerja:"Pelji me barvat!!!"

Se javim zjutraj, ker bova itak cel dan not, ko bo slabo vremeuser posted image !

user posted image

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 226
19.5.2008 22:32:24   
Blacky30
IZVIRNO SPOROČILO: lex

blacky pošlji mi mail, da ti pošljem seznam - kolikor ga imam pa ti zberi številke, bi šlo?

Sploh ni blema, zate vse. user posted image
Punce, lahko mi pošljete svoje gsm številke, v kolikor še niste dogovorjene med seboj!user posted image

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 227
20.5.2008 7:13:24   
nanka
Dobro jutro,
zdaj pa počasi že odštevam dneve, ki jih moram še oddelati, še 8x vstanem in sem doma. Še malo pa bo. Jutri grem oddat papirje na socialno in da dobim denar za naše dete, bom kar denar vzela, namesto paketa, ker sem že vse kupila.

Lex dobro opravi pri frizerju.

A bomo katero zadolžile,da bo pisala na rodili smo obvestila 8 še rebeci moramo čestitati)?

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 228
20.5.2008 8:02:40   
Nasara88
Dobro jutro čvekiceuser posted image

Sem vas zadnje čase bolj prebirala, za pisanje pa ni bilo časa user posted image . Od včeraj sem doma na dopustu in priprave se lahko pričnejo, pa čvekanje seveda tudi user posted image Me je kar stisnilo, ko sem prebrala za Rebeco. Čestitke mamici in atiju za mala zakladkauser posted image

Čestitke tudi tebi Zvezdica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Sedaj pa le pogumnouser posted image in lepo user posted image

Ta ideja z GSM številkami je super, jaz jo bom kar Blacky posredovala.

Naš mali je ugotovil, da je sam v postelji in se je že zbudil pa me priganja k cartanjuuser posted image

user posted image v toplo posteljo

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 229
20.5.2008 8:28:44   
Nyah*
Jutro!

Ja cveke cvekaste, rabim pol ure, da se skozi pretolcem, potem pa pozabim, kaj sem hotela povedatuser posted image .

Tudi jaz bom verjetno rodila naravno, kot prvic, ceprav imamo pri nas brezplacno EA, pa kar uspesni so, ampak, kaj pa vem, ce tem zadevam zaupamuser posted image .

Vceraj na pregledu sem cakala 4,5 ureuser posted image user posted image , potem pa le videla nasega user posted image : tezak 1600 g, velikost, gibanje, lega in vse ostalo primerno starosti plodauser posted image , zadostna kolicina plodovnice, vse ok, razen moje vodeuser posted image , moram jutri spet dat, ker imam neke proteine notriuser posted image , danes moram fuuuul piti!

V glavnem, MV se na trenutke razpre in skrajsa, drugace ni panike, je rekla, da bi znal nas user posted image  do konca pocakat! No ja, saj kakih par dni prej se ne bom pritozevala, ce rodim, v tisti vrocini.

Kar se kil tice, pridelala 12, zadnji mesec le 1kguser posted image .

Naslednji pregled imam 16.6..

Tudi jaz bom Blacky posredovala svojo GSM stevilko, super idejauser posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil Nyah RR -- 20.5.2008 8:30:09 >

(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 230
20.5.2008 8:31:43   
lex
Dobro jutro!
user posted image

naša miška še spiuser posted image , jo zgleda malo vreme daje. Ma pa ful občutljivo spanje, pa si nekako ne upam preveč glasna bit, sem se raje kar za comp spravila, da vam skuham kavo.

(odgovor članu Nasara88)
Neposredna povezava do sporočila: 231
20.5.2008 8:33:26   
neboglasnica
dobro jutro! En nasvet še tule prosim: za večji dve morava kupiti nove jogije, dimenzije 120x200. Katere priporočate?

Almera, s Tims greva v četrtek dopoldne. Se vidimo?

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 232
20.5.2008 8:35:30   
neboglasnica
LEX, hvala za kavo. Ravno včeraj sem nakupila goro piškotov, pa jih bom poleg snedla. Uživaj v cartanju pri frizerju!

Moj mož tudi išče izgovore za poležavanje v vremenu :). Danes bova pospravljala eno sobo v kleti, kamor smo vse samo nametali. Iz omar spodaj bom privlekla gor škatle za prve tri mesece. Ne, nič ne bom prala, samo na vidno mesto jih bom dala, da jih bodo našli, če me kaj prehiti. Ko bi me vsaj..

