|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
4.4.2008 16:07:35   
JABOLKO3
Malecka in Novopečena
No, punci, ne se počutit zapostavljeni. Tudi jaz sem se zelo pozno pridružila, pa nisem nikoli imela občutka, da me 'stare' ne bi sprejele, če pač niso vsega komentirale, kar sem napisala. Je pač tako, kot je Tasyo napisala - veliko nas je, ene bolj, druge manj aktivne, včasih je odprtih veliko tem, pa ko bereš vse skupaj, pozabiš, kaj vse si hotela komentirat, pa teme se tudi ponavljajo in potem se nam ne da ponavljati že prežvečenega... Sicer pa - vsaj zase lahko to rečem - včasih samo rabim 'poslušalstvo', da izlijem svoje tegobe in niti ne pričakujem, da se bodo vse ukvarjale z mano, saj ima vsaka svoje probleme. Je pa seveda zelo lep občutek, če vidiš, da kdo vsake toliko pomisli nate in ti kaj napiše. Le ostanita z nami, pa ne se jezit, če kaj spregledamo.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
4.4.2008 16:33:40   
Srčekgirll
No, jst sm dns uspešno opravila GP in je vse ok ( pritisk, teža, urin ), sz user posted image je pa tud vse ok ( lega pravilno - obrnjen navzdol user posted image srček pa tud lepo bijeuser posted image ).

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu JABOLKO3)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
4.4.2008 16:45:15   
kekec in mojca
no malecka24 ti bom danes jaz odgovorila ker mene tudi na temu mestu čevelj žuli-kot da naju ni
greva same eno temo užgat
resno ostale ne zamerit za najine poste sam se pa včasih res počutim kar malo zapostavljeno

Novopečena, še ena s takimi občutki se javlja... ampak meni vsaj Trnuljčica odgovarja, pa mogoče še kdaj katera, čeprav bolj redko. 

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

(odgovor članu novopecena)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
4.4.2008 17:29:35   
simvir
Punce res se ne smete počutiti zapostavljene. Vsaka kdaj odpre kakšno temo, pa nanjo ne dobi odgovora. Res nas je veliko tu, še več je odprtih tem, tako da je težko vsem odgovarjati. Tudi jaz če ne poznam odgovora, ne odgovarjam na razna vprašanja.
Vsaj zase pa moram reči, da se že sama težko oglašam redno, ker imam večinoma doma 22-mesečnega sina, in si težko utrgam čas še za RR. Se pa skušam vsaj vsak dan javiti in taktrat potem ne zmorem odgovarjati na vse poste ki so bili v tem dnevu poslaniuser posted image . Trenutno mi pa še rač. nagaja (se večkrat ugasneuser posted image ), ga bo treba kolegu odpeljat, samo potem bi bila pa nekaj časa brezuser posted image . Se bom zmenila da ga zrihtajo ko bom v P.

Je pa mogoče res, da tiste ki se večkrat javljamo, smo si bolj domače in morda bolj spremljamo dogajanje vsake posebej, ter potem prej pokomentiramo. Vsaka pa sama ve koliko se javlja.

Drugače sem pa prejle opazila na mini vložku rjav izcedek, zdaj pa ne vem ali je to od današnjega pregleda ali se mi lušči čep. Me pa trebuh danes kar precej boli, zaradi špikanja pa hodim bolj kot robotuser posted image . Bomo videli če se bo kaj zgodilo.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
4.4.2008 18:15:07   
novopecena
nekaj me zanima: je katera že tako daleč da lahko potrdi delovanje malinovega čaja?

