|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: februarski sončki 2008
27.3.2008 12:34:48   
buči
mateja, meni se je tudi zdelo, da je nekaj časa imel izcedek vonj, no vsaj drugačen kot čišča, pa že ta je ful smrdela, vsaj meni se je tako zdelo. Zakaj pa ne bi smela jote kuzhat pšred pregledom?  Saj če nimaš več čišče, pa če se dobro počutiš, sploh če ti paše ...

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
27.3.2008 12:35:40   
buči
A se je Janey danes kaj javila? Kako je z Jakcem?

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1502
27.3.2008 13:13:44   
ella79
buči, glede na to da si si zadala cilj 4 kg, ti jaz lahko pošljem ta pilates. Je par različnih, ena 20-minutna je sploh fajn, k je za vse dele telesa, pa 20 minut ni tok. Pošlji mi naslov na ZS, če želiš. Mogoče si pa še meni dala mal energije, da naredim tudi kaj zase user posted image user posted image

meti user posted image user posted image user posted image za super noč. Jaz se tudi prištimujem že cel teden, da mal pospravim, kar je že šremajhno. Kok naši sončki hitr rastejo user posted image mi smo tudi danes ponoči prvič meli na riti pampers 3, pa so super. Res da jih morm fajn prišponat, k se mi zdijo dost večje od 2, sam 2 so že definitivno premajhne. Jaz mam bolj občutek, da je plenica čist polna kot pa mokra, k je tok velika user posted image

februarka kok dodatka ti pa potem še poje zvečer po dojenju? a ti do konca sprazni flaško, ki jo pripraviš?

lara user posted image user posted image za spanje in Naja je prava princeska

midve sva že iz šopinga, mami ma novo trenirkico, Zoja pa termo oblekco za flaško user posted image user posted image testo za pico že vshaja, se mi je tok zaluštala, da na kaj drugega sploh pomislim ne
pri nas noč kot običajno, zaspala ob devetih, malca ob štirih in vstat ob osmih user posted image sem jo pa ob šestih neki slišala, pa sem bla tok zmedena da sploh nisem vedla a sva že jedle ponoči al ne user posted image user posted image sam mi je potem uštekal, da sem ubistvu ravno nazaj zaspala in je tudi pogledat nisem šla, pa jo je očitno sam neki napenjal, k je potem še dalje spala
glede mirene, jaz sem čez dva tedna zmenjena da mi jo vstavi, pa bomo potem videli kako bo. Kot pravit, itak jo lahko vn vzamemo če ne bo ok.

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu katka37)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
27.3.2008 13:25:27   
bamby
janey, grozno, kaj se ti je zgodilo. No,da je z Jakcem vsaj vse vredu user posted image . Se ponavadi bolj ustrašimo, kot je res hudo. Še dobro da je tako, da ni obratno user posted image .

buči, jaz sem tudi enkrat že ločevalno probala, pa mi ni bila všeč predvsem zaradi tega, ker mi je vso prebavo zje user posted image la. Nek aj kil sem vseeno spravila dol, pa tudi vse nazaj dobila user posted image . Mah, to je treba čist navade prehranjevanja spremenit, pa dosti gibanja. Pilates ti lahko tudi jaz pošljem, samo reci.

nizy, če se bo pa kaj prijelo, boste pač še enkrat zibali user posted image . Pamperske sem imela samo en paket 3-6 kg in nisem imela občutka vlažnosti. Morda se ti zdi tako, če otroka dlje časa ne previješ (ponoči), ker takrat je plenica bolj polna. Če kakec ven uide, je po eni strani lahko tudi prevelika plenica, kaj pa vem user posted image . So pa kakci res bolj tekoči in ni nič čudnega, pa še plenica ne vpija ravno preveč kakcev.

meti, user posted image user posted image  za prespano noč. Saj bo, tudi Janez se bo navadil. Eni pač rabijo malo več časa.

itata, ne vem sicer kakšne tabletke boš ti jedla, vendar običajno se jih začne jest 5.dan po začetku menstruacije. Ne bi jaz kar tako nekaj jedla, ker to so le hormoni. Raje se vmes poslužuj kakšnih kondomov ali pa pazita (to je bolj tako, vem)
Sicer pa tudi za Mireno ne vem, ali jo kar vstavijo brez prve menstruacije user posted image . Meni je itak G rekel, da moram M počakat pol pa pridet ponjo.

