|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Klomifenke 2008
14.5.2008 9:53:14   
malagala
Ojla!

Jaz sem bila na UZ 5. dan m., kjer je bilo vidno nekaj foliklov, ampak pravi dr. da so premajhni, da bi se bilo kaj za bati. Zdaj je tretji dan jemanja K., v ponedeljek pa zopet UZ, da pogledajo kako in kaj.

Sicer sem Ok, le glava me boli na tak način kot še nikoli prej, sem se matrala, pa sem mogla vseeno vzeti lekadol. Sicer v navodilih piše, da je to redek stranski pojav, ampak ker nisem nagnjena h glavobolu, mislim da je to od K.

Držim pesti za vse nas!

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1951
14.5.2008 9:55:02   
nf
biba, ti se pa res ni treba preveč sekirat. A nisi zdaj šele v 2. ciklu? Mislm, valda da bo ratalo in to zelo hitro, boš videla!
Lučka, kakšno je pa počutje po laparo? Mislim, ali je izključno ležanje ali bi se dalo tistih 14 dni bolniške izkoristit za kakšno morje? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1952
14.5.2008 10:45:06   
Anonimen
nf, to itak vem.. user posted image  Sej sedaj se sploh ne sekiram. Ampak res sem vedno bila 100%, da takoj, k bom začela s K, da bom vidla user posted image . In zato sem tud tok časa odlašala - najprej sem bila nekje zaposlena za določen čas, potem sem službo zamenjala, kjer sem takoj dobila za nedoločen čas. Tu sem sedaj 6 mesecev in se mi pač zdi nekako nefer do njih, da bi bila takoj user posted image . Zato sem tud prvi mesec jemala K samo zato, da bi videla če sploh reagiram, nisva pa imela namena delati na user posted image . Ampak ok.. Potem je blo malo drugače. user posted image  

Hudo je blo res samo zato, ker sem pričakovala takoj rezultate. In potem prvi mesec samo en folikel, drug mesec pa sploh nič.. Itak sem bla razočarana in žalostna, da tok slabo reagiram na K..user posted image user posted image

Kaj ti pa dajo potem, če ne reagiraš na K??

(odgovor članu nf)
  Neposredna povezava do sporočila: 1953
14.5.2008 11:01:37   
malagala
Biba12 - No, jaz še nimam izkušenj s K., sem v 1, ciklu in še ne vem, če regiram nanj. Mi je pa dr. rekel, da bomo spremljali reakcije na K., in če v treh mesecih jemanja, ne bo odziva in uspeha na K., grem na hormonsko terapijo z inekcijami. Če sem ga prav razumela, si bom morala dajati inekcije.

Sicer pa vsako posameznico zdravijo posebej, vsaj v MB. Mojo kolegico so kar hitro dali na umetno, ker je imela tako krvno hormonsko sliko, da so predvidevali, da ne bo šlo drugače. Zdaj (po letu in pol zdravljenja) je srečno noseča.

Pri meni so težave drugačne vrste (amenoreja, PCO) tako da probajo najprej s K., nato pa bodo videli kako in kaj naprej.

Srečno!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1954
14.5.2008 11:18:40   
Anonimen
malaga, potem imamo iste težave. Tud jaz mam PCO in narobe obrnjeno maternico - to sicer naj ne bi vplivalo na zanositev, ampak ok.. (morva pa baje user posted image  po pasje, ker je maternico ravno kontra obrnjena). Tako mi je razložil G. Itak najprej nisem vedla al se heca al kaj, sam pol sem vidla da misli resno.

No, jaz sem sicer sedaj 2. ciklus K. G je rekla, da počakamo še dva ciklusa, potem pa na HSG.

