|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
22.4.2008 9:35:17   
barby78
Ketrin-glede kolik,to so v bistvu krči.opaziš pa po tem,ko otrok ful krči noge k sebi.Drugače se v lekarni dobijo tudi kapljice.meni jih je prinesle patronažna.ker baje ful pomagajo.so pa od Koroških lekarn reče se jim Vetrovne kapljice in pomagajo.Če druga ne, user posted image  vsaj prdajo lažje in gre tisti zrak,ki se nabira v trebuščku ven.Jaz tud LII pomagam kakat,če vidim da jo kdaj tak matra.Jo čist razvijem in ji nogice pokrčim in naslonim na trebušček,da se pokaka.in je takoj boljš.
To sem že pri sinu prakticirala user posted image

LP

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2901
22.4.2008 9:43:27   
Ketrin
Hvala Barby in Sky za razlago.... Saj se mi je nekako dozdevalo, da so to krči, ampak ta beseda koleki je prov grozna user posted image

Sky kakšen čaj si to pila? Kje pa se ga dobi?

Roberta saj bo.....user posted image

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 2902
22.4.2008 9:50:05   
sky77
Ketrin to je čaj v filter vrečkah, dobiš ga pa v vsaki trgovini. Piše gor rooibos. Jaz sem ga nazadnje kupila v hoferju, ker imajo več različnih okusov (vanilija, pomaranča, ...). Meni je dobrega okusa. Ga mešam s kompotom, pa s čajem za dojenje. Meni je super.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2903
22.4.2008 9:57:49   
lepa posadka
Ketrin...živjo!

Kolike niso tisti čist navadni krčki...pa ti prilagam prvi članek, ki mi ga je google ven vrgel. Morda bo pa še aktero prvesnico zanimalo. Mi jih pa do sedaj še pri nobenemu nismo imeli...poznam pa kar nekaj staršev, ki so bili ob njih kar utrujeni... Ampak, kot piše tudi v članku...pri treh mesecih izginejo, in potem kar pozabiš na vse skupaj :-))))

KolikeMedicina jih definira kot krčevito bolečino v trebuhu, ki jo povzročajo krči gladkega mišičja in se navzven kaže kot neutolažljiv jok dojenčkov, ki traja vsaj tri ure dnevno, vsaj tri dni tedensko in vsaj tri tedne. Matere jih ponavadi opisujejo kot jok, ki se pojavi pozno popoldan in zvečer. Otrok, ki se ne more pomiriti, postane rdeč v obraz in zaradi bolečine vleče kolena k sebi. Pogosti so tudi vetrovi in težavno iztrebljanje. Pojavlja se pri enem od petih do dvajsetih dojenčkih.
Natančen vzrok nastanka trebušnih krčev (kolik) pri dojenčkih še ni pojasnjen. Mogočih je več vzrokov:
  • prebavni sistem in encimi pri novorojenčkih so še nerazviti, zato se določene snovi iz mleka ne morejo popolnoma prebaviti; v črevesju nastanejo plini, ki povzročajo napetost in krče;
  • otrok med hranjenjem požira veliko zraka, ki prehaja iz želodčka v črevo, tam pa povzroči napihnjenost in pojavijo se krči, ta težava lahko pogosteje nastane pri hranjenju s stekleničko s preveliko odprtino na dudi;
  • otrok ne prenaša določene vrste hrane, tudi tiste, ki jo je zaužila doječa mati;
  • hrana, bogata z ogljikovimi hidrati; slaba tehnika dojenja.

