|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Vera v Boga
27.3.2008 17:13:05   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Plemenita007
Za izpit sem se učil, pa tudi molil, celo v glavnem za profesorico in ne za moj izpit.

Učenje - ja, logično. Brez vsaj kančka tega boš težko naredil izpit. Ampak a ne bi bilo bolj smiselno čas, posevečn molitvi, da bi naredil izpit, posvetiti dodatnemu učenju? Bo bolj ziher, da narediš izpit, no.

Ne vem sicer kakšne šole si delala, a vsak ti bo povedal, da je izpit sestavljen iz dveh komponent. Znanja, na katerega lahko vplivaš in še nečesa drugega, na kar ne moreš vplivati. Razumeš.

ne razumem vere in verovanja, ker se mi ne zdi realistična.

Še kako realistično je. Si ne moreš misliti. Ne da pa se nekomu dopovedati. Ne da se naučiti. Potem si res ovca. Da pa se izkusiti in to zelo otipljivo. A potrebnmo je VSTOPITI, ne gledati in razglabljati. Razglabljanje pride potem, ko so ti znane povezave.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 276
27.3.2008 17:14:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Ne vem sicer kakšne šole si delala

Osnovno šolo in dva letnika srednje šole.
a vsak ti bo povedal, da je izpit sestavljen iz dveh komponent. Znanja, na katerega lahko vplivaš in še nečesa drugega, na kar ne moreš vplivati. Razumeš.

Ne.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 277
27.3.2008 17:17:40   
tehnofil
Enega merila ne moreš uporabiti za dve popolnoma različni stvari.

Nočeš razumeti. Zato bo kmalu pogovora konec.

Tvoje pameti se ne vidi. Še sama je nisi videla. A vendar si jo videla in vsak jo je lahko videl v tvojih dejanjih, tvojem življenju. Enostavno nihče ne more reči, da pameti nimaš, ker je ne vidi. Ker vsak normalen lahko sklepa, da si pametna ker to vidi po tvojih odločitvah, tvojem življenju, ...
Torej podobno velja za Boga.  Povsod lahko vidiš njegovo delovanje, a le redki Ga vidijo z očmi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 278
27.3.2008 17:19:36   
Anonimen
Torej podobno velja za Boga.  Povsod lahko vidiš njegovo delovanje

No, daj mi potem po kmečko, da bom razumela, razloži (na kratko, seveda, če gre user posted image ), kaj je "delovanje Boga". Kaj Bog dela, pa jaz tega ne vidim, ker "nočem videti", ker "ne spregledam", ker "ne verjamem" oz. karkoli že.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 279
27.3.2008 17:21:02   
tehnofil
Razumeš.

Ne.

Mlada si še. Še bodo priložnosti v življenju jasno videti Boga. Pri odraslih je to praviloma v veliki stiski ali po posebnem božjem delovanju. Šele nato pride razumevanje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 280
27.3.2008 17:22:33   
tehnofil
Ne da pa se nekomu dopovedati. Ne da se naučiti. Da pa se izkusiti ....

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 281
27.3.2008 17:23:53   
Anonimen
Ej, Tehnofil... če ne od drugje, bi pa že z RR lahko vedel (nisi ravno od včeraj tukaj), kaj vse sem jaz že dala v življenju skozi. Ne samo velike stiske, ampak velikanske. Pa nisem molila, da se končajo, ampak sem uporabila roke in možgane in sem jih končala sama. Saj vedno pride še kakšen problem, ampak jaz ob problemu ne grem v cerkev molit in upat, da mi bo Bog dal idejo za rešitev ali da bi celo on rešil moj problem, temveč sama kaj naredim za to, da problem rešim. Na druge se ne zanašam, sploh pa ne na nekaj, za kar ne verjamem, da sploh obstaja.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 282
27.3.2008 17:31:04   
karmy
Meni tudi bog ni pomagal iz stiske, vendar ljudje ( predvidevam da noben od njih ni bog user posted image user posted image )

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 283
27.3.2008 17:33:00   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: karmy

