Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: solatja Problem te oz. take debate je v tem, da vsi, ki nasprotujete krščanski veri, vedno omenjate ene in iste napake (daleč od inovativnosti), ki pa se vse nanašajo na Cerkev kot institucijo. prav želim si kdaj polemizirat s kakim res novim argumentom, ne pa križarske vojne, itd. itd. pa še večina teh posameznikov, ki veselo udrihajo po kristjanih in vsem, kar je z njimi povezano, nima ene osebne negativne izkušnje, ampak zatrjujejo, da poznajo tudi fajn duhovnike. pol se pa naj tu kdo znajde Vidiš, solatja, malo si sfalila. Vsaj glede večine ateistov tukaj. A veš, meni ni krščanska vera ali pa katerakoli druga čisto nič slabega. In je edino prav, da slediš temu, kar čutiš (ma, pišem to žedesetič tukaj). Ampak lepo prosim, ne jemlji za napad na vero, nestrpnost ali karkoli že, če se ne strinjam z marsičem, kar se dogaja v Cerkvi. Ker imam svoje mnenje in moje mnenje izhaja iz izkušenj ter dejstev. Ja, dejstev. In do svojega mnenja menda imam pravico, sploh če je argumentirano? Nestrpnost pa ni argumentirana. Razumeš razliko? In nočem čisto nič slabega ne tebi ne kakšnemu drugemu verniku, niti nočem da kakšenkoli vernik spremeni svoje videnje sveta zaradi mene, vendar isto pričakujem tudi nazaj. Da bi tudi kdo z "druge strani" sprejel dejstvo, da pač nekdo v nečem vidi več slabih stvari kot dobrih. Pač meni nobena inštitucija ni všeč, tudi Cerkev ne. Se je začela kot zelo pozitivno naravnana, z izrazito usmerjenostjo v dobra dela, ampak ker jo sestavljajo ljudje - in ljudje smo vendarle ljudje - se je zelo izpridila, kot vsaka institucija. In zelo veliko je takih, ki so v Cerkvi samo zato, da koristijo svoji riti. Ja, so tudi taki, ki so dobronamerni, res delajo za druge, verujejo,... ampak če bi bili ti v večini ali pa vsaj na vrhu, potem bi menda počistili z vsemi tistimi, ki so slabi? Zakaj ne naredijo tega? In če hočeš slabe izkušnje, sodobne, da se ne bomo spet pri križarskih vojnah ustavljali: - moj tast ni prispeval denarja za obnovo strehe vaške cerkve, zato so seznam z njegovim imenom in priimkom obesili (in še treh drugih, ki niso prispevali) na oglasno desko župnišča - tukajšni župnik si je za svoje lastniško (!) stanovanje kupil kuhinjo z denarjem župnišča (5000€), ki so ga župljani zbirali za obnovo cerkve. - v Avstriji so glavni v Cerkvi zaščitili pedofilske duhovnike (ali ne bi bilo bolj logično in nenazadnje krščansko, da se Cerkev umakne od njega in njegova dejanja. In ni samo Cerkev dobrodelna, tudi veliko drugih institucij je, ki dajo OGROMNO denarja za dobre namene (RK, Unicef, ampak npr. jaz raje dam nekomu direkt v roke, kot prek kakšnihkoli posrednikov, ker so tudi v teh ustanovah samograbljivci). Tako da v čisto vsaki instituciji, pa če je še tako dobronamerno naravnana, marsikaj zaide z začrtane poti in večja kot je institucija, več je možnosti za raznorazne "stranke poti". A lahko npr. za komunizem trdiš, da je v svoji osnovi slab? Meni se sama ideja zdi čisto fajn. Enakopravnost vseh, nobenega tekmovanja, vsak prispeva svoje,... meni je to zelo blizu, ampak ko so v to idejo prišli ljudje, se je izpridil, nekje manj, drugje zelo (npr. SZ in gulagi v Sibiriji), ker imamo ljudje v osnovi v sebi vpeto, da hočemo več, bolje in najbolje, ko gre za našo lastno rit. Eni to prakticirajo vsak dan, drugi pa
< Sporočilo je popravil Ankica -- 28.3.2008 8:04:45 >
|