Čeprav kolike pri dojenčkih niso škodljive, pa so zelo stresne tako za dojenčka kot njegove starše. Ponavadi se začno v prvih nekaj tednih po rojstvu ter ponehajo pri starosti treh do štirih mesecev.
Zaskrbljene starše, ki se obrnejo na nas v lekarni, skušamo najprej potolažiti, da sami niso čisto nič krivi ter da bo dojenček težavo dokaj hitro prerasel. Raziskave sicer nakazujejo na povezanost med pojavnostjo kolik in kajenjem matere, zato seveda to razvado strogo odsvetujemo. Hkrati pa upamo, da je mati, ki hoče svojemu otroku ter tudi sebi le najboljše, kajenje opustila najpozneje ob začetku nosečnosti.
Pri materi, ki doji, svetujemo, da iz svoje prehrane izključi kravje mleko. Po enotedenski dieti lahko ugotovimo, ali pride do izboljšanja, ter nato z dieto nadaljujemo.
V primeru, da se dojenček hrani po steklenički, svetujemo enotedensko poskušnjo posebne mlečne formule. Sojino mleko se ni izkazalo za učinkovito. Poskusimo lahko tudi z zeliščnimi čaji. Le-ti ponavadi vsebujejo poleg komarčka še janež in kumino. Delujejo tako, da pomirjajo krče in pomagajo odvajati črevesne pline. V lekarni je na voljo tudi kuminov sirup, ki naj ga dojenček zaužije eno majhno žličko med obroki. Seveda ne smemo pozabiti na pravilno hranjenje in podiranje kupčka.
V preteklosti se je domnevalo, da lahko kolike povzroča preveliko obremenjevanje dojenčkov, zato so svetovali, naj dojenčka ne nosimo preveč oz. ga ne pestujemo po nepotrebnem ter ne reagiramo takoj na jok. Tega s pomočjo načrtovanih raziskav niso uspeli potrditi. Dandanes priporočamo, da otroka, ki ima trebušne krče, nosite, zibljete ali peljete v vozičku na sprehod.
Otroka nežno masirajte po spodnjem delu trebuščka. S konicami prstov in dlanjo krožite po trebuščku v smeri urinega kazalca.
Starši tudi pogosto posežejo po zdravljenju z dimetikonom (Sab simplex), ki ga priporočamo, če nismo uspeli z drugimi metodami ali starši želijo poskusiti. Dimetikon je učinkovina, ki na fizikalen način zmanjšuje površinsko napetost plinov v želodcu in črevesu. Zmanjšuje prostornino plinov, ki se izločijo po naravni poti ali se absorbirajo. Odmerjamo ga po 15 kapljic, ki jih damo pred dojenjem s pomočjo majhne žličke, ali pa ga primešamo mleku oz. drugim tekočinam.
Pomembno je, da se zavedamo, da kolike niso edini razlog joka in nelagodja. V primeru, da je dojenček neutolažljiv in se ne more pomiriti, svetujemo obisk pri zdravniku. Če le-ta izključi kakšno drugo težavo (ukleščena popkovina ali dimeljska kila, zapora črevesa, vnetje sečil ...), nam ostanejo tile nasveti in spoznanje, da bo težava minila dokaj hitro, najpozneje čez 12 tednov. Preden bo dojenček shodil oz. vas poklical mama ali očka, boste na nevšečnost že zdavnaj pozabili.
Avtor: Bojan Madjar, mag.farm.Datum: september 2005

(odgovor članu sky77)
Neposredna povezava do sporočila: 2904
22.4.2008 10:10:36   
lepa posadka
Sandrin...no, pa le niso bile prebavne motnje zjutraj, kaj? Super in čestitke za Blaža. (Pšššš: jaz poznam same rkasne fante po imenu Blaž...hihi).

Ketrin, si spraševala glede spanja na boku... jaz sem prve tri tedne vedno dajala otroke ''kao'' spat na bok, pa podlagala... po treh tednih pa sem vsakič nehala...tudi te dneve pri Tomažu, saj se že par dni zbuja na hrbtu, ne glede na to kako ga uležem pred spanjem. Sem pa pisala, da včasih čez dan, če vidim, da ga kaj matra, ga dam tudi an trebušček spat...samo potem sem kje blizu, da vidim in slišim, če bi slučajno kaj bilo... Sicer pa ima Tomaž že tako močan vrat, da ves čas sam obrača glavo že levo in desno...