Meni tudi bog ni pomagal iz stiske, vendar ljudje ( predvidevam da noben od njih ni bog user posted image user posted image )

kaj pa veš...mogoč samo ne upa povedat, bi ga ziher nekam na psihiatrijo strpali in z antipsihotiki nafutraliuser posted image

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 284
27.3.2008 17:34:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

kaj pa veš...mogoč samo ne upa povedat, bi ga ziher nekam na psihiatrijo strpali in z antipsihotiki nafutraliuser posted image

Upravičeno ali ne? user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 285
27.3.2008 17:37:21   
karmy

No no mormo pazit kaj govorimo, da nas ne bodo fanatiki križali ko jezusa... user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 286
27.3.2008 17:40:36   
Anonimen
Fanatiki? Hmmm... kaj pa SO fanatiki? Ljudje, ki trdno stojijo za svojim prepričanjem (v karkoli že)? Yep, po tem logiki sem tudi jaz fanatik. Fanatična ateistka. Morda slepa, ker ne vidim Boga v trobentici pred hišo, morda nehvaležna, ker otrok ni Božji dar in morda celo naivna, ker verjamem v kaj še bolj nerealnega, kakor je Bog, ampak še vedno - ne glede na vse vsaj stojim za svojim mnenjem. Pa kakršnokoli je že in o čemerkoli že.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 287
27.3.2008 17:45:10   
*tajda*

.
[/quote]
Lahko, če si budistka al pa kaj drugega. Katoliška cerkev je neločljivo povezana s Kristusom. On je glava, Cerkev je telo. Kristus da, Cerkev ne, govori tisti, ki Kristusa ne pozna. Vero v Kristusa in odrešenje zamenjuje z vrednotami. Vrednote niso vera.

Točno tako tehnofil, moja vera nima veze ne z RKC in ne s Kristusom. user posted image  

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 288
27.3.2008 17:47:20   
Anonimen
Tehnofil, zelo lepo si razložil svojo vero, čutenje, zavedanje Boga.
Zdaj pa mene nekaj zanima. Ali kot pravi vernik (oprosti izrazu, se trenutno ne spomnim primernejšega) lahko razumeš tudi, da nekateri ne čutimo prav nobene potrebe, želje po tem, da bi verovali v boga, da se čutimo povsem izpolnjeni in zadovoljni s tem, da boga po naše ni? In da mogoče nikoli v življenju ne bomo čutili te želje? Ali pa da nekdo, ki je bil globoko veren, nekoč nekje izgubi vero in "spregleda", da boga ni?
Kaj pa vem, svet je kompliciran, zelo pester in različen, isti smo tudi ljudje. Vsak ima svoje želje, potrebe in poglede na svet, politiko in tudi verovanja.

PS: mogoče veš, v katerem evangeliju in kje je tisti odlomek, kjer piše, da mora biti žena podložna možu, ga spoštovati in v naslednjem, da mora tudi mož spoštovati ženo? Da ne bom brala cele nove zaveze.

(odgovor članu karmy)
  Neposredna povezava do sporočila: 289
27.3.2008 17:49:45   
*tajda*
Ankica to si pa res lepo napisalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 290
27.3.2008 17:52:31   
Anonimen

Ampak ne razumeš. Mi imamo vero. Mi ne potrebujemo hoditi kot ovce, ker je vera v nas samih. š?

aha, a "vi" imate vero, a "mi" je pa nimamo ( kdorkoli smo že pač "mi")no, pa si lahko brezskrbi, tud jaz imam vero, v marsikaj, pač pa ne v boga....verujem in verjamem, med drugim verujem v to, da je človek dober, verjamem pa da so ljudje slabiuser posted image )....in če ne veruješ in ne verjameš v boga, rabiš za življenje dosti večjo vero, ker nimaš nekoga, da se naslanjaš nanj in se naj zanašaš, itd. itd..
in praviš da vrednote niso vera....pa kaj...kaj pa več odtehta...človek z vero (v boga) in brez vrednot ali človek z vrednotami, pa brez vere(v boga)?
in jaz kot nevernica (joj, kolk glup izrazuser posted image ) si upam trdit da v marsikaterem pogledi ziher nisem ovca ( beee) in res je zelo na nivoju in primerno da ti, k si ves prežet s kristusovo ljubeznijo in kar je še tega, meni govoriš kako jaz MISLIM da sem razgledana in pametna...jaz marsikaj mislim, pa kaj v končni faziuser posted image

