|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 3. krog
27.4.2008 10:41:37   
guppy
Tudi jaz sem slišala za Kiddy, da so zelo ozki sedeži. Ne vem... Bi bilo treba probat.

Mi smo se enkrat odpravili v BC in sprobali sedeže in najbolj nama je bil varen/udoben Roemer King Plus, tako da zdaj čakam na akcijo, ker se ga včasih da dobit za 200€, nam se pa nikamor ne mudi. Maxi Cosi mi pa sploh ni več všeč, nima nikakršne opore za glavo dokler sta manjša.

Vsekakor pa mislim, da še ene 2 meseca ne bomo šli ven iz lupinice. Tale Maxi Cosi jima je super, čisto prav in udobna, ni nikakršne panike, da bi ju selili takoj. Tako da... šparamo, šparamo...

Špinačo pa jima dajem že nekaj časa, tam nekje od 7. meseca. Zmešam s kolerabo ali s krompirjem, malo kisle smetane zraven... in sta nora :)
Nasploh ugotavljam, da bi Maja pojedla vse kar diši na meso in zelenjavo, Marko pa sadje. Na mlečne izdelke (jogurt, skutka, kisla smetana) sta nora, tako da če česa ne marata, umešam zraven pol jogurta in pojesta za šalo :)) Me prav zanima, če bo tako šlo naprej. Nisem pa nikoli nič miksala, vse drobno nasekljam z nožem, tudi meso.

< Sporočilo je popravil guppy -- 27.4.2008 10:44:21 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
27.4.2008 12:51:04   
zvezda71
Pozdravljene še malo novičk iz naših logov:
user posted image ima od petka vročino oz čez dan je brez in dobre volje ponoči mu naraste nekje na 38 tako da smo kar doma. Mislim da gre za 6 bolezen ker ima tudi rahle pikice.
Špinača naš jo prav rad je ampak on vse rad jeuser posted image .
Avtosedež naš user posted image  se že veselo prevaža v Romer king plus in je prav zadovoljen HB imamo stara jajca od avta tako, da nimamo isofixa in smo malo prišparali. Ne vem če veste, če v BC plačaš z gotovino imaš 5% popusta.

Uživajte!

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
27.4.2008 23:33:01   
sandra85
hja, do sedaj ni delal RRuser posted image zdaj ko sem se odpravljala spat pa delauser posted image
no mi smo bili spet cel dan pri dedku na vrtu in uživali 100/huser posted image user posted image user posted image
enej je tako pridno papal:
4h:dojenje
7h30:dojenje
11h30: kompot iz suhih sliv in suhih marelic z prosenimi kosmiči (170ml)
13h: cvetačna juhica+krompirček (je jedel z nami naše kosilo) 100ml + piškotek
14h30:dojenje (uspavanje)
17h: blitva+zelje+cvetača+bučke z polento (100ml) + jogurt 100ml
20h30:dojenje in spat

sem prav zadovoljna da je začel spet jest malo bolj.
špinača enej jo ima ful rad. dajem pa mu jo nekje od 7.m (no, tianna-tvoj je danes star 7-m, tako da mu jutri kr skuhaj za kosilouser posted image )

grem, ker sem kr mal utrujena od sonca

mirno noč vam želim

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu zvezda71)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
28.4.2008 7:13:41   
Anonimen
Dobro jutro!
Zopet sem prva. user posted image  Mi smo budni že od 5:30 user posted image , vstali pa smo malo prej. Noč je bila ok, je jedel samo 1x. user posted image  Ampak tako zgodaj se zbudi, pa sem ga dala spati ob 21h. user posted image  No ja...

Včeraj v Opatiji je bilo super! Smo šli na kavico, pa na en sprehod. user posted image  Uf, je bilo lepo! Pa ogrooomno vozičkov smo srečali in sem prav gledala, če bom kje videla postavno blondinko iz Celja, našo Pikico Pokico. user posted image  user posted image  No, pa sem srečala kar nekaj postavnih blondink, toda ne vem če je bila katera izzmed njih naša. user posted image

Zvezda71, user posted image  za vaju!