Kako pa prideš do DM bonusov? Sem jih pri Timu imela, pa ne vem kako sem do njih prišla. Kako pa zdaj? Kaj je treba poslat?

lara, kopamo se enih 5 minut, pol se pa z bübchenovim oljčkom namaževa in oblečeva. S tekočim milom pa vsak 3. dan. Naja je na slikcah ful luštkana user posted image .

srečka nosečka user posted image user posted image user posted image  za tvojo pridno Lano in njenim spančkanjem! Kako pogosto pa podnevi jesta in koliko obrokov v 24 urah skupaj spravita???

februarka user posted image user posted image  zate in tolažba da bo boljše. Saj malo jo tudi pojokcat lahko pustiš, morda ti bo lažje zaspala. Če si ji še dodatek dala in da ga ni več jedla, je mogla biti sita po mojem user posted image .

mateja81, če gre za vnetje ponavadi izcedek smrdi in je zelenkaste barve in ponavadi je tak, kot da bi se sesiril. Vendar verjetno niso vsi enaki. Pa brez skrbi G ne bo nič rekel, če sta že joto kuhala, najbrž ne bo niti vedel user posted image . Vnetja pa itak ne doobiš sam od jote user posted image .

Mi imamo kot ponavadi problem z hranjenjem. Sinoči je zadnji obrok pojedla samo 55, pa sem ji potem še enkrat čez uro in pol dodala, da je bil otrok končno sit. Pol se ji je nosek ponoč mašil in se je ob 4h zbudila. Sicer ni jokala, budna je pa bila, pa sem ji šla kar flaško dat in pol se je zbudila ob pol osmih. Danes mi je pojedla pri obrokih 90, 80 in 75. Upam,da bo popoldan kaj boljše user posted image . Sem pa ugotovila,da sprva zelo lepo je, pol jo začne pa napenjat, pa začne prdet in jo zvijat in pol je konec s hranjenjem user posted image . Pa tudi če ji pol še ponudim, noče, razen čez uro ali uro in pol user posted image .
Pri nas je pa slabo vreme, celo sneži vsake toliko. Bo danes kar za doma biti user posted image .

tuna, koliko pa tvoja Anja poje ob obroku in koliko obrokov na dan imata?

(odgovor članu Janey)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
27.3.2008 13:28:18   
mary_lou
Punce a ve vse dodajate ad3? Men se zdi Tai tok tecen po njih, sej krcov nima sam tak tecen je pa siten nic mu ne pase noben polozaj to traja ksne dve urce pol pa zaspi pol je pa kul k se zbudi. Mu jih pa zjutri dajem. Jest mislm da ce bo se tko da bi kr kaksne druge sla k pediatru iskat ce obstajajo? 

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
27.3.2008 13:30:52   
srečka nosečka
bamby - težko ti povem koliko Lana poje, ker se dojiva, vmes pa ji dam tudi svoje mleko po steklenički. Vedno pa mislim, da poje premalo. Včasih že po 5 min dojenja noče več papat. Glede na to, da je sedaj vsak mesec pridobila kilo, sem si rekla, da se s tem ne bom obremenjevala. user posted image  Zadnje dni tudi veliko poliva.
Kako pa kaj Anaja pridobiva na teži?

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
27.3.2008 13:31:20   
mary_lou
Aja pa pr tej mireni k trakec vn gleda a to ni nic motece KATKA? a lahko normalno tampone uporabljas?