Roberta... ob tebi malo podoživljam pričakovanje svojega prvega sina... sem rodila 9 dni čez rok...mah, je bilo zabavno veš. Le uživaj, pa hecaj se, kot do sedaj :-))) Si me pa že parkrat spraševala glede starosti mojih otrok... ne, prva dva nista dvojčka...takole si sledijo: sin - 4/2001, hči - 6/2003, hči - 9/2005 in sedaj 4/2008...ja, s Tomažem malo zamujamo, glede na prejšnje, hehe. Se mi pa zdi razmak v letih dobre dve leti res enkraten...saj otrok do takrat že lepo govori, sam je, obvlada stranišče... Pri nas se je res dobro obneslo...in nikoli ni bilo nobenega ljubosumja...vsaj hudo očitnega ne :-) Glede blonde pa... smo našli sedaj eno slikico našega atija, k je bil majčken... tna njej je dokazno gradivo :-)))).

Rooibos čaj...to prvič slišim in sem prav vesela za nasvet. Še danes ga bom kupila, ker res rabim ideje za pijačo...še vedno pijem kot žolna :-) Le zakaj ima naš fant že skoraj 4,5kg?!

Se pa lahko pohvalim, da je bila tudi ta noč podobna prejšnemu večeru. Dojila sva se na dobre 3 ure in po dojenju je sledil samo mrk...nobenega podiranja kupčkov in nobenega prebavljanja???!!! Ne vem kaj se je zgodilo, kakorkoli že - upam, da ni bila izjema, ker sem se danes zbudila čist prerojena in sem rpav čakala, da se mali zares prebudi :-))))

Mejte se fajn.

Ja, pa od Tasyo še nič info? A katera druga že kaj ve?

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 2905
22.4.2008 10:54:02   
Roberta69
Lepa posadka, upam, da nisi huda, sem izgleda pozabila... - sta pa pridna :)) Devet dni user posted image , no, upam, da se mene usmili kakšne dan prej user posted image , ga bomo pa vsekakor počakali. 

Roiboos čaj je pa res ful fajn, ker vsebuje ful enih vitaminov in mineralov, sem enkrat zasledila, da ga priporočajo tudi pri kakšni "bolani" dieti, kjer človek strada, ker vsebuje ful telesu potrebnih snovi. Ga imajo pa res v trgovinah v vrečkah, mislim da od Podravke, tudi z okusom jagode, vanilije in še nek mix ter v DM-u neko večjo pakungo, ampak jaz ga, če se le da, raje kupim v čajnici, ker tak najbrž vseeno vsebuje več ta koristnih snovi.

Recimo ena definicija z neta:
ROOIBOS

Listi dajejo okusen aromatičen čaj, intenzivno rdeče barve. Je priljubljen zaradi svojevrstnega, osvežujočega okusa, bogate mineralne sestave in blagodejnega delovanja.
Rooibos čaj vsebuje magnezij, ki deluje na živčni sistem in pomaga pri manjših depresijah. Ker ne vsebuje kofeina je sproščujoč, kar opazimo pri težavah s spanjem in pri glavobolih. Vsebuje železo in vitamin C, zakar ga priporočamo slabokrvnim ljudem, ljudem z osteoporozo, nosečnicam in doječim materam ter vrhunskim športnikom. Kalcij in fluor krepita kosti in zobno sklenino, kalij in baker pa sta potrebna pri uravnavanju mataboličnih procesov v telesu. Čaj pomaga pri lajšanju prebavnih motenj, želodčnega vnetja, črevesnih krčev in čira. Novorojenčkom blaži kolike v prvih mesecih življenja. Lahko ga pijejo tudi dojenčki, ki so alergični na mleko.
Priprava: Zvrhano žličko prelijemo z vrelo vodo, pustimo 3-5 min in precedimo. Lističe lahko prelijemo se enkrat vendar z nekoliko manj vode in pustimo vsaj 5 min. Dodamo lahko med in limonin sok.

