Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 14:01:03
|
|
|
|
dolenjka
|
Ella, na ZS sem ti moj GSM napisala. Sem v Kranju, pa se javi, da greva na kavo
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 14:03:32
|
|
|
|
itata
|
evo mene, sem že po telefonu uredila. enako elma kot so tebi rekli. pač zelo verjetno je to alergija na kravje mleko. samo da sem jaz mislila, da so mlečni izdelki pač ok... ker moja prehrana sestoji predvsem iz skute in sira in gresa kar se tiče jutra in večera... najraje imam seveda smetanove in sirove omake in tako dalje. mesa pa že tko ne jem... kr neki . pojma nimam kaj bom jedla za zajtrk in večerjo... je rekla P, da stroga dieta 2 tedna, napisala mi je pa neko olje, ki bo pomagalo pri teh izpuščajih in srbečici. upam, da bo res! elma lahk ti pol napišem katero olje je to, ko mi ga fotr prinese domov. si nisem zapomnila. bi moralo biti pa bolje v parih dneh. je rekla, da je 95% zihr da je to to... pa da take alergije dojenčki pol prerastejo, tko da ni panike. ker kašlja so mi pa tudi cepljenje prestavili za en teden. sej je že skor čist ok kašelj, tko da se bo mali počasi nazaj "sestavu" drugač se pa mali spet ni hotu vozit v vozičku v budnem stanju ali pa pač zaspati v njem... blagor vam ki vam to uspe brez težav. ne veste kako ste srečne!! pol sem ga pa noter zapeljala v bajto pa dvignila iz vozička mi je zaspal pa na rami še preden sva do mansarde prišla... v vozičku pa težit! sam nisem vztrajala več kot 10 min to je pa res, ker se neki na dež pripravlja... grem si zdej dokler je še mir - celo sem ga dala lahko v njegovo posteljo! - dol eno rižoto z bučkami in korenčkom narest... ker krompirjevi cmoki z marelicami so šli nazaj v zmrzovalnik, ker imajo noter skuto
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 14:10:15
|
|
|
|
pina-1
|
IZVIRNO SPOROČILO: ella79 IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 ella, si še nisem zbrala nagrade. ampak do 10 nalepke se bom kaj spomnila. kaka ideja? a zate al za Mio? Zate en popoldan brez obeh in popolno razvajanje za mio pa nimam pojma, k ne vem na kaj pali mia si že sama zbere nagrado. pa več kot eno. njej ne zmanjka idej trenutno so aktualni rolerji
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 14:11:50
|
|
|
|
ELMA
|
itata a pol ne boste šli k dermatologu teste naredit . Dej mi prosim pol napiši za olje kak se imenuje . Upam da vam bo kaj pomagal ..
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 14:25:38
|
|
|
|
ella79
|
srečka nosečka, jaz ji dajem kar gor kapico, k baje da je zelo hudo če ima vneta ušeska. Jaz se tega pri sebi ne spomnim, sam mami pravi, da mi kaj takega ne privošči. Jaz sem imela kronično vnetje, pa potem mal po bolnicah... No, razn če je v košari in je brez vetra, ji dam sam kapuco od jopčke na glavo in sedaj vidim da je dolenjka v KR jaz pa ravno peglo v nizkem štartu in Zoja spančka
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 14:33:55
|
|
|
|
pina-1
|
ella pridi še mojega malo na sprehod popeljat. likalnik mislim
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 14:37:15
|
|
|
|
itata
|
elma: zaenkrat ne. moram najprej to probat, ker je to najbolj pogosta alergija pri tamaučkih in če ne bo bolje v parih dneh, pol bom pač težila naprej - sam gledam tko, če se da z mojo dieto to uredit je bolš, kot da malega vlačim po nadaljnih pregledih in testih tko da probam najprej to. olje morajo pa namešat in ga dobim zvečer... se bojim, da je ista zadeva kot jo je tebi dala... bomo videli!
