zabica26
|
IZVIRNO SPOROČILO: karamela6 Ojla! lex, hvala za opozorilo glede laminata. Sem že od večih slišala, da je pametno ga lepit, kljub temu, da je na klik. Bi te pa vprašala, če je res, da ga je potrebno postavit v smeri hoje? Mislim, če pogledaš v sobo z laminatom, mora biti položen navpično na pogled in ne vodoravno. Veš kaj mislim? A je to pomembno? Ena je spraševala, zakaj laminat. Pri nama cena ni igrala glavne vloge, ampak občutljivost. Kljub temu, da ga bova imela samo v spalnici in otroških sobah, je bila vzdržljivost ključnega pomena. Parket je veliko bolj občutljiv kot laminat, ker je mehkejši. Ga imajo moji starši zdaj dobre pol leta, pa je že katastrofa. Pravijo, da je laminat malo hladnejši od parketa, kar pa pri nama spet ne igra vloge, ker imava talno ogrevanje. Razlog za laminat je bil tudi pes, ki ga imava v stanovanju in ki je doma pri starših večinski krivec za praske. Da ne omenjam otročka, ki julija prihaja na svet ali še kakšnega za njim. Glede suhosti tlakov je pri obeh potrebna le 2% vlaga in torej in razlike. Razlika je tudi v tem, da je laminat položen v enem dnevu brez dodatnih težav, parket pa najprej položijo, potem brusijo, kar povzroča prah, prah in prah (midva sva še brez vrat in bi bil kaos) in lakirajo, kar povzroča smrad (ki ga sploh jaz zdaj ne smem vohat). To so glavni razlogi ZA laminat oz. PROTI parketu. Ok, šibam zdej pančat. Se beremo jutri. ojla, midva imava tut parket. Klsičen, debeline 22mm, gotovi. Nismo nič brusili, lakirali, ker ne moremo. So ga samo položili (isto klik sistem), lepili tudi, no. Je full fajn. Mamo pa tiste daljše in krajše letvice, položene vzporedno. Men je full lepo. Se ga da še vsaj enkrat brusič, če bo potreba po nekaj letih. Je pa trenutno brušenje in lakiranje iz zdravstvenih razlogov neizvedljivo.
|