Neposredna povezava do sporočila: 2906
22.4.2008 11:47:38   
novopecena
ojla

imam eno vprašanje: imam vetrovne kapljice iz koroških lekarn, je pa problem ta da nimam več embalaže in navodil pa me zanima koliko kaplic in kolikokrat na dan jih lahko ponudim malemu?
drugače se z malim lepo razumevauser posted image
je bla včeraj patronažna na obisku in naju je pohvalila ker sva se zredila za celih 0,5 kg v 10-ih dneh-izključno dojenje. da bo šlo le tako naprej

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 2907
22.4.2008 12:06:35   
Ketrin
Roberta ti si super....hvala. Naš strokovnjak in svetovalec za prehrano. user posted image user posted image user posted image Madona čist vse mamo med nami aprilčice....user posted image

Tale čajček bom pa tudi jaz kupila.... imam zdaj že isti problem kot Lepa posakda....ne da se mi več pit kompota in Hipp čaja...user posted image

Ej, Posadka glede piva...a temno pivo se tudi lahko pije, oz. se tretira isto kot svetlo...Jaz nisem nek ljubitelj piva, ampak temno...mmmmm to mi je pa mljask....Pa bi si prav kakega počasi priviščila. V nosečnosti mi je bolj kak kozarček rdečega vinčka pasal, zdaj pa se mi je Temnega barončka zaluštal...user posted image user posted image user posted image

No, zlikala sem že cel kup cunj, en stroj še perem. Kaja je danes spet stara Kaja (trkam), tko da je bila za včerajšnje motnje očitno kriva cvetača (mami trapauser posted image ). Zdajle sva pojedle in odplesale in odpele en Tošetov komad ki je bil ravno na radiu. Zdaj pa spet pančamo....Skratka....življenje je lepouser posted image

Tasyo....joj, nič se ne javlja....Držim pesti!user posted image

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 2908
22.4.2008 12:07:37   
Ketrin
Novopecena, jaz ti žal ne znam pomagat.... Boš morala počakat na druge mamice.... Pa super, da se razumeta z malčkom, le tako naprejuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2909
22.4.2008 12:20:54   
barby78
Novopečena,jaz imam te kapljice.lahko jih daš 3-4 x dnevno 10-20 kapljic s čajem.jaz jih dam ponavadi manj,pa večkrat.ponavadi kar po žlički.

Lp

LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2910
22.4.2008 12:30:21   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin

... zdaj pa se mi je Temnega barončka zaluštal...user posted image user posted image user posted image

Ja, tudi meni zapaše pivičko ... jaz sem zadnjič mojmu naročila, da mi UNI kupi user posted image ...

No, zlikala sem že cel kup cunj, en stroj še perem. Kaja je danes spet stara Kaja (trkam), tko da je bila za včerajšnje motnje očitno kriva cvetača (mami trapauser posted image ). Zdajle sva pojedle in odplesale in odpele en Tošetov komad ki je bil ravno na radiu. Zdaj pa spet pančamo....Skratka....življenje je lepouser posted image

Mi2 sva pa na istem ... sem ravno postavila likalno desko, pa dala v CD player Tošetov zadnji album ... ob njegovi muziki se tako sprostim in fuuul uživam user posted image .
Naša Tia je bila pa današnje jutro nemirna, saj je bila pokonci  2,5 urci kar ni  v njeni navadi ... pol sem ugotovila, da jo malo matra in ko se je pokakala in sem jo previla, je končno zapančala.

Tasyo....joj, nič se ne javlja....Držim pesti!user posted image

Joj, jaz tudi nanjo fuul mislim in upam, da je vse za njo in da še ni utegnila poslati SMS.

