Barbarinha
|
So ! Hilfe, hilfe, pomoč, pomoč! Pregledala sem že vse na internetu, poklicala pol Slovenije, pa mi nihče noče ali ne zna pomagati! Ne vem več, ali sem nora jaz, ali kaj se dogaja? Do sedaj je moja nosečnost potekala brez problemov, v bistvu ta problem ni nič povezan z nosečnostjo, ga pa otežuje. Pred dvema dnevoma sem namreč dobila alergijo na cvetni prah in prah trav. Doma sem na podeželju, kjer se veselo pasejo kravice po visoki travici nekaj metrov od moje hiše, na drugi strani pa super lepo cveti gozd. Oči imam zatečene, iz nosa slap, ne pa kapljanje, nebo v ustih me srbi, da bom po la. Kar naprej goltam lučke, ker to vsaj malo omili srbenje. Ko kiham, ne morem več zadržati vode, mo moj mali črvek pritiska na mehur, tako da vsa polulana hodim okoli. Včeraj kličem v lekarno, razložim problem; gospa, ne moremo vam dati ničesar brez, da vam to predpiše vaš osebni zdravnik. Kličem osebnega zdravnika; pojdi h ginekologinji. Kličem ginekologinjo; nje ni, je na potovanju v Romuniji in je ne bo do ponedeljka, pokliči na ginekologijo v Maribor. Kličem tja, me vežejo v porodnišnico, tam zdravnica pove, da mi nihče ne bo ničesar svetoval če ne poznajo moje kartoteke. Kličem še na ginekološki oddelek v Ljubljano, tam nočejo pomagat, ker se bojijo in ne poznajo primera. Rada bi samo vedela naslednje: Alergijo na svetni prah in trave imam od osmega leta starosti. Od takrat pred sezono cvetenja pričnem uporabljati tablete Aerius in Flonidan S, ki omilijo problem. Na navodilih sem prebrala, da testiranj na nosečih in doječih materah niso delali in da zato uporabo odsvetujejo. Zanima me, ali obstaja sredstvo, ki vsaj omili težave, vsaj malo. Ali lahko vzamem kakšne blažje stvari kot je Claritine, čeprav tudi tam piše, da uporabo med nosečnostjo odsvetujejo. Pravi farmacevtka, da naj ostanem v hiši. Imam vrt, kjer bijem hud boj za obstanek z rdečimi polži, imam opravke zunaj hiše, saj se ne morem zapreti do konca poletja v kopalnico. Seveda nočem, da bi imel moj zdravstvene ali kakršnekoli druge težave zaradi tega, vem pa tudi, da ni dobro, da toliko kiham in se maternica med tem krči. Bambi, pomagaj mi!!! Moj mi je sicer prinesel kapljice za oči in gel za nos Nisita, vendar ne pomagata kaj prida. Povej vsaj, ali obstaja kaj, ali pa se moram sprijaznit s hišnim priporom do konca nosečnosti. Popolnoma sem obupana!