larisa
|
Buči, meni so dal mireno kar tako, brez menstre, ker jo še ni bilo, ker polno dojim. Pa sem ful zajc, pa ni blo čist, čist nč hudega! Ella, ne vem, če je tist članek glih tebi na kožo in strinjanje pisan. Ali se mogoče motim? No glede telovadbe, za tiste, ki vas je zanimalo. Gre za pravilen motorični razvoj dojenča. Predvsem, da vzpodbujamo razvoj in smo samo opora otroku pri osvajanju motoričnih spretnosti. V bistvu gre za skozi igro podan, poglobljen handling. Primer: naš Nejc je ful slabo držal glavico pri pasenju kravic. Po 5ih minutah in parih prijemih bejbe, ki vodi telovadbo, jo je držal 45 stopinj in kar nekaj časa , sem bla čist paf! No in zadeva traja uro in pol, tako da eno uro delamo z dojenčkom, potem pa pol ure še za nas. Lahko vaje, ko imaš dojenčka pri sebi, ali pa vaje brez . Vam pripopam stran bejbe, ki to dela, sej verjetno jo poznate : http://www.zdravo-gibanje.si/index.php. Mi mamo pri eni punci doma, pa ona k nam pride, ker se nas je pač nekaj zbralo, lahko pa se hodi v lj. na organizirano vadbo, ali pa celo individualno. Ma sej tisto, ki zanima lahko ful na strani prebere, ali pa mi piše na ZS, pa še kej povem, da ne bom tle romanov pisala... Sem pa res čist navdušena, da lahko kej koristnega z počnem in ga še spodbujam s tem!