|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vera v Boga
27.3.2008 19:40:35   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007
ne razumem, kako lahko nekateri verjamejo v nekaj, česar obstoja jim še nikoli nihče ni fizično dokazal. In zato sprašujem.

Kaj ti naj rečem. O fizičnem obstoju sva že govorila (ali sličnem). Tvoja ljubezen do partnerja, staršev, otrok nikjer fizično ne obstaja pa zato ne pomeni, da je ni. Vidimo lahko pa delovanje te tvoje ljubezni do njih. Zato lahko trdimo da obstaja. Al boš trdila da je ni? user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 301
27.3.2008 19:43:16   
Anonimen
Po tej logiki... ljubezen je čustvo... da čustva obstajajo, nam je vsem jasno... je torej Bog "samo" čustvo?... ta logika mi ne gre skupaj, ker je bilo prej napisano, da je Kristus Bog... po drugi strani pa je bil (naj bi bil) Kristus človek, ki je (naj bi) zares živel... torej ne samo mit...in resnični človek kot prvo ne more biti ne Bog (lahko ga samo posameznik časti kot Boga) ne čustvo... kaj potem?

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 302
27.3.2008 19:51:11   
tehnofil
... ljubezen je čustvo... da čustva obstajajo, nam je vsem jasno... je torej Bog "samo" čustvo

Po tvoji logiki, -> ti si pametna torej - ti si pamet.  Ti si velika, torej si velikost? Si stara, torej si starost. user posted image

Ne. Bog je Ljubezen. Bog ni čustvo. Ne glede na čustva, vemo, da ljubezen obstaja. Sicer je Boga opredeliti z eno besedo "neumno" oz. domišljavo, sploh če vemo da beseda ljubezen pomeni vsakemu nekaj drugega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 303
27.3.2008 19:54:06   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Bog je Ljubezen. Bog ni čustvo.

Kaj zdaj kvačkaš, no? user posted image

Ljubezen je čustvo. Tukaj ni debate. In če je Bog ljubezen, kako potem Bog ni čustvo?

Mimogrede pa še... a moja ljubezen do otrok, partnerja oz. kogarkoli ali česarkoli že je potem ljubezen kot Bog in ne ljubezen kot čustvo?

Ma zamešal si vse skupaj, stari, no... že v citatu. user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 304
27.3.2008 20:02:19   
tehnofil
Ljubezen je čustvo. Tukaj ni debate. In če je Bog ljubezen, kako potem Bog ni čustvo?

Sovraštvo je čustvo. Tukaj ni debate. In Bog ni sovraštvo, zato Bog ni čustvo.

Bog je ljubezen ne čustvo.

Stara, vse narobe obračaš, user posted image da bi le lahko prišla do svojih zaključkov, ki si jih naredila že v naprej. Logiko ne uporabljaš za ugotovitev zaključka ampak jo podrejaš svojemu vnaprejšnjem prepričanju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 305
27.3.2008 20:03:49   
Anonimen
Kaj pa potem JE ljubezen, če ne čustvo, majketi? Šnicelj? user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 306
27.3.2008 20:31:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

Tipično. Človek, ki je nesramen do drugih je za sebe najbolj občutljiv. Njega naj bi vsi razumeli, sam pa je tako užaljen. Ob tem, da tvoje trditve nimajo ne repa ne glave. Niti pojmi se ne ujemajo, kaj šele dejstva.
Tako je debata z nekom, ki se mu tudi sajna ne, razen kr neki je res ... user posted image .

če bi jaz bla nesramna bi zdejle neki napisala, tko pa ne bom, ker sem pa v bistvu čist prijazen dekličuser posted image
in kje zavraga si vidu da sm pa jaz zdej užaljenauser posted image te pravljice ne boš doživu....in sam neki sikaš nad mano, pa domnevaš neki brez karšnekoli osnove, res nesmiselna debata, se strinjamuser posted image moje trditve nimajo repa ne glaveuser posted image in moja dejstva se ne ujemajouser posted image moja....kot da sem si jaz zdaj neki zmislila in to prodajam za sveto...get a life...