Sirenetta - čestitke za sinčka Mihaela user posted image user posted image user posted image

Sandrin - čestitke za sinčka Blaža user posted image user posted image user posted image

Malamalinca - lepo, da sta se z možekom uskladila za ime user posted image

Sky; hvala za namig za čaj Roiboos ... jaz sem ga pred nosečnostjo pila vsako jutro v službi ... pa res nisem vedela, da ima toliko dobrih stvari v sebi. Bomo šli v nakup user posted image Tudi jaz sem imela danes iti v Mullerja po pleničke, pa imamo ene majstre pri hiši, pa možek leta ven in notri in ne more čuvati Tie. Se mi zdi, da ful hitro ponucamo celo pakungo pleničk.user posted image

Roberta; lahko ti dam geslo od sobice od moje srednje pupe (sobica), za vse ostale pa sem pozabila user posted image Danes bom pa dala fotke gor od naše Tie ... obljubim user posted image

Likalnik se je segrel, sedaj pa veselo na delo ...

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2911
22.4.2008 12:54:06   
resnično srečna
Pozdravljene...

jaz se pa še vedno borim z naleti mleka in bolečimi bradavicami...skoraj jokam zraven ko vleče, tak sesalni stroj je...tud nastavki ne pomagajo, saj mi bradavico povleče skoraj iz nastavka ven...auči...

Urška se ni nič javila...ji bom pa en sms napisala pa da vidimo, kaj bo rekla...

Sireeneta in Sandrin...dvojni s team čestitam...

Pijača...kompotki, čajčki, mleko, voda....moj predragi tudi pozna tale čaj in pravi, da je tisti od Podravke bolj "jeftin"...da imajo pa v čajnici v Trnovem super dobrega in ju3 me bo baje razvajal he he...moški....ženska rodi in že jo nosi po rokah...

drugače pa naša pupa tako sovpada v naše življenje, da sploh ne vemo da jo imamo...je prava sračka...pokakana vsakič, ko jo odvijem...ampak sovraži, če ji vzamem plenico...

toliko zaenkrat...

pip

G.

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2912
22.4.2008 13:03:56   
resnično srečna
IZVIRNO SPOROČILO: Ketrin

Srečka kako pa je z Uršo? Je že rodila?

Urška sporoča, da je še 2 v 1...se zahvaljuje za skrb...jutri gre v porodnišnico in jo bodo tam obdržali...če se v naslednjih dneh nič ne zgodi pa sprožili porod...žal doma še nimajo neta...pa vse pozdravlja in sporoča, da bo javila takoj, ko se bo kaj novega zgodilo...

IZVIRNO SPOROČILO: NiLe

sem ravno postavila likalno desko

pa kaj danes vse likamo?

he he ...

< Sporočilo je popravil resnično srečna -- 22.4.2008 13:05:23 >

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2913
22.4.2008 13:14:24   
barby78
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

...

pa kaj danes vse likamo?

he he ...

HA-ha,očitno je danes dan likanja.jaz si tud pripravljam desko.Sam pri meni ponavadi te priprave tako dolgoooooooooo trajajo,da moram vmes kar parkrat izklopit likalnik user posted image user posted image user posted image

LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 2914
22.4.2008 13:17:32   
NiLe

pa kaj danes vse likamo?

he he ...

A nam kaj drugega preostane??? Zunaj zliva k pr norcih, ležat tud ne morem ... kupi cunj se pa večajo. No, HB za sušilca, ker drugače bi se mi sfuzlalo ... ta večjih cot tako al tako ne likam, čez tetra plenice, majčke in bodije pa enkrat potegnem, pa je user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Spi, dete, spi!

Neposredna povezava do sporočila: 2915
22.4.2008 13:18:51   
NaTaŠa*
IZVIRNO SPOROČILO: Roberta69

Roiboos čaj je pa res ful fajn, ker vsebuje ful enih vitaminov in mineralov, sem enkrat zasledila, da ga priporočajo tudi pri kakšni "bolani" dieti, kjer človek strada, ker vsebuje ful telesu potrebnih snovi. Ga imajo pa res v trgovinah v vrečkah, mislim da od Podravke, tudi z okusom jagode, vanilije in še nek mix ter v DM-u neko večjo pakungo, ampak jaz ga, če se le da, raje kupim v čajnici, ker tak najbrž vseeno vsebuje več ta koristnih snovi.