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
4.4.2008 18:21:17   
minicca
Živjo, vsem!
simvir, če se kaj začenja, vso srečo in en user posted image  za pogum! Imam jaz doma 24 mesečnika, tako da vem, kako ti je. Če imam jaz eno uro zase, mislim da sem na havajih.
malecka in novopečena, tudi mene nobena ne komentira, pa sem se udeležila srečanja in kofetka in mi je bilo lepo, samo na silo ne gre in če se nekatere poznajo že dlje časa in so prijateljice, ne bomo druge na drevo in v jok. Tako kot je jabolko lepo napisala, paše kdaj pojamrat in prebrat, kako se rihtamo, če lahko, pa seveda damo kakšen nasvet ali pokomentiramo. Je pa res, da so teme večkrat pokomentirane in se potem kakšno vprašanje nenamerno prezre.
kekec in mojca, upam, da se je kašelj kaj zrihtal...
Toliko od mene, včeraj sem imela CTG in ker srček ni čist dobro delal-preveč nihala frekvenca-imam v ponedeljek spet kontrolo. Spet nekaj, da se bom sekirala. Naredil mi je UZ in ima okrog 3kg, tudi druge mere so ok, kri imam pa itak podn in so mi šele sedaj dali železouser posted image . Pucanje mi ne gre, tako da bolj počivam. Sem imela zjutraj tak krč v nogo, da imam prav "musklfiber" in komaj hodim. Upam, da bom en teden še v enem kosu....
pa pa in srečno, če katero luna požene v P(seveda vključno z manouser posted image )

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
4.4.2008 18:39:42   
NiLe
Ojla ... novopečena in malecka, res ne vem, zakaj imata tak občutek, da vas ignoriramouser posted image ?

Tako kot so predhodnice napisale (jabolko, simvir, tasyo) tem oz. vprašanj je veliko. Sama na nekatere odgovorim, pokomentiram, na vprašanja, ki ne vem odgovora, pač ne ...
Da bi ločevala na bolj domače oz. simpatične, prav tako ne ... saj imamo nekaj, kar nam je skupno: vse smo aprilske srečke nosečke user posted image in vse bomo (nekatere so že user posted image ) kmalu postale mamice našim aprilskim sončkom!!!  Jaz sem zelo vesela, da obstaja krog virtualnih čvek user posted image , s katerimi lahko udarimo debato, pojamramo, se poveselimo, delimo izkušnje, se spoznamo tudi v živo ...

Scorpio; hvala za poduk o "prazni luni" ... user posted image user posted image user posted image bomo videli, kakšen vpliv bo imela tokrat na nas user posted image tale lunca. Zadnjič sem v Oni prebrala, da se v soboto Luna pomakne v znamenje ovna, kar pomeni, da bodo  otročki rojeni v teh dneh dvojni ovni user posted image user posted image

Novopečena; tale "fama" okoli čaja iz malinovih listov ... morajo povedati tiste, ki so že rodile. Jaz ga pijem dva dni, imam pa prijateljico, ki je bila odprta že 3 cm in po 3 dneh pitja tega čaja je šla v P in ekspresno rodila, tako da ... mogoče je pa le kaj na tem user posted image .

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
4.4.2008 18:42:22   
trnuljčica
Malecka in Novopečena ne se jeziti. Ni namerno da vas spregledamo. Jaz sem že v 6 mesecu rekla, da so moji možgani postali ementaler in žal se do danes to ni nič izboljšalo. user posted image
Malecka 24 glede kozmetike: jaz sem se odločila za minimum. To pomeni 1 mesec (tudi po priporočilu MŠ) kopanje brez mila (seveda po tem, ko pride patronažna ne prej!). Za čiščenje (ritke...) sem se na koncu odločila za vato (Tosamina perforirana- že narezana, se tudi ne grudva) in vodo (o  vlažilnih robcih  se bom kasneje odločala). Po enem mesecu bom za nego začela uporabljati Bubchen milo (dm) občasno. Sicer bom kar v vodo dolila par kapljic olivnega olja. V mš so rekli, da za nego lahko uporabljaš olivno ali mandljevo olje, da pa je manj alergij na prvo. Izven mojega plana sem kupila tudi Jonsonovo olje za lažje spanje, ampak ga vsaj na začetku ne bom uporabljala (user posted image kako te šoping premami). Sicer imam doma za slučaj vnete ritke:  Bepanthen , Linola urea in Canesten kremo (to troje imam tako vedno v hladilniku- nisem nabavila zaradiuser posted image ). Če pa ne bo v redu  pa je baje Praška pasta zelo dobra. Ampak to bom sproti videla. Nabavila pa sem tudi 1 dl 70% alkohola za popek. Fiziološko pa imam vedno doma zaradi mojih leč.
A sem ti pomagala. user posted image Povdarjam pa, da je to moja izbira kozmetike za nego! Pa 1/2 praška za perilo za user posted image kot sicer in prvič oprano brez  mehčalca. Potem bom pa videla (alergije...).