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 307
27.3.2008 22:56:08   
solatja
Plemenita, mislim, da ne bo tehnofil nič jezen, če odgovorim v njegovem imenu: Bog je Ljubezen je mišljeno tako kot Bog je Največje Dobro, je Dobrota, ... se pravi, da Bog uteleša vse, kar je dobro v največji možni meri, večji, kot je človek sposoben dojeti. In Ljubezen velja med vsemi pozitivnimi stvarmi za najvišjo kvaliteto, za največjo od vseh. Ljubezen pa zato, ker je Bog vsakega od nas tako ljubil, da je za nas daroval svojega Sina. to je Ljubezen ne samo z veliko začetnico, ampak LJUBEZEN. takšna LJUBEZEN pa verjetno tudi presega pojem čustvo, ker gre za nekaj še večjega od tega. tukaj ne gre za ljubezen do materialnih ali nematerialnih stvari, prav tako ne za Ljubezen med partnerjema ali starševsko Ljubeznijo do otroka in obratno, za veliko več. nedojemljivo več.

Problem te oz. take debate je v tem, da vsi, ki nasprotujete krščanski veri, vedno omenjate ene in iste napake (daleč od inovativnosti), ki pa se vse nanašajo na Cerkev kot institucijo. prav želim si kdaj polemizirat s kakim res novim argumentom, ne pa križarske vojne, itd. itd. pa še večina teh posameznikov, ki veselo udrihajo po kristjanih in vsem, kar je z njimi povezano, nima ene osebne negativne izkušnje, ampak zatrjujejo, da poznajo tudi fajn duhovnike. pol se pa naj tu kdo znajde user posted image

< Sporočilo je popravil solatja -- 27.3.2008 22:57:45 >

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 308
27.3.2008 22:58:51   
karmy
Bog = Denar user posted image user posted image user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 309
27.3.2008 23:05:49   
Anonimen
Solata - po tej logiki bi bila LJUBEZEN samostalnik, ne pojm - kar mi je pa še manj jasno. user posted image  Tako, da se jaz, ki sem eurokapitalistično usmerjena, kar strinjam s temle:

IZVIRNO SPOROČILO: karmy
Bog = Denar

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 310
27.3.2008 23:10:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: karmy
Bog = Denar   

Bog = Ljubezen
Denar = Mamon

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 311
27.3.2008 23:12:06   
Anonimen
In kaj naj bi bilo mamon? user posted image user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 312
27.3.2008 23:12:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: solatja

nima ene osebne negativne izkušnje, ampak zatrjujejo, da poznajo tudi fajn duhovnike. pol se pa naj tu kdo znajde user posted image

a to te zdej moti, ker sem rekla da fajn duhovnike poznamuser posted image user posted image ja ljubi bog no....ma ste čudni že res...
in zgodovina govori zase in meni se to čist kredibilni argumenti zdijo, ne rabim bit inovativna, zakaj bi bila in si neki po svoje zmišljevala, ko pa duhovščina sama skrbi da imamo kej glodat....in ja brezskrbi da imam kljub temu, da poznam fajn duhovnike pa tud ogromno slabih izkušenj...od tega da mi je župnik zalimal čigumi v lase, me s šibo dvakrat čez hrbet, da sem mela krvavo podplutbo ( ker sem ga vprašala če si ga res nikol na roke ne vržeuser posted image ), do tega da je moji mami reku da tamale ne bo krstil, ker ona pa D. nista poročena in da naj kr umre, ona bo pa živela z zavedanjem da je otroka v pekel poslalauser posted image do tega da je župnik pri pridigi rekel da pa je v bistvu vseeno kako živiš, kar daš za kako mašo, pa ti je vse odpuščeno...WTF??? pa do tega, ko smo mel tule en škandal, ko sta dva zlorabljala eno punco od njega 7. leta, pa je župnik spet pri maši oznanil da to pa ne more bit, ker onadva sta pa vredu fanta, sej sta bla skoz ministranta in da ju je ziher ona spravla na kriva pota, ker da je itak " bolj taka"...otrok pri sedmih letih "je bolj tak"???
a še kej rabiš? k se mi ne da več pisat...aja, pa to ni en in isti župnik, to so sami različni...
ogromno negativnih, osebnih izkušenj, da se ne bom na križarske vojne sklicevala...
pa kljub temu ne posplošujem, še vedno pa so izjeme, in tebe to zdej moti, da jaz nisem verna, ne verjamem v boga, poznam pa fajn duhovnikeuser posted image

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 313
27.3.2008 23:40:39   
Marogica

- trdim, da kar se tiče vere, nisem ovca, ker sem se sama odločila za krščanstvo in je bila to izključno moja odločitev. znam mislit s svojo glavo. torej nismo vsi kristjani ovce.  Ponavadi se kristjani ne morejo sami odločiti, saj se jih krsti pri nekaj mesecih starosti. Ne poznam dojenčka, ki bi se lahko zavestno pri tej starosti odločil za katerokoli vero. In vsi, ki sledijo kakršnemu koli gibanju, so neke vrste ovce, kljub temu, da znajo misliti s svojo glavo.  Kajti misliti, tako, kot ti misliš, ni dovolj.