Recimo ena definicija z neta:
ROOIBOS

Listi dajejo okusen aromatičen čaj, intenzivno rdeče barve. Je priljubljen zaradi svojevrstnega, osvežujočega okusa, bogate mineralne sestave in blagodejnega delovanja.
Rooibos čaj vsebuje magnezij, ki deluje na živčni sistem in pomaga pri manjših depresijah. Ker ne vsebuje kofeina je sproščujoč, kar opazimo pri težavah s spanjem in pri glavobolih. Vsebuje železo in vitamin C, zakar ga priporočamo slabokrvnim ljudem, ljudem z osteoporozo, nosečnicam in doječim materam ter vrhunskim športnikom. Kalcij in fluor krepita kosti in zobno sklenino, kalij in baker pa sta potrebna pri uravnavanju mataboličnih procesov v telesu. Čaj pomaga pri lajšanju prebavnih motenj, želodčnega vnetja, črevesnih krčev in čira. Novorojenčkom blaži kolike v prvih mesecih življenja. Lahko ga pijejo tudi dojenčki, ki so alergični na mleko.
Priprava: Zvrhano žličko prelijemo z vrelo vodo, pustimo 3-5 min in precedimo. Lističe lahko prelijemo se enkrat vendar z nekoliko manj vode in pustimo vsaj 5 min. Dodamo lahko med in limonin sok.

/quote]

A tale čaj se lahko daje tud otrokom? Ker če pomaga pri krčih bi tudi jaz probala in bi ga skuhala Nataši k jo tako teli krči mučijo.

< Sporočilo je popravil violica_23 -- 22.4.2008 13:19:58 >

24.03.2008 je prijokal naš sonček- Nataša.

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2916
22.4.2008 13:21:30   
NiLe

jaz se pa še vedno borim z naleti mleka in bolečimi bradavicami...skoraj jokam zraven ko vleče, tak sesalni stroj je...tud nastavki ne pomagajo, saj mi bradavico povleče skoraj iz nastavka ven...auči...

Draga srečka, sočustvujem s tabo user posted image user posted image user posted image ...

Pijača...kompotki, čajčki, mleko, voda....moj predragi tudi pozna tale čaj in pravi, da je tisti od Podravke bolj "jeftin"...da imajo pa v čajnici v Trnovem super dobrega in ju3 me bo baje razvajal he he...moški....ženska rodi in že jo nosi po rokah...

A ni to fino, da te dragi razvaja? Kdaj te pa bo, če ne zdaj user posted image Kje pa je ta čajnica? Mislim, da se bo v teh dneh drastično povečala prodaja Roiboos čaja user posted image user posted image user posted image

drugače pa naša pupa tako sovpada v naše življenje, da sploh ne vemo da jo imamo...je prava sračka...pokakana vsakič, ko jo odvijem...ampak sovraži, če ji vzamem plenico...

Pri nas pa nimam tako pridne kakice ... sem že razmišljala, da premalo poje, ker se pokaka 2-3x na dan. Pravijo, da so pokakane pleničke merilo, da dovolj poje. Ampak če naša spi po 3h ure  v kosu in ne tuli zvečer in ponoči, potem očitno dobi dosti mleka user posted image

Spi, dete, spi!

Neposredna povezava do sporočila: 2917
22.4.2008 14:02:57   
Roberta69
NiLe, ena čajnica je na gornjem trgu nasproti Romea, Čevljarskega mosta..., je pa ena tudi v City parku pri stranskem vhodu, kjer je banka in prodajalna čokolade.

Viloca_23, tam prav piše, da je tudi za dojenčke, tko da go for it, sicer je pa itak čaj (zdrobljene iglice grma), tko da nima bit kej narobe.

