mala_pikica
|
Dobro jutro ženskice! Mi pa zadnje dni slabo spimo. Mali se proti jutru kar naprej zbuja, predvsem zaradi noska, ki še zmeraj ni najboljši, je pa že bolje. Pa zanima me, da tiste, ki dojite, če vaši tudi kakajo še zmeraj ponoči? Našega sem danes mogla previti ob 1h ponoči, 3.30h, pa še ob 6h zjutraj je bil pokakan. Lana je bila tudi dojena, pa sem jo ponoči previjala le kakšne 3 tedne, Luka pa ima že 2 meseca. Janey sem pogledala slikice, mali je pravi cartek, je pa malo našemu podoben, predvsem frizura . Pa, če ti je tašča prinesla takšne lepe stvari, si res zasluži Jakca vsaj za 10 minut . Za parket pa res upam, da ti ne dvigne, ker je kar občutljiv. Meni se zdi pa fajn, da sta se tako mlada odločila za , jaz sem kar predolgo odlašala, pa sem tudi imela pogoje, da bi lahko imela kakšno leto prej, mi je sedaj malo žal. Če bi vedela, da je tako luštno jih imeti, bi jih imela sigurno prej. Jaz ful uživam v vlogi mamice, sploh sedaj, ko imam 2, mi je res lepo. Februarka in dolenjka, jaz pa na vajinem mestu ne bi dodajala. Če spije manj kot 50 ali pa tam nekje 50 to še ne pomeni lakote. Ampak , povečini pač pijejo ker jim teče. Tudi jaz imam kdaj čisto mehke zize, ko se pogosto doji. To je normalno. Sploh prve tedne so radi nonstop na zizi, pri meni je pri obeh bilo tako, sem včasih lahko pogledala celi film z na zizi. Pač menjavaj dojki, saj se mleko dela sproti. Tam nekje pri 6 tednih pa gredo stvari na boljše. Dolenjka glede antibiotika, pa lahko, da ima Tara res krčeke, vendar bi jaz kljub temu dojila. Upam, da boš čimprej dobro. Jaz nisem imela nikoli mastitisa, pa sem oba krat imela ful naval mleka. So pa mi pri Lani in pa sedaj dali v bolnišnici Syntocinon razpršilo za vnos, sem ga obakrat uporabljala, vedno ko so me bolele zize in je bilo takoj boljše. Bi vidve s Pino tudi lahko rekle za njega! Meti, meni je to tudi dober članek. Bi rekla, da je vse kar je napisano tako resnično. Čeprav sem ga bolj na hitro prebrala. Pa fajn, da tvoj zlatek Janezek zadnje dni boljše spi. Saj bo, boš videla, tudi on se bo vnesel. Eni pač rabijo malo več časa, sploh tisti , pri katerih je bil težek porod. Tisti so še bolj razdražljivi in več jokajo. Je bilo tudi z mojo Lano tako. Porod je bil dolg in mučen, Lana pa je že takoj prvo noč, tulila vso noč so mi jo sestre nosile, pa bi človek pričakoval, da bo po takem porodu utrujena in bo spala. Pa je pediatrinja rekla, da so po težkem porodu ponavadi zelo razdražljivi in več jokajo, kot pa ostali . srečka nosečka, če so kolki vredu se ne povija na široko. Pri širokem povijanju so pamperska, zmajček, dve plenička po dolgem, in povijalna plenica. Če so kolki vredu pa je samo ena plenica po dolgem. Se pa povija tako zato, ker so delali študijo in so ugotovili, da se kolki lepše razvijajo. Je pa to preventivno. lp
|