buči
|
Dolenjka, nabolje, da naročiš kakšen debel cajtn, da ti ne bo zmanjkalo, ampak danes je konec počitnic, jutri se bodo pa babe tako razpisale, kaj so delale, koliko kg je šlo dol, kakšni so novi recepti zta joto, kako njhovi možje likajo in malčki pletejo nogavive ... Ja, ja, en teden je dolga. Janey, lepo da ste nezaj, sem te že malo pogrešala. Pravijo, da kar otrok naredi sam, je ok. Torej mu ti ne smeš nič pomagat. No, jaz se s tem sicer čisto ne strinjam, moraš pa res paziti, da ne podpiraš tistih gibov, ki so značilni za otroke s hipertenzijo (to je imel Aljaž in sem jih polčsušala v razvojni 11 mesecev - se mi je že bruhalo). Bolje je, da ga ne vkečeš z rokami navzgor, ker si bo zapomnil, da se da na ta način vstat, ampak sam od sebe pa tega ne bo zmogel in bo imel potem težave pri vstajanju. Najprej kravice, potem obrat na hrbet, potem na trebuh, potem pobiranje v sedeči položaj - ampak to je šele pri 7 / 8 mesecih. Pri nekje 6 mesecih jih daš lahko sedet (samo tega v bistvu ne smeš povedat pediatru ), tako da jih malo podložiš z blazinami v kotu kavča. Naš bi bil tudi pokonci, da kaj vidi, ga nosim vzravnanega, pa malo privzdignem naslon, kar seveda po navodilih zdravnikov ni ok. Janey, delaj po občutku, pazi le, da ne boš spodbujala napačnih gibov. Saj sama veš, kaj je za Jakca najbolje. Meti, lepo se imejte danes na krstu.