|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ApRiLčIcE 08 II.
27.3.2008 12:59:21   
simvir
Jaz sem že sama. Imamo ta teden bolj zgodnja kosila, ker začne mož službo ob 13.00. Danes sem kar pico spekla, zraven je bila pa velika skleda solate z naribanim sirom, ki je ostal in zadnjima dvema pirhoma (jih je zdaj končno zmanjkalo).
Mi je pa pri pripravi pice pomagal sinko, prav uživa če mi lahko pomaga v kuhinji. Kakšno je bilo pa po tleh od sira in da je v kečap namočil rokav user posted image  si pa lahko misliteuser posted image

K&M a gledaš kaj na uro, oziroma če so bolečine redne? Če nisi prepričana se pa pojdi rajši pokazat. Boš vsaj vedela pri čem si. Če pa ni tako hudo imaš pa jutri tako pregled, pa boš kaj več izvedela. Glede varstva se bo pa že kako uredilo, zdaj sta na prvem mestu ti in user posted imageuser posted image

Katka sem pogledala vaše slikice in dvojčka sta res cortkanauser posted image . Lepo da se vsake toliko javiš in nam daš kakšen nasvet.

Roberta - svak in svakinja imata tudi probleme z golobi na balkonu. Se mi zdi da jih je lani prestrašil z neko strašilno pištolouser posted image , letos pa spet "serjejo" po balkonu. Kako jih pa dokončno pregnati, pa ne vem.
Pa vse najboljše za r.d.user posted image user posted image , čeprav z zamudo. Tudi moja sestra ga je imela včeraj, tako da smo se tudi mi sladkali s tortico. 

Big mamma tudi z moje strani iskreno sožalje.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 1826
27.3.2008 13:04:31   
Isabellabina
Roberta69--user posted image oprosti sem šele sedaj videla ,da si eno leto starejša ,malce z zamudo a iz srca ti želim vse najboljše!

Pranje oblačil vozička in lupinice--novih jaz nebi prala,starejše pa sem jaz že oprala ko sem pospravila stvari .

Neposredna povezava do sporočila: 1827
27.3.2008 13:50:18   
tasyo
Big mamma, iskreno sožalje tudi iz maoje strani...

Vidim, da ste danes nekatere spet vremenske in se napovedujejo popadki - lažni? Skratka, upam da se bo za vse končalo tako kot je treba. K&M, za varstvo pa ne skrbi, sigurno se bo poštimalo, če bo treba...

Pikica, dej prosim še mene na seznam za pregled 2.4. in ctg...

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 1828
27.3.2008 13:52:23   
tasyo
Jaz sem pa že zlikala moževe srajce, pa našla še ene par stvari za našo baby, ki jih je treba zlikat, ampak po večini sem pa n tekočem z vsem. Sem prav vesela. Mi bomo pa danes jedli makaronovo meso.
Zdaj grem dat pa še malo noge v luft, me križ pošteno boli!

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 1829
27.3.2008 14:42:30   
trnuljčica
Big mama iskreno sožalje tudi od mene.

Zgleda da tudi vreme malo vpliva na počutje, tudi jaz sem izjemno slabo spala, danes imam pa kar naprej trd trebuh.

Neposredna povezava do sporočila: 1830
27.3.2008 14:57:29   
Krista28
Big mamma iskreno sožalje tudi z moje strani.

Danes smo se res načvekale in pogrešale sinskoT in big mammo (sem te klicala btw.). Moram rečt da je prav pasal, pa tud tale supernova me je pozitivno presentla. Zdaj sem pa čist fuč, pa akcija se šele začne ko grem po malega v vrtec.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1831
27.3.2008 15:44:25   
Tanja555
Big mamma, moje iskreno sožaljeuser posted image user posted image user posted image

Trnuljčica, hvala za spodbudo glede izpitov in seminarskih... se že malo bolje počutim, čeprav danes spet nisem še nič naredila. Upam, da bo po porodu bolje.

Sestavila sem lupinico in noter že položila pleničko, pa dekico, pa še eno plišasto igračko zraven, vse skupaj pa zavila v veliko vrečko, da se ne bo prah gor nabiral.

Danes mi user posted image  že cel dan dol prtiska, tako, da mislim da bo kmal, upam, da počaka vsaj do torka zvečer (po izpitu), če pa ne, se pa tud ne bom sekirala, ker že komaj čakam mojo štručko!

