|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
5.4.2008 9:37:56   
barby78
jutro!

Se opravičujem,ker nisem nič brala za nazaj in ne morem nič pokomentirat.si bom vzela čas in prebrala.
Rada bi samo vprašala,tiste mamice,ki hranijo po steklenički-koliko približno pojedo vaši user posted image  in koliko teže so pridobili od takrat,ko ste zapustile P?

Lepo pozdravljene
se čujemo

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 2176
5.4.2008 10:15:02   
ppika
Ups, se popravljam- nisva oz ne vem ker nisi napisala tednov za te grame. Nosečnost in ementaler ...

Trnuljčica: Najlepša hvala za tako dolgo pojasnilo. Ja, je tako kot si na koncu ugotovila. Pri meni velja ta teža (2300g) za 8 dni pred porodom. Tako da nisva na enakem. Me je res strah, da ni še kaj drugega narobe, saj če je naša pikica samo majnša ni nič hudega, samo da je vse druga ok. Sicer pa je začela pešati tam nekje po 30. t, toda G ni delal nobene panike. (Naj povem, da nisem kadilka in nimam nobenih drugih razvad, prav tako ne jemljem nobenih zdravil ali kaj podobnega.) Sicer je G rekel, da je ostalo ok, toda jaz mu vse manj verjamem. Vem, da se sliši grozno, toda tako pač je. Upam, da bo kljub vsemu ok.

Če ima katera kaj več informacij o zahirančkih, pa prosim za kakšen podatek.

Punce, vsem želim lep sončen dan.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 2177
5.4.2008 10:49:03   
katka28
Ojla punce nosecnice in mamice user posted image

Vidim, da so nekatere nosecke kar malo zalostne, ker se jih nihce ne komentira. Kar se tega tice vam z zagotovostjo povem, da ni tako. Vse punce so super je pa res kar lahko povem iz lastnih izkusenj vcasih kaksna stvar uide sploh v casu, ko smo vse zelo pridno nabirale poste, da smo zacele z novim poglavjem Aprilcice drugi del...Jaz recimo bolj slabo komentiram saj nimam asa brati tri strani postov in si zadev izpisovati na papir, da lahko vsem odgovorim se pa trudim. Punce kar vztrajajte mogoce se pa kmalu dobimo na vozickanju user posted image .

Glede kozmetike pa je takole jaz imam vse od firme Bubchen vendar je se vec kot pol ne uporabljam. Umivamo se se z vatko ( kopali se bomo lahko sele, ko bomo skoraj tri kile tezki pa se to na zacetku samo s trdim milom) in vodo. Zraven pa imam se olivno olje ali olje od Bubchen ( enkrat uporabim enega drugic drugega) s katerim namazem gubice. Kremo pridi vetru uporabim, ko gremo na zrak, fiziolosko pa za ucke ( umivam jih z gazico, ker se lahko vata nacefra) in pa za nosek, ki ga za enkrat cistim z bebipalckami namocenimi v fiziolosko tekocino. Ritko ocistim z cistilnimi ropcki namazem pa s hladilno kremico. To je za enkrat vse kar se kozmetike tice.

Prijeten dan vam zelim.....mi se bomo mogoce danes prvic vozickali user posted image user posted image

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 2178
5.4.2008 10:57:16   
katka28
ppika: ko sem lezala v ljubljanski poronisnici je bila z menoj v sobi ena z zahiranckom tehtal je 1770g. Problem pri zahiranckih je, da pocasneje pridobivajo na tezi. On je imel problem s prebavo oz. z jetri tako, da sta po 62 dnevih odsla na pediatrijo, kjer so jih naprej obravnavali. Je pa res, da se je rodil ( sprozen porod) v 7 mesecu s carskim rezom. Teza kot jo ima tvoja je ze kar konkretna toliko jo imata moja Jakob in Anze pa jsta stara ze en mesec in pol ( sicer sta gestacijsko stara sele 38 tednov ufff no smo pa ze stari user posted image ). Po moje ni panike ce se rodi bo pa mogoce bilo dobro, da sama malo zatezis ginekologu saj je otrok tvoj, pojdi se na drugo mnenje pa bos videla kaj bodo rekli.