ta debata je glih tolk brezplodna, kt recimo debata z vegetarjanciuser posted image tolk so polni usmiljenja in sočutja, da ne jejo živali, samo drugače misleče bi pa s kostmi in kožo požrliuser posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 291
27.3.2008 17:54:58   
Anonimen
Hvala, tajda user posted image .

Ma kaj pa vem, meni se zdi zelo fajn, da verni sledijo svojemu notranjemu glasu ali kakorkoli bi že to imenovali. in da ateisti sledijo svojemu. Kvečjemu se lahko eden od drugega marsikaj naučimo, brez enih hudih prepričevanj, kdo ima prav in kdo ne. Mene ne bo nihče prepričal, da bog je, če ga ne bom sama začutila. In dvomim, da ga kdaj bom. In jaz ne bom vernega prepričala, da boga ni, pa tudi če bi ga, bi mu s tem odvzela zelo pomemben del njega.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 27.3.2008 17:57:31 >

(odgovor članu *tajda*)
  Neposredna povezava do sporočila: 292
27.3.2008 18:02:35   
Anonimen

Ampak ne razumeš. Mi imamo vero. Mi ne potrebujemo hoditi kot ovce, ker je vera v nas samih. š?

Ulla, mislim, da nisi prav razumela Tehnofila. Saj mogoče ga tudi jaz ne user posted image .

Jaz to razumem kot to, da ne jemlješ vsega napisanega kot zlato, da ne vzameš vsega, kar ti reče npr. župnik kot sveto, ampak da sam, pri sebi poiščeš odgovore. V svoji notranjosti.
A veš, ti in jaz, ki sva pač ateistki, ko npr. nekoga prizadaneva, v sebi čutiva in veva, da sva naredili nekaj narobe in se s sabo pogovoriva, kako bi zadevo rešili, se opravičili,... V sebi imaš že vse odgovore, le poiskati jih moraš. Sam ali s pomočjo boga, karkoli že verjameš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 293
27.3.2008 19:11:16   
tehnofil
Meni tudi bog ni pomagal iz stiske, vendar ljudje ( predvidevam da noben od njih ni bog   )

Bog deluje preko ljudi. Tako je deloval po prerokih, delaval po Mariji, Jožefu, Apostolih in po navadnih ljudeh. Vseh. To je redno delovanje. Izredno delovanje pa je bolj posebnost.

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
lahko razumeš tudi, da nekateri ne čutimo prav nobene potrebe, želje po tem, da bi verovali v boga,

Ja, razumem. Čisto. In čisto vseeno mi je ali veruješ ali ne. To bi bilo v tvojo prednost, ne mojo. Če pa greš brati nazaj pa boš videla, da sprašujete. Zato ne namiguj, da posiljujemo z vero ker odgovarjamo na vaša vprašanja. Vi, ki sprašujete v resnici iščete. Jaz ne iščem. Mi, ki verujemo smo že našli.

lPS: mogoče veš, v katerem evangeliju in kje je tisti odlomek,

http://www.biblija.net

Vtipkaj besede ki jih iščeš in boš našla še kaj več.

Pismo Efežanom
Žene naj bodo podrejene svojim možem kakor Gospodu, mož je namreč glava ženi, kakor je Kristus glava Cerkvi: on, odrešenik telesa. In kakor je Cerkev podrejena Kristusu, tako naj bodo v vsem žene možem. Možje, ljubíte svoje žene, kakor je Kristus vzljubil Cerkev in dal zanjo sam sebe, da bi jo posvetil, ko jo je očistil s kopeljo vode z besedo, tako da bi sam postavil predse veličastno Cerkev, brez madeža, gube ali česa podobnega, da bo sveta in brezmadežna. Tako so tudi možje dolžni ljubiti svoje žene kot svoja lastna telesa. Kdor ljubi svojo ženo, ljubi sebe.