(odgovor članu ppika)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
4.4.2008 18:46:53   
SpeliG
Malecka in Novopecena, po mojem nas ima večina kdaj tak občutek, da se nas spregleda, tudi meni se dogaja pa se javljam od začetka, torej sem med "starimi". Ampak to ne smeš jemat osebno, ogromno tem je, včasih ti kakšna pade posebej v oči in jo komentiraš, včasih se pač spregleda.

Meni je že to fajn, da vidim kako ve druge doživljate to obdobje čez katerega gremo in me tolaži da smo več ali manj na istem.

Vijolica, lepo da se uspeš javljat in da Nataška lepo napreduje. Vidim, da ste tudi pri vas izbrali klasično ime, tudi pri nas imamo izbrano ime, ki ni glih krik mode tega časa, mala bo Martina (če ji seveda ni kaj zraslo med nogicama...). Ime je izbral mož in je po posebni osebi, jaz bi jo sicer poimenovala kako drugače, ampak držim besedo.

No in če katera slučajno odhiti v porodnišnico, ji želim hiter in enostaven porod!

(odgovor članu minicca)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
4.4.2008 18:59:16   
NiLe
IZVIRNO SPOROČILO: malamalinca

Kam pa naj grem po ta malinov čaj, da bo ja taprav? Na tržnico ali kam?

Jaz sem ga kupila v zeliščni lekarni v City parku. Na tržnici ga tudi zihr dobiš pri tisti teti, ki prodaja zelišča (zraven vhoda v ribarnico).

Ja, punce, res sem neučakana, sploh ker sem danes ponoči že drugič imela boleče popadke, redne, sicer na uro, ampak redne in zdej sem pa že kar živčna.To bom skakala, hodila po stopnicah in mogoče tudi celo seksala tale vikend.Pa še prazna luna in malinov čaj, matr, to bom kar izstrelila našo dojenčico venuser posted image user posted image user posted image .

user posted image user posted image user posted image Zakaj imam tak občutek, da bo tale vikend pester, saj se bomo vse nalivale z malinovim čajem, seksale, jaz skakala sicer ne bom, hodile po štengah user posted image ...

Danes sem se nasmejala eni fori, kako prepričati, da pride ven.
user posted image počepne, pod njo postavimo čokolado, mali jo zagrabi in hop, primemo malega in je zunaj ... tako malo za hec user posted image user posted image user posted image

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu malamalinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
4.4.2008 19:39:15   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: ppika

Mi je pa G rekel, da gre za rahel zastoj rasti, in sicer ima user posted image  2300 g (PDP pa imam 13. 4.). Torej res je zelo majhen. Me je pa zaskrbelo, ko mi je G rekel, da bodo potem pediatri ugotovili, ali gre za zahirančka. A mi lahko katera pove kaj več o tem.