Hvala vsem za odgovore glede špinače. Bomo skuhali. user posted image  user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1579
28.4.2008 8:15:22   
guppy
zvezdica
user posted image

Zdaj pa mi prosim prepustite prijetno dolžnost, da vas spomnim na mesečno
SREČANJE SEPTEMBRK V LJUBLJANI, ki bo 10. maja (sobota).

Vse, ki se odpravljate na dopust in ne boste brale RR - upam, da ne zgrešite tega opozorila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
28.4.2008 8:55:50   
sandra85
dobro jutro (ja res je dobro)user posted image
Enej je zaspal mal pred 21. uro in se 1. zbudil ob 5huser posted image , pol je spal še do 7h30 in do 8h sva skupaj spala v najini posteljiuser posted image tako da sem naspana. pa spet je tako lepo vreme in že zda je ful toplo zunaj-komaj čakam da pojeva kosilo in šibneva vnuser posted image (še prej bova šla za kako urco pred hišo na sončka)

lep dan vsem pa čimveč sončka

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
28.4.2008 9:22:06   
Anonimen
Midva pa sva šla ob 7:30h nazaj v posteljo in sva spala do zdaj. user posted image  Zdaj pa sem spočita! Tudi pri nas je že tako lep sonček, da bova tudi midva šla ven takoj, ko pomalica.

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1582
28.4.2008 9:34:57   
lemavrica
Ojla,

smo dobro spali, po malici pa šibav ven ker je ful lepo vreme.

Lep dan vsem user posted image

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1583
28.4.2008 9:41:11   
Rožica*
Živjo!

Midva sva kupila Priori XP, gledala pa sva še Romerja kong plus, pa je naneslo da je bil priori zelo ugoden, pa sva ga kar vzela.
Kupila sem ga v Toysu cena 130 €.
me pa moti ker se zelo poti v njem, pa še višji je da naj bi bolje videl naprej, pa se mi tudi to ne dopade preveč ima nogice tako visoko,....
Ima katera priori, kakšne izkušnbje ste imele z njim, kako ste zadovoljne,...?

Špinačo kuham že kar nekaj časa, v začetku brez vsega nato z žličko kisle smetane.

Guppy v Toysu je redna cena Kinga 199€. Se ga pa da dobit tudi ceneje, ko so akcije. No saj cena mojega avtosedeža govori sama zase.
Sledi akcijam na njihovi strani, vsekakor se ti tudi pot do celovca izplača ob takem nakupu.
A ja so pa mene opozorili da pri Romerju s časoma začnejo štekati pasi za zaklepanje. user posted image   nevem user posted image

A ja še ena info. Sem si vzela čas in dobro prebrskala Blink, ker je ena dejala da so potegnili veliko pravljic in presmic, čeprav skoraj nisem mogla verjet...
In končno našla user posted image user posted image  Hvala, ker že 8 mesecev iščem pesmice, neuspešno.
Zdaj pa sem našla torent z 60 otroškimi Cd-ji,.....
Zdaj imava res dovolj materiala, mali je navdušen obožuje pesmice, postane tako miren in se lepo igra. user posted image user posted image user posted image
Tudi torent z 200 pravljicam, če bo katera iskala naj ne išče po samostojnih cd jih (naslovih, avtorjih) ker ne najde, vsaj meni ni.
user posted image

Sandra kakšno vreme je pri vas? Kako toplo?
nevem oklevam da bi šla zraven na dopust.

Lp.

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1584
28.4.2008 10:08:03   
guppy
Ooooooooo Rožica, hvala za info!!! Vem, da se Kinga v BCju dobi za 200€ ko so akcije, torej enako kot je redna cena v Celovcu. Če ge pa v Toysu še nižje, WOW!!! Hvalaaaaaaaa! Nam se razlika pozna x2!

Midva sva tudi najprej hotela imet Priori, pa mi sploh ni všeč, da nima tiste opore za glavo, kot jo ima King. Mogoče kompliciram? user posted image  Sem slišala tudi to, da se otroci precej potijo v tem sedežu, razlog je seveda v materialih, ki so uporabljeni za "zaščito" otroka v primeru trčenja.

Rožica, po katerih besedah si iskala pravljice, pesmice? Mi lahko prosim pošlješ ZS?