(odgovor članu neboglasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 233
20.5.2008 8:44:46   
frutka_
user posted image Dobro jutro!user posted image

Lex, kavica prav paše, takoooo slabo sem spala ponoči in še neke more sem imelauser posted image . Tel. št. bom posala tebi in Blacky30. Lex kdaj greš na šiškanje?user posted image
Malega je moj ati peljal v vrtecuser posted image  jaz pa se malo čekiram potem pa grem počivat, ker sem čisto sesuta.
Začela sem prat! Juhuhu! Še katera, ki nima vsega opranega in zlikanegauser posted image .

Neboglasnica nimam pojma glede jogijev.Priporočajo tele Dormeo variante ampak jaz sem bolj za obične jogije na fedre.user posted image  Po možnosti s prevleko, ki se sname in pere.

Nyah&HD vajini pikici pa sta že lepo težki.  Moja tehta komaj 1,4kilceuser posted image .

HD koga imaš za izbranega gin.?

Nanka vidim da urejaš papirje, jaz tudi jih bom pa me zanima ali tisto prilogo nesem samo jaz v službo. Kdaj pa dobim papirje za očetovskega?

Flower, brca?user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 234
20.5.2008 8:53:53   
neboglasnica
Takole, sem že nazaj. pojedla kaloričen zajtrk: kruh, evrokrerm, pa še par žlic za povrh, mleko in piškote. Mnjami, zdaj sem pa kot user posted image , samo da mirujem. Evo, mojemu dam še deset minut, potem pa akcija!

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 235
20.5.2008 9:02:58   
lex
k frizerju grem popoldan, da bo 1 dan ati sam z njima doma (tako kot sem jaz bila zdaj 14 dni) - bojo se verjetno kar k dediju in babici preseliliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

frutka - jaz še nimam sploh NIČ skupaj. Ima še kolegica vse cotke moje in seveda tisto kar mi bo posodila. tako da bog ne daj da me prehiti zdaj, ker pol se mojemu zmešauser posted image . Verjetno ne bi mela nič pripravljeno. mami bi kako cotko oprala, da bi mi jo v P prinesli - za domov. No oprano bi že bilo, ne vem pa kam bi naložili.

Midva sva včeraj Aleksu kupila Dormeo klasik za 125€, uni s fedrami so pa okoli 80€, samo da tega imamo na spodnji postelji, pa noče gor spatuser posted image , bo pa Alina, ona se še ni bunila, če je kakšno noč poleg mene spala na tistem jogiju, kajti mi imamo ponoči pravo selitev narodov po posteljahuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 236
20.5.2008 9:05:18   
ilatic
Dobro jutro.

Glede gibov sem pomirejna. Hvala Lex. Tudi Pušenjak me je pomiril. Zvečer se je kotalil tri ure in nisem zaspala zaradi njega do 12. nič hudega, sem bila presrečna. imam pa spet vprašanje.
Včeraj sem za večerjo jedla francosko. Od petih naprej me zvija (zelo) v zgornjem delu trebuha. Na WC sem bila dvakrat ampak nič ne pomaga. Občutek imam kot da bi bili popadki samo po moji logiki je to samo zvijanje. Imam prav?  Je možno da se toliko časa ne umiri? Bruham ne, tako da zstrupitev verjetno ni a ne?
Joj sm user posted image . Same frke imam.
Danes sem dobila odločbo da sem na porodniški od 12.6.08 do 26.9.09??? Kaj ni več porodniška 12 mesecev? nič mi ni jasno. Sem prebrala odločbo pa ni nič razloženo. Vem da ve vse veste pa vas sprašujem. Jaz sem malo za časom.