Glej pri nosečnosti je pomembno, da ti gin na začetku nosečnosti ugotovi pravilen pdp. To je možno do najkasneje okoli 14 tedna (bolje13) saj se na začetku vsi fetusi enako razvijajo. Pomeni, da ti na nuhalni lahko najbolj natančno določijo koliko je star/oz kakšen je pdp. Kasneje se naj ne bi spreminjalo pdp.
Možno je, da zaradi različnih zunanjih dejavnikov (alko, kajenje...) pa tudi notranjih (bolezni mame) pride do tega, da začneuser posted image zaostajati v rasti kasneje. Vendar je za pravilno diagnozo zastoja rasti potrebna previdnost. Saj se proti koncu user posted image   plodi začnejo razlikovati en od drugega zaradi genetskih razlik (veliki starši, majhni starši...)in ne morejo vedno govoriti o zastoju. Zato delajo intenzivneje kot sicer v takih primerih več uz. Da vidijo ali gre za zastoj v pravem pomenu ali samo za manjši plod. Meni so rekli, da zares o tem lahko govorijo če zaostaja za 3 tedne za drugimi. Pa merijo pretoke po popkovnici in količino plodovnice. Je pa res, da je uz subjektivna preiskava. Odstopanja od izmerjenih vrednosti so 10% v + ali -. Se zgodi da na koncu sploh ni bilo zastoja rasti.
Vidim da imaš pdp ca 10 dni pred mano.
Pri meni so se nazadnje odločili da gre za manjši plod.
Zadnja menstr 18.7.07 in pdp po njej 23.4. Po NS 23.4. Kljub temu je gin postavila datum pdp 25.4.
Prejšnji uz (približno enako po tednih kot tvoj): 34 teden 6 dni 2192g, AC (obseg trebuha) 28,69cm --zaostajal za 7 dni, Raste ob 5 percentili( spodnja krivulja rasti v materinski knjižici).
Zadnji uz: 36 teden 6 dni 2622g, AC 30,95 cm zaostaja za 10 dni.

Torej ni zastoj temveč manjši plod( v 37 tednu). Če bi zaostajal za 2 ali 3 tedne bi pa govorili o zastoju.
Moraš vedeti da so taki user posted image lažji kot ostali , vendar do 1 leta dohitijo vrstnike.user posted image
Sva pa nekje na enakem po merah.

(odgovor članu ppika)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
4.4.2008 19:48:57   
trnuljčica
No, zdaj sem se pa toliko razpisala, da odgovorim "novim", da mi "stare" ne bodo zamerile, če ne bom njih komentirala. A ne? user posted image Se mi ne da. Priznam. Pa sem si pripravila list kaj bom rekla za kakšno. user posted image

A ja novopečena- glede malinovega čaja res ne vem. Ga ne pijem. Ti bodo drugo/tretjerodke več povedale.user posted image

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
4.4.2008 19:55:03   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica

Sva pa nekje na enakem po merah.

Ups, se popravljam- nisva oz ne vem ker nisi napisala tednov za te grame. Nosečnost in ementaleruser posted image ...

Neposredna povezava do sporočila: 2163
4.4.2008 20:08:46   
barby78
Ojla punce!

Da se še jaz malo javim.
V sredo sva z Lio imeli kontrolo v P.zlatenico še ima,vendar ne toliko,da bi morala pod lučko.hvala bogu.So jo pa tudi zvagali in je izgubila 20 g.me je skoraj kap.res sem se ustrašla.mi je zdravnica rekla,da moram povečat količino mleka,ampak če Lia ne poje več kot 50-60 ml.pa še to jo moram zbujat.se mi zdi da bi kr spala.sedaj imava spet v sredo kontrolo. no,me je pa k sreči patronažna kar pomirila.je rekla,da v P včasih mal komplicirajo in da Lia res ne more več pojesti,ker je bolj drobna.mi je danes prinesla tehtnico (za čez vikend) in smo jo prejle stehtali,pred obrokom in je imela 60 g več kot v sredo v P.Tud več kot takrat ko sva prišli domov.sedaj pa res ne vem.me prav zanima koliko jo bodo stehtali v P.Upam,da ne bo spet pokazalo manj.

sedaj pa letim,me že Lia kliče.

vsem,ki se te dni odpravljate v Rim-SREČNO!