A veste, koga pogrešam zadnje čase.... sonce78 :( KJEEE SIIII?

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
28.4.2008 10:13:37   
annie
Lep sončen pozdrav po dolgem času še od nas user posted image

Moj dragi je imel proti koncu tedna dopust in ni bilo nič časa za rr user posted image Je pasalo, da smo po cele dneve vsi 3je bili skupaj user posted image ...smo res uživali, smo pohajkovali, pa na bazen smo spet šli, skratka bilo nam je fajn user posted image Nik je zelo priden, dobil je tudi spodaj dva zobka, tako, da Sandra za seznam:

1.zobek: 25.4.
2.zobek: 27.4.

Glede avtosedeža se nam še tudi nikamor preveč ne mudi, ker ima še v lupinici precej placa (je do 13 kg), sicer mu včasih lih ne paše, ker preveč ven ne vidi, ampak še ni sile. Se ponavadi zamoti s kakšnimi igračkami. Računava pa da bova avtosedež tam nekje proti koncu 9.m kupila, če bo tako dolgo seveda zdržal v lupinici user posted image Všeč pa nama je od Maxi Cosi Priori avtosedež...ampak si bova do takrat še ziher premislila.

Špinača: naš jo obožuje, ponavadi mu jo dam skupaj s krompirjem+malo AM zraven, da je bolj kremasto vse skupaj in vse pomljaska. Prvič pa jo je dobil pri 7m.

Za nazaj drugo več nisem brala, bom pa si več časa zvečer vzela in še ostalo do konca prebrala.

Sedaj pa čakam, da se zbudi in poje malico, potem pa tudi midva šibava na sončka user posted image  

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
28.4.2008 10:50:28   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica*

Sandra kakšno vreme je pri vas? Kako toplo?
nevem oklevam da bi šla zraven na dopust.

Lp.

fulllllllllll lepo, sonce preipeka, brez oblakov. čez dan je nekje 22-23°C sigurno. mene je že 2x opeklo sonce user posted image
jutri je napovedano poslabšanje, sicer zvečer, sam nevem-js upam da ostane takouser posted image pa javi, če pridete kej v portorož user posted image

zvezda (sem spregledalauser posted image ) en velik zdravilen user posted image za vaju!!!
annie user posted image user posted image user posted image za zobka!!!!!!!!!!!!!!!!!

zdaj sva bila pol urce zunaj, pa je postal zaspan in sem ga dala v posteljico. js pa grem pripravljat kosilo

papa

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
28.4.2008 11:17:31   
dreamz
Ciao pupce! user posted image

Se vam javljam po kar nekaj dneh. Do včeraj sem bila pri mojih starših, ker sem obležala zaradi hrbta in sem rabila 24h-pomoč s tamalim. Še sedaj samo ležim. user posted image  Me je zgrablo v hrbtu že v sredo, ampak ker še dojim, mi ne morejo dat injekcije-zdravila. user posted image  Totalno sem nesrečna, pa še lepo vreme je začelo.
Aja in še ker ni  bilo dovolj, imam še alergijo na cvetni prah: me peče grlo, oči, kašljam in težko diham. user posted image  

Full full se počutim nesrečno, full mi je hudo... zdaj lahko samo čakam da me mine.... user posted image user posted image user posted image

Človek ne ve kaj pomeni bit zdrav dokler ga kej fejst ne zgrabi. user posted image

Uživajte vzunaj z vašimi sončki še namesto mene!!!!user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
28.4.2008 11:56:44   
guppy
dreamz user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

vem, kako se počutiš... takšna sem bila jaz po operaciji januarja... si čisto nemočen in samo opazuješ kako drugi skrbijo za tvojo družino... mene je to čisto sesulo...

Če želiš, mi lahko napišeš ZS..........

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
28.4.2008 12:08:31   
sandra85
dreamz user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
28.4.2008 12:48:55   
Anonimen
Ojla punce!
Moj čmrlj spi... Prej sva bila zunaj, na sončku. user posted image  Čudovito je, toda zelo vroče. Mene je tako glava začela boleti, da sva pohitela domov.

user posted image  Ali še dajete kapico, trak??