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 15:40:00
|
|
|
|
MetiLu
|
midva sva se spet potepala, tipkam z 1 roko, pa bo brez velikih začetnic in smehkotov.... sva zjutraj najprej na banko dinarčke odnesla, pol sva šla v supernovo v mullerja po pleničke, imajo že nove, samo št. 3, ki jo mi rabimo, pa imajo še stare, se mi je skor zmešal ... ma sem pol vzela še kar en paket pampersk. potem sva šla še do moje Petre, sva se previla, pojedla in smo šli skupaj v mercator center v šiški, kjer sem kupila še en paket huggins pleničk, da vidim če so ok, je bila akcija, 78 plenic, 15€. no, pa midve sva uspele it še na kavico. jaz sem si skoraj nove čeveljce privoščila, pa so vseeno ostali v trgovini. zdej sva pa doma, pa mogoče bova skočila še do fotografa se slikat za osebno. se še oglasim, greva kupčka podret... aja, naš ima za ven skoz kapico gor, se pa blazno pritožuje, ko mu jo nataknem.
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 15:44:28
|
|
|
|
srečka nosečka
|
evo, midve sva nazaj. Kupile čebriček in komaj čakam, da ga sprobamo. Sva mogle takoj domov, da ne vlačim več te vreče na sprehodu, upam, da bo še jedla in šibava nazaj ven. Bi bilo škoda ta sonček zamudit. Ella - vnetje ušes ne pride od vetra , ampak od zamašenega noska. Baje, tako sem na RR brala. Verjamem pa, da to hudičevo boli. itata in elma - da bo vajinima sončkoma čimprej bolje.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 15:53:25
|
|
|
|
larisa
|
GRRRRR PA TA VREME...ups črke. Se naštimava za ven, pa začne iz sončnega neba dež padat Nč bom pa mal tle strašila... Itata, ampak sorči, tale tvoja P. je pa mal . Brez, da bi otroka videla, vas da na dieto in napiše olje, ker je kao to najbolj pogosta alergija (al sem jaz kej spregledala, pa ste bli na pregledu), halooo, lahko je karkoli, ne pa da je ziher najbolj običajna alergija.. Ne vem no, jaz se nebi kar tako s telefonsko diagnozo sprijaznila . Glede kapice. Mi pa je ful ne dajemo več velik gor,ker je že ful toplo, pa v košari itak skor sapica ne pride do teh naših . Mene so naučili, da je največ vnetij ušesk od tega, ker se jim ravno pod kapico segreva in pregreva, pa zašvicajo, pol pa vzamemo dol, pa je zrak precej hladnejši od tistega, ki se ustvari pod kapico in rado pride do vnetja . Če pa je manj kot 15 stopinj zunaj (kar preverim preden grem od doma) in če ful piha (kar pa zadnje čase tud dostikrat ), pol pa obvezno kapica. Pa sej začutiš, če ima prevročo al pa premrzlo glavico. Kapica je skos z nami v košari.
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 15:55:59
|
|
|
|
larisa
|
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka Ella - vnetje ušes ne pride od vetra , ampak od zamašenega noska. Baje, tako sem na RR brala. No, to je tud meni pediater rekel in da zato ne smemo fiziološke dajat v nosek tako, da jo potem pije, ker gre potem to lahko na mandeljne in posledično na ušesa.
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 16:03:55
|
|
|
|
srečka nosečka
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka Ella - vnetje ušes ne pride od vetra , ampak od zamašenega noska. Baje, tako sem na RR brala. No, to je tud meni pediater rekel in da zato ne smemo fiziološke dajat v nosek tako, da jo potem pije, ker gre potem to lahko na mandeljne in posledično na ušesa. Pol pa bodi pameten . Potem je najbolje,da nos z vodo in vatico čistimo?
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 16:24:04
|
|
|
|
ella79
|
IZVIRNO SPOROČILO: pina-1 ella pridi še mojega malo na sprehod popeljat. likalnik mislim sem mojmu že en teden obljubljala, pa sem se ga danes usmilila nisem vedla, da pridejo vneta ušeska od noska jaz ji noska nikol z fiziološko ne izpiram, očitno to zelo pav delam vedno samo z vatko in vodo naša zdej k bi mogle na teren (lahko bi šle že prej z dolenjko) še kar spi more nadoknadit, k prej cel dopoldan ni spala
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 17:01:35
|
|
|
|
itata
|
larisa: sej imaš prav ja. tko je sam telefonsko sva opravile "pregled". mah ne vem. probala bom, če se v parih dneh ne popravi ji bom pa vrat zavila... oziroma, če bo slabš do jutr, grem jutr zihr tja. če bo pa vsaj mal bolš, pol pa počakam. volje je dobre in tko, zdej popoldne manj praska se mi zdi. če je pokonc in se igra ni panike. ko je čas za spanje, pol ratajo težave... bo že počas. sem prejle mislila, da bo zaspal. pa je sam mal "počival" z joško v ustih, pol mu jo pa ven vzamem in ga obrnem da bo kupček podru pa se mi je že režal na ušes kdaj smo potem zmenjene za oranžerijo?
