Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 2.5.2008 23:09:18
|
|
|
|
julci
|
Vidim da vas je vreme utrudlo,Hano pa vrevarji da že vse spite.jaz pa samevam
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 7:47:02
|
|
|
|
dodi
|
Dobro jutro-kako ste kaj? Mi smo dobro in komaj čakam na popoldanski obisk,ker pride ena,s katero sva skupaj čakali v lJ. PORODNIŠNICI NA ODDELKU e-SAMO DA JE ONA POTEM RODILA PRED MENOJ,nedonošenko v 27 tednu in mala je prava borka...midve sva pa ostali na vezi in komaj,komaj čakam,da jih vidim... No pa še to si preberite-sem pa jezna ko -ma ko bi vsaj bilo res-saj potem ne bi zatajila,ker še nikoli nisem...jao a imajo eni časa.... http://med.over.net/forum5/read.php?151,4720914
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 9:10:13
|
|
|
|
natasaom
|
dodi-ne se sekirat-eni pač živijo od tega,da lahko druge obirajo.sej veš-če se ukvarjaš z drugimi problemi,se ti s svojimi ni treba..jest si nebi preveč k srcu gnala
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 10:16:50
|
|
|
|
Laubica
|
Dodi-napiši-JA samo ne vem še kdaj kaj jih briga
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 10:22:31
|
|
|
|
Laubica
|
JULCI-HANA-kaj so to vrevarji NELI-naš je tudi pikast od vode -vse ga takoooooo srbi-NIKOLI VEČ V BAZEN bogec mali si je celo glavico pokrampal do krvi taka sila mu je včeraj bila sem ga pol zvečer namakala v kopeli da se je malo umirlo,danes še ma pikice samo krampa se ne več tako
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 10:25:46
|
|
|
|
julci
|
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom dodi-ne se sekirat-eni pač živijo od tega,da lahko druge obirajo.sej veš-če se ukvarjaš z drugimi problemi,se ti s svojimi ni treba..jest si nebi preveč k srcu gnala Dodi tk ko ti je Nataša napisala,se čist strinjam.Saj veš kaj pravijo če bi favšija gorela,bi pol Slovenije blo v pepelu.Na žalost je tk,da eni nimajo kaj bolj pametnega za počet.
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 10:29:37
|
|
|
|
julci
|
IZVIRNO SPOROČILO: Laubica JULCI-HANA-kaj so to vrevarji Po slovensko se mu reče tudi bramor,ti pa naredi ogromno škode na vrtu.Letos je mel milo zimo,zdaj pa že kaže zobe. NELI-naš je tudi pikast od vode -vse ga takoooooo srbi-NIKOLI VEČ V BAZEN bogec mali si je celo glavico pokrampal do krvi taka sila mu je včeraj bila sem ga pol zvečer namakala v kopeli da se je malo umirlo,danes še ma pikice samo krampa se ne več tako Laubica pol je pa zgleda alergičen na klor.Ti sromak.Upam da je žekaj boljš,če ne ga pelji k dežurnemu.
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 10:34:06
|
|
|
|
Laubica
|
Bramor-je to kot voluhar,krt Je danes boljše -HVALA BOGU revček se mi je včeraj takoooooooooooooooooooooooo zasmilil da sem se zaklela NIKOLI VEČ V BAZEN
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 10:40:08
|
|
|
|
julci
|
evo malo naravoslovja So velike in čokate žuželke z močnim zunanjim skeletom, ki jih najlaže prepoznamo po sprednjih nogah, katerih tibije so zelo razširjene in spominjajo na lopate, katerih površino dodatno povečujejo hitinasti zobci. Zadnje noge niso prilagojene za skakanje. Njihovo telo je povsem prilagojeno življenju pod zemljo. Za razliko od ostalih dolgotipalčnic imajo slabo razvite sestavljene oči in majhna krila, s katerimi lahko letijo le redke vrste (največkrat le samice). Njihovo telo je v celoti poraščeno z drobnimi dlačicami, ki odbijajo vodo. Močan oklep glave uporabljajo za utrjevanje sten rova med kopanjem. Oglašajo se samo samci; njihov napev je podoben napevom drugih kobilic, z nekoliko nižjim tonom zaradi večjega telesa. Proizvajajo ga s stridulacijo - drgnjenjem zobcev na zadnjih nogah ob rob sprednjih kril. Njihovi slušni organi se nahajajo na tibijah sprednjih nog in so natančno uglašeni s frekvenco samčevega napeva. v območjih z zmernim podnebjem se parijo pozno spomladi do začetka junija. V tem času zlezejo na površje, nato pa samice poletijo proti samcem, ki jih kličejo s »svatbenim« napevom. Parijo se pod zemljo, samica po tistem izleže med 100 in 1000 rumenkastih jajčec v podzemno kamrico, ki jo je izkopal samec. Samice nekaterih vrst branijo zarod. Na koncu zadka je par dolgih cerkov, občutljivih na dotik in gibanje zraka. Kadar jih kaj vzdraži, spustijo bramorji iz žlez na zadku lepljiv obrambni izloček. Ličinke se izležejo po približno tednu dni; so belkaste barve, sicer pa podobne odraslim živalim. Odvisno od vrste se levijo šest- do desetkrat preden odrastejo, z vsako levitvijo so večje in bolj podobne odraslim. Prezimijo še kot ličinke, dokončno se preobrazijo poleti naslednje leto. Pred tem zapustijo bivališče in si poiščejo novega; premikajo se hitreje kot odrasle živali, saj ohranijo sposobnost skakanja. Spolno dozorijo šele dve leti po izvalitvi, nakar živijo še okoli enega leta. zgleda pa tk podobno čričku Če maš vrt tibo prav prišlo