SE ČUJEMO,PA-PA

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

Neposredna povezava do sporočila: 2164
4.4.2008 20:19:59   
Jo@n
Novopečena in malecka, tem in klepetov je toliko, da je že vsaka od nas kdaj ostala nekomentirana, neopažena... Ne si gnati k srcu, saj ostalo se že moje predhodnice povedale. Je pa res, da je včasih novih sporočil toliko, da (vsaj jaz) ne berem vsega, temveč bolj na hitro poskeniram, če me kaj zanima. Pa tudi ementaler dela svoje, tako da si redko zapomnim, katera je kaj napisala, spraševala, in če takoj med branjem ne odgovorim, gre kr mim....

Malinov čaj... jaz ga bom preskočila, glede na to, da me čaka planiran CR, si niti ne želim kakšnega prehitrega odtekanja vode z xxl dojenčkom v medenični...

Trebušne mišice me danes še vedno bolijo, upam da bo jutri že bolje. Mali pa se preteguje le, če mu kaj ni všeč, ali pa če mu malo pomagam. Edino kolca pa ZELO rad.

Vse, ki greste v P, dobro opravite, ostale bomo še malo počakale, tiste s sončki doma, pa uživajte v cartanju. Tudi ostale aprilčice se vam kmalu pridružimo.

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
4.4.2008 20:21:51   
sasy20
Ojla nosečke in mamice!

Nikec je sedaj umit in spi tako da se lahko malo javim. Danes je bila partonažna pri meni ker more spremljati težo Nika in smo se zredili user posted image  tako da smo že skoraj na porodni teži ( beri zgubil 10 % teže ).
Drugače pa skoraj ves dan prespi, ponoč pa je kar veselo user posted image  kot je bilo v trebuhu.
Nosečke ali komaj čakate na svoj dan D?
Komentirat ne morem ker enostavno ne uspem prebrati postov za nazaj ( upam da me razumete ) no sej ko se bomo unesli bom z lahkoto tudi prebrala vse za nazaj.

Vsem novim mamicam čestitam user posted image  in želim veliko cartanja. Nosečkam pa čim lažji porod. Mislim na vas pa se še kaj oglasim ko bom uspela.

Papa

(odgovor članu barby78)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
4.4.2008 21:14:48   
Krista28
Glede malinovega čaja je tako, da poznam 2, ki sta rodili pred dvema letoma. Ena je rodila z lahkoto, druga pa se je vseeno namatrala. Kako bi bilo če ga ne bi pili, pa ne more nihče vedetuser posted image

Bila danes na PDC, in glej to, da ni bilo beljakovin v vodiuser posted image user posted image . Dogovorjeno je tako, da do 15.4. počakamo če se samo kaj zgodi in se sama odprem, sicer pa takrat CR. Jst sm tko čist zadovoljna. Hrana je itak bljak, CTG je bil sicer reaktiven, ampak  dr. ni bi z njim zadovoljen, ker se mala ni hotla premikat in je kar neki spala. Zdaj moram štet gibe in če jih je manj oz. jih ni, moram v P., sicer kontrole pri moji G. Je pa slabše lovil CTG zaradi večjega mojega trebuha in posteljice spredaj.

Sem pa zjutraj kar bruhala, preden smo šli od domauser posted image Zgleda mal živčki, se pa tud zdele ne počutim najboljš.

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

Neposredna povezava do sporočila: 2167
4.4.2008 21:18:29   
barbi.r
Živjo!
Najprej moram pohvalit vse mamice, ki se pridno javljajo in poročajo o svojih dojenčkih, tako da tud jaz že komaj čakam, da se nam pridruži naš user posted image . Še posebej so fajn vsa priporočila glede poroda.
Sicer pa tiste user posted image , ki ste že fajn nestrpne, upam, da vam bo pitje malinovega čaja in vse aktivnosti, ki naj bi pripomogle k hitrejšemu porodu, res pomagale. Jaz bom raje kar mirno čakala še kakšen teden, najbrž me je še malo strah porodne sobe. Upam le, da mi ne bo postalo preveč dolgčas, ah si bom že nekako tako splanirala dneve, da bo hitro minilo.