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1832
27.3.2008 16:21:59   
pikica030407
Tanja glede šole te čist razumem. Ko sem se morala učit za diplomo te sem še  bila na začetku nosečnosti, se sploh nisem mogla zbrat in sem samo spala- pa se sploh nisem sekirala ker sem vedla da se ne smem sekirat zaradi user posted image . No to je ze par mesecev nazaj, joj kako je hitro minlo.

Big mamma - iskrene sožalje user posted image .

Lepo bodite

Aja imam še eno vprašanje, kaj ve vse kuhate za v skrinjo, za prve dneve ko boste s svojimi user posted image  doma??? Čeprav je moja mami v spodnjem štuku, se nočem na njo ozirat, se hočem po najboljših močeh sama potrudit.

Lepo bodite
Papa

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 1833
27.3.2008 16:32:01   
sinskaT
IZVIRNO SPOROČILO: Krista28

Danes smo se res načvekale in pogrešale sinskoT in big mammo (sem te klicala btw.).

Hej hej, ku-kuc, mi je šele zdej ratal za silo na tekoče pridet in se javit. Žal mi ni zneslo do Supernove, ker me je klicala kolegica in sva morale obvezno na kavo user posted image . Sicer pa vem, da ste fajn čvekale in se mele na sploh fino, prihodnjič upam, da se vam pridružim (mogoče že z vozički... user posted image ).

Big mama - tudi z moje strani iskreno sožalje...

Srečka - naj se zgodi kar je najboljše za vaju, drži se!

Pikica - imam namen nardit njoke, cmoke, makaron-flajš, cvetačna juha ala mami in čorbica ala mami hm...mi je zmanjkalo idej...bo še katera kaj dodala.

♪♫♪♫♫

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 1834
27.3.2008 16:36:04   
Jo@n
IZVIRNO SPOROČILO: pikica030407

Aja imam še eno vprašanje, kaj ve vse kuhate za v skrinjo, za prve dneve ko boste s svojimi user posted image  doma???

Živ,
jaz že imam nekaj porcij zrezkov v omaki, pa cel kup kruhovih cmokov (od včeraj). Naredila bom še golaž, pa bolognese omakco za špagete, ko jo bom delala le iz govedine. Če bo čas bo padla še kakšna lazanja ali mesna štruca. Vedno ko pečem palačinke, jih napečem nekoliko več in gre preostanek v skrinjo, pa je potem za kakšno hitro malico ali večerjo, tako da se jih moram enkrat lotiti, in jih napeči na zalogo.  

Me pa jezi, ker je moja prehrana v user posted image  s sladkorno povsem drugačna, kot bo po porodu, če sladkorne ne bo več. Sedaj npr. z malo krompirja, moke, brez kruha, tako da jem stročnice, zelje, ričet, .... potem bo pa brez vsega tega in upam z veliko krompirja, mlečnih jedi, kruha...

(odgovor članu pikica030407)
Neposredna povezava do sporočila: 1835
27.3.2008 16:45:02   
pikica030407
Jo@n sem ti ze vceraj hotela napisat oz. prosit če mi napises recept za kruhove cmoke, ker jih imam full rada, pa so se mi kar sline naredle ko sem vidla vceraj kruhovi cmoki.

Hvala
Lepo bodi

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1836
27.3.2008 17:23:07   
Jo@n
Big mama, iskreno sožalje tebi in bližnjim. user posted image

Pikica, recept za kruhove cmoke?

Kruh narežeš na kockice, jaz ga poberem po hladilniku, ko je že nekaj dni star, ga narežem na kocke in vržem v vrečki v zamrzovalno. Tako imam razlog, da spečem svež hlebec/štruco  domačega kruha user posted image  Ko se kruhovih kockic nabere dovolj, pa se lotim cmokov.

Količin ti ne bom pisala, ker nisem nič tehtala, pač pa sem jih delala po občutku.

Kruhove kocke sem stresla v globok pekač od pečice, gor potresla malo narezane slanine in jih dala za nekaj minut popečt v pečico. Pomešaj na par minut! Tako v cmokih ostanejo kockice  kruha in niso tako pocasti. Na drobno sem sesekljala čebulo, in jo prepražila na malo olja. V večji posodi sem zmešala kockice, prepraženo čebulo, prelila z vročim mlekom in pomešala, da se je kruh malo napil, dodala kislo smetano, posolila, malenkost popoprala (se mi je zdelo, da paše noter) in dodala sesekljan peteršilj. Ker ni bilo drugega sem dala kar posušenega, svež z vrta pa bi bil še boljši. V maso sem dala še žvrkljana jajca in malo moke, da vse skupaj drži skupaj. Lahko dodaš še malo drobtin, jaz jih nisem, jih je bilo že v kockah dovolj. Nato sem oblikovala cmoke (malo manjše kot tenis žogice, se prej skuhajo) in jih oblikovane pomokala, da se ne sprimejo, zložila na pladenj in hop v skrinjo.