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 2179
5.4.2008 12:23:31   
scorpiogirl
Ppika, če ne zaupaš svojemu G in te skrbi, bi jaz šla po drugo mnenje samoplačniško nekam na UZ user posted image  držim pesti, da je vse ok user posted image user posted image user posted image

Katka, super za vozačkanje pa da tvoja škratka tako lepo napredujeta user posted image

sem se z veliko težavo prejle pobrila user posted image user posted image user posted image  še lase sem umila, tako da smo ready, steady, go user posted image  me nekaj špika pa šraufa že dva dni in upam, da je to to ... ker drugače me je že malo strah, ker se naš user posted image  tako malo in tako nežno premika ... pa še nedolgo nazaj je bil cel razgrajač user posted image  je dragi že rekel, če greva do P, ker se tako malo giblje user posted image  če ne bo nič boljše, bova popoldne res skočila do Kranja, da me vsaj na ctg dajo in pogledajo, kako se mali ima ...

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu ppika)
Neposredna povezava do sporočila: 2180
5.4.2008 12:23:31   
Srčekgirll
Ahoj aprilske user posted image in tiste ki ste že rodile.
Kako smo kaj danes? Pr nas na notranjskem lepo sonček sije in je super zunaj, sam ne vem če bo dolgo. user posted image me veselo brca, jst pripravljam torbo za v P( je še nimamuser posted image ). Kaj je še katera ki je rodila? Tiste, ki ste pa že rodile me neki zanima: kaj ste mele s sabo v torbi za prve dni v P? Da ne bom preveč sabo nosila, ko bo treba it.user posted image
Drgač pa vam želim še naprej lep vikend.
Pa-pa

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 2181
5.4.2008 12:25:21   
scorpiogirl
Srčekgirll, kolikor vem (so nam v MŠ dali seznam) rabiš samo osnovno kozmetiko pa copate je fajn imet svoje. drugo vse dobiš tam ... oziroma je mal odvisno od porodnišnice, nekje jim rado zmanjka vložkov, tako da je mogoče fajn tud par vložkov imet s sabo za vsak slučaj.

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 2182
5.4.2008 13:28:59   
ppika
Hvala za vspodbudne besede. Ampak se vam zdi smiselno zadnji teden hoditi po drugo mnenje. Nisem že malce prepozna?

Pa pa

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 2183
5.4.2008 13:35:45   
minicca
Živjo!
Sem že vse lepo pokomentirala, pa me vrže venuser posted image .
Skratka,
ppika, otroček je res lažji; lahko da si kasneje zanosila, lahko sta vidva manjša, mogoče si imela stresno obdobje na koncu, pa še +/-10% je treba upoštevat. Pomembno je, da bo porod čimlažji za oba, potem pa vse moči usmerit v dojenje in skrb, pa bo vse ok. Še posebno, če so preiskave do sedaj pokazale(NS, morfol.), da je vse ok z organi, obsegi itd. 
srčekgirll, v enem od postov sem napisala, kaj imam v torbi, samo sem očitno pisala prepozno, ker komentarjev ni bilo, če sem kaj pozabila. Na otročarije poglej, pa v MŠ so tudi povedali, kaj rabimo. Vzemi edino še bepanthen mazilo, mazilo za hemeroide, obroč, jaz imam dude, lekadol, ročno baterijo za ponoči...
sirenetta-s svojim postom sem hotela sebe potolažit, ker sem tudi sama zaradi službe in otroka prišla na čvek na koncu in seveda pisala stenam, res pa da so bili moji posti bolj pesimistični od napora in bolezni, pa kdo bi take zadeve komentiral. Napišem samogovor, pa mi je bolje. Bi pa tudi jaz spadala med neznanke, samo je brez veze. Smo si različne in prav je tako. Ne mi zamerit, ker čvekamo zato, da nam je lepše, a ne?
big mamma, lepo birmo vam želim jutri! Napiši, kako si kaj.
scorpiogirl, nikamor še hodit, kdo bo pa čvekal do konca aprilauser posted image .
lep dan vsem, grem delat. Pa ne preveč napolnit porodnišnic ta vikend.