Danes sem imela CTG, in kot je bilo za pričakovati, je user posted image sladko spal in sem morala posledično malo dlje ležat, da se je le prebudil. Le zakaj me ne morajo zvečer priklopit na CTG, ker takrat pa še zdaleč ne bi bila tako ravna črtauser posted image . Naslednji CTG imam 11. 4. plus UZ, če ne bom šla že prej v P. Takrat bom namreč že en dan čez rok.

Glede zastoja rasti: moja sestrična je lani rodila punčko s to diagnozo, in sicer že v 32. tednu, tako da je imela mala nekaj čez kilogram. Sedaj je stara 14 mesecev, lepo napreduje, le da počasneje v primerjavi z vrstniki. Pa apetit ima bolj slab, po besedah pediatrinje verjetno ravno zaradi zastoja rasti, tako da imajo dosti dela s hranjenjem.

Lep večer vam želim

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
4.4.2008 21:21:36   
simvir
Čaj iz malinovih lističev - sem ga sedaj tudi jaz potegnila iz omare (sem ga imela še iz prejšnje user posted image , pa mi ga je G prepovedal piti do 37 t, ker se je že nekaj pripravljalo. Če je pa v prvi user posted image  kaj pripomogel pa ne vem povedati, ker ne vem kako bi bilo brez njega (rodila pa sem v 4 urah). Jaz tudi sedaj pravim, da škoditi ne more.

Minicca hvala, zaenkrat se še nič ne dogaja, bomo videli kaj bo prinesla noč. Drugače pa upam, da ni s tvojim user posted image  nič narobe in da bo to potrdil tudi naslednji pregled.

Barby sem sigurna, da bo Lia nadoknadila s težo kasneje, če sedaj malo manj je.

Jo@n ta je pa dobra z xxl user posted image  user posted image user posted image user posted image .

Sasy super, da ste že nadomestili izgubljeno težo. A Nik je pa noč za dan zamenjal? Upam, da tudi to kmalu poštimate.

Krista upam, da se vse izteče po tvojih željah, drugače pa super da je urik okuser posted image .

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
5.4.2008 0:15:34   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: novopecena

no če bi vedela da bo odgovor tako hiter bi pa že prej kaj napisala glede tega user posted image ne saj vem kako je ko je toliko za komentirat sam včasih sem res dobila občutek da je v vaš krog zelo težko pridt oz. se vključt

Jaz sem imela podoben občutek, da tiste, ki se med sabo tudi poznajo se porajtajo tudi na forumu in da niso vsi posti enako obravanavani, torej, če ena tistih iz kroga napiše, kako je šla po solato na tržnico, je to res zanimivo za pokomentirat, če pa katera druga ne iz kroga napiše kaj morda bolj zanimivega pa ostane kar lepo spregledano. Torej nisem imela filinga, da je zaradi "gužve" ali zaradi ponavljanja tem, ampak je bolj razlog v tem, kdo kaj napiše in ne kaj napiše.

In se ne strinjam z minicco, ki pravi, da če se nekatere poznajo in so prijateljice in kofetkajo skupaj in se zato porajtajo na forumu, da je vse lepo in prav in "da ne bomo druge na drevo in v jok". Ne vem, ni to to. Če smo aprilčice, naj bi bile vse enakovredne in vsi posti enakovredni, ne pa aprilčice kolegice/in ostale.

Novopečena in malecka lepo, da sta izrazili občutke in opozorile na to. Sama sem se počutila isto, samo nisem vedela točno kaj mi ne štima.