Zlasti odebeljeni del se rad pozabi. Zelo dobro pa si vsak zapomni prvi stavek.

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 294
27.3.2008 19:13:41   
Anonimen
Aha... mož mora "samo" ljubiti svojo ženo, žena mora pa biti možu PODREJENA (o ljubezni žene do moža pa nikjer nič, samo o podložnosti)? Kam torej ta vera postavlja žensko? Hmmm...

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 295
27.3.2008 19:18:04   
Anonimen

lahko razumeš tudi, da nekateri ne čutimo prav nobene potrebe, želje po tem, da bi verovali v boga,

Ja, razumem. Čisto. In čisto vseeno mi je ali veruješ ali ne. To bi bilo v tvojo prednost, ne mojo. Če pa greš brati nazaj pa boš videla, da sprašujete. Zato ne namiguj, da posiljujemo z vero ker odgovarjamo na vaša vprašanja. Vi, ki sprašujete v resnici iščete. Jaz ne iščem. Mi, ki verujemo smo že našli.

Tehnofil, nič ne namigujem, ampak sprašujem. Resnično sprašujem, ker me zanima ta vidik. Če pa ti čutiš, da namigujem, to odraža samo in izključno tvoje čutenje, ne pa mojih misli ob tem, ko sem pisala vprašnje. 

Pa hvala za link.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 27.3.2008 19:19:37 >

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 296
27.3.2008 19:21:43   
Anonimen
Vi, ki sprašujete v resnici iščete. Jaz ne iščem. Mi, ki verujemo smo že našli.

Jaz nič ne iščem. Samo vernike poskušam razumeti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 297
27.3.2008 19:27:22   
tehnofil
...in ti kot vernik...a jih lohk zanikaš, pa trdiš da nisi ovca?

Drugače pa je ovca takrat pomenila bogastvo. Preživetje. Bila je vir preživetja. Pomenila je razliko med umreti ali preživeti. Zato je bila ovca dragocena. Zato v Evangeliju primerjava z ovco. Ker smo vsi ljudje za Jezusa tako dragoceni. V takratnem času se je to tako najbolj izrazilo.

si upam trdit da v marsikaterem pogledi ziher nisem ovca ( beee)

Tipično. Človek, ki je nesramen do drugih je za sebe najbolj občutljiv. Njega naj bi vsi razumeli, sam pa je tako užaljen. Ob tem, da tvoje trditve nimajo ne repa ne glave. Niti pojmi se ne ujemajo, kaj šele dejstva.
Tako je debata z nekom, ki se mu tudi sajna ne, razen kr neki je res ... user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 298
27.3.2008 19:32:31   
tehnofil
Jaz nič ne iščem.

Sam sem prej moral vsako stvar posebej pri sebi predelati, "polomiti" da sem prišel do bistva zadaj. Vsako stvar, ki tebi ni jasna tudi meni ni bila.
Jaz tebe razumem, kako živiš brez Boga. Razumem zakaj si prepričana, da ga ni. Jaz tebe ne sprašujem, kako lahko živiš s takšnim mišljenjem. Meni je to jasno.
amo vernike poskušam razumeti.

To pa ne boš mogla vse dokler ne boš vero imela sama.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 27.3.2008 19:36:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 299
27.3.2008 19:35:17   
Anonimen
Jaz tebe razumem, kako živiš brez Boga. Razumem zakaj si prepričana, da ga ni. Jaz tebe ne sprašujem, kako lahko živiš s takšnim mišljenjem. Meni je to jasno.

Super. Jaz pa ne razumem, kako lahko nekateri verjamejo v nekaj, česar obstoja jim še nikoli nihče ni fizično dokazal. In zato sprašujem. Morda bom pa nekoč naletela na razlago, ki jo bom tudi jaz razumela. Dojela. Bila pripravljena sprejeti s svojimi realističnimi možgani.

Kakor smo rekli - vsak po svoje.

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?