Ko jih bom pa potrebovala, bom pa kar zmrznjene vrgla v posoljen krop in jih skuhala, da se dvignejo. Njami... Škoda, ker jih v user posted image  ne smem. Čeprav včeraj sem ga... Sej moja diabetologinja ne bere tegale foruma, ane??? user posted image  Ker če ga bere, ji tudi za tisto čokolado ne bom povedala user posted image .

Sinska, nočem bit pametna, včeraj sem šla ravno čez zapiske iz MŠ in mi piše, da cvetača ni priporočljiva, če dojiš, ker baje ful napenja. Zgolj komentar... da se ne boš potem spraševala, kaj je s user posted image , če bo mami cvetačno juhico jedla...

Se še kaj beremo zvečer, grem za lubija kosilo sfiniširat in na mizo dat, potem pa šibam na občni zbor user posted image  (beri: redni letni sestanek pasjeljubcev lokalnega pasjega kluba). Se beremo zvečer.

Neposredna povezava do sporočila: 1837
27.3.2008 19:00:00   
Ketrin
Ku-ku!

Jaz sem nazaj s pregleda.... Imela sem CTG in UZ. user posted image tehta 2900 in predvidena porodna teža naj bi bila 3500g, kar je baje super. Skratka vse ok, naslednji pregleda pa imam 3.4.

Bigmamma tudi z moje strani iskreno sožalje....

No, Supernova je res fin center, sem bila pozitivno presenečena. Vse je takoooo prostorno. Meni je všeč. CA ima kar dobro ponudbo, sicer se mi zdi da je za user posted image bolj malo izbire, sem se pa tokrat bolj zadržala na moškem oddelku...imajo lepe in poceni moške srajce....bo treba možeka sabo vlačit....user posted image

Punce, a ve boste res vse kuhale v naprej in dale zmrzniti? Prav cele menije? A res nimaš niti časa kosila skuhat ko pride user posted image al kaj? Jaz sem mislila kako govejo juhico in golaž dat zmrznit.... prav cela kosila pa ne bom. Tiste makarone bom menda že skuhala...če bo pa tako hudo jih bo pa možek, saj bo na dopustu...user posted image

No, ja. Sem pozabila vse kar je bilo za komentirat, tko da želim lep večer in se pišemo....

(odgovor članu Jo@n)
Neposredna povezava do sporočila: 1838
27.3.2008 21:57:39   
NiLe
Čeeer ... uf, danes ste bile pa super truper pridne s čvekomuser posted image user posted image user posted image .
Tudi me čvekice smo veselo čvekale v Supernovi in je prav fina lokacija tudi za vozičke - seveda ob slabem vremenu. Je bil pa center poln nosečk in mamic z vozički. Očitno je letošnje leto res pravi "baby boom"!!!

Big mamma; iskreno sožalje user posted image

Bravo za vse preglede in dobre rezultate!

Glede predpriprave oz. zamrzovanja hrane; jaz nimam skrinje, tako da to odpadeuser posted image ... sem pa za prvih 14 dni dogovorjena z mami in bo tudi kaj skuhala, potem se bomo pa sami znajdli. Saj tale hitra kosila, ki jih ponavadi prakticiramo si bomo tudi potem lahko naredili. Za vse ostale, ki ste tako pridne pa - kapo dol!

Srečka se ni še nič javila, upam, da je vse OK in da nam kmalu sporoči, kaj se dogaja z njo.

Ste me pa s to hrane čist "sprovocirale" in sem ful lačna ratala ... zdele si grem narest muslije z jagodami in mlekom. Mnjamiii...

Želim vam mirno in lahko noč user posted image user posted image

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1839
27.3.2008 22:03:12   
Sandrin
Najprej čestitke:
- Modrookici za Lukca
- Vijolici za Natašo
- Barby 78 za Lio
- Sasy 20 za Nika
Želim vam veliko lepih trenutkov v krogu družinice, malim aprilčkom pa čudovito otroštvo!!