Mam pa kr mal dileme: najprej sem hodila k eni G, potem pa sem šla k drugemu, ker mi prva ni nič točno povedala - vedno samo na hitro, brez razlage. No, potem sem bila 2x pri tistem drugem G, sedaj pa spet pri prvi (oba sta v isti ordinaciji). In sedaj zadnjič je bla ful prijazna, vse mi je razložila.. Tako da sedaj spet ne vem? Ali naj grem k pri ali k drugim?? (dejansko vsi bolj hvalijo drugega, problem je pa v tem, ker ful malokrat dela).user posted image user posted image

(odgovor članu malagala)
  Neposredna povezava do sporočila: 1955
14.5.2008 12:47:51   
nf
biba, jaz imam isto kot ti, narobe obrnjeno maternico in neko čudno reč, podobno PCO! Nas je očitno kr velik. Moj ginekolog pa hvala bogu ni bil tolk plastičen pri nasvetih user posted image  Mi je pa svetoval, naj probam po odnosu slabo urco ležat na hrbtu z blazinco pod ritjo.
Drugače pa mislim, da je čisto prezgodaj zate HSG. Daj času čas, zrelaksiraj se za ene 6 mesecev in če v tem času nič ne rata, pojdi na preiskave. Sicer je pa tako, da tudi če je vse normalno (ti imaš jajčece, on normalne semenčice, seksata na dober timing), je v takem ciklu okoli 20-25% šans, da se prime. Tako da res, ne se sekirat, če vama ni ratalo v prvo, ker bo še veliko možnosti (pa ne preveliko upam user posted image ). Jaz sem se tudi na začetku ful sekirala in bila prepričana, da bo ratalo takoj. Mi je bilo kr čudno, ko je prišla prva nepričakovana M. user posted image  Od prvega poskusa je minilo že 1,5 leta pa nisem niti enkrat zagledala user posted image . Vmes sem uspela ugotoviti, da nima smisla življenje podredit delanju user posted image . Ko pride, pride in nič prej. Tko da res brezveze se sekirat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1956
14.5.2008 12:58:50   
Anonimen
nf, se čist strinjam s tabo. user posted image user posted image user posted image  Ko bo pa bo.

Drugače pa glede maternice: jaz mam obrnjeno proti hrbtenici in zato naj bi user posted image  samo po pasje, ker drugače kao semenčice ful težko pridejo notr..

(odgovor članu nf)
  Neposredna povezava do sporočila: 1957
14.5.2008 13:06:49   
malagala
nf - Res je, pustiti času čas in bo in ne temu priloagoditi življenje, čeprav hočeš ali nočeš nate vpliva, že zaradi vseh kemičnih dodatkov in vsega kar dodajaš v telo.

Glede HSG-ja, jaz ga tudi nisem imela in sem dr. vprašala, kako to, da nimam te preiskave in je rekel da misli, da je pri meni vse OK. Naredili so mi krvni klamidijski test, ki naj bi bil skoraj tako relevanten kot HSG; odstranili so mi tudi pregrado in če bi bilo kaj vidno na sluznici ali kaj narobe, potem bi predlagali dodatne preiskave. Še vedno pa ni izključil možnosti  dodatnih teh preiskav, ampak je rekel, da raje kasneje, ker so bolj invazivni za telo.

biba12 -
Pojdi k tistemu zdravniku, ki mu pač bolj zaupaš. Meni je bil dodeljen (Kako je pa pri tebi? Vsakič drugi ali imaš svojega g.?)dr. Reljič in sem do sedaj res zadovoljna, spremlja me on, UZ pa v MB delajo vsi zdravniki glede na urnik. Sicer je res težko dosegljiv v primeru vprašanj, a se da, sprejel me je tudi ko ni delal v ambulanti, ampak je prišel z oddelka, ker sem izrecno prosila za njega.
Upam, da boš uspešno rešila zadevo!

LP

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 1958
14.5.2008 14:15:16   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: nf

Lučka, kakšno je pa počutje po laparo? Mislim, ali je izključno ležanje ali bi se dalo tistih 14 dni bolniške izkoristit za kakšno morje? user posted image

jaz sem kakšen teden bolj ležala, sem imela res hude bolečine, mogoče tudi zato ker imam dosti nizek prag bolečine. Prvih pet dni, ko sem bila doma, sta mi (oz. nama) kuhala oči in tašča, potem pa mi je pomagal moj dragi. Ven si nisem upala, da ne bi bilo kaj narobe zaradi bolniške. Največji napor pa mi je predstavljala vožnja z avtomobilom, ko sem sla ven šive poprat, ker vsak ovinek in luknjo čutiš. Tako, da žal ni glih za na morje it. Bo bolj pametno, da počivaš, NIČ težkega vzdigvat, pazit, da se ne prehladiš, da ne dobiš kakšnega vnetja in kasnejših neprijetnih posledic.

