Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Sem šla na policijo, pa niso imeli kaj. Razen, če bi bila grožnja na javnem kraju in bi bile prisotne priče. Bilo je pa vse po telefonu. Ja, O.K., smo ona ima shranjene SMS-je, niso to bile ustno izrečene grožnje. Veš kaj se da vse izgovoriti; da je nekomu posodil telefon, da ga je izgubil, da so se z njim igrali otroci itd...Tko, da ne vem. Zdajle sem spomnila, dobivala sem kartice z grožnjami (da je ja še poštar prebral), in dobival jih je moj mož, pa številke sem imela zapisane, pa ni policaj niti trznil, čeprav sem šla 2x k njemu. Edino lahko ga prijavi, ko jo je nadlegoval v službi, če je kakšen videl, da bi šel pričat. In še tukaj mislim, da bi šla edino lahko v osebno tožbo. Meni je policaj svetoval samo to, če poznam kakšnega odvetnika, da bi ji za preventivo napisal pismo, da nameravam iti v osebno tožbo. Vendar pa to lahko povzroči še hujše "sranje" ali pa se oseba ustraši in pusti pri miru. Sem se pa spomnila, da je kolegico nadlegoval poročen moški-znanec, in ko mu je zagrozila, da bo povedala njegovi ženi, ki je bila še celo noseča, jo je pustil pri miru. Tako da ne vem. Edino zaradi tega sem šla še enkrat na policijo, da bi v slučaju, če bi se kaj zgodilo, bilo evidentirana moja izjava. Če bi sploh prav prišla. Sicer je pa vprašanje, kaj je leonida že uredila. Mogoče se je vse skupaj poleglo. Mogoče res živimo v pravni državi, ampak do pravice je pa pot težka in marsikdaj trnova. LP
< Sporočilo je popravil decembrka -- 29.4.2008 15:28:37 >
|