|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa Mariborske nosečke?
2.4.2008 22:19:01   
Čmrlika
Mi smo pa uspeli brez atievega upiranja podpisat očetovstvo!

Zdaj pa še hitro na sodišče in preživnino zrihtat. (Da me ne boš jemala resno!=

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2650

ne ne, je še ati ta pravi, pa dovolj priden, tako da...user posted image  imaš moje ZS...

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 2651
2.4.2008 22:22:58   
Čmrlika
joj kak mi oči skup vleče, samo da še je en dan mimo...grem ajat. Mirno in lahko noč vsem skupaj, pa lepe sanje želim...

Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2652
3.4.2008 9:11:35   
renatka
Pozdravljene user posted image !
Hvala vam za informacije, ker bolj malo vem o tem. Zdaj pa ne vem če sem prav slišala ali ne, ali lahko ateji koristijo očetovskega tudi drugo leto, jaz sem nekje slišala da lahko koristijo v tistem letu. Prosim če katera ve da mi odgovori.
Vsem, ki nestrpno pričakujete želim čim manj bolečin in da čim prej mine. Jaz sem včeraj bila na morfologiji in bomo dobili user posted image , ker pa se nikakor ni hotela obrnit, da bi ji izmerla glavico moram drugi teden it spet na UZ. 45 min sva jo gledala na UZ in bila navdušena nad našo punčko, ko pa nama je na 3D UZ še pomahala pa se je moj skoraj razjokal, ful je blo lepo!
Aja, jaz mam spet mirovanje ker imam krajši materični vrat, ima katera podobne izkušnje?
l.p.

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2653
3.4.2008 9:16:41   
kekec in mojca
Renatka, ti kar počivaj, res, da ne bo kaj narobe. S krajšim materničnim vratom se ni ravno za špilat...

Kar se tiče očetovskega dopusta (OD), je na tistih obrazcih pisalo, da ga oče lahko koristi do 6. meseca otrokove starosti. Malo bi bilo čudno, če bi recimo ti rodila 27. decembra in očka v naslednjem letu ne bi mogel koristit OD, ker ga v tem primeru sploh ne bi mogel koristit, kar pa ne bi bilo fer.  Tako da  - po moje - se OD lahko koristi v drugem letu, v kolikor bo otrok takrat dopolnil 6 mesecev.

(odgovor članu renatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2654
3.4.2008 10:11:25   
*bubi*
Dober dan! user posted image

Blacky, res dobra štorija. Veš, pri nas ni to nič čudnega, da ima bubi take ideje, ker je več nosečnic okoli, enega dojenčka pa smo pred kratkim dobili user posted image

Renatka, očetovski dopust se deli na 2 dela - plačanega in neplačanega. Plačanega se lahko koristi do otrokovega polnega 6. meseca, neplačanega pa še kasneje. Zdaj nisem sigurna, al do 6. leta al do 8., v glavnem, tega dopusta ni treba takoj koristit. Je pač izhod v sili za kasneje, vsaj moj user posted image  si neplačan dopust težko privošči.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

(odgovor članu renatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2655
3.4.2008 10:13:20   
renatka
ne, nisem mislila to, jaz sem slišala da ga lahko koristi do 1 leta otrokove starosti. Midva sva si že vse splanirala, jaz mam avgusta rok, pa bi letost koristil normalen dopust, ker ne gremo na morje, drugo leto pa bi junija koristil OD in julija svojega, tak da bi bli skoraj 2 mesca na morju.

Neposredna povezava do sporočila: 2656
3.4.2008 10:16:20   
renatka
hvala bubi, zdaj mi je jasno.
l.p. zdaj grem na kavo v Cascaya. Ne vem katera je pisala za Večerkota, jaz tu živim blizu in res imajo lepa igrala in vse je v ograjici, ampak je taki promet, da se komaj pogovarjaš, tak da je žžk primernejši, če boste šle na kavo se vam pridružim.
L.P.user posted image

(odgovor članu renatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2657
3.4.2008 11:53:23   
Blacky30
Čmrlika, mi poveš, za kateri paket to gre "varna naložba". Ali obstaja kak link do tega?