Drugače pa punce, nič se sekirat, če vam še ni uspelo. Midva se trudiva že 3 leta in v tem času sem imela le 2x hudo krizo in skoraj obupala. Pa sem morala ugotoviti sama, čeprav mi je fant ves čas ponavljal, da je brez veze vse podrediti user posted image , ampak je potrebno uživati in biti manj napet.

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 1959
14.5.2008 14:19:06   
lučka 25
Meni se pa približuje dan D in mimo grede bo tu petek. Vendar mislim, da nama tudi tokrat ni uspelo, ker imam že močne bolečine v križu, maternici in imam manjše krče v nožnici. Pač bomo šli v nove boje. Čez en teden i8mam tako G in se bova dogovorila kako naprej, predlagal je eno terapijo še z drugimi zdravili, pa se mi tudi sanja ne o kakšni terapiji oz. zdravilih je govoril. bom že ugotovila  naslednjo sredo. user posted image  Če bo novica žalostna bom sporočila, toliko za evidenco, če pa se bo izkazalo, da je uspelo, pa bom zakričala na ves glas, da boste vse slišale, da nama je uspelo.user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1960
14.5.2008 14:59:04   
miš
Lep pozdrav vsem skupaj!

Po parih mesecih sem zopet malo pokukala na forum, ker
me je zanimalo nekaj stvari glede klomifena, ki sem ga ponovno
začela jemat. Novembra sem namreč zanosila s pomočjo klomifena
(po dveh letih in po operaciji pregrade), a sem imela decembra
ss.  Ginekologinja mi je rekla, da se vsaka 4 nosečnost s pomočjo
klomifena tako konča. Zanima me če ima še katera podobno izkušnjo in
kdaj je potem zanosila?

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1961
14.5.2008 15:21:17   
nf
ah lučka, saj bo. Vem, kakšen je filing, ko veš, da M prihaja. user posted image  Zakaj pa vidva že počasi ne pričneta z umetno? Meni je Reš rekel, da če v roku pol leta recmo ne bo še nič (skupaj 2 leti), gremo na umetno.

(odgovor članu miš)
Neposredna povezava do sporočila: 1962
14.5.2008 16:02:47   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: nf

ah lučka, saj bo. Vem, kakšen je filing, ko veš, da M prihaja. user posted image  Zakaj pa vidva že počasi ne pričneta z umetno? Meni je Reš rekel, da če v roku pol leta recmo ne bo še nič (skupaj 2 leti), gremo na umetno.

Ja, to se tudi jaz sprašujem. Meni je G rekel, da mi bo dal napotnico za umetno že aprila, a se je premislil in rekel naj počakamo še ta ciklus s K, potem pa sigurno da napotnico. Ampak potem mi je pa na UZ omenil, da bi pa poskusili še eno drugo terapijo. Jaz sem se odločila, da naj mi da v vsakem primeru napotnico za umetno, ker so tako in tako take čakalne dobe. Da pa nimam nič proti, da med tem časom, ko se čaka na umetno, poskusiva še kakšno drugo terapijo.

miš, zelo mi je žal user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Ne morem pa ti pomagati glede tvoje izkušnje, ker jo sama nisem imela. Upam, da ti bo lahko katera pomagala. Si že kaj vprašala na temi "Za nas", kjer so punce s takšnimi izkušnjami.

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 1963
15.5.2008 9:59:01   
nf
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

Ja, to se tudi jaz sprašujem. Meni je G rekel, da mi bo dal napotnico za umetno že aprila, a se je premislil in rekel naj počakamo še ta ciklus s K, potem pa sigurno da napotnico. Ampak potem mi je pa na UZ omenil, da bi pa poskusili še eno drugo terapijo. Jaz sem se odločila, da naj mi da v vsakem primeru napotnico za umetno, ker so tako in tako take čakalne dobe. Da pa nimam nič proti, da med tem časom, ko se čaka na umetno, poskusiva še kakšno drugo terapijo.