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2918
22.4.2008 14:24:29   
scorpiogirl
Helow, drage moje user posted image

NiLe, meni so rekli (v P, pa potem tudi patronažna), da lahko novorojenčki, ki so samo dojeni, tudi par dni skupaj ne kakajo. Lahko po vsakem obroku, lahko pa tudi ne ... tako, da pomoje ne poje premalo user posted image sploh, če je zadovoljna user posted image

tale čaj se pa prav fajn sliši ... dobro, da so tudi pri nas odprli čajnico user posted image

Sandrin, čestitke user posted image

no, moja dva fanta spita user posted image današnje noči ne bom preveč hvalila, ker se lahko hitro spet obrne ... naš mali se je očitno odločil, da mami nekaj časa ne bo tako fajn spala kot med nosečnostjo user posted image
drugače pa našega user posted image tudi že matrajo krčki user posted image pa nič takega ne pojem ... so nam pa v P dali cvetačo pa fejst kisano solato, tako da mi res ni jasno, kaj mislijo ... posledično so ga že tam dajali krči user posted image
drugače pa vse pohvale kranjski P user posted image user posted image osebje je res krasno ... vsi dobre volje in maksimalno prijazni, tako da imam res samo pohvale zanje user posted image sploh "moja" babica je bila prav zlata - Nada Krajišnik user posted image bo zaradi nje nama z user posted image ostal tale porod v tako krasnem spominu user posted image

no, pa še moja porodna zgodba (pa upam, da se mali vmes ne zbudi user posted image ) ...
kot veste, sem v P prišla v soboto ponoči (no, je bila že nedelja) s popadki na pet minut ... pa so bili prešibki, odprta 3cm, tako da se je babica odločila, da ni za sprožit porod, ampak bomo še počakali ... user posted image so poslali domov, mene pa na oddelek ... to čakanje potem je res kar mučno ... ker čakaš čist samo to, kdaj bo končno treba it v porodno ... pa še vsak ctg je bil "lepši" ... v ponedeljek je bila črta za popadke skoraj čisto ravna. na amnioskopiji v ponedeljek plodovnica bela, odprta še vedno 3cm, vse sicer pripravljeno, tako da smo bili spet obsojeni na čakanje. cel dan so me sicer dajali "menstrualni" krči, ki so bili že precej močni (no, ena taka fest močna tečka user posted image ), pa nisem upala kej računat, da se bojo okrepili v taprave popadke ... zvečer smo s puncami na oddelku še gledale Pretty woman, šraufalo me je še vedno čist samo za vzorec (sem še mami napisala sms, da me nekaj šraufa, pa nič ne verjamem, da bo kaj iz tega) ... po koncu filma sem šla spat, pa ni šlo ... kmalu nisem mogla več ležat, tako da sem šla se sprehajat po hodniku, da ne bi zbudila cimer ... se je pa začelo malo bolj konkretno vse skupaj ... okrog polnoči sem imela že kar močne popadke na dve minutki, ob 1h sem bila na ctgju, odprta 5cm, klicala user posted image , naj počasi pride, ker se začenja ... no, ob 2.48 pa smo imeli našo najlepšo štručko v naročju user posted image
med porodom sem lahko hodila po sobi, ker mi babica ni predrla mehurja, ampak je počakala, da je voda sama odtekla ... dragi mi je tako lepo masiral križ in me držal za roko (čeprav ga je potem kar malo bolela ... ups user posted image )user posted image ... bolečine sem pa pozabila tisti trenutek, ko je naš mali zajokal user posted image me je skoraj bolj bolelo, ko se je babica trudila, da je dobila posteljico ven user posted image

zdaj sem pa spet čist raznežena, ko sem podoživela ta večer ... naš mali pa že kliče ...

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2919
22.4.2008 15:45:35   
lepa posadka
Živjo punce!

Ketrin...s temle pivom si mi spet naredila lušte. Jaz osebno mislim, da pivo ne sme bit problematično - nobeno. Jaz ga imam sicer veliko raje, kto vino...samo zanimivo...v nosečnosti mi kar ni teklo in sem tudi raje kak kozarček vina spila. Torej...ti si kar privošči.