Neposredna povezava do sporočila: 2184
5.4.2008 14:43:38   
katka28
Jaz sem v porodnisnici rabila:

Kozmeticno torbico ( milo, sampon -sem bla malo dlje not-, glavnik, zobno scetko, vlozke ( tosamine vatirance 75*15 ), mrezaste spodnje hlacke dobite v porodnisnici tako, da spodnjice rabite samo za domov pa se to, ce boste veliko krvavele je bolje meti mrezaste , bepanthen kreme ,blazinice za modercek,  zdravil kot so lekadol ali pa odvajal za na blato ne potrebujete, ker vam jih tam predpisejo...to je to
Ostalo: materinsko knjizico, izvide, ce je kaj posebnega pri vas ( jaz sem jih mela zaradi op. na hrbtenici), porocni list, fotoaparat ali kamero, telefon, drugo pa skoraj ni potrebno, ker ne boste dolgo notri. Jaz sem imela se veliko vode saj pomaga pri nastanku mleka
Aja, ce boste rodile v lj si seboj vzamite vatico za nego dojencka, ker tam imajo zelo grobe krpice za umivanje. V celju pa sem jaz imela se svoje cistilne ropcke za ritko.

Najpomembnejse kar pa morate vzeti seboj je dobra volja, strpnost in visok prag bolecine.....Pa SRECNO!

(odgovor članu minicca)
Neposredna povezava do sporočila: 2185
5.4.2008 14:53:57   
kekec in mojca
Ppika, nekaj bi še rada pripomnila. Tudi mojemu Kekcu so rekli, da je zahiranček. Pa so bile kasneje mere čisto ok. Bil je malo manjši (2800 g, 48 cm), še danes je med manjšimi. V bistvu niti nima po kom bit kaj večji - oba z atijem ravno nisva velikana. Sploh ati je manjši, moj dečko je pa njegova izrezana kopija (razen lask, ti so po poštarju user posted image ).

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 2186
5.4.2008 14:56:30   
Srčekgirll
Katka28 hvalauser posted image   to je že bolj ožji seznam, kot pa tisti k ga mam. Hvala tud ostalim puncam.

< Sporočilo je popravil Srčekgirll -- 5.4.2008 15:02:58 >

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 2187
5.4.2008 15:30:25   
sasy20
Ojla!

Barby moj Nik je ob porodu tehtal 3510g po dveh dneh v porodnišnici je imel 3150g zgubil 10 % teže in je bila ful panika. Ko sva šla domov je imel 3180g kar je bilo še vedno premalo. Doma naju je partonažna spremljala....jaz sem malo dojila in malo pumpala mleko ker me je bilo strah da premalo poje. Na začetku je spil 40 ml, potem sva prešla na 50 ml, sedaj pa je čisto odvisno od obroka. Obrok zjutraj 7h in zvečer 22 h je 70 do 80 ml, čez dan pa od 50 do 60 ml. 
Prvič naju je partonažna tehtala v ponedeljek se pravi 4 dan ko sva prišla iz porodnišnice in je tehtal 3236 g, včeraj pa nas je tehtala in imamo 3454 g. Rekla je da naj bi se otrok redil na dan tam od 30  do 40 . Moj se sedaj 50  in je preveč. Nikoli ni dobro user posted image . Da za 10 dni starega otroka je normalno da ima v 24 urah 8 obrokov, tam od 60 - 70 ml - ne vem tako je meni rekla.

Tako se je pri nas odvijalo hranjenje, čeprav Nik je na 2 uri.

Toliko ti lahko pomagam jaz. Mene so ful presekiral, tko da na koncu nisem vedla nič več. No sedaj pa sem pomirjena.

Lep vikend. 

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 2188
5.4.2008 16:04:11   
Jo@n
SpeliG, tudi jaz imam do PDP še dobra 2 tedna, in me tudi vsi sprašujejo, kdaj bo in kako in kaj, pa če sem še v 1 kosu.. Tako da ni zmoten nasvet babice iz MŠ, da celemu svetu ne poveš točnega PDP, ali pa da ga poveš kakšen teden kasneje user posted image

PPika, upam da bo s tvojim user posted image  vse ok, in da je samo malo manjši in lažji.

Scorpio, kam se ti pa mudi, saj imaš rok okrog mojega... Čestitke za britje, jaz sicer nimam občutka, da bi bila zelo obilna, ampak do določenih predelov, kipotrebujejo posebno obdelavo v kopalnici, pa ne pridem... Si je moj nekaj dni nazaj vzel čas in me sfriziral, v samem strahu, da mi ne bi kaj preveč odrezal, me je pobril na skinheda... user posted image user posted image user posted image

Srček, poleg stvari, ki jih je napisala Scorpio, imam jaz še vse dokumente, polnilec za telefon, modrček in blazinice za dojenje, paket vložkov in mrežastih hlačk, pa nekaj štunfov, sicer me ne zebe v noge po navadi, ampak nikoli se ne ve. Je šlo pa vse v manjšo torbo, ki sedaj na stand by čaka doma...