Rožica* praviš, da se full poti v njem? user posted image  JOJ, škoda. Naš se že v lupinici zelo poti. Prav oklevam s tem nakupom. Priori XP mi je res lep.

A Romer Safefix plus nobena ne gleda??

Dreamz želim ti hitro okrevanje. user posted image

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 1591
28.4.2008 12:54:28   
dreamz
Hvala punce! Vsake toliko imam full krizo, ma vem da bo mimo tudi to... user posted image

Komaj zdaj sem prebrala vse za nazaj. Še dobro da je lepo vreme in da niste dosti pisale.
Niti se vsega ne spomnem, ma bom nekaj odgovorila na debate:

Svoja sobica: Sebastien jo ima in bo kmalu šel tam ninat.
padci: Sebastien se še ne vstaja na noge, ampak ko sedi mu nič ne podlagam. Ene dvakrat se je spustil nazaj na začetku na tepih, pa se je vstrašil in je ugotovil, da se more pazljivo zvrnit. Sedaj se počasi uleže in rokice nastavi. Tudi meni je hudo, da se udari, ampak je pač normalno, tako bo vedel, da pazi. Mislim, da če mu vedno podlagaš, se bo prvič ko ne boš podložila, tako fajn tresknu, ker ne bo navajen. Moje mnenje pač.
izpuščajčki: če so le na vratu in hrbtu ali trebuhu je lahko le vročinski posip. To je imel Sebastien enkrat, ko se mi je v jajčku čisto spotil.
čiščenje: Joj tudi meni se zdi vedno umazano in razmetano. No, pri nas imamo delavce že tri tedne, ker nam delajo stopnišče in teraso in je res vse prašno in potacano. Pa še sedaj, ko se ne morem premikat, je toliko hujše. Samo gledam po stanovanju in me zvija kakšno pomladansko čisščenje bom imela, ko ozdravim.user posted image
avtosedež Kiddy infinity pro: Ko sem izbirala nov avtosedež sem tudi tega gledala, pa sem na forumih prebrala dosti negativnih mnenj. Na kratko: je ozek, otroci so večinoma utešnjeni zaradi tiste mizice, pa še se full potijo v njem, jokajo... zdej pa prihaja poletje.
avtosedež maxycosi priorifix: res nima opore za glavo, ampak jo prodajajo posebej (originalno) tudi v bc, sem jo kupila, stane se mi zdi 16 eurov. Za poleti pa bom kupila še poletno podlogo, ker je moj fant kar vroč in se hitro spoti.
AM ponoči: Enih 10 dni mu dajem ponoči Am, pa se vseeno vstaja vsaj 2krat in spije obakrat 150ml mleka. Včasih naredim še premalo, pa dobi še zizo.
Nočno (ne)spanje: Tudi jaz ne upam več, da mi bo prespal celo noč. Od 3. do 5,5. meseca je spal tudi 9 ur zapored, ampak sedaj ne duha ne sluha o tem več. Aja, če mu dam čaj, se užali in začne neutolažljivo jokat.

No še vsem mojim sotrpinkam in bubanim otročkom en kupuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
28.4.2008 12:57:26   
dreamz
Rožica: A lahko tudi meni na zs napišeš kako si našla vse te pesmice in pravljice, lepo prosim! user posted image user posted image

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
28.4.2008 13:07:19   
PBJ
Še malo o nas..
Sin preboleva angino,... Ana je zaenkrat zdrava, le alergija naju še malce jezi...
Imamo 6. zob: 19.4. 

Vidim, da dosti pišete o avtosedežih. Ana je še v lupinici in bo še sigurno kakšen mesec tako, ker se mi zdi najvarnejša. Potem pa dobi bratovega Romerja, zanj pa bo treba novega nabaviti (18+) Mi smo tako z lupinico, kot s Kingom zadovoljni (pasovi nič ne jezijo) in tudi sedaj bomo Romerja izbrali...

Ana ima na glavi tanko bombažno kapico ali rutico, če čisto nič ne piha pa  trak. Ima pa zelo malo las, tako da je brez ne pustim.

Lepe želje vsem, ki ste bolni...

