Katina
|
Narava, držim pesti, da danes dobro opraviš na GP, pa tudi v četrtek. Vse tako kaže, da si na dobri poti, da kmalu ostaneš v P, no samo še dragega počakaj. Estrella* le glej, da zdaj ne zboliš! Upam, da bo tale prehlad kratkotrajen. Hvala za pestke.Zdej bom mela čas za kakšno kavico. sashy, čestitke za uspešno opravljen pregled. maska, pozdravljena, kako lepo je prebrati tvoj post . Še dvakrat se obrneš pa bo za tabo že MF. Diplomo pa res napiši prej, ker imaš prav, da bo kasneje manj časa. O, hudirja, se mi je kar ogrska salama zaletela, ko sem tole prebrala na eni temi pri porodnišnicah... IZVIRNO SPOROČILO: tilia No pa še mnenje "from other side of the fence" Lani sem bila kot študentka takrat petega letnika medicine na vajah med drugim tudi v mariborski porodnišnici. Po mojem menenju je osebje tam na splošno zelo dobro in strokovno med najboljšimi v Sloveniji. Jasno - vsak ima kdaj slab dan - če lahko trgovka v trgovini ali voznik avtobusa zarentači na vas zakaj mislite, da se mora prav zdravnik po prestanih 30 urah v bolnišnici osladno smehljati in vas trepljati po roki? Iz mojih osebnih opažanj ima veliko pri samem odnosu osebja do porodnice opraviti odnos le-te do same nosečnosti in poroda. Človek nima prav veliko veselja z razvajenimi nosečnicami, ki med nosečnostjo popustijo prav vsem svojim željam, se minimalno gibljejo, zredijo 3x bolj kot bi se smele in so na porod telesno seveda nepripravljene- potem pa pričakujejo da jih bo osebje ravzvajalo prav tako kot partner. Seveda- porod boli, to je dejsto, a zakaj je treba ob popolnoma nekompliciranem porodu in lepem odpiranju vreščati kot na srednjeveškem bojnem polju?! Fak, no, primerjati nakup kruha ali vožnjo z busom s porodom In vrednost prijaznosti prodajalke oz. šoferja avtobusa z vrednostjo, ki jo ima ena sama spodbudna beseda in topel nasmeh s strani osebja med porodom, ko si najbolj ranljiv, izpostavljen in je vsa tvoja intima razkrita... Pa seveda: nekompliciran porod ob lepem odpiranju ne boli, a ne??? In vse to s strani študentke medicine... Džizs! No, tole je pa zrcalo cveta našega bodočega zdravstva. Če gospodična takole jemlje svoje delo je zanj, žal kljub diplomi, ki jo bo verjetno v kratkem imela, neprimerna. Očitno je tudi, da svojih otrok nima in vprašanje je kaj bi damica rekla po kakšni neprijetni porodni izkušnji.......... me prav zanima tally, jutri bomo ziher držale pesti za uspešen ZO. Čestitke za 37t . Kodrana, če nisi dobila nakazla v aprilu bo v maju - lahko pa pokličeš na CSD in povprašaš če so nate pozabili. ****, vajeti imajo verjetno v vsaki bolje založeni štacuni za otroke. Jaz jih imam, ampak ne vem od koga so, mogoče sestrine? Za čas ko boš v SLO ti jih lahko posodim. pepita, čestitke za 39. t . Lepo, da si pripravila vse potrebno za in zase. barbaw, a meni pa nisi polsala sončka? Tko bi ga rabila, da je kaj. Aurora28, hvala za poročilo o Janini izkušnji. Sem tako vesela, da je šlo vse kot je treba. Jaz sem zopet naredila en šiht pri zdravniku. Utrujena sem za t.Dobila sem ponovno napotnico za jetrne teste in želodčno kislino in urin, tokrat sem imela le pogovor in CTG, ki je baje lep, naslednji pregled imam 29.4., ko bom imela UZ+CTG. Ker že nekaj uric pacam tale post moram še nekaj dodat. Šele doma se mi je posvetilo, da sem naredila eno blondno potezo. V laboratoriju sem zamenjala napotnici in namesto krvi za jetrne teste dala vodo . No, pa moram že spet jutri v leonišče, da popravim neumnost.
|