K&M, si me nasmejala s poštarjevimi laski user posted image user posted image

No, a smo se že vse javile za ta vikend, katero pogrešamo, da je šla v Rim?

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 2189
5.4.2008 16:09:32   
novopecena
glede kozmetike me zanima koliko vas je pristašic Bubchen kozmetike? več ali manj jo vse hvalijo, sedaj ko sem pa sama na tem da kupim te zadeve sem pa slišala da sploh ni tako dobra, sploh pa ne hladilna krema-baje se pojavijo mozoljčki. Saj vem da se to razlikuje od vsakega otroka posebej samo...user posted image

V celi nosečnosti sem bila pridna in sem se lepo redila (17kg), sedaj se pa že 2 tedna moja kilaža ni premaknila niti za deko-je to normalno?

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 2190
5.4.2008 16:22:10   
katka28
sasy20: glede kilaze ne skrbi otrok se lahko na dan zredi tudi 60g pa je v redu. Nasa dva sta se v bolnici redila od 40 da 60g na dan pa so rekli pediatri, da je v redu.  Patronazne vcasih delajo paniko, ker so se iz stare sole. Ko smo bili v bolnici po porodu in sta moja dva zgubljala tezo mi je bilo receno naj ne skrbim, ker je normalno da zgubijo celo 15% svoje porodne teze, po 1 tednu smo sele zaceli tezo pridobivati, ko pa smo sli iz porodnisnice po 6 tednih smo pridobili vsak po 700g nad porodno tezo. Tudi zdaj se redimo obroke imamo na tri ure in sicer od 60 do 80ml odvisno od volje user posted image

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 2191
5.4.2008 16:45:52   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ppika

Hvala za vspodbudne besede. Ampak se vam zdi smiselno zadnji teden hoditi po drugo mnenje. Nisem že malce prepozna?

Pa pa

Ravno sem ti to hotela odgovoriti. Glede na to, da si rekla, da je ta teža 8 dni pred rokom res nima smisla po drugo mnenje.  Je pa res zastoj po tabelah (ampak upoštevaj subjektivnost uz in napako pri meritvi!). Razen če te tvoj gin ni nikoli poslal v porodnišnico na uz spremljanje. To pa zato, ker se proti koncu odločajo ( v primeru zastoja) če je potreben carski rez. To zato ker vag. porod takšne otročke bolj utrudi in ker imajo manj maščobnih zalogic imajo poporodu lahko določene težave, ki so prehodne (hipoglikemije, hipotermije...). Če te kaj bolj podrobno zanima me lahko vprašaš. Sem med faksom imela idejo, da bom ginekolog in sem zelo pridno hodila na njihova predavanja. Jih še imam. Kasneje sem si premislila. Da te potolažim,  ko mine prvo obdobje po rojstvu je  prognoza takih otrok zelo dobra. user posted image

(odgovor članu ppika)
Neposredna povezava do sporočila: 2192
5.4.2008 16:58:27   
simvir
Čao! Sem vas samo malo preletela in pogledala če je katera rodila.

Vidim, da že Jo@n sprašuje če smo se že vse javileuser posted image . Jaz sem tudi še v enem kosu, drugače pa tudi jaz že nekaj dni pogrešam Tanjo555, verjetno že carta.

Drugače nimam časa vsega pokomentirati, bom imela samo malo samogovorauser posted image user posted image user posted image . Včasih to prav paše.

Smo bili danes zelo pridni in sfrezali vrt, potem pa kar posadili zgodnji krompir, pa nekaj stvari posejali. Sploh nisem mislila, da se bomo danes vsega tega lotili, pa sta še tašča in tast stopila v akcijo in nam je uspelouser posted image . Zdaj vem da bom veliko bolj mirna, da so glavne stvari v zemlji in da mi ne bo trebo skozi okno gledati kako drugi sadijo brez moje prisotnosti.

Zdaj moram pa spet malo v akcijo s tamalim user posted image  (no saj kmalu bo že tavelik user posted image )

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2193
5.4.2008 17:59:13   
barby78
Ojla!