No, vidim, da se je to začelo spreminjat in upam, da tako tudi ostane. Če pa ne, pa je še varianta, da odpreta novo temo aprilčice 08 neznanke user posted image in z veseljem se vama pridružim, mogoče pa tudi še katera druga nova ali manj nova, ki je kar odnehala in ne piše več postov (jih je kar nekaj takih).

Tudi varianta, da imajo aprilčice, ki so že rodile posebej odprto temo (kot je predlagala barby78) se mi ne zdi slaba. Pa ostale, ki pravijo, da nočejo bit prikrajšane za njihove poste, lahko še vedno skočijo kadarkoli prebrat tja poste! Saj jim nihče ne prepoveduje! Tako bo vsaj malo bolj pregledno oz. malo več reda. Res ne vidim nobenega razloga, zakaj ne bi imele aprilčice odprtih dveh tem.

Lep pozdrav vsem in lep sončen vikend.

Neposredna povezava do sporočila: 2170
5.4.2008 0:55:24   
kekec in mojca
Minicca, malemu se je kašelj pomiril, tudi hripav ni več tako, kot je bil. Proti večeru ga še daje malo, nosek mu čistim, skratka... upam, da bo čimprej čisto zdrav. Predvsem zato, ker bi rada, da vidi našega dojenčka že takoj, prvi dan.

Mene daje strah, kako bo Kekec sprejel moj odhod v P. Do sedaj sva bila le enkrat ločena za 4 dni, pa je bil jok in stok. TUdi če ga dam k babici zvečer v varstvo, se pred spanjem ful joče. Meni je prav težko zaradi tega.

Barby, saj ne vem, če sem te že vprašala, a z Lio se slučajno dojita (predvidevam, da ne, ker si napisala, da spije 50-60 ml mleka). Moj Kekec je tudi bil neješč otrok, vendar šele od 6. meseca naprej. Otrok poje toliko, kolikor rabi. V MB P pa se spomnim, da res komplicirajo. Mojemu otroku je dr. Burja rekla, da se je v prvem mesecu preveč zredil (ob dojenju 1,5 kg) in da je hiperaktiven, ker je neprestano dvigoval glavico, ko je bil star 1 mesec. user posted image Tako da se ne preveč sekirat okoli tega.
Katero patronažno pa imaš, če te lahko vprašam?

Glede čaja iz malinovih listov - v prvi nosečnosti ga nisem pila, pa sem imela dokaj lahek porod. Kaj pa vem - meni se zdi to skoraj kot modna muha in me je malo strah, da ne bodo kasneje ugotavljali, kako bi lahko vplival na plod. user posted image user posted image user posted image (Ne rečem, da kakorkoli vpliva, ampak saj veste, najprej rečejo, kako je nekaj oh in ah zdravo, čez leto dni pa ugotavljajo, koliko negativnih in stranskih učinkov ima...).

Krista, a je bruhanje in slabo počutje minilo?

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
5.4.2008 1:02:01   
kekec in mojca
Aha, še to: nekaj časa nazaj je ena (žal ne vem, katera) od aprilčic zapisala tole o porodu:

Glede poteka poroda nam je prejšnji teden na MŠ sestra razkrila, kako si olajšat muke na alternativen način, in sicer z masiranjem točke, ki se nahaja na notranji strani gležnja - točno štiri prste nad tisto ta okroglo kostjo na notranji strani gležnja: baje da služi k odpiranju materničnega vratu (kar skrajša čas poroda). Baje da je sama preizkusila in da se je v 2 urah odprla za 4 cm in ji je babica, ki jo je spremljala med porodom rekla, da to je pa res hitro. Masiranje se izvaja med enim popadkom in drugim, s palcem ali kazalcem. Prepovedano pa je masiranje te točke pred PDP! Torej čakat je treba bodisi začetek popadkov ali pa do PDP. Nikar masirat prej!

Mogoče pride kateri prav tale osvežitev. Mojemu sem že dala za prebrat ta post.