LP

Neposredna povezava do sporočila: 237
20.5.2008 9:18:22   
frutka_
Ilatic nimam pojma. Morda je tiskarski škrat?user posted image

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 238
20.5.2008 9:23:19   
lex
ilatic: po moje imaš porodniško do 26.9.08, potem moraš pa drugi del papirjev oddat, ker 105 dni ga moraš ti izkoristit, drugo pa potem lahko kdo drug namesto tebe in potem moraš 2x papirje nosit na CSD.

meni tud majoneza nič ni dobra za želodec, me kar zgaga peče po njej.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 239
20.5.2008 9:23:55   
glugluglu
ilatic, bravo za brceuser posted image .  Sej to je tudi fora, čez dan nič, potem pa zvečer kot strela, tisto s francosko je najbrž tudi ok. Zastrupitev najbrž ni, ker bi te sililo na bruhanje, najbrž samo želodcu ni pasalo preveč, pa bo že preživeluser posted image . Glede odločbe- so ti že kar malo podaljšali,user posted image , najbrž so se zmotili, ali pa imaš kaj drugega posebnega, jaz imam porod. od 05.06.2008 do 04.06.2009.

Aja zato, ker imam sedaj rok poroda uradno 03.07.2008, po NS in vseh meritvah pride 02.07.2008 (pa še so rekli, da bi lahko bilo prej), jaz sem ji rekla, da po koledarčku pride 2.7., pa je kar pustila 3.7., kot je čisto na začetku zapisala med. sestra, sej mi je vseeno za en dan, ampak zračunajte: prvi dan zadnje menstruacije sem imela 26.09.2007.

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 240
20.5.2008 9:26:10   
lex
zakaj pa naša mala ne more v nedeljo toliko spat kot danes????????????????????????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Zjutraj ko sva se z Aleksom oblačila jo je ati nahranil (flašo) pa še zdaj spi. Menda ja ne bo za svoj 1 rojstni dan kuhala??????????

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 241
20.5.2008 9:30:31   
ilatic
po moje imaš porodniško do 26.9.08, potem moraš pa drugi del papirjev oddat, ker 105 dni ga moraš ti izkoristit, drugo pa potem lahko kdo drug namesto tebe in potem moraš 2x papirje nosit na CSD.

To pa piše da mi pripada 105 dni. Piše da so nekaj združili. Kaj pa je teh 105 dni???

< Sporočilo je popravil ilatic -- 20.5.2008 9:31:53 >

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 242
20.5.2008 9:32:16   
lex
105 dni je porodniška, potem pa je dopust za nego in varstvo otroka (drugi del)
dobiš drugo odločbo, ki velja potem toliko, da ti vse skup nanese 1 leto

< Sporočilo je popravil lex -- 20.5.2008 9:37:08 >

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 243
20.5.2008 9:51:01   
kenya
Dobro jutro punce!

Jaz sem se tudi končno poslovila od vseh službenih in študijskih obveznosti. Danes še eno predavanje, pol pa konec user posted image user posted image .

Hruška debeluška,hvala ti za navodila o masaži presredka. Bom začela drugi teden, upam da ne bo zaman .
Čestitke tudi Rebeci za  user posted image  in user posted image  in veliko lepih trenutkov user posted image user posted image user posted image

Mi je dalo kar malo misliti. Tudi jaz še nimam čisto nič pripravljeno. Bi bilo fajn, da vsaj za prvo silo dam kaj na kup. Drugače si pa tko mislim, da če me kaj fejst prehiti (kar ne verjamem), bo pa že user posted image  za prvo silo zrihtal. Hvala bogu se nanj lahko zanesem.
Jutri imam pregled in se lahko spet pripravim na samo eno dolgooo čakanje. Bom malo zatežila, če mi naredi UZ, ker me res zanima kako velika je naša user posted image , glede na to, da mi je v zadnjih 2 tednih trebuh res nenormalno zrastel.
Tiste, ki ste že včekrat rodile, a mi lahko prosim poveste, če je res, da je trebuh z vsako nosečnostjo večji?  

Ilatic, pri nas (domžale ) je tako, da ti pošljejo dve odločbi, najprej eno za 105 dni (porodniška), potem pa še eno za ostalih 260 dni( za nego in varstvo otroka).To drugo odločbo ti sami avtomatsko pošljejo.

Imam pa eno vprašanje, tiste, ki hodite v MŠ v lj. Jaz sem sicer tud bila na par predavanjih, sam se v bistvu nisem nič priajavila, sem šla samo poslušat. Pa me zanima kako je sedaj s potrdilom o prisotnosti pri porodu za očeta. Glede na to, da bo od prvega porda manj kot 2 leti, ali katera ve, koliko se sedaj plača za prisotnost ob porodu?