(odgovor članu renatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2658
3.4.2008 11:54:29   
kekec in mojca
Blacky, otroci znajo hudo spravit starše v zadrego, a ne? user posted image user posted image user posted image Tvoj Nejc je prava faca, res!

Sicer pa, naša družinska znanka tudi ne bo nikoli pozabila, kako sem se obrnila za eno gospo, ki je bila zelo poraščena po obrazu, in se zadrla: "Glej jo, brke 'ma, pa kiklo nosi!" user posted image Je rekla, da se je hotela vgreznit v zemljo od sramu.

Moj Kekec ima tudi ideje, samo trenutno se ne spomnim nobene... Včeraj je končno dobil skiro in je bil ves navdušen nad njim, danes pa... no ja, glih ene trikrat se je peljal po dvorišču gor in dol, potem pa nehal. user posted image

(odgovor članu renatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2659
3.4.2008 12:03:06   
kekec in mojca
Punce, kaj boste danes jedle za kosilo? Ne vem, kaj bi skuhala. user posted image

Kdor vesele pesmi poje, gre po svetu lahkih nog.

Neposredna povezava do sporočila: 2660
3.4.2008 12:06:46   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Bubi, otroci nekak čutijo, da prihaja naraščaj, veš. Ne vem, kako, ampak to čutijo.

Pa user posted image tudi čutijo in to od začetka, ko se tebi še sanja ne. Vem iz prve.

Neposredna povezava do sporočila: 2661
3.4.2008 12:09:36   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: kekec in mojca

Punce, kaj boste danes jedle za kosilo? Ne vem, kaj bi skuhala. user posted image

Enostavno kosilo. Se mi ne da kuhati. Rezance( široke) ali neke makarone (itak jih imam milijon vrst in se težko odločimuser posted image ) z zelenjavo iz voka na olivnem olju. Čist simpl in hitro.

Neposredna povezava do sporočila: 2662
3.4.2008 12:27:03   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Čmrlika, mi poveš, za kateri paket to gre "varna naložba". Ali obstaja kak link do tega?

V MŠ v ZD dobiš reklamo za ta darilni paket. Lahko ti dam številko na katero pokličeš: 026209731. Jaz še kar nisem poklicala....

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2663
3.4.2008 12:28:15   
Marusah
IZVIRNO SPOROČILO: renatka

hvala bubi, zdaj mi je jasno.
l.p. zdaj grem na kavo v Cascaya. Ne vem katera je pisala za Večerkota, jaz tu živim blizu in res imajo lepa igrala in vse je v ograjici, ampak je taki promet, da se komaj pogovarjaš, tak da je žžk primernejši, če boste šle na kavo se vam pridružim.
L.P.user posted image

o renatka, ti si pa potem moja sosedauser posted image

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu renatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2664
3.4.2008 12:32:44   
Marusah
Jaz sem tudi poslala za ta darilni paket. Pa ga še nisem dobila. Ker te pokličejo domov in te vprašajo če bi žela, da pride njihov finančnik na dom in ti razloži to "varno naložbo". Je pa se mi zdi zavarovanica GRAVE - življensko rentno zavarovanje.  Jaz sem rekla, da lahko pride in ko sma se zmenla za datum, sem glih šla rodit. Zdej se pa še vedno nisma uspela dogovorit. Paket pa dobiš v vsakem primeru, tudi če rečeš, da te zavarovanje ne zanima. Ti ga pa pošljejo po pošti.

Midva z možekom pa grema danes kr nekaj pojest. Sam še ne vem kam. Čakam, da se Lovro zbudi, da ga zrihtam in grema malo na zrak. Sem že prej hotla it, pa je mali zaspal, ko top. Jaz pa z njim za dve urce user posted image  Zdej pa še vedno spi....