Tai moj sonček sveti od 18.2.2008

Edina dilema če nič ne delaš je ta, da ne veš kdaj si gotov!

http://marylou.shrani.si

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
27.3.2008 13:32:19   
srečka nosečka
mery-lou - jaz jih ne dajem. Baje, če dobi veliko sončka je to dovolj. Ne bi reskirala, da mi jo začne zvijat. Mi pa danes ati prinese kapljice iz A Oleovit D3, te pa bom dajala.

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
27.3.2008 13:39:11   
Februarka08
Ella, najprej je pojedla ene 40, pol nazadnje čez ene 2 ure pa še ene 30. Zdele sem jo dojila 1 urouser posted image user posted image pa spet gleda kot čuk, tako da ni spala že od 9h. Jest pa tud še nisem k seb prišla... Tud po kompot nimam cajta it.user posted image
Bamby, tud jest se tolažim, da bo boljš. Sam kdaj.....

Zdej je v lupinici in jo bom tud pustila, pa naj se začne jokcat, če se hoče.
Saj, če je povpraševanje po mleku veliko, se tud ponudba zveča, al kako?user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
27.3.2008 13:42:23   
ella79
februarka sej če sam gleda, še ni nič narobe, no pa če mal pojokca tudi ne. Naša je tudi že kar nekaj časa budna, pa se kar sama s sabo ukvarja, k mami nima časa k je na RR user posted image user posted image user posted image
večje ko je povpraševanje, večja bo ponudba user posted image user posted image user posted image

Pri nas sije sonček vsak dan od 4.2.2008.
Sončku je ime Zoja.

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
27.3.2008 14:01:16   
buči
bamby, za dm, imaš v trgovincam obrazce, ali pa pojdi na njigovo spletno stran. http://www.babybonus.si/
Lahko jih pa tudi pokličeš: 01/5132800, pa ti domov pošljejo obrazec, priložiš še kopiran rojsni list, pa je. Časa je pa do 31. 1. 2009

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1511
27.3.2008 14:17:14   
Februarka08
IZVIRNO SPOROČILO: ella79

februarka sej če sam gleda, še ni nič narobe, no pa če mal pojokca tudi ne. Naša je tudi že kar nekaj časa budna, pa se kar sama s sabo ukvarja, k mami nima časa k je na RR user posted image user posted image user posted image
večje ko je povpraševanje, večja bo ponudba user posted image user posted image user posted image

Jah, če bi sam gledala, bi blo super. Se pa kar dret začne.user posted image Prejle se je v lupinici spet začela na ves glas, sem jo dala še mal na joško, je pa zaspala. user posted image Zdej pa upam da spi nekaj časa, da mal k seb pridem in da midva vsaj v miru pokosiva.
Upam, da bo ponudba kaj večja, če slučajno nima dovolj. Samo ko pa je, ji pa mleko kar ven teče in je poln nastavek, ko jo odstavim.user posted image Mah, pojma nimam.
Grem za par minut na kavč, potem pa moj pride domov. Upam, da bo kaj pri tamali, če bo spet alarm.

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu ella79)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
27.3.2008 14:19:18   
bamby
srečka nosečka, prav točno ne vem koliko je sedaj težka. Malo vagam na ta način, da z njo na vago stopim, pa sebe posebej zvagam, da dobim razliko, pa še 300 g odštejem stran, kolikor im a na sebi. Prejšnji teden naj bi jih tako imela cca. 4.400 g, to je 3 tedne po posvetovalnici, tam jih je imela pa 3.790 g.

februarka, to pa res ni potrebe da ti skozi spi user posted image . Bo že spala, samo da joče ne, pa če mal pojoka spet ni nič narobe. Saj malo pa morajo otroci tudi jokati. Aja, pa v lupinici jo nikar preveč ne imej. Raje jo poleži na kavč ali ji pa na tleh postelji.

buči, sem jim že mail poslala user posted image . Hvala!