Ve imate sicer dan za likanje... jaz sem tudi postavila likalno deskouser posted image ...potem pa sklenila, da cunj ni še dovolj na kupču (ali raje kupu). Več sreče prihodnjič torej :-)

Punce, mene mika, da bi kar v porodnišnico poklicala in poizvedela za Tasyo...  Res upam, da samo okreva in, da ji je crklnil gsm... in, da iz NM porodnišnice danes ne vleče...

Na Urško sem se tudi sama še 100x spomnila... No, Srečka, le sporoči, ko bo kaj novičk :-)

Nile... ja, kakanje menda naj ne bi bilo merilo za to, koliko otrok poje, saj ima vsak drugačno prebavo. Bolj štejejo polulane plenice.

Scorpio...lepo, da te porod pripravi do ganjenosti in, da ostaja vse lep spomin. Sedaj se pa le lepo crkljajte.

Čajčki... punce, a mi lahko katera napiše kako se izgovori rooibois, da ne bom jaz izpadla preveč neumna jutri, ko pridem v čajnico in bom začela po francosko zavijat :-))))

Mejte se...

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2920
22.4.2008 17:12:08   
lepa posadka
Takole gre sporočilo od Tasyo:
Danes je k nama zvezda posijala, saj končno sva mami in oči postala.Zdaj ne rabiva niti budilke, saj Lana si že pridno brusi glasilke...

Čestitam Tasyo... upam, da se že lepo cartate in, da se dobro počutiš.

Neposredna povezava do sporočila: 2921
22.4.2008 17:25:33   
Srčekgirll
Tasyo, ČESTITKE za princesko Lanouser posted image user posted image user posted image

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

Neposredna povezava do sporočila: 2922
22.4.2008 17:31:01   
temistokleja
Pozdravljene aprilčice!

Najbrž se me nobena ne spomni, ker sem se samo enkrat na hitro javila, vas pa včasih preberem in ste res prav zabavne. Naj najprej čestitam vsem mamicam, ostalim pa seveda želim, da bodo čim prej in s čim manj bolečin zakorakale v materinstvo!

Sicer pa sem vam želela samo sporočiti (čeprav z zamudo, pa da bo seznamček ažuriran), da se nam je 2. aprila rodila Mina (3530 g, 51 cm). Po manjših porodnih in poporodnih zapletih sva morali malo dlje ostati v bolnici, zdaj pa smo se že lepo navadili na novo družinsko življenje doma!

Lepo klepetajte še naprej, morda se vam pa še pridružim v kakšni debati o dojenčkih...

Lep dan še naprej!

Neposredna povezava do sporočila: 2923
22.4.2008 17:57:21   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: lepa posadka

Nile... ja, kakanje menda naj ne bi bilo merilo za to, koliko otrok poje, saj ima vsak drugačno prebavo. Bolj štejejo polulane plenice.

Ne vem, zakaj sem imela to v spominu, si me pa pomirila ... saj če bi bila lačna, bi zihr tulila user posted image

Čajčki... punce, a mi lahko katera napiše kako se izgovori rooibois, da ne bom jaz izpadla preveč neumna jutri, ko pridem v čajnico in bom začela po francosko zavijat :-))))

Izgovori se ROJBOŠ ;-)))

Tasyo, bravooooo za vajino princesko LANO user posted image user posted image user posted image ... si jo končno dočakala, nas si pa pustila čakati user posted image ... smo bile že vse na trnih. Važno je, da je vse OK in da se cartate v troje.

Spi, dete, spi!

Neposredna povezava do sporočila: 2924
22.4.2008 18:31:12   
Ketrin
O, hvala bogu Tasyo.... Mene je že prav skrbelo....

Dobrodošla Lana in bravo mami in oči! Čestitke!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  115 116 [117] 118 119   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?