Lučka, jaz bi na tvojem mestu že zdavnej ven padla. Kaj a tvoj ginekolog dela doktorat o učinkovitosti različnih terapij?? Dej mu reci, da nej ti že da napotnico in naj se neha igrati s tvojim zdravjem. Vsa ta kemija ima tudi ful slabih strani in valda da se mora telo spočiti. Mislim, da ne bo nič dobrega nastalo če zdaj ješ K, potem takoj nekaj drugega, takoj zatem pa že dobivaš hormonske bombe za umetno. Jaz vem, da bom pred umetno hotela biti vsaj ene 4 mesece clean. user posted image  Kako je pa sicer z M? Navijam, da je vseeno ne bo! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1964
15.5.2008 10:59:04   
dana
No še ena klomifenka. Ali se vam lahko pridružim?

Danes sem bila na pregledu ker po 10 mesecih nisem zanosila. Imam policistične jajčnike, sluznica pretanka, folikli zelo majhni.
Danes je sicer 7. dan ciklusa, pa mi je rekla G da lahko danes začnem z jemanjem tabletk in sicer imam eno zjutraj in eno zvečer 5 dni zaporedoma. Dobila sem jih za 3 mesece. Če v tem času ne bo nič, me bo dala na nadaljnje preiskave.

Ali so kakšni stranski učinki pri jemanju teh tabletk?

(odgovor članu nf)
Neposredna povezava do sporočila: 1965
15.5.2008 11:36:25   
Anonimen
dana, dobrodošla. Itak da te sprejmemo..user posted image

glede stranskih učinkov: jaz lahko rečem, da sem imela samo vročinske valove. Špikanja pri mesec ni bilo absolutno ni bilo, drug mesec pa ful malo. Tako da res, samo ti vročinski valovi so bili pa grozni: ponoči nisem spala (kar naprej sem se odkrivala in pokrivala), čez dan je blo pa najbolj butasto v službi. Najprej okno odprem, pulover slečem, čez 2 minuti se oblečem in zaprem okno.. In čez 2 minuti spet vse na novo...user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 1966
15.5.2008 12:43:44   
dana
No bomo videli kaj bo pri meni. Najbolj me je groza tega da bom imela še več aken kot jih imam že zdaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1967
15.5.2008 12:44:06   
bozza
Pozdravljene soborke!

V rokah držim napotnico za dr. Reša, prvi sestanek z njim imam že 12.6.
Kot veste so na laparoskopiji ugotovili, da mi ne morejo pošpikati jajčnikov in dabom težko zanosila po naravni poti, zato sem imela na voljo dve možnosti: GK v Lj ali dr. reš. Moja G mi je svetovala dr. Reša, ker bo tam veliko več intime v postopku.

Biba12, meni se zdi, da te dajo na LAPARo, če K ne pomaga. Vsaj pri meni je bilo tako.
user posted image Drži se, počasi se daleč pride.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1968
15.5.2008 12:45:16   
bozza
IZVIRNO SPOROČILO: dana

No bomo videli kaj bo pri meni. Najbolj me je groza tega da bom imela še več aken kot jih imam že zdaj.

Dana, jaz sem pri prvem otročku po K dobila mozolje po obrazu in jih imela do konca nosečnosti, zdaj imam pa lepšo kožo.

Ampak za otročka vse, a ni tako?

Pa dobrodošla!

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 1969
15.5.2008 12:59:41   
dana
bozza jaz se z aknami borim že od 18. leta. Stanje je odlično samo takrat ko sem na KT. Zdaj ko redno hodim h kozmetičarki je tudi še kar.

Sem pa prej pozabila vprašati: malo se mi je čudno zdelo, ker me G ni dala na nobene krvne preiskave, ampak mi je kar napisala klomifen. Pa za moža tudi ne vem kakšni so kaj njegovi plavalčki.

(odgovor članu bozza)
Neposredna povezava do sporočila: 1970
15.5.2008 13:33:22   
Anonimen
dana, tud mene ni dala na nobene preiskave, niti njega. Meni je naredila samo Uz.