- tudi nisem prepričana, da je Cerkev gnila v svojem bistvu. če je kje, potem je to ravno drugje kot v samem bistvu. mislim, da se v njej skrivajo najboljši nauki in najlepša in najuporabnejša navodila za življenje. to je zame bistvo Cerkve. Nobena stvar ni v svojem BISTVU gnila, se strinjam, tudi v marksizmu je bilo tako. Samo bistvo tega nauka ni bilo nič slabega. Torej samo bistvo določenih filozofij pozdravljam in akceptiram. TOda bistvo se na žalost zelo razlikuje od same realnosti. In tako je tudi v krščanstvu. Zato je vsakršno mazanje oči brezvezno in brezpredmetno. Človek lahko svoj obstoj, svoje življenje, razmišljanje najde v samem sebi. Če je dovolj močen.

- Cerkev je ogromno bogastva dobila (in si ga ni nagrabila). včasih (danes redkeje) so ljudje zapuščali svoje imetje Cerkvi in od tod tudi njena zemljišča. verjamem, da si ni vsega samo nagrabila. Cerkev si je NAGRABILA svoje bogastvo na podlagi zapuščanja imetij neukih, bogaboječih ljudi, ki so tako mislili, da si bodo "kupili" pot v nebesa, cerkev si ga je nagrabila s pomočjo prodaje "odpustkov", cerkev si je nagrabila svoje bogastvo z uvedbo celibata, kjer duhovniki niso mogli več zapuščati svojega "dednega" premoženja družini, svojim otrokom, temveč cerkvi. Nadaljevala pa sploh ne bom.

In vse to so dejstva, pa čeprav laično napisana, in še vedno ostajajo dejstva, kadar si ne mažemo oči, ne sledimo "čredi" in mislimo s svojo glavo, ker to znamo. In misliti ne pomeni, da znamo bibilijo na pamet, da živimo po teh naukih, misliti pomeni, da razumemo človeka, ker to izhaja iz nas in ne nekaj, kar nam je bilo prebrano, naučeno, nekaj, kar je bilo napisano od ljudi, ki večina napisanega prav tako niso tako živeli...

In vseh prebranih postih opažam še eno stvar, ki me moti. Nestrpnost vernikov do ateistov. To najbrž ni bilo nikjer tako željeno...v samem BISTVU...se mi zdi, vendar, kot sem napisala, kažejo dejstva in realnost drugo sliko.. Pa smo zopet na začetku .....kaj pomeni misliti s svojo glavo....

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 314
28.3.2008 0:25:45   
nejcko

Problem te oz. take debate je v tem, da vsi, ki nasprotujete krščanski veri, vedno omenjate ene in iste napake (daleč od inovativnosti), ki pa se vse nanašajo na Cerkev kot institucijo. prav želim si kdaj polemizirat s kakim res novim argumentom, ne pa križarske vojne, itd. itd.

Ej, a mi verjameš, da si jaz tudi želim kdaj polemizirati s kakšnim katolikom (tukaj resnično apeliram zgolj in samo na katolike, ker ostali teh argumentov ne izpostavljajo), da ne bi vedno omenjal ene in iste napake (daleč od inovativnosti), ki pa se vse nanašajo na komunizem kot politični režim (ki je strašno zatiral vernike), ki ga v bivši Jugi sploh ni bilo, ampak je bil socializem s KP na čelu. Prav želim si kdaj polemizirati s kakšnim res novim argumentom,  ne pa s komunizmom, Golim otokom, prepovedjo cerkvenih porok itd. itd.

... česar je bilo v primerjavi z inkvizicijo, križarskimi vojnami itd. resnično za en plunek v morje.

P.s. In nisem nasprotnik krščanske vere. Daleč od tega.

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

In vseh prebranih postih opažam še eno stvar, ki me moti. Nestrpnost vernikov do ateistov. To najbrž ni bilo nikjer tako željeno...v samem BISTVU...se mi zdi, vendar, kot sem napisala, kažejo dejstva in realnost drugo sliko.. Pa smo zopet na začetku .....kaj pomeni misliti s svojo glavo....