Uživajte v prihodnjih dneh, ko bodo tudi verjetno tudi očetje kaj več doma... in se boste skupaj kam odpravili.user posted image

lp

< Sporočilo je popravil PBJ -- 28.4.2008 13:08:11 >

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu dreamz)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
28.4.2008 13:15:09   
Rožica*
Hojla Guppy ni za kaj!
Sem sama preiskala trg za najugodnejšo ponudbo.user posted image
Meni pa king ni bil všeč ravno zaradi tega, ker ima ta novi model to oporo za glavo fiksno kot Tobi, pri starem se je dala sneti. In po pogovarjanju z prijateljicami in uporabnicami, sem se odločila za priori, saj baje večjim otrokam ni všeč,..., in jim zastira pogled,... nevem user posted image
pa še ti pasi ki se navijejo okrog, baje nekje zadaj in potem gredo zelo težko ven.
Saj sem že velikokrat pisala za Toys
Tu poglej novi katalog za dojenčke in se prepričaj o ceni avtosedežev sama
http://www.toysrus.de/
Sem pa bila v petek v Toysu in mislim da so bili Romer sedeže po 160 €, ne me držat za besedo ker nisem sigurna. Zdaj ne spremljam več cen, ker smo mi že kupili.

Ja poti se še kar, samo mi imamo tisti material gladek, ki se samo obriše če polije in se ne vpije. Mogoče zato, kupila bom še letno prevleko.

Pesmice in pravljice na mojblink.com, moraš pa se registrirati.
če ne boste našle pišite

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
28.4.2008 13:29:42   
dreamz
Hvala Rožica, bom kasneje provala najt, oziroma bom mojemu naložila delo. user posted image

Pokrivala za glavo: Mi smo zelo malo rabili kapo pozimi - le ob velikem mrazu in burji, ker je mali full vroč. Večinoma sem mu dala le kapuco od bunde ali majčke na glavo.
Sedaj pa ko močno piha in je oblačno, mu dam bombažen trak za ušesa. Ko je močno sonce(od 11 do 16 ca.), mu dam tanko bombažno kapico s šiltkom in ščitniki za ušeska, ki jih spustim na ušesa, ko zraven še močneje piha (burja ali tik ob morju).
Mene je pač bolj strah kakega sončnega udara v glavo kot vetra in mraza.

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
28.4.2008 13:30:37   
Anonimen
PBJ in Annie, user posted image  za zobke!

Rožica* kaj pa ta letna prevleka obstaja za Priori XP?

(odgovor članu Rožica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1597
28.4.2008 13:41:40   
LINA31
Hy punce...

jaz sem komaj zdele prišla k sebi...sem imela zjutraj tako migreno, da sem mislila, da me bo pobralo. Še dobr, da je moj oči doma in je prišel po Žana in sta šla mal na sprehod, meni pa je ta čas tablet prijeluser posted image .

PBJ in annieuser posted image  za zobke!

Žan se je danes prvič sam vsedel v stajciuser posted image . Zdajle mu grem dat kosilo. Žan špinačo obožuje in  sem mujo tudi že dala ene 3x.

avtosedeži...a tale king plus ts...nima snemljive opore za glavo?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
28.4.2008 13:45:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LINA31

avtosedeži...a tale king plus ts...nima snemljive opore za glavo?

Kot jaz vem, ne. Ma meni ni všeč to, da ni ISOFIX.

Upam, da se ti ta migrena ne ponovi. user posted image  

(odgovor članu LINA31)
  Neposredna povezava do sporočila: 1599
28.4.2008 13:54:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: LINA31

Žan se je danes prvič sam vsedel v stajciuser posted image . Zdajle mu grem dat kosilo.

user posted image  user posted image  user posted image  Sam?? user posted image  Bravo! Našemu pa se očitno nikamor ne mudi, saj se niti ne potrudi, da bi se sam usedel. user posted image  Pa na isti dan sta rojena. No ja... Očitno eni prej, drugi pozneje. Kakor koli... Bravo Žan.

(odgovor članu LINA31)
  Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Dojenčki se ponoči zbujajo, da bi prestavi...
Zakaj dojenčki to počnejo? Razlog je evolucija. Potrebujejo starše, ki bodo vložili vse svoje moči v njihovo vzgojo.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.