kekec in mojca
|
Minicca, malemu se je kašelj pomiril, tudi hripav ni več tako, kot je bil. Proti večeru ga še daje malo, nosek mu čistim, skratka... upam, da bo čimprej čisto zdrav. Predvsem zato, ker bi rada, da vidi našega dojenčka že takoj, prvi dan. Mene daje strah, kako bo Kekec sprejel moj odhod v P. Do sedaj sva bila le enkrat ločena za 4 dni, pa je bil jok in stok. TUdi če ga dam k babici zvečer v varstvo, se pred spanjem ful joče. Meni je prav težko zaradi tega. Barby, saj ne vem, če sem te že vprašala, a z Lio se slučajno dojita (predvidevam, da ne, ker si napisala, da spije 50-60 ml mleka). Moj Kekec je tudi bil neješč otrok, vendar šele od 6. meseca naprej. Otrok poje toliko, kolikor rabi. V MB P pa se spomnim, da res komplicirajo. Mojemu otroku je dr. Burja rekla, da se je v prvem mesecu preveč zredil (ob dojenju 1,5 kg) in da je hiperaktiven, ker je neprestano dvigoval glavico, ko je bil star 1 mesec. Tako da se ne preveč sekirat okoli tega. Katero patronažno pa imaš, če te lahko vprašam? Glede čaja iz malinovih listov - v prvi nosečnosti ga nisem pila, pa sem imela dokaj lahek porod. Kaj pa vem - meni se zdi to skoraj kot modna muha in me je malo strah, da ne bodo kasneje ugotavljali, kako bi lahko vplival na plod. (Ne rečem, da kakorkoli vpliva, ampak saj veste, najprej rečejo, kako je nekaj oh in ah zdravo, čez leto dni pa ugotavljajo, koliko negativnih in stranskih učinkov ima...). Krista, a je bruhanje in slabo počutje minilo?