To pa ne bo držalo, Maroga. Jaz sem verna, se imam za vernika, pa nisem nestrpna do ateistov. Res ne. Sem pa nestrpna do fanatikov, to pa ja ... do kakršnihkoli fanatikov.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 28.3.2008 0:27:25 >

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 315
28.3.2008 7:46:37   
Anonimen
Problem te oz. take debate je v tem, da vsi, ki nasprotujete krščanski veri, vedno omenjate ene in iste napake (daleč od inovativnosti), ki pa se vse nanašajo na Cerkev kot institucijo. prav želim si kdaj polemizirat s kakim res novim argumentom, ne pa križarske vojne, itd. itd. pa še večina teh posameznikov, ki veselo udrihajo po kristjanih in vsem, kar je z njimi povezano, nima ene osebne negativne izkušnje, ampak zatrjujejo, da poznajo tudi fajn duhovnike. pol se pa naj tu kdo znajde user posted image

Vidiš, solatja, malo si sfalila. Vsaj glede večine ateistov tukaj. A veš, meni ni krščanska vera ali pa katerakoli druga čisto nič slabega. In je edino prav, da slediš temu, kar čutiš (ma, pišem to žedesetič tukaj). Ampak lepo prosim, ne jemlji za napad na vero, nestrpnost ali karkoli že, če se ne strinjam z marsičem, kar se dogaja v Cerkvi. Ker imam svoje mnenje in moje mnenje izhaja iz izkušenj ter dejstev. Ja, dejstev. In do svojega mnenja menda imam pravico, sploh če je argumentirano? Nestrpnost pa ni argumentirana. Razumeš razliko? In nočem čisto nič slabega ne tebi ne kakšnemu drugemu verniku, niti nočem da kakšenkoli vernik spremeni svoje videnje sveta zaradi mene, vendar isto pričakujem tudi nazaj. Da bi tudi kdo z "druge strani" sprejel dejstvo, da pač nekdo v nečem vidi več slabih stvari kot dobrih. Pač meni nobena inštitucija ni všeč, tudi Cerkev ne. Se je začela kot zelo pozitivno naravnana, z izrazito usmerjenostjo v dobra dela, ampak ker jo sestavljajo ljudje - in ljudje smo vendarle ljudje - se je zelo izpridila, kot vsaka institucija. In zelo veliko je takih, ki so v Cerkvi samo zato, da koristijo svoji riti. Ja, so tudi taki, ki so dobronamerni, res delajo za druge, verujejo,... ampak če bi bili ti v večini ali pa vsaj na vrhu, potem bi menda počistili z vsemi tistimi, ki so slabi? Zakaj ne naredijo tega?

In če hočeš slabe izkušnje, sodobne, da se ne bomo spet pri križarskih vojnah ustavljali:
- moj tast ni prispeval denarja za obnovo strehe vaške cerkve, zato so seznam z njegovim imenom in priimkom obesili (in še treh drugih, ki niso prispevali) na oglasno desko župnišča
- tukajšni župnik si je za svoje lastniško (!) stanovanje kupil kuhinjo z denarjem župnišča (5000€), ki so ga župljani zbirali za obnovo cerkve.
- v Avstriji so glavni v Cerkvi zaščitili pedofilske duhovnike (ali ne bi bilo bolj logično in nenazadnje krščansko, da se Cerkev umakne od njega in njegova dejanja.

In ni samo Cerkev dobrodelna, tudi veliko drugih institucij je, ki dajo OGROMNO denarja za dobre namene (RK, Unicef, ampak npr. jaz raje dam nekomu direkt v roke, kot prek kakšnihkoli posrednikov, ker so tudi v teh ustanovah samograbljivci).

Tako da v čisto vsaki instituciji, pa če je še tako dobronamerno naravnana, marsikaj zaide z začrtane poti in večja kot je institucija, več je možnosti za raznorazne "stranke poti".
A lahko npr. za komunizem trdiš, da je v svoji osnovi slab? Meni se sama ideja zdi čisto fajn. Enakopravnost vseh, nobenega tekmovanja, vsak prispeva svoje,... meni je to zelo blizu, ampak ko so v to idejo prišli ljudje, se je izpridil, nekje manj, drugje zelo (npr. SZ in gulagi v Sibiriji), ker imamo ljudje v osnovi v sebi vpeto, da hočemo več, bolje in najbolje, ko gre za našo lastno rit. Eni to prakticirajo vsak dan, drugi pa

< Sporočilo je popravil Ankica -- 28.3.2008 8:04:45 >

(odgovor članu solatja)
  Neposredna povezava do sporočila: 316
28.3.2008 8:10:39   
Anonimen
Sistem - če nisi z nami, si proti nam - tega ne razumem. in to je fanatično. Pa če to idejo izvajajo levi ali desni, črni, beli, vijolični ali roza.