Hvala sasy za odgovor.in pa seveda katki.

Pri nas je največji problem ta,da bi naša Lia kar spala.če bi jo pustila,bi menda kar celi dan prespala in nič jedla.medve še nisva prišli na porodno težo,se pa počasi približujemo.jaz sem ji že parkrat naredila večji obrok,ampak še ni pojedla več kot 60 ml.mal me skrbi,ker se mi zdi,da zdaj bi pa že morala več pojesti.moram pa povedat,da ji ne dajam nič več mojega mleka,ker mi ga je zmanjkalo in smo samo na aptamilu.sem pa vesela,ker je od srede pa do danes pridobila 100 g in imamo sedaj 2870 g.porodna teža pa je bila 3050 g.torej malo še.se mi zdi,da se je tamali hitreje redil in tud več pojedel.pa saj bo,sedaj moram samo pozitivno razmišljat,a ne?

punce uživajte
se čujemo,pa-pa

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 2194
5.4.2008 18:23:58   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl

Sirenetta, ne se tolk razburjat user posted image  meni se kar logično zdi, da se nekaj, kar napiše kakšna, ki se javlja pogosto, bolj opazi, kot pa če kakšna uleti samo vsake toliko mimo ... pa ne vem, če je kaj prida takih, ki se poznajo že od prej (Trnjulčica pa K&M se, drugače pa mislim, da niti ne) ...

K&M sem spoznala zelo pozno- menda februarja(?), po tem, ko sem se prijavila sem k aprilčicam in me je sama opozorila, da se Mariborčanke dobijo in lahko pridem. Sicer sva bile na 2 ali 3 kavicah. Podobno kot se dobivate v LJ občasno. Tako, da se z KM ne poznava od prej. Se pa strinjam, da veliko prej odg na post nekoga, ki si ga videl v živo.

Tudi sama sem mnenja da je Tanja 555 že mamica.user posted image

Veste na koga pa jaz včasih pomislim in pogrešam- Nano. Njena zgodba mi je ostala v ...user posted image Imam občutek, da smo se ji zamerile...user posted image V vsakem primeru- želim ti zdravega user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2195
5.4.2008 19:12:24   
ppika
Trnuljčica: Ja, G mi je najprej res obljubljal predhodni odhod v porodnišnico, potem pa od tega ni bilo nič, ker pikica kljub vsemu pridobiva na teži, sicer počasi (in vedno manj - po mojih ugotovitvah). No, to so besede G. Rekel je tudi, da je sicer otročiček "vitalen". NS in morfologija sta bili vredu, prav tako je tudo s ctg-ji. Lahko pa, da je tudi PDP napačen, kajti v 5. tednu sem bila v bolnici, ker sem imela rjavkast izcedek in se plod še ni videl, tako da so zdravniki že rekli, da bodo morali ščistit, če še drugi dan ne bo nič, no, pa se je potem naš srček pojavil. Tako da sedaj razmišljam, da je možno, da je tudi do same oploditve prišlo kasneje. 
Zdaj sem se pa razpisala. Res hvali ti za informacije, te še bom prosila za kakšno in bom poročala, ko bo kaj novega (v PO imam ctg).

Lep sobotni večer

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2196
5.4.2008 19:49:01   
Calena
Ojla,

Čestitke vsem aprilskim mamicam user posted image

ppika tudi jaz upam, da bo s tvojim otročičkom vse ok. Naša ta starejša user posted image  je bila tudi rojena kot asimetrični zahiranček (48 cm in 2500g), zaostajati v rasti je začela tam nekje po 30.tednu in 2 tedna pred PDP-jem so porod sprožili, ker zadnje tedne obseg trebuščka ni nič več rastel. Po ocenah UZ naj bi imela tudi samo 2200g, no pa je imela kar malo več. Asimetrični zahirančki rastejo v glavico, maščobe pa ne nabirajo, tako da so pač malo lažji a drugače povsem normalni zdravi dojenčki. Naša user posted image  je bila po porodu precej zaspana in ni hotela jesti zato je nekaj teže še izgubila, prve dni je morala dobivati tudi dodatke glukoze, kasneje pa mlečne dodatke dokler ni mela toliko moči da je lahko sama sesala. Je bila pa potem v obdobju dojenčka in malčka po dolžini med največjimi deklicami njene starosti, po teži pa je nekako rastla po 5-10 percentili, mogoče se je nekoliko kasneje začela plaziti, shodila je pri 13 mesecih in je danes popolnoma normalno razvita in zdrava 4 letnica precej visoka v primerjavi z vrstniki in normalno prehranjena.