Jaz sem dosegla tisto čarobno mejo 36 t; ravno danes sem bila pri G in moram povedat da ima naš user posted image  3000 g. Meni se zdi kar veliko, glede na to, da je bila naša user posted image  prenošena pa je imela 3170 g.
Drugače pa je vse v najlepšem redu. Jutri bomo kupili še lupinico- zadnjo stvar, ki jo še potrebujemo.
Smo si pa premislili glede imena za fantka, po novem bo namesto Jana Blaž...če se še kaj ne premislimo ;)  Punčka pa bo defenitivno Hana.

Toliko za danes....sem kar malce utrujena od opravkov, ki so se mi nakopičili čez dan...zdaj pa počivat!!

Še za seznamček...naslednji pregled imam 10. aprila.

Nočko!!

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 1840
28.3.2008 7:06:51   
pikica030407
user posted image

28.03.

- siniskaT - CTG
- trnuljčica - GP v bolnici
- simvir - CTG
- kekec in mojca - GP in CTG

31.03.

- bela vrtnica - GP
- SpeliG - CTG
- resnično srečna - GP
- lepa posadka - CTG

01.04.

- Jo@n - diabetolog
- trnuljčica - GP v bolnici
- barb77 - CTG
- Majček28 - GP
- zokica - GP
- Pikica030407 -UZ

02.04.

- Jo@n - GP
- Tanja555 - CTG
- Nile -GP
- Novopecena - GP
- Big mamma - CTG
- Tasyo - CTG

03.04.

- sireneta - GP
- Minicca - CTG
- Tejcha -CTG
- Ketrin - GP

04.04.

- trnuljčica - GP + UZ
- Srčekgirll - GP

07.04.

- malamalinca - GP

08.04.

- Majček28 - GP
- Pikica030407 - GP

- Skorpiogirl -GP

10.04.

- Sandrin - GP 

11.04.

-Srčekgirll - GP

14.04.

- barb77 - CTG

16.04.

- malecka24 - GP 

18.04.

-Srčekgirll -GP

25.4.

-Srčekgirll - GP 

user posted image user posted image user posted image  LEPO OPRAVITE PREGLEDE IN UŽIVAJTE OB POSLUŠANJU SRČKA NA CTG-ju  user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1841
28.3.2008 7:10:11   
tasyo
Dobro jutro!

Danes ste pa bolj zaspane, vdim... Evo, naj vas prebudi omamen vonj kavice user posted image - moja je že v želodčku. Se moram pohvalit, da sem danes spet tako fajn spala, sploh ne morem verjet, da se bliža porod, ker imam manj težavic, kot sem jih imela celo nosečnost.user posted image

Vidim, da je bil čvek na Rudniku uspešen in da vam je všeč. Mogoče pa res skočim pogledat - samo ne vem, kdaj mi bo uspelo. Danes imam frizerja, potem pa me čaka čez vikend saditev dreves in grmičkov, naprej pa bomo še videli. Sem si rekla, da bom vseeno malo bolj počivala - ampak kar ni časa! Madonca, ko pomislim, da imate nekatere doma še več malih škratkov, vas res občudujem. In nikoli ne bom pametovala takim nosečkam, naj počivajo, ker je res nemogoče. Sicer sem pa prav vesela, da imam toliko energije. Včeraj sem še vse do konca zlikala, še zavese v sobi operem, potem pa  - ko bo madam želela, se nam lahko pridruži. Midva jo nestrpno pričakujeva. K hiški bom pa mojega tasta pošiljala, da bo majstrom težil... Sej tudi njemu gre - sicer ne tko fajn kot meni, pa vendar.

No, malo sem se razpričala že zgodaj zjutraj, pa umap, da vas to ne moti pretirano...

Aja, še glede hrane - jaz ne mislim nič kaj komplicirat in zmrzovat velike količine tega in onega - saj bo mož doma, pa bo kaj skuhal, če sama res ne bom mogla. Pa mami bo tudi priskočila na pomoč, če bo treba. No, pa tašča se je že ponujala, ampak samo, če ne bo naše detece zamujalo in rodim med prazniki - ker takrat mora it pa na morje, svojo hčerkico "razbremenit", ker sama res ne more bit cel teden z otrokom. Pa njen mož in njegovi starši ji itak ne bodo v pomoč... Eh, raje ne bi o tem. Skratka, jaz mislim, da se bomo že nekak poštimali, da ne bomo lačni. Tako kot je že NiLe rekla, saj tudi zdaj prakticiramo bolj brzinska kosila. In ko smo ravno pri tem - kaj pa boste kuhale danes?