Zdaj pa grem na obisk - h enim ateistom in k enim zelo vernim - ki sprejemajo moje mnenje in se z  njimi na zelo spoštljivi ravni pogovarjamo tako o veri kot o vesoljčkih, naravnih ujmah in politiki. pa se nobeden ne čuti napadene, ker sprejemamo eden drugega oz. dejstvo, da isto stvar vidimo vsak po svoje in da to ni čisto nič slabega. A smo čudni, a?

Fajn bodite.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 317
28.3.2008 8:49:14   
taja27
A smo čudni, a?

prou fajn ste ... jst mam tud take oz. mi smo tud taki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 318
28.3.2008 9:36:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

A lahko npr. za komunizem trdiš, da je v svoji osnovi slab? Meni se sama ideja zdi čisto fajn. Enakopravnost vseh, nobenega tekmovanja, vsak prispeva svoje,... meni je to zelo blizu, ampak ko so v to idejo prišli ljudje, se je izpridil, nekje manj, drugje zelo (npr. SZ in gulagi v Sibiriji), ker imamo ljudje v osnovi v sebi vpeto, da hočemo več, bolje in najbolje, ko gre za našo lastno rit. Eni to prakticirajo vsak dan, drugi pa

jaz pravim, da je bil Jezus prvi komunistuser posted image

komunizem kot ideja je super....ravno tako je super krščanstvo kot ideja, kot vera...a je ktera vera slaba? ok, pustmo zdej neke sekte sprevržene, ampak te "taglavne" vere...nobena nič slabega ne uči, nobena nima slabih naukov, ljudje so tisti, k nardijo štalo, ljudje so tisti, k to spreobrnejo v nekaj slabega....in to je to....in kot sem že rekla, jaz se ne usajam čez verouser posted image jaz se usajam čez cerkev, ker to zame z vero nima nič skupnega...vera pa je super, vera je lepa, ti da moč, k jo v temu življenju še kolk rabiš, vera ti pomaga, da lohk premagaš praktično vse....pa čist vseen je, v kaj veruješ (in verjameš), jaz pač ne verujem (in ne verjamem) v boga...pa je zato moja vera kaj slabša od vaše? in če recimo bog dejansko obstaja, a mislite da obsoja to mojo nevero(vanj) ali pa mogoče ploska moji veri v druge stvari?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 319
28.3.2008 9:44:41   
Colt
Ulla, Cerkev smo ljudje, cerkev (z malo) pa je stavba user posted image Torej ko sekaš čez Cerkev (verjetno imaš v mislih občestvo), takrat sekaš čez vse vernike, pa tudi čez priložnostne vernike. To pa je kr huda zadeva. Se pa strinjam da so (smo) ljudje tisti ki lahko eno dobro stvar sprevržemo v slabo. Samo..mar zaradi enega gnilega jabolka vržeš celo košaro stran? Po moje da ne user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 320
28.3.2008 9:57:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Ulla, Cerkev smo ljudje, cerkev (z malo) pa je stavba user posted image Torej ko sekaš čez Cerkev (verjetno imaš v mislih občestvo), takrat sekaš čez vse vernike, pa tudi čez priložnostne vernike. To pa je kr huda zadeva. Se pa strinjam da so (smo) ljudje tisti ki lahko eno dobro stvar sprevržemo v slabo. Samo..mar zaradi enega gnilega jabolka vržeš celo košaro stran? Po moje da ne user posted image

colt problem je v tem, da ni samo eno gnilo jabolko... da je gnila kar jablana, je pa res vseeno par jabolk zdravih kljub temu....
in ja lahko gledaš na Cerkev kot na ljudi, stavba sama pač ne more delat ****rij po svetu, a ne... ampak s temi ljudmi ne mislim vernike na splošno, ne mislim malih navadnih ljudi, pač pa ljudi, ki tvorijo institucijo in to je razlika, zato je to, da me obdolžiš, da udriham čez vernika malo prenagljena izjavauser posted image nikjer nisem rekla ( spet se morm zagovarjatuser posted image ) VSI vernike ste: glupi/ gnili/ brezpameti /ovce/ svinje/prasci/krave/pedofili/ kreteni/ inkvizitorji/ izkoriščevalci/ morilci.....itd
a si kje zasledil kaj takega? seveda pa trdim to za posameznike, so pa takšni posamezniki tudi med neverniki, pač povsod.... samo ti posamezniki, povezani s Cerkvijo, so toliko bolj nesprejemljivi, pač zaradi tega, kar Cerkev po defoltu je...
tko da obsojat me, da udriham po vseh vernikih je kr malo nesramno, ker pod vernik si jaz predstavljam navadne ljudi, tebe, mojo staro mamo, moje prjatle itd... in sem že rekla, verujem v človeka, verujem v dobroto človeka... človek je dober, ampak ljudje so slabiuser posted image