< Sporočilo je popravil Marusah -- 3.4.2008 12:34:53 >

"Don´t warry be happy!!!:))"

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 2665
3.4.2008 13:50:53   
arabela*
oila.Jaz pa se spet nažiram s sladoledom.Sem sedaj celo vineto zmazalauser posted image
Glede kuha,pa se meni tud nič ne da kuhat,bom kar rebrice položica v pečico,pa malo krompirčka zravn.
Sva se s tamalo šetale po mestu,pa naju je veter pregnal.

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Marusah)
Neposredna povezava do sporočila: 2666
3.4.2008 14:49:17   
Čmrlika
varna prihodnost se imenuje- ti kar pokliči na to cifro pa povej, da si dobila od kolegice, drugače pa so nam dali te dopisnice v šoli za starše, pa v otroških trgovinah jih tud delijo...
Cifra pa je:02 6209 731

Mogoče se ti oglasi telefonska tajnica, pa pusti svojo cifro, mene so oni nazaj poklicali...

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2667
3.4.2008 15:15:23   
Čmrlika
Punce, pa ne da sem že tako blizu Rimu, ha? user posted image

Sem pozabila povedat, da sem prej dobila obisk---
Patronažna je bla...
Zdaj pa res gre za res,ne?
Je blo fajn se malo pomenit z njo, pa še kake predporodne nasvete slišat...
user posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2668
3.4.2008 15:22:57   
renatka
Marusah me veseli, da sva sosediuser posted image

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2669
3.4.2008 15:34:35   
kekec in mojca
Čmrlika, moja menda pride šele po porodu. Že pri Kekcu je bilo tako. Porodnica ima 3 obiske, dojenček pa 5. Naša to kar združi vse skupaj in opravi po porodu. Meni je bilo prav, ker mi je šele takrat res prav prišla. Vedno je bila pri nas okoli 1,5 - 2 uri in je takrat pestovala našo malo štručko. Joj, res mi je odgovarjalo.

Si me pa spomnila, da jo pokličem in prosim, da naj ravno ona pride k nam. Če še sploh deluje na našem območju.

Povej, kaj pa sta se pogovarjali - kakšne nasvete ti je dajala?

Renatka in Marusah, meni je tudi super, da sta dokaj blizu mene doma. Jaz sem sicer tu pri Qlandiji, ampak za kakšen sprehod z vozičkom to sploh ne bo problem, a ne? Al pa pogovor v Cascayi... user posted image oz. pri ŽŽK.

Saraya... ti mi zmeraj neke lušte delaš. Sem malo prej mojega klicala, da se je mimogrede ustavil v trgovini in kupil še sladoled zame. Planicooooo... njami!

Trnuljčica, jaz sem pristala kar na zelenjavni rižoti. Testenine smo jedli v ponedeljek, torek in sredo. user posted image Mi je že kar nerodno zaradi tega... Da bi jih mojemu predlagala še danes, bi po moje kar v šoli šel jest. user posted image

(odgovor članu renatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2670
3.4.2008 16:01:48   
arabela*
Ker smo že na rr postali oglasnik,bom pa še jaz dodala.
Imam neverjetno dost stvari za dojenčka.So sicer rabljena,pajacki,majčke....Če se katera javi,da bi kaj imela,ali katero pozna,ki bi rabla,mi naj javi na zsuser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2671
3.4.2008 16:21:23   
*bubi*
OK, res mi ni jasno, kaj dela patronažna 2 uri pri nekom?

V LJ je bilo vse tak na hitro. PA ne rečem, zelo se je potrudila, lahko bi vprašala karkoli, bi mi vse odgovorila. AMpak je bilo vse strictly buissnes.