No, zdej grem pa že nekaj počet - samo še ne vem točno, kaj... Aha, lubiju moram skrajšat ene rokave na delovnem pajacu, da bo lep, ko bo kopal luknje user posted image . Se javim še kasneje.

Srečka, zate pa še vedno držim pesti in upam, da se kmalu javiš!

(odgovor članu Sandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1842
28.3.2008 7:11:02   
pikica030407
Dobro jutro!

Tako kot včeraj vam postrežem s kavo, čajem ali kakavom user posted image user posted image user posted image .

No lepo da ste se včeraj načvekale.

Jo@n hvala da si mi napisala recept za cmoke.

Lepo bodite, se še javim kaj.

Papa

Neposredna povezava do sporočila: 1843
28.3.2008 8:27:10   
Ketrin
Dobro jutro!
Danes pa smo očitno res bolj zaspanke..... Tasyo in Pikica hvala za user posted image ! Jaz sem danes kar skledo čokolinota namesto kakava user posted image

No, glede kuhanja, se jaz pridružujem Tasyo in NiLe. Glede na to, da možek tudi rad kuha in glede na to da tudi mi vedno pripravljamo hitra kosila, pa tudi kakor sama sebe poznam, prav lažala 14 sigurno ne bom....pa ne dvomim da se bosta še tašča in mami ponujali, tko da..... se sploh ne sekiram... od lakote že ne bomo umrli.user posted image user posted image

Glede današnjega kosila: motovilček, brokoli juhica, pečen mlad krompirček in popečene bučke s sirom.... Tako bo danes dišalo pri nasuser posted image No, pa sem spet lačna, še eno skledo čokolinota grem pojestuser posted image

Tasyo, a ni luštno ko imaš tolk energije..... jaz tudi sploh ne bi šla rodit....user posted image Če pa boš drug teden kaj mahnila v Supernovo, pa pokliči in se ti čveke z veseljem pridružimo....a ne punce!

No, jaz danes spet šibam najprej na CSD oddati papirje za očetovski dopust, potem pa k eni kolegici za kofi, ki ima enega 2 letnika in enega 4 mesečnika doma.....Potem pa kosilce, zvečer pa imam vajo....

Srečki bom pa zdejle kar sms poslala kaj se dogaja, pa potem sporočim.....

Vsem skupaj želim lep dan!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1844
28.3.2008 8:29:20   
scorpiogirl
Dobro jutro, punce user posted image

hvala za kavico user posted image
tole je pa čist prezgodej zame ... ob 8h zvoni telefon, seveda zbudi mene in user posted image , ki je drugače tud bolj zaspanec ...zdej se pa še k sebi spravljam, da greva malo ven ...

tudi jaz ne bom nič kuhala na zalogo. nimam dovolj velikega zamrzovalnika (samo tisto polico v hladilniku), pa tud user posted image bo lahko kaj skuhal, če jaz ne bom mogla. bomo pa v prvih dneh bolj na enostavni hrani, pa tko al tko tudi zdaj ne pripravljava nekih ekstra kosil. važno, da bojo kakšne ribice user posted image

ta vikend imam pa tudi jaz mal težav, podobnih kot tiste, ki imate doma že kakšnega škratka user posted image bo prvorojenec od user posted image tukaj (sicer lahko da samo danes popoldne, ker je revež čist zmeden od doma, potem pa noče spat tukaj ... oziroma ga je ponoči mal strah in bi rad spal v svoji postelji doma ... ga nočeva še midva "morit", pol je pa ponavadi tukaj samo čez dan user posted image ) ... pa me je kar malo strah, kam z malim, če se slučajno kaj začne ... bo treba se danes s taščo zmenit, da ga dostaviva tja, če bi bilo treba ...

aja, punce, sej najbrž smo o tem že kaj čvekale ... a katera kaj pije malinov čaj? pa drugo (tretje, pa četrto ...) rodke, kakšne izkušnje ... kaj pomaga??? user posted image jst sem ga včeraj kupila (pa ne moreš verjet, da ga v lekarni nimajo user posted image ), sicer okusa mi je čist user posted image , če pomaga, bomo pa že potrpeli user posted image user posted image

fajn se imejte ... če katero odnese v P, pa čimlažji porod user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1845
28.3.2008 8:37:08   
lepa posadka
Dobro jutro!

