jana84
|
pozdravček! Včeraj sem bila zelo kratka in skopa z opisom pregleda. No, pa mogoče danes, ko imam kakšno minuto časa več, kaj več... No, naš zelo pridno raste, mamica sicer malo manj (pol kg manj so me stehtali kot na prejšnjem pregledu). Na UZ so se lepo videli njegovi notranji organi (želodček, mehur), sem videla tudi sama brez, da bi mi ga G pokazala , je pa zelo velik napram dojenčku. Pa rebrca se lepo vidi...Rokice in nogice tudi. Vse lepo in prav. No en mičkan problemček posteljica (zadnja stena) pokriva maternično ustje, kar pomeni da je nosečno st oziroma posteljica nekam nizka...In zato imava še vedno "prepoved" oziroma "nepriporočanje" . Pa sva ravno mislila, da bo šlo na bolje . Bomo že potrpeli... Tako, drugače je pa vse lepo in prav. Kot sem že včeraj napisala je naš pravi debelušček...Ima obseg trebuščka 6cm! To je kot krog s premerom 2cm...No nekaj pa ga je že. Kot sem omenila, imam tudi "nov" PDP, ki je 6.10.08, sicer je rekla G da je 7., vendar ker sem imela že od prej napisano na kartonu 6. so pustili kar tako, da niso spreminjali. Noseča pa naj bi bila 13t (danes polnih), torej v 14.tednu nosečnosti. Pregled pa komaj čez 4 tedne...Sicer bodo šli verjetno zelo hitro, vendar vseeno. Pa še to ste se pogovarjale včeraj se mi zdi, glede vaginalnega UZ. Meni ga je tudi tokrat naredila in mislim da ga bo še kar ene parkrat, ima tako prakso, ker baje da lepše vidi lego posteljice in odprtje oziroma zaprtje materničnega vratu. Ja, to sem pozabla napisat, maternični vrat je še popolnoma zaprt. Saj če bi bil že zdaj odprt, pa ne bi bilo fajn, ne? Tako, sem se malo bolj razpisala... Pa še eno mnenje glede toksoplazmoze...Meni je G svetovala naj se raje izogibam božanju mačk, kajti nikoli ne veš s kom se je maček prej "valjal" in se lahko zelo hitro okuži, tudi če zgleda popolnoma zdrav! Tako, da zdaj raje pustim našega mačkona pri miro, pa saj itak ni ne vem kakšen uživač. Tako, lep dan še naprej...
|