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu glugluglu)
Neposredna povezava do sporočila: 244
20.5.2008 9:56:46   
Anonimen
še 45 dni, o moj bog... mislim da nas je novica o rebeci vse postavila v neko drugo razpoloženje, ker gre počasi zares. komaj komaj komaj čakam...  ilatic, tudi mene je čez noč nekaj šraufalo v spodnjem delu trebuha, pa v križu, pa dol proti ritiuser posted image  v glavnem, po mojem so to pač začetki popadkov, ki bojo trajali zdaj do poroda in ni nič narobe. sem vesela tudi, da se je tvoj mali odločil pobrcat, naj ne dela več skrbi mamici, nagajivček maliuser posted image  glede rebece se strinjam, ne vem katera je napisala, da bi lahko objavili na rodili smo, pač podatke ki jih imamo, toliko da se ve, da smo že julijke na vrsti, pa da rebeca prebere čestitke, ko pride nazaj domov.   blacky in ostale, glede plodovnice se je pa meni tudi zdelo čudno, da bi bla taka panika, če odteče. očitno je resnica nekje vmes. ps. katera od vas je naročila tako vreme???user posted image  se beremo 

(odgovor članu kenya)
  Neposredna povezava do sporočila: 245
20.5.2008 10:00:24   
lex
lunica jaz nisem naročila tega vremena bi šla ven na sprehod. Končno je odprla očkeuser posted image , zdaj pa že veselo žlobudra in se igra. Nič grema midve zajtrk pojest

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 246
20.5.2008 10:07:13   
nanka
Frutka, meni je na Csdju dala papirje samo zame in to dva lista, eden je bil za službo ( so ga punce že izpolnile) in eden zame,kjer sem tudi obkrožila paket. To bom jutri oddala pa da vidim, če imam vse papirje. Predvidevam, da mi bo dala papirje za očetovski dopust, ki ji bo izkoristil ko bom rodila. Bom sporočila jutri.

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 247
20.5.2008 10:15:14   
glugluglu
jaz sem včeraj na CSD oddala obrazec za uveljavljanje porod. in dopusta za nego in varstvo in prilogo, ki so jo izpolnili v službi. Potem pa mi je dala obrazec še za očetovski dopust, ki ga nese user posted image na CSD takrat ko bom rodila, ker bo 14 dni takrat izkoristil. Pa še eno knjigico - priročnik sem dobila: baby book, fajn zadevica.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 248
20.5.2008 10:19:25   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: ilatic

Danes sem dobila odločbo da sem na porodniški od 12.6.08 do 26.9.09??? Kaj ni več porodniška 12 mesecev? nič mi ni jasno. Sem prebrala odločbo pa ni nič razloženo. Vem da ve vse veste pa vas sprašujem. Jaz sem malo za časom.

So ti že razložile... Na kratko. Glede papirjev so zdaj res združili, odločbi pa še vedno dobiš dve. Prva se nanaša na porodniški dopust 105 dni in ga dobiš v vsakem primeru. Naslednjo odločbo pa boš dobila šele po rojstvu, ko boš na CSD dostavila rojstni list. Dopust za nego in varstvo otroka se namreč lahko prenese tudi na očeta oziroma tretjo osebo, kar pa si seveda že opredelila v vlogi, ki si jo oddala na CSD. Lahko pa si tudi naknadno premisliš. Sicer pa v primeru, da bi se zgodilo karkoli nepredvidenega (mrtvorojen otrok) nismo opravičene do dopusta za nego in varstvo otroka. Vem, da se sliši grzno, ampak samo povem, zakaj sta dve odločbi in dva različna dopusta. Eden zate, eden se nanaša na otroka.

(odgovor članu ilatic)
Neposredna povezava do sporočila: 249
20.5.2008 10:20:33   
zabica26
IZVIRNO SPOROČILO: nanka

Frutka, meni je na Csdju dala papirje samo zame in to dva lista, eden je bil za službo ( so ga punce že izpolnile) in eden zame,kjer sem tudi obkrožila paket. To bom jutri oddala pa da vidim, če imam vse papirje. Predvidevam, da mi bo dala papirje za očetovski dopust, ki ji bo izkoristil ko bom rodila. Bom sporočila jutri.

Če ti jih ne da, jih imaš na spletu.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?