< Sporočilo je popravil purple -- 28.3.2008 13:08:32 >

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 321
28.3.2008 10:03:33   
Colt
Hja Ulla, potem nimaš čisto razčiščenih nekaterih pojmov. Lej, Cerkev je občestvo in zajema od papeža pa do najmanjšega vernika. Torej ko kritiziraš Cerkev, kritiziraš vse po spisku, to je dejstvo. Tudi mene user posted image Štekaš?
Če pa imaš recimo kaj proti kaki specifični kasti (verjetno kler), moraš to tut povedat. Ker če ne, lahko zadeva postane precej posplošena in nekonsistentna.

In močno dvomim da poznaš npr vseh nekaj milionov posvečenih ljudi po celem svetu, da si upaš soditi da ''jih je večinoma gnilih'' oz ''cela jablana'' kot si napisala. Za kaj takega moraš biti že Bog. Si Bog? user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 322
28.3.2008 10:09:05   
Anonimen
eh colt, zdaj se pa vpikuješ v bedarijeuser posted image in v neke pojme brezvezne, ko pa točno veš, kaj hočem povedat in če misliš, da udriham čez vse vernike, pač misli tako, mene to nič ne boliuser posted image
in jaz sem točno povedala kaj kritiziram in očitno nimaš nekih konkretnih pripomb, pa zdaj trobiš, da kritiziram vse po spisku, čeprov je iz mojga pisanja razvidno, da to pač neuser posted image
in clo tko bom rekla : predvidevam, da se z določenimi deli mojga pisanja celo strinjaš, ampak ti je grozno težko to priznat, ker se po defoltu najini mnenji razlikujeta, pa je nesprejemljivo, da bi se strinjal z manouser posted image za razliko od mene, k pa mi ni problem povedat, če s strinjam s kakim delom mišljenja drugačemislečihuser posted image

(odgovor članu Colt)
  Neposredna povezava do sporočila: 323
28.3.2008 10:13:37   
Dadi

Kam torej ta vera postavlja žensko? Hmmm...

Dvigne jo, ji da neke pravice....že v takratni družbi, ko ženska ni nič veljala
Nekaj odlomkov iz Sv. pisma, bi to razjasnilo:
- reši žensko ko ji vsi želijo smrti (kamenjati zato ker je grešila, čeprav je moški ravno tako grešil)
- najprej se Jezus prikaže ženski ko vstane od mrtvih
- skrb za vdove je nekaj nenavadnega in ravno to delajo prvi Kristjani
.... in so še drugi primeri

Pa v današnjem svetu: - papež se posveti v večih enciklikah ženski (je že kakšen politični ali verski voditelj posvetil kakšno knjigo ženskiuser posted image )
- en izmed prvih so začeli ustanavljati varne hiše(namenjene ženskam), materinske domove ravno verniki
No verjetno bo to še kdo s čim podkrepil...

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 324
28.3.2008 10:15:43   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Hja Ulla, potem nimaš čisto razčiščenih nekaterih pojmov. Lej, Cerkev je občestvo in zajema od papeža pa do najmanjšega vernika. Torej ko kritiziraš Cerkev, kritiziraš vse po spisku, to je dejstvo. Tudi mene user posted image Štekaš?
Če pa imaš recimo kaj proti kaki specifični kasti (verjetno kler), moraš to tut povedat. Ker če ne, lahko zadeva postane precej posplošena in nekonsistentna.

In močno dvomim da poznaš npr vseh nekaj milionov posvečenih ljudi po celem svetu, da si upaš soditi da ''jih je večinoma gnilih'' oz ''cela jablana'' kot si napisala. Za kaj takega moraš biti že Bog. Si Bog? user posted image

a iščeš dlako v jajcu? ti je zmanjkalo argumentov?

daj, daj..... malo bolj plodno debato bi pa od tebe vseeno pričakovala.......

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?