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 1971
15.5.2008 13:48:35   
PENCA
Pozdravljene vse nove klomifenke! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Čedalje več nas je.
Sbap čestitke. user posted image user posted image user posted image user posted image Želim ti prijetno user posted image .
Dana ne preveč skrbet glede stranskih učinkov, ker večina punc čuti samo vročinske vale in rahle bolečine v jajčniku v času ovulacije. Meni je G rekel, da je edini stranski učinek K - nosečnost user posted image user posted image user posted image .
Glede krvnih preiskav pa nekateri G pravijo, da so rezultati relativni, tako, da si z njimi ne morejo pomagat kaj dosti. Ker K dosti puncam pomaga, da postanejo user posted image , ga radi predpišejo, če pa ne rata, potem pa preiskave. Jaz recimo se zdravim že dve leti, trudim pa že veliko več. Najprej je nekaj časa samo spremljal moje ovulacije, potem sem imela hsg, sedaj grem v 6. krog K in potem ne vem kdaj bom imela laparo. Aja, pa moj je že imel spermiogram in zgleda, da je z obema vse uredu. Bomo videli. Včeraj sem dobila user posted image in grem v 6. krog K. Poleg tega sem pa še full virozna. V 7. krog pa ne bom šla s K, čeprav mi ga je predpisal. Pomoje je 6 mesecev kemije zaenkrat dovolj. V juniju imava z dragim dopust in sploh ne bom razmišljala o tem. Čeprav ne greva na morje, bova mela pa več časa za user posted image user posted image .
Nf, Neela, biba 12, Maša82, Lučka25, HEL36, Andre3a in vse ostale držim pesti, da tudi nam to prelomno leto prinese user posted image user posted image . Vsepovsod je polno nosečk in ni hudič, da nebi bile tudi me kmalu med njimi! Optimizem velja, kajne?
Vse, ki ste žalostne, bi rada potolažila in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 1972
15.5.2008 13:59:15   
miska73
dana, to da ni dala moža na spermiogram je pa res čudno.
Ko jo boš naslednjič obiskala jo kar sama povprašaj kako to.

Vse kar boš dala ti čez so takšni ali drugačni posegi v tvoje telo - kemija, rentgen, operacije...
Medtem ko mora moški samo oddati svoje seme, da se vidi kako je stanje pri njem.

Sicer pa dobrodošla v klub, pa da vama čimprej rata.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 1973
15.5.2008 14:53:00   
Mona Liza
Spet se oglašam po dolgem času. Imam gužvo v službi, pozno prihajam domov user posted image  Skratka, prejšnji petek sem šla na UZ k eni drugi G., na katero me je napotila moja G., ker se ona ne ukvarja s tem. Pa mi je tista rekla, da nimam policistinih jajčnikov, ampak imam mikrocistične jajčnike (mogoče katera ve, kaj je to user posted image ) in me je za konec meseca naročila na hormonske preiskave krvi. Tako da sem zaenkrat še v upanju, da mi mogoče ne bo potrebno na laparoskopijo. Na Orgametril pa zato nisem reagirala in posledično kasneje tudi ne na Klomifen, ker imam čisto tanko sluznico. Tako da čakam konec meseca kaj bo. Mi je pa moja G. predpisala Aglurab, ki ga sedaj jemljem 1 teden in moram reči, da se mi je kar malo zmanjšal tek. Pa na trenutke mi je malo slabo pa v glavi se mi vrti. Sem pa nehala jemati Elevit za nekaj časa, ker se mi ga zdi brezveze jemati. Ali bi ga morala vseeno jemati? Bom pa delala test spet ta vikend, ker je treba baje nosečnost večkrat preverjati s testi zaradi Agluraba...

(odgovor članu miska73)
Neposredna povezava do sporočila: 1974
15.5.2008 18:31:48   
andre3a
Pozdravček!
Včeraj sem bila pri zdravniku in v nedeljo grem v bolnico,v ponedeljek pa bom operirana laparoskopija,tako kot prvič saj kljub tabletam spet ni ratalo.Držite pesti da bo po operaciji ratalo takoj.Ni me nekaj strah saj tako vem kaj me čaka.
Bom se javila takoj za vse vas pa močno držim pesti,tiste,ki pa jih je obiskalauser posted image pa ne obupajte!!!!!!!!!!!

ANDREJA

(odgovor članu Mona Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 1975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  77 78 [79] 80 81   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.