Danes ste očitno vse dobro spale :-)
Ja, tudi za nami je rkasna noč...celo v jutro smo tako potegnili, da je bila na koncu kar panika za v šolo :-)))) Ja, cel teden poležavanja in počasnega ritma se nam je poznal. Smo pa spali nocoj kot pravi polhi - vsi - in se je prileglo.

Tako, sine je danes v šoli, ta mala v vrtcu...ta srednja pa bo šla malo k stari mami na počitnice...jaz pa jo mahnem v mesto in k parim prijateljicam na obisk. Sem že tako dolgo planirala, pa sem imela vedno kakšno prikoličko doma :-)))) Sedaj pa res grem in se že rpav veselim dopoldneva.

Punce s kuharijo ste pa res pridne. Jaz nikoli nič ne zamrzujem...razen poleti naredim slivove cmoke. Pa kadar kuham golaž, ričet, meso za lazanjo ipd...naredim vedno v največji kostroli...pa potem še dve porciji zamrznem. Morda še kdaj kakšno govejo juhico...ampak res redko. Punce tudi po porodu res ni noben kunšt kuhat...sploh, če boste še može imele doma, ali pa če se res ponudi kakšen dan še tašča ali mama - ponucajte vse kar se samo ponuja - naj vam ne bo nerodno :-)))) Glede cvetače pa... mi smo jo dobili med drugim tudi že v porodnišnici za jest...je pa res, da je ena od jedi, ki bolj napenja...tako da, same presodite. Prve dneve res morda ni potrebno. Potem pa itak vse od kraja - pa zmerno.

Saj mamice bomo ostale na tej temi dokler vse ne rodite, velja? Pa se potem skupaj preselimo na drugo temo...pa še želim si vas spremljat do ta zadnje :-))))

Tako - sedaj si bova punci privoščili zajtrk...pa kapučino...potem pa ven...čeprav pri nas ni nič romantično vreme...pa dokler ravno ne lije...sem prav potrebna zraka.

Srečka...ne daj se! user posted image
Če katera kaj izve kako je, pa naj hitro javi.

Vse nosečke...imejte en krasen petekuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1846
28.3.2008 8:44:39   
lepa posadka
No, nas je istočasno kar nekaj pisalo poste :-))))
Dobro jutro še ostalim.

Ketrin, le javi, če kaj izveš glede Srečke. Zadnjič se je nekaj hecala, da gre v ponedeljek na eno kontrolo, ap da bova potem 1. skupaj rodili... Menda niso res pospešili vsega.

Scorpio - Malinov čaj... jaz ga nisem nikoli pila...menda ga prodajajo v Sanolaborju.
Imam pa jaz eno drugo vprašanje in opozorilo za drugo, tretje, četro, peto-rodke. Krčenje maternice po porodu. Jaz sem jih v tretje zelo čutila...naj vam ne bo nerodno takoj prosit za kakšno protibolečinsko tableto...meni je pri prejšnjem porodu, ko sem dojila, tako slabo ratalo, da sem komaj še zbrala moči, da sem pizvonila sestri, da mi je dvignila hčerko, ker sem se bala, da bom kar nanjo se zvalila. To je edina taka težava...ampka tista dva dni, ko se maternica krči, kar boli... Z vsakim porodom bolj. Big mamma - kako je pa bilo s teboj? Imaš kakšen dober recept, kako se prirpavit na to? Ena mi je enrkat omenjala nek čaj od...ne vem česa že, ki tudi med menstruacijami pomaga. Jaz med menstruacijami nikoli nimam težav, tako da ne poznam res ničesar...

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 1847
28.3.2008 9:07:56   
SpeliG
No, moje jutro pa se je začelo precej zgodaj, ker sem morala ob 8 pripeljat našo user posted image  k veterinarju, na sterilizacijo. Malih kužkov nikakor ne moremo imeti in zato ni druge variante kot ta, pa bo tudi zanjo najlažje. Vedno se zelo rada vozi z avtom (samo odprem vrata pa je že hop v avtu), danes pa se je dobesedno tresla celo pot. A imajo res tako dober instinkt, točno je čutila, da danes ne gre na izlet z avtom ali pa na kavico (ker je tako simpatična vedno nažica kakšno porcijo smetane če jo vzamem s sabo na kavo).