A ima še katera izmed vas tolikokrat te lažne popadke, ki jih zamenja za prave? Meni se nekaj začne, traja nek čas, potem pa spet mine. user posted image Danes sem imela popadke na 11 minut kar nekaj časa, zato sem se šla skopat v toplo vodo, malo oddremala, nato pa me je en popadek zbudil. Kasneje so se zreducirali na 30 minut, zatem na eno uro, zdaj pa jih sploh več nimam. user posted image Pa to ni prvič, da se je zgodilo... že ene trikrat sigurno. CTG tudi zaznava popadke, prejšnji teden jih je celo bolj kot danes. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2172
5.4.2008 7:21:43   
Roberta69
Dobro jutro user posted image ....

Jaz imam zadnje čase kar čas user posted image , potem pa že takole zgodaj prifirbcam gor - sploh je pa zdaj še bolj zanimivo, ker lahko vsak dan dobimo kakšnega novega aprilčka user posted image .

Kekec in Mojca, ful dobro, da si izbrskala tale post, sem se že večkrat spomnila nanj, pa pozabila vprašat, če katera še ve, kje je. Škodit sigurno ne more user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2173
5.4.2008 8:02:14   
scorpiogirl
Dobro jutro, bejbe user posted image

Sirenetta, ne se tolk razburjat user posted image  meni se kar logično zdi, da se nekaj, kar napiše kakšna, ki se javlja pogosto, bolj opazi, kot pa če kakšna uleti samo vsake toliko mimo ... pa ne vem, če je kaj prida takih, ki se poznajo že od prej (Trnjulčica pa K&M se, drugače pa mislim, da niti ne) ... komplicirat pa odpirat petnajst enakih (ali pa podobnih) tem se mi pa zdi brezveze ... je pa to samo moje mnenje ... takle neobvezen čvek (čeprav se večkrat izve kaj koristnega) je pa tko al tko težko pregleden pa organiziran user posted image

malinov čaj ... mislim, da škodit ne more. je le naraven, brez kakšnih čudnih dodatkov, tako da kakšne škode ne more bit ... koliko koristi, je pa tud vprašanje user posted image

ne vem, al je tole luna ali kaj ... že od včeraj imam občutek kot da bom zdaj zdaj dobila Muser posted image  ... me včeraj moj zato ni pustil vozit user posted image  pol sem pa zraven sitnarila pa komentirala, kako vozi user posted image  smo pa imeli fajn popoldne ... šopingiranje pa dve kavici user posted image
fajn se imejte, se že sonček kaže user posted image

Ni nam dolgčas :)

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
5.4.2008 8:06:13   
SpeliG
Roberta69, hvala za kavico, pri meni je bila sicer kakav...

Sonček me je že zjutraj vrgel iz postelje, potem pa seveda preverit če je že katera ušla v Rim. Tanja 555 se še ni javila, gotovo ziba in bo že na odhodu domov.

No, vidim da nameravate biti ta vikend zelo aktivne in ste neučakane, jaz bom pa kar počakala da se user posted image  sama odloči kdaj bi imela rojstni dan. Sicer pa probajte, sej škodit ne more, srečno!

A vas tudi že sprašujejo, no kdaj bo že, halo pa sej imam še dva tedna do PDP! Kako je šele po roku, obupno. Pa ko ste že glih pisale o obiskih v porodnišnici, jaz sem že dala vsem vedet, da naj mi ne hodijo v gručah v porodnišnico, sploh pa ne z malimi otroci. Tašči je to povedal moj mož, da bo bolj zaleglo, ker sem jaz preveč prijazna in se me zato večkrat ne vzame resno. Njega vzame resno, ker zna povedat zelo odločno in brez kompromisa - je pač Oven...

Joj, pa vedno pozabim pohvalit lepe aprilske otročičke, ful so luštni vsi po vrsti in ko jih vidim tudi mene prime, da bi šla po malinov čaj!

Uživajte v lepem dnevu!

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?