kasso
|
Dobro jutro, hvala za kavico, čokolino pa bom preskočila IZVIRNO SPOROČILO: Anitka Kasso vem, da imaš od kisline zgago Jaz le-te nimam, ampak imam takšne res morda malce pekoče bolečine v grlu in to le ponoči pri požiranju. Zjutraj, ko vstanem se zadeva čez nekaj časa pomiri in se vrne spet ćez noč. Kaj pa vem Ponoči, ko se uležeš in umiriš ti trebuh pritiska na želodec, ta pritisk najbrž sprosti spodnji del požiralnika in ti hrana, kislina gre v požiralnik, zato morda čutiš pekoče bolečine. Ta kislina, če se redno dogaja lahko povzroči tudi rahlo vnetje in zato lahko bolj boli....ampak predvidevam, daimaš te težave le v nosečnosti. Probaj pred spanjem pojesti en ali dva Rupuruta (ki je dovoljen v nosečnosti), pa boš videla, če bo boljše. Če bo, je najbrž to vzrok. IZVIRNO SPOROČILO: barbaw Spomnim se ene debate o zamašenih ušesih, samo je to že toliko časa bilo nazaj, da ne grem iskat. Imam še vedno tako zabasane sinuse, da mi je šlo na uho. Me ne boli, ampak je delno zamašeno. In zato slabše slišim. Še se stisnem za nos in piham skozi nos, mi noter spoka, boli pa se hitro spet nazaj zamaši. Sem probala z operilom pa ni nekega haska. Še kakšen nasvet prosim!!! Ja, jaz imam te probleme. Zamaši se ti estahijeva cev, zato imaš občutek, da so ušesa zamašena. Rešitev je, da odpravimo vzrok, če uspe...pa brez antibiotikov. Če se mi le občasno to pojavlja, grem nos sprat s doma zvarjeno fiziološko raztopino. Malo vode s ščepcem soli prevreš in mlačno si s brizgo ali kako drugo napravico spiraš nos. Potem si namažem pod nosom s kremo Mazilo proti prehladu (od Goriških lekarn imam doma), če je res hudo,pa si grem delat tudi inhalacije.... ne pa na pretirano pihat skozi nos, da bi odmašila ušesa, ker ti bo pokalo v ušesih in lahko čutiš bolečine, sekanje v ušesu cel dan....učinek ni takojšen, ampak če se boš pazila, bila na toplem, si delala inhalacije, spirala in mazala pod nosom, bi mogel ta pritisk v 1 dnevu ali prej popustit. Pazit pa moraš, da se ne prehladiš. Danes pa imam zdravstveno posvetovalnico, če ima še katera kakšno vprašanje
|