(odgovor članu srečka nosečka)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
27.3.2008 14:59:03   
dolenjka
Dan user posted image

Ženske moje, jaz sem kronično utrujena user posted image  Danes sva imeli posvetovalnico ob 9.30, zamudili sicer 10 minut, ampak bili v ZD 2 uri user posted image  user posted image  user posted image  Ko sva prišli na vrsto je Tara skoraj spala (pa že doma sem jo mogla zbudit in zrihtat, pa je bil cel kraval). Potem so mi sestre vse lepo razložile in pokazale kaj in kako, jo zmerile - 55 cm, torej smo zrasli 3 cm user posted image  in stehtale - 3970 g kar je premalo, saj se je rodila s 3570 g in imela 14 dni nazaj, ko je bila babca zadnjič tu 3580 g user posted image  Pote, sem poslušala predavanje o dojenju in kako naj jo zbujam, lahko je bit pameten, če pa jo zbudim in ona nič user posted image  No, pol sva pa zdravnico čakali sigurno ene 20 min, malčica naga, lačna... user posted image  user posted image  user posted image  Pol mi je pa še zdravnica, ki je mimigrede odlična in super prijazna, predavala o dojenju in kako ne po flaši mojega mleka ampak po žlički user posted image  Bomo probal, pa da vidimo! Ker se je tudi Tari začela čistit koža sem čist žalostna in je predlagala, da liter vode prekuham in vanjo dam žličko kuhinjske soli (domača fiziološka) in jo s kosmi vate umijem. Bom probala, pa da vidim kaj bo user posted image
Drugače pa smo imeli včeraj kontrolni UZ kolkov in same slabe novice. Nič ni boljše user posted image  user posted image  user posted image  Zdaj smo napoteni v LJ  na Polikliniko k ortopedu. Baje imamo 1 mesec še fore, da se s pleničkami uredi, drugače pa bo morala nosit šinco user posted image  user posted image  user posted image  Napotnico sva danes dobili, zdaj pa upam, da pridemo čim prej na vrsto, ker tam je taka gužva user posted image

Mene pa tko zebe, da sem v treh dolgih rokavih v bajti, pa je zakurjeno na 22 stopinj. Vse samo zato, ker sem tko utrujenaaaaaaaaaa

Z mojim sva imela včeraj spet vojno, ampak tako res HUDOOOO. Sem pograbla ključ od avta in denarnico, se oblekla in si rekla, da se grem mal z avtom peljat, pa eno škatlo cigaret kupit in ene dva prižgat, pa mal misli uredit, pa me je ujel pred vrati (tamala je spala) in dobesedno odvlekel nazaj v dnevno, jaz pa jokala in kričala ko žival user posted image  user posted image  user posted image  POl me je pa miril in se opravičeval 100/h za vse in še kaj zraven, po petih minutah se mi je celo opravičil, ker mi za materinski dan ni nič kupil, jaz pa še bolj v user posted image  user posted image  user posted image  Sej mi nitreba nič kupit, sam ne ob osmih zvečer na kavču zasmrčat in me same pustit, ko bi se končno lahko mal pogovarjala ko user posted image  zaspi user posted image
Začel se je tko, da sem ga zbudila, ker je že 19.45 zaspal in ga opomnila, da ima nekaj za službo narest in da naj gre pol spat. Pa je bil cel kraval, če mi je težko ga kaj spomnit?? Ne, sam ne bom pa njega rihtala kot šolarčka, pa še za tamalo skrbela user posted image  user posted image  user posted image

No, pol je pa v minuti ratal popoln mož, me masiral, popravil ena vodila na kuhinjskem elementu, še nekaj pospravil in predlagal, da greva prej v posteljo user posted image  Danes mi je pa obljubil, da gre v naslednjo posetovalnico z mano, ker jaz jih bom iz kože dala, če bo otrok spet slečen čakal 20 min user posted image