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 17:30:27
|
|
|
|
buči
|
itata, hitro uredi, da bo malemu bolje. Se mi ful smilita! Janey, mislim, da ga lahko nosiš obrnjenega naprej od 3 meseca dalje oz ko sam drži glavo. sem te že malo pogrešala. A ste v glavnem zunaj, ko je tako lepo vreme? Midva sva bila danes na UZ kolkov, oba 1A. Potem so me na občini olajšali za skoraj 30 evrčkov za 2 novi osebni. Ja, je treba menjat osebno, ko si otok ni več podoben, sicer te lahko na meji zavrnejo, pa čeprav je osebna še veljavna. Kaj je zdaj z Oranžarijo?
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 17:43:13
|
|
|
|
itata
|
vsem hvala za lepe misli, upam da bo čimprej bolje... jaz mu moram tudi osebno dat delat... madonca je to ene procedure za te malčke
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 17:55:29
|
|
|
|
MetiLu
|
A bi mi kera prosim zaupala kakšen enostaven recept za mufine. Sem dones končno kupila še tiste listke , pa bi jih nahitro naredila. Moj mucek še pančka Za oranžerijo se pa res ne znamo zmenit. Kaj pa če bi se rajši za kavala? Tam je vsaj previjalnica.
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 19:27:50
|
|
|
|
bamby
|
itata, mi je ful hudo za vaju, če ima Jakob res alergijo na KM . Jaz sem bila zadnjič tudi čisto paf, ker je bil le sum. Pa gresta kaj na testiranje? Kar tako po telefonu postavit diagnozo se mi zdi čisto mimo . srečka nosečka, glede tega, da od vetra ne pride do vnetja ušes se pa bojim,da se zelo motiš. Tudi od vetra pride in seveda od zamašenega noska še prej. Ušesa pa vseeno le pazi, ker ko jih enkrat fašeš, ni nikoli več tako kot prej. Jaz ji kapico še vedno dajem na glavo, čeprav že razmišljam, kdaj jo bomo sneli, ker je na soncu že zelo vroče. Midve sva posvetovalnico opravili. Pridobili 810 g in jih imava sedaj 5150 g , veliki smo 59 cm, zrasli od zadnjič za 4 cm, le obseg glavice je zrasel samo za pol cm, zdaj 38.5 cm, zato mi je pediatrinja že nekaj govorila, da bi mogla nekam it, pa ne vem kam . Da se ji zdi tamala nekam nemirna...... Bila je tudi cepljena in dobila za spit rotavirus cepivo. Ne vem, če bo sploh kaj delovalo, ker je kar kmalu nekaj ven bruhnila , pa že prej je nekaj bruhcala, ko sva se slačili in čakali pediatrinjo . Kar bo pa bo ! Drug mesec greva še po drugo dozo in ponovno cepljenje.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 19:56:12
|
|
|
|
Februarka08
|
Bamby za posvetovalnico. Vidiš, da se pridno redi. Superca. Jest sem pa ravno pri gresku (danes že drugič), tamala je skopana in sita, sem jo dala kar v posteljico, da bi KAO zaspala, pa se dere da je kaj. Malo jo bom še pustila da se najem in grem vsaj v miru na wc, ker sem itak skoz sama , pol jo bom pa itak dvignila, ker mi gre že skoz ušesa. Me zanima kaj bo pol. Se dere kot bi jo klali. Pa jest ne vem kaj ji je. Že vidim kaj bo spet treba, preden bomo zaspali. Mah, grem, mirno nočko vsem.
