ditta
|
helou vanili, res škoda, da nama z zojo ni niti tokrat uspelo priti na srečanje. slej kot prej pa prideva tudi midve, samo pravi dan mora biti, nekaj dobre volje in prostega časa... upam, da si boš uček čim prej pozdravila, ker je res zoprno biti "enooki jack". jaz sem imela enkrat tak ječmen na očesu, da je bilo joj... slepa kot kura celih pet dni :(. pri vnetem učku najbolj baje pomagajo prevretki iz žajblja, tko da učeke mal nad paro luftaš... ker naj bi bil žajbelj precej antibiotičen... Al pa probi za foro svoje mleko notr nakapati... če naj bi to našim bebikam pomagalo, le zakaj ne bi tebi. Drugače pa sem ti mislila odgovoriti na vprašanje, če vsak dan kopamo svoje zaklade. Ja, midva vsak dan kopava Zojo,... saj imava za enkrat le njo in se že od samega začetka zelo rada kopa,... pa ji potem le to omogočiva, če se le da. Včasih ji pripravim kopel iz kamilic, včasih iz žajblja, sivke, melise,... skratka iz najrazličnejših zelišč, ki sem jih preko leta nabrala na vrtu in posušila prav s tem namenom. Glede kopanja jo res maksimalno razvajava,... zakaj pa ne, saj ji s takim razvajanjem res ne moreva škoditi. Jaz se še vedno držim šolskega umivanja lulike in ritke. Še vedno polivam vato z toplo vodo in ji potem temeljito vsakič umijem cel predel, ki je bil pod pleničko. Nato pa jo mažem z hladilnim mazilom z ribjim oljem, ki ti ga zmešajo v lekarni. Včasih jo po kopanju namažem z tem mazilom kar po celem telesu, največkrat pa jo z olivnim oljem. Doma imam tudi kokosovega, hladno stisnjenega, ampak se ga še nisem upala uporabiti tudi na njej. Bom pa slej kot prej probala tudi to. Sicer pa dermatologi baje svetujejo, da naj ne bi preveč mazilili svoje otroke oziroma da naj jih sploh ne bi. No, jaz si ne morem pomagati in jo namažem enkrat na teden, večkrat pa res ne. Tudi pri nas smo morali že čisto preurediti previjalno mizo. Vse kar doseže zvleče k sebi...tako tudi vodo polije in jo imam zato na polici nad njo, kjer jo ne doseže. Na previjalni se vrti kot kakšna vrtavka in ne vem kako dolgo jo bom sploh še lahko previjala tam gor. Itak pa večkrat prakticirava kar previjanje na tleh, na igralni blazini,... sicer mene zaradi vsega tega sklanjanja in nošenja prvič v življenju zares boli križ,... pa to niso leta, kot to meni moj dragi!
|