Uffff hvala k sem se lahko razpiz**** tu gor in ve to berete user posted image

Drugače pa vedite da vas berem in sočustvujem z vašimi težavami, se veselim z vami ob lepih dogodkih in komaj čakam, da se spet vidimo user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
27.3.2008 15:21:51   
srečka nosečka
bamby - user posted image  naj bi se zredil cca. 700-1000g na mesec. Mislim, da je Anaja čisto OK glede teže. Tudi pri nas je tako, da nakdo poje manj in se redi, nekdo pa poje ogromno pa ne pridobiva na teži.

dolenjka - user posted image user posted image user posted image  Zato pa smo tukaj, da se ena drugi malo potožimo, ko smo user posted image .

Saj se bodo zadeve uredile in bo Taja ujela pravi ritem in veselo papala. Sicer ne vem, zakaj bi ji morala svoje mleko dajat po žlički user posted image  in ne flaške. Ne znam si predstavljat, kako dolgo bi potem mala jedla. user posted image  Jaz sem Lano kar nekaj časa hranila po flaški s svojim mlekom in ji nič manjkalo pa še na teži je lepo pridobila. Glede kolkov, pa stiskam pesti, da v tem mesecu uredite s plenicami.

O moških pa samo toliko, enkrat so tako zlati, da bi jih pojedel, drugič ti je žal da ga nisi pojedel. user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
27.3.2008 15:26:15   
itata
bamby: še dobr, da si mi to napisala, ker men je moja G valda pozabla povedat, da moram prvo M počakatuser posted image  bom jo jutri poklicala pa se še mal pozanimala... matr so smotani tele dohtarji. dejansko mi je sam rekla, da jih dobim v avstriji in da jih lahko jemleš med dojenjem in to je bilo vse. zihr si je mislila, da sem pač pismena in si bom že navodila prebralauser posted image

dolenjka: dobr si se razpizdila, ampak edin prav je tako. zato pa smo tukaj! to s kolki je pa res bedno, tko da upam, da boš zrihtala že s pleničkami! rediti se bo pa tudi Tara začela! kak dober nasvet vseeno prav pride, ampak res je lažje govorit kot pa tebi, ki moraš to izvajat in se še sekiraš zraven... user posted image

dobila sem D3 kapljice pa da vidimo, če bo zdej vse ok... bom mal več korenja pojedla, da ne bo otroku primanjkovalo vitamina A.

za babybonus je pa buči odgovorila (men je itak ena kolegica domov prijavnico prinesla, ki jo je dobila v DM ko je kupovala).

www.pravni-nasvet.si

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1516
27.3.2008 15:48:39   
larisa
Dolenjka user posted image user posted image user posted image  .... Vse se bo nekako uredilo, ker si izvedela in doživljaš take stvari, ki se dajo uredit. Hvala bogu, da je tako in da ne gre za kaj kar nebi mogla nič narest. Veliko volje in boste ti mala Tara in očka vsi bolj zadovoljni!!! Za jamranje ali kak nasvet pa smo tudi mi tu in vedno lahko računaš na nas!
Kaj pa so ti rekli da moraš sedaj delat zaradi Tarine teže? Jaz ga tud zbujam čez dan za jest, ker drugače bi kar spal, meni pa mleka začelo primanjkovat user posted image ....

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu itata)
Neposredna povezava do sporočila: 1517
27.3.2008 16:22:14   
MetiLu
Dolenjka user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  vse se bo uredilo, druzga ti ne znam napisat user posted image  Če boš imela kaj volje in bo vreme, se lahko drug teden kaj zmeniva za vozičkanje, pa bova skupaj mal jambrale?
Dej mi plis povej, kje lahko najdem tistega možakarja, ki karikature riše? Enkrat si mi omenila, da je z vašega konca al kako že? Bi nujno rabila enega, ki bi lahko naslednji teden naredil eno karikaturo. Moj foter ima 50 let, pa rabim za darilo... Pa če mi lahko napišeš kolk € približno pride tako delo.