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 20:12:36
|
|
|
|
srečka nosečka
|
bamby - Anaja. Očitno vse dodobra ponuca, kar poje. Super je pridobila na teži. Midve sva sprobali čebriček - danes mi je žal, da ga nisem že prej nabavila. Je not fuuul uživala, sledilo pa je spet njeno kričanje po kopanju. Pojma nimam, kaj delam narobe. Ali pa že mala uveljavlja svojo voljo. Spet je minimalno pojedla , ker je zaspala na joški in že pančka. Nočem bit pametna vnetjih (o tem so se na RR že prerekali)http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2693731) To pa je napisala P na med.over.net: http://med.over.net/forum5/read.php?46,4669280,4669280#msg-4669280 Saj sem že rekla, da je težko biti pameten, kaj je za najbolje. Vsi si želimo delat prav. Kaj pa je PRAV pa si še P niso enotni. Se spomnil, ko je en P rekel: "Ko sem študiral sem imel eno teorijo o otrocih. Danes imam pet otrok in pet teorij". Bo verjetno kar držalo.
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 20:43:12
|
|
|
|
larisa
|
Čer, vidim da se vse pridno potepate in ni časa za čvek . Srečka nosečka, kar se tiče ušes si imela čist prav. Sicer je pa še bolj prav tisto o teorijah . Ušesa so pač moj poklic, zato pa komentiram . Mene pa zanima glede musteline pene proti temencem. Tiste, ki jo uporabljate, a jo uporabljati vsak dan ali le takrat ko miliš celega in pereš še laske???Gor nič ne piše, vprašala pa tud nisem v lekarni . Če boste še kej čvekale, se vam pridružim, če ne, pa držite pesti za našega Nejca, ker imava jutri razvojno ambulanto, da bo/je z njim vse O.K.
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 20:45:03
|
|
|
|
larisa
|
Aja; Anaja, sploh pa Bamby, ker se tako pridno trudiš, da papca in sta se tako zelo lepo poredili. A so vaju kej pohvalili? Kaj pa rečejo, če dajo sirup za roto, pol pa bruhne?
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 20:52:28
|
|
|
|
srečka nosečka
|
larisa - za vaju za jutri, da dobro opravita
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 20:54:37
|
|
|
|
bamby
|
IZVIRNO SPOROČILO: larisa Aja; Anaja, sploh pa Bamby, ker se tako pridno trudiš, da papca in sta se tako zelo lepo poredili. A so vaju kej pohvalili? Kaj pa rečejo, če dajo sirup za roto, pol pa bruhne? Nič drugega ne rečejo kot to, da je treba malo pazit, da ne bruhne . Me je kar malo jezilo, ker je tako hitro prišla s tisto brizgalko, ko je komaj jokat nehala, ker jo je že pediatrinja znervirala s pregledom, pa še pik je dobila v nogico. Valjda je bila čist razburjena, pa ne da bi počakali 5 ali 10 minut . Pol je samo rekla, da sicer zdaj ne morejo nič in da ni nujno, da je vse vrgla ven . Upam,da res ni! Za drugič pa ne bom pustila tako hitro dat za pit. Bojo kar počakali, da se bo čisto pomirila!!! Se mi je kar oddahnilo, ko je vaga tako lepo poskočila čez 5 kg . Pohvalili ravno niso, so pa rekli,da je vse OK. Sem pa gledala Timove teže in koliko je bil dolg. Čisto iste mere in težo je imel že pri dveh mesecih, le glavco je imel obseg 37 cm. Zdaj bom kar počakala kakšen mesec, pa ji bom sama glavco merila. Če bo OK, ne bom nič okoli dohtarjev skakala!!!
|
|
|
|
RE: februarski sončki 2008 6.5.2008 21:02:00
|
|
|
|
jencili
|
ojla punce, dons sm pa jst zlo žalostna . Prej me je klicala mami in mi sporočila, da je danes umrla moja Lonny. To je bil moj kuža dobrih 9 let. Na hitro je zbolela, šla na inzolin in še ena zdravila in naj bi normalno živela še nekaj let, nakar je danes samo zaspala zaradi odmiranja organov enega za drugim Čist sm žalostna - boščka moja mala
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?