Zakaj to pišem.... lani poleti sem imela slabo izkušnjo s to patronažno pri nas. Bila sem ravno na obisku pri sosedi, ko je prišla patronažna, pa sem še malo ostala, da sem tačas animirala starejšega fantka. OK, v max 10 minutah je naredila, kar je imela za naredit, potem pa se je vsedla in začela klepetat.... o vsem. Predvsem o njenih službenih zadevah, o družinah v okolici..... Mislim, halooooo! Ampak jaz sem medtem že odšla, to mi je potem ta mamica povedala, kakšne "novičke" vse izve. No, mimogrede je dala tudi mene na tapeto, pač kot mamico, ki je izgubila otročka in živi "tu nekje"user posted image  Patronažna seveda ni vedela, da me je 10 min prej videla v živo in da se midve poznava.

PA KAJ ZA BOGA IMA ONA O TEM OKOLI ZA GOVORIT?

Tak da se mi je totalno zasrala. In zdaj vem, da bom imela z njo opravka samo toliko, kot bo potrebno. Saj si nisem niti face zapomnila, mogoče ne bom naletela na njo. Na žalost pa sem čisto zgubila zaupanje v te ljudi.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pa smo kompletni... No, odvisno, kaj je komplet :)

Neposredna povezava do sporočila: 2672
3.4.2008 17:23:31   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: *bubi*

Zakaj to pišem.... lani poleti sem imela slabo izkušnjo s to patronažno pri nas.
Tak da se mi je totalno zasrala. In zdaj vem, da bom imela z njo opravka samo toliko, kot bo potrebno. Saj si nisem niti face zapomnila, mogoče ne bom naletela na njo. Na žalost pa sem čisto zgubila zaupanje v te ljudi.

Bubi nisem vedela da imaš tako hudo izkušnjo za sabo. Držim pesti da bo tokrat vse ok zuser posted image inuser posted image . Glede patronažnih pa saj veš v vsakem poklicu so takšni in drugačni. Opravljanje pa je sploh domena karakterja. Kaj češ, eni se ne zavedajo da v določeni službi ne moreš kar neumnosti govoriti preden vklopiš možgane. Pa tako kot si rekla kaj jo to sploh briga.

(odgovor članu *bubi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2673
3.4.2008 18:14:14   
kekec in mojca
Bubi, ta patronažna je bila pa malo user posted image ! Ne vem, če ne bi na tvojem mestu klicala v ZD in jim povedala svoje, da si malo olajšam dušo! Naša si ni - razen tega, da je omenila, da je pri nas ena mamica z dojenčkom, privoščila nobenega ogovarjanja oz. razlaganja o drugih družinah.

Z mojo patronažno sva se pogovarjali le o Kekcu. Vsakič je naredila res kompletno nego, potem pa je stala zraven mene in še meni pomagala z nasveti. Kasneje se je res usedla, vzela Kekca v roke, ga cartala, pri tem pa sva se pogovarjali o opremi, plenicah, o meni in mojih raztrganinah (je tudi pogledala, če se šivi dobro celijo), preverjala je, kako se dojiva... skratka o vsem, kar se je tikalo nege dojenčka. Moj user posted image je rekel, da je še posebej opazil, kako preverja, če me slučajno ne daje depresija, ker sem se enkrat razjokala med pogovorom o moji nosečnosti. 
V glavnem, same lepe stvari o naši patronažni. user posted image

Za LJ sem pa od svakinje slišala, da je k njej prišla le trikrat in še takrat je bilo vse skupaj bolj ali manj površno.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2674
3.4.2008 21:47:40   
Čmrlika
K&M- jaz sem bila s tole danes zelo zadovoljna, povprašala sem jo kaj me je zanimalo glede nege in kopanja kaj naj imama pripravljeno, pa ona je mene povprašala malo o nosečnosti, pa  malo sva se o G pomenle in teh mojih UZ-jev ki mi jih ne dela...skratka fajn je blo...Mi je všeč  da se je že prej oglasla, pa da zdaj vem kdo pride in kaj naj pričakujem in pripravim...
Nimam kaj kontra rečt, no.

Neposredna povezava do sporočila: 2675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  105 106 [107] 108 109   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?