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 11:01:38
|
|
|
|
Laubica
|
Aha-hvala,nimam pa vrta moram it kuhat baj
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 15:10:00
|
|
|
|
Laubica
|
KT-NAJLEPŠA HVALA ZADNJIČ ZA INFORMACIJO ZA RUTARJA -SMO DOBILI ZELO DOBER SENČNIK ZA SAMO 12€
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 15:11:30
|
|
|
|
Laubica
|
Kje ste vsi-jaz sem delala zdaj pa samevam tukaj in doma-je mali šel na jugijo turnir -kot vsako soboto ,mož pa na piknik
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 17:46:43
|
|
|
|
mateyka
|
joj laubica po moje je res klor tisti mogoče je bolj da se kopa v morju. bazeni so itak bolj tko, vse živo se not kopa in nikol ne veš kva folk ma k not skače. pa lulajo itak not boste več na morje hodil in se vsaj fino mel našo smo pa pelal na metelkovo pokazat, če je vse ok (ker je brez glasa - namesto cviljenja hrešči iz nje ) in ma virozo. je šla v glro in glasilke in zato je taka k je. sam je pa huda cmerica in skoz mora bit pr men - in to jo moram nosit (če sedim je jok) me tok roke in hrbet bolita, pa še nič ne morem narest k jo skoz sam crkljam. se mi zdi, da jo je ta viroza, pa še to da je tuki in so ji vsi novi, pa očija ni - da jo je to mal namešal in mogoče se boji da bom še jest "šla". kva pa vem.. bogi pišek mali, je čist zaskrbljena v uni svoji mali glavci..
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 20:03:05
|
|
|
|
Laubica
|
tuki in so ji vsi novi, pa očija ni - da jo je to mal namešal in mogoče se boji da bom še jest "šla". kva pa vem.. bogi pišek mali, je čist zaskrbljena v uni svoji mali glavci.. Točno to je -veš vse ji je tuje, novo -pa atija pogreša,bogica mala vidve se kar cartajta in cartajta Ja- sem zaključla z bazeni,na morje pa itak radi gremo in če je možnost 2 ali 3 x letno
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 20:45:49
|
|
|
|
natasaom
|
jugijo turnir kaj je to?? mateyka res sta bogice.pa sej je bila že brez vročine--bogi otrok,sej ne vemo kaj se plete v njihovih glavicah...no,ja hana že pove danes je rekla atiju,če bo kavo..ne,ljubica..je reku. hana pa njemu -jest sem gospa-
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 20:47:16
|
|
|
|
natasaom
|
aja zaradi bazenov sem jaz imela polno roko turov.pa po nogah ene par.zato mene bazeni ne vidijo več aja2 danes sem si po vampu zlila vrelo župo.kura trapasta
< Sporočilo je popravil natasaom -- 3.5.2008 20:48:19 >
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 3.5.2008 21:24:17
|
|
|
|
majrim
|
da vas pozdravim po vsem tem pohajanju ...ampak kar paše,sploh če pomislim, da so to zadnji vzdihljaji mateyka.. laubica...kaj na bazenu ste staknili izpuščaje al kaj??...sem bolj na hitro prebrala
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 4.5.2008 9:49:36
|
|
|
|
julci
|
jutro,pa ne da sem prva
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 4.5.2008 12:59:10
|
|
|
|
julci
|
Kje pa ste danes vse čvekice.
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 4.5.2008 13:31:43
|
|
|
|
natasaom
|
tukej
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 4.5.2008 16:14:20
|
|
|
|
julci
|
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom tukej Hvalaaaaaaaaaaa
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 4.5.2008 16:15:13
|
|
|
|
natasaom
|
midva vrt rihtava..a se vidmo 10.??
|
|
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 4.5.2008 16:15:47
|
|
|
|
julci
|
Čakam obisk,pride Zalina botrca s familijo da bomo kero rekli.Do zdaj sem mela pa delodiš-beri čiščenje pa mi ga je glih zdaj zmanjkalo
|
|
RE: Mamice po 35.letu-3.del 4.5.2008 16:17:27
|
|
|
|
julci
|
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom midva vrt rihtava..a se vidmo 10.?? če bo lepo vreme je skor zagotovo,razen če ne bomo delali .mogoče si še premislijo.Mjo pri bratu v vojašnici dan odprtih vrat,pase zna zgodit,da bomo prišli v vaše konce. Jaz sem pa včeraj v glavnem skor vse grede nafilala.pa rožice okoli vrtička.
< Sporočilo je popravil julci -- 4.5.2008 16:18:20 >
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
nosečnostLelly28 RRKateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?1. tromesečje (
21%)
2.tromesečje (
64%)
3. tromesečje (
14%)
Število vseh glasov: 14Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!