mml
|
Dan, Manca je v Celju pri babici, ker je včeraj zjutraj klicala varuška, če imam kakšne kapljice za nos, ker je vnuk še bolj prehlajen , se mi je malce tema spustila na oči, ker nekako mi ni bilo za peljat Mance v varstvo, kjer je še en totalno smrkav fantič...no po tem sem pač aktivirala mojo mamo, da je prišla po Manco in bo do petka ali sobote pri babici... ...seveda sem po tem dobila moralnega mačka, da pošiljam Manco stran, namesto, da bi se malo potrudila in imela oba doma...samo kaj ko po tem nima nobeden kaj dosti od mene...jaz sem vsekakor presmotana, da bi znala in mogla oba cel dan "zabavati"... Matic je včeraj doplodne prebedel, ker mu je manjkala standardna vožnja z avtom, drugače pa očitno čez dan ne zna zaspati...no enkrat je uspel zaspati na tleh v telovadnici, pa mu je Manca vrgla knjigco na glavo , po tem mi je po 5 minutnem jokanju zaspla v naročju in spal celih 15 minut, ker sem ga odložila, no po tem sva šla pa na sprehod in je začel tulit že, ko sem ga dala v voziček in je tulil pol ure, kar sva bila zunaj, po tem sem pa obupala in prišla notek, kjer je še naprej užaljeno protestiral...očitno se bo z njim dalo še manj hodit na vozičkarkse sprehode, kot se je z Manco, ki je sicer tudi tulila, samo je po nekaj minutah obupala in zaspala... Kar se vozička tiče pa mislim ,da je glavni problem to, da mora ležati na hrbtu in nič ne vidi, kaj se dogaja, ker je pač bolj firbčne sorte, mogoče bo boljše, ko bo šel v športni del in bo malo dvignjen, se pravi čez kakšna 2 meseca...sem se spomnila, kako je Manca protestirala, ko smo se podali okrog Blejskega jezera...končalo se je tako, da sva jo nosila in zraven potiskala prazen voziček...očitno moji otroci niso hudo vozičkarski tipi. Pa tudi nad šopongom nista navdušena...Matic se zbudi po 5 minutah, ko pridemo v kakšno trgovino. Še sreča, da ima dudo in poted dudla in nesrečno gleda, ker Manca je bila brez dude in je v trgovinah na ves glas protestirala...je pa to trajalo nekje do 4. meseca, po tem je bilo pa boljše . Zdaj je pa spet slabše, ker ne zna biti pri miru in v trenutku zgine za kakšen vogal... Pri nas dežuje oziroma je čisto sivo, na Štajerskem je pa menda lepše vreme, vsaj tako je rekla moja mama, ko sem preverjala, kako se imata z Manco. Edino kar mi je gospodična imela čas povedat po telefonu je to, da Matic potrebuje dudo, ker ga je slišala, ko je protestiral v ležalniku . Sicer sva pa midva danes zjutraj drnjohala kot dva polha. nočno rundo je pil ob 3.30, po tem je grčal ob 6.30...nimam pojma zakaj , ampak tam okrog 5. ali 6. se zbudi, ker se mu nekaj svaljak po nosu in po tem prha in kašlja. Čez dan ali sicer ponoči se mu pa nosek nič ne maši, tako da če ima katera kakšno idejo zakaj...bom zelo vesela. No skratka, nosek sem mu ščistila in ga dala v veliko posteljo, kjer sva po tem spala do 9.30, je prav pasalo . Se je pa zbudil totalno dobre volje in delil nasmeške levo in desno Matic obvlada obračanej z boka na hrbet že v nulo, brez večjih problemov se zadnje dni obrne tudi s trebuha na hrbet, ampak seveda samo če ni široko povit oziroma je samo v pamperski in v bodiju. Obvlada tudi obračanje okrog svoje osi, predvsem na previjalni mizi, tako da ga dalj časa prav gotovo ne upam pustit brez nadzora na previjalni mizi... calena glede na tele tvoje opise se mi zdi, da se tvoj dan D že kar hitro bliža in da se bomo očitno videle, ko ne boš več 2v1 . Kako ste se odločili glede nakupa hiške? katina upam, da se bo tovji trebušni slinavki še malo dalo delat, da ti ne bo treba na inzulin in boš lahko jedla za zajtrk še kaj drugega kot riž . Čeprav se spomnim prigode z anjinega potovanja po Mjanmaru, kjer sva seveda za kosilo in večerjo jedla riževe jedi in po tem sem si jaz za zajtrk naročila še mlečni riž . Se mi kar sline cedijo, ko pomislim na dobrote iz JV Azije...sploh kakšen "sticky rice" z mangom bi se prilegel... nanka ti čisto verjamem, da ti zamnjkuje časa in energije...služba, nosečnost, otroci, kuhinja...no vsaj kuhinja upam, da bo kmalu gotova majuska uzivaj v vsaki brci posebaj, meni so bili to res taki super občutki, sploh na začetku ,ko čutiš tiste nežne premike resnično srečna ste še vedno znotraj terminskega plana glede selitve? Mene kar zmrazi, ko pomisli, da se bo enkrat spet treba seliti, ker temu stanovanju manjak ena soba...ima pa super lokacijo NiLe s tabo vse OK? Upam, da se dobro počutiš redhouse glavno, da je z zobomo sedaj vse OK, dobile se bomo pa slej ko prej...kar se pa izkušenj tiče...ti pridejo sproti, bistveno je, da ne komplicraš pa je življenej takoj lažje Kar se mene tiče, se lahko naslednji teden dobimo katerikoli dan razen torka, ko ima Matic posvetovalnico... Skratka spet nakladam...se vidi, da Matic spi, čeprav se že nekaj oglaša ...spet nakladam, se vidi, da Matic spi