Anonimen
|
Se bom še jaz malo razpisala, še že dolgo nisem, v glavnem samo berem. Itak pa imam bolj malo časa, spim do 11h vsak dan, ne vem kako se bom že kmalu navadila na čisto drugačni ritem . Ampak se bom, vse bo šlo čez. Jutri imam 3D ultrazvok, že komaj čakam da vidim svojo pikico, ki sploh ni več pikica . Čutim da ni, če ne drugače ponoči, slabo spim, komaj diham, želodec se mi zdi da imam v grlu... ufff, saj bo kmalu mimo, a ne? Pridobila sem že lepih 10 kg, ampak s tem se itak ne obremenjujem. Glede poroda- mene ni strah ničesar. Bo, kot bo moralo biti. Pri prvem porodu sem bila nanj zelo dobro pripravljena če temu lahko tako rečem. Mislim, da je veliko na tem da si to "urediš v glavi", da te ni strah in da sprejmeš vse kar pač pride, da sodeluješ.. Seveda je malo odvisno tudi od sreče oz.da se kaj ne zakomlicira. Jaz sem prvič rodila v 50-ih minutah, brez rezanja, šivanja... sem pa imela ves čas v glavi "zmorem,zmorem,zmorem" in že med nosečnostjo sem se dobro psihično pripravila. Kako pa se spodaj krči in razteza pa se tako kot se mora, še sreča da tega ne moremo videt . Glede plenic- mislim da sploh ni odvisno od vrste plenic kdaj se otrok odvadi od njih oz.kdaj začne lulat in kakat v kahlico. To je pač odvisno od vsakega otroka posebej, pa tudi od staršev seveda. Je treba tud kaj naredit na tem da se otrok odvadi. Moja 4-letna hči se je full hitro odvadila od plenic, vse navade pridobila hitro, lula in kaka na wc-ju, ponoči pa plenico še vedno ima in je tudi zjutraj polna , pediatrinja njena pravi da je ne silimo da bi se odvadila, samo mene zanima kdaj se bo oz. na kakšen način naj vse to začnemo izvajat. Ker mi je brezveze jo dat spat brez plenice potem pa itak vsak dan zmoči posteljo... A ima katera kakšen nasvet?? Obiski pa tako.. Jaz nisem tip ki bi rekla obiskom naj ne hodijo 14 dni k nam, pa vem da bi morala in da bi to bilo dobro za vse nas, za našo družinico. Itak rabiš nekaj časa da se navadiš en na drugega, ne pa da ti hodijo vsak dan na vrata... in se ne moreš posvetit svojemu otroku tako kot bi se rad. Pri meni je bila tašča vsaj 3x na dan na obisku ko sem rodila prvič, starši pa itak tud vsak dan . Pa saj niso ne vem kako motili in "zahtevali" pozornost, in tudi obiski so bili kratki, samo vseeno, mene je to iz tira spravilo full in tudi za zdaj se bojim kako bo.. bi mogla bit malo bolj "ostra" in jim pač povedat. Samo kaj, ko vsi ne razumejo tega kaj ti misliš... Maja začnem obiskovati materinsko šolo v Ljubljani in potem mislim da bo skrajni čas da začnem kaj na kup metat in nakupovat... Pa še za ime se nismo odločili. Tokrat kar nekaj odlašamo... Čas pa hitro teče in julij bo kmalu tu. Saj po eni strani se že veselim ker mi ni tako fajn kot mi je bilo med prvo nosečnostjo. Pa še v Ikeo bi rada šla v shopping po par stvari.. Ufff, upam, da mi vse to uspe. V stanovanju pa nas čaka še kup dela. Ok, drage moje nosečke, zdaj sem se razpisala kot še nikoli, a ste sploh vse prišle do konca?
|