Glede kozmetike za dojenčke smo mi pri naši user posted image  v glavnem uporabljali kozmetiko Bubchen in bili z njo dokaj zadovoljni. Edino s kremo za obraz nismo bili zadovoljni, ker je vedno po njej dobila lise in mozolje. Po preizkusih drugih krem smo ugotovili, da dobro prenaša le Cold Cream od Mustele, zato bomo pri našem drugem user posted image  uporabljali kozmetiko od Mustele.

novopecena glede naraščanja teže v user posted image  je popolnoma normalno, da v zadnjem mesecu (od 36. tedna naprej) teža ostaja nespremenjena in ne narašča več. Zelo običajno je tudi, da par dni pred porodom teža pade za kakšen kg, tako da ti ni treba nič skrbetiuser posted image

Naš user posted image  ima po ocenah UZ že skoraj 3,4 kg, naslednji CTG me čaka 11.4. če se do takrat nič ne zgodi. Leži pa že čisto spodaj, tako da tokrat upam da se bo porod začel sam od sebe.

Vsem user posted image  želim obilo dobrega počutja, tistim, ki se boste v teh dneh odpravile v P pa čim lažje porode in zdrave otročičke.

Božajte bušije, dokler jih še imate in se imejte čimbolj fajno!

(odgovor članu ppika)
Neposredna povezava do sporočila: 2197
5.4.2008 20:18:16   
Roberta69
Jaz sem se pa danes nadihala svežega zraka na Rašici. Je bilo prav luštno. Ju3 pa končno postaviva posteljico, jaz kakšno svar zlikam - sem kupila likalnik in mogoče celo naštimam torbo za v P, glavno je pa, da sem kupila 2 GB kartico, tko da nam 800 slik user posted image ne uide user posted image .

Kozmetika - jaz pa nikoli ne bi izbrala kašne Bubchen, Nivee, Johnsons' itd., ker je vse preveč umetno... Jaz tudi zase uporabljam zgolj kozmetiko, ki je brez barvil, konzervansov in dišav in po možnosti bio, netestirana na živalih itd. in za škratka bom uporabljala kozmetiko na isti osnovi oz. na začetku (čim dalj) samo kakšno kapljico olja v vodo, mila najbrž sploh nič, če bodo kakšni predeli suhi pa le olje (olivno, mandljevo itd.) za ritko imam pa par različnih krem (100% naravnih - pa bomo videli, katera bo pasala) in če bo panika s kakšnimi vnetji bom najbrž poskusila tudi z gelom iz aloe vere.

Sem se napovedala, da grem ju3 rodit, pa mi zdajle nič ne deluje tako...

(odgovor članu Calena)
Neposredna povezava do sporočila: 2198
5.4.2008 21:17:07   
malamalinca
Nile, tenks za odgovor.

Novopecena, sirenetta, malecka (tebi pa sem odgovorila na nekaj, pa se ne spomnim na kaj), ne se sekirat, še vsaka izmed nas, tudi tistih starih mačk še iz začetka nosečnosti, oz.že iz foruma zanositev naprej, je kdaj pa kdaj naletela na zaprta vrata.Brezveze se sekirat, pač vprašaš tolkrat, da te punce opazijo, ni vrag, da bo ena že odgovorila na zastavljeno vprašanje.
Jaz pravzaprav nisem niti opazila, če po preavici povem, da ste se ve tri šele kasneje priključile.

Sicer pri nas še vse mirnouser posted image ,  Nile, sem se pa narežala tisti čokoladi..user posted image

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2199
5.4.2008 21:19:28   
malamalinca
Aja, pojavili so se mi mali izpuščajčki in ful me srbijo( nad prsmi), srbijo pa me tudi noge, roke in pa hrbet, po trebuhu pa imam neke pikice, rahlo vidne.

Pa kva je spet to?

Moji fantje in mala princeska so moj največji zaklad!

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  86 87 [88] 89 90   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Plavalne kape
petruska

Ali v bazenu vaš otrok uporablja plavalno kapo?

Da (10%)

Ne (88%)

Samo pozimi (2%)

Število vseh glasov: 59

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!