Popoldne gremo ponjo in kar na jok mi je šlo, ko me je čist tiho in mirno gledala ven iz tiste železne kletke, kamor so jo zaprli. Joj, te moji hormoni, čist preveč sem postala čustvena, res.

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 1848
28.3.2008 10:09:22   
NiLe
Jutro user posted image ... uf, tale današnja noč je bila pa pestra ... namreč tako živo sem sanjala, da sem rodila, da ko sem se zbudila s trebuhom, sem bila čist zmedena user posted image user posted image ... so me pa včeraj zvečer tako matrali ti lažni popadki, da sem šla čim prej v posteljo in se je vse skupaj umirilo.

Malo prej sem dobila SMS od Srečke, ki sporoča, da je v P na opazovanju, dali so ji tabletke za zniževanje pritiska in bodo počakali do nedelje in potem presodili kaj in kako. Zaenkrat je še 2 v 1 user posted image

Malinov čaj
; ga nisem nikoli prakticirala ... baje naj bi pospešili krčenje maternice in sprožili porod, ampak ne poznam nobene, ki bi ji to pomagalo user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lepa posadka

Imam pa jaz eno drugo vprašanje in opozorilo za drugo, tretje, četro, peto-rodke. Krčenje maternice po porodu. Jaz sem jih v tretje zelo čutila...naj vam ne bo nerodno takoj prosit za kakšno protibolečinsko tableto...meni je pri prejšnjem porodu, ko sem dojila, tako slabo ratalo, da sem komaj še zbrala moči, da sem pizvonila sestri, da mi je dvignila hčerko, ker sem se bala, da bom kar nanjo se zvalila. To je edina taka težava...ampka tista dva dni, ko se maternica krči, kar boli...

Ja, tole ti dam čisto prav. Mene je v drugo tako matralo, da so se mi zdeli popadki balzam proti tem bolečinam, ko se je med dojenjem krčila maternica. Najbolj prve dni po porodu. Sedaj sem na to pripravljena in če bo fuul bolelo, bom prosila za protibolečinsko tableto.

Lepa posadka; uživaj v današnjem "solo" dnevu ... ti ful privoščim. Jaz imam pa našo pupo kar doma, še malo pokašljuje, ampak ker je petek, je raje nisem dala v vrtec. Se pa zato več cartava user posted image

Tasyo; če boš kaj v Lj. hodila, pa se le oglasi, da se dobimo na kakšnem čveku, preden zbežimo v P.

Naše današnje kosilo: krompirček v pečici, file postrvi šarenike in skleda solate, pa sadni krožnik za desert.

Naredite se prijeten dan in uživajte!

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1849
28.3.2008 10:18:44   
JABOLKO3
Živijo!

Danes je pa res bolj zatišje tu gor. Mene lenoba še ni spustila, včeraj sem jo dve uri odganjala, da sem nato le prilezla do Supernove - kot so že ostale napisale - trgovine so videt super (meni se sicer ni dalo kaj dosti gledat), čvek pa tako ali tako vedno dobro zastavimo - par uric mine kot nič. Danes sem se pa spet dve uri spravljala v kopalnico na depilacijo in umivanje las. Prav zavidam tistim, ki pišete, koliko imate energije, jaz sem zadnje dni čist zanič. Pa moram danes še do službe, da odnesem bolniši list in da se še malo 'poslovimo', pa v trgovino po špecerijo za čez vikend, pa na tržnico po kakšno fino solatko, pa potem še po oba tamala, ker je ati popoldne službeno zadržan - naporno tole življenje.

Big mamma - lepo, da si se javila, glede vaše izgube pa, kaj ti čem rečt - boleče je, ko izgubiš nekoga, ki ti je bil blizu in kar nekaj časa mora pretečt, da bolečina zbledi, ko si pa še takole, kot smo me sedaj, ko se po eni strani veseliš prihajajočega bitja in žaluješ za nekom, ki je odšel - so pa čustva še močnejša.

Grem se sedaj spravljat v akcijo, če bom spet rabila par ur, da se poženem, da mi prej ne zaprejo vrtca in šole.

Lep vikend, ki je pred nami.

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 1850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  72 73 [74] 75 76   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
FOTO: Čudež poroda ujet na fotografiji
photo
Veliko žensk ni ravno navdušenih nad tem, da bi jih fotografirali gole in to še med tako intimnim trenutkom kot je porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?