Ella, našmu se tudi kožica izboljšuje. Sem ga pa po nasvetu kolegice, ki je imela enak problem s prvorojencem, namazala z niveo sensitive za suho in občutljivo kožo dojenčka in je čez noč 2x lepš za vidt in na otip je mehkejša user posted image  upam, da se bo kmalu do konca sčistila...

Jutri imam pa jaz G in si je moja mamika vzela dopust, da bo šla z mano in mi malega ta čas popazila v čakalnici, pol bomo šli pa najbrž mal supernovo napast. Pa upam, da mali ne bo kake viroze staknil user posted image

Zdej grem pa kosilo dokončat. Sem dones naredila narastek iz makaronov, skute in jabolk, prejle sva pa že govejo župco pospravila user posted image

12. Februarja ´08 je na svet prikukal moj zlati fantek Janez

8. Julija ´11 pa je dobil sestrico Izo in postal ponosni veliki brat

(odgovor članu larisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
27.3.2008 16:52:43   
larisa
Evo Meti, ti dam kar jaz link, ker mi ga je Dolenjka dala, pa da imaš ASAP...
http://www.karikature.si/

Zdaj pa čakamo pomlad, ki prinaša obilico zdravja ;-)

(odgovor članu MetiLu)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
27.3.2008 16:56:57   
Janey
IZVIRNO SPOROČILO: buči

A se je Janey danes kaj javila? Kako je z Jakcem?

Menda sem zjutraj že napisala kaj? Al ne? Se ne vemuser posted image Hvala za skrb. Jakec je razen da ga spet zvija čisto ok. Hvala bogu.

Zdaj pa spet šibam...ti grdi koliki

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 1520
27.3.2008 17:24:28   
bamby
dolenjka, tvoja Tara pa res slabo pridobiva na teži in pol jaz cel kraval delam zaradi tega user posted image  user posted image . In da bi mleko dajala po žlički in to tako majhnemu otroku, ki po žlički še jest ne zna user posted image . Pa saj so dojenčki itak ustvarjeni za sesanje user posted image  user posted image . Pa le fajn jo povijaj, da se ji bodo kolki uštimali. Me prav zanima, kaj bom jaz izvedela drug teden user posted image .

Glede vojne doma, te pa čist zastopim, da bi rada več pozornosti od njega. Vendar verjemi, da to hormoni delajo svoje, pa mal te poporodna depresija verjetno tudi matra. Saj bo boljše, pa če bo še on mal zastopil situacijo, pol bosta takoj spet prjatla user posted image .

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ti poklanjam in upam s tabo, da bo kaj boljše!
IZVIRNO SPOROČILO: srečka nosečka

O moških pa samo toliko, enkrat so tako zlati, da bi jih pojedel, drugič ti je žal da ga nisi pojedel. user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
27.3.2008 17:32:00   
bamby
Nekaj sem našla, kakšni so znaki poporodne depresije:

Znaki poporodne depresije so lahko naslednji (niso pa nujni vsi znaki):
Preveva vas nemoč, žalost, obup ali nimate volje do življenja.Ne spomnite se, kdaj ste se zadnjič nasmejali.
Slabo se počutite. Ste čisto brez energije. Imate občutke krivde. Ne uživate v stvareh, ki jih imate običajno radi.
Veliko jokate (vse od jokavosti do nenadzorovanega ihtenja). Muči vas tesnoba in/ali napadi panike. Počutite se osamljeni. Težko se osredotočite. Pozabljate bolj kot običajno. Občutek imate, da niste dovolj dobri, da ste nesposobni, da ne zmorete več. Ne zanima vas, kaj se dogaja okoli vas. Otrok vas ne zanima ali nasprotno, preveč ste zaskrbljeni zanj. Zalotite se pri razmišljanju, da bi poškodovali otroka ali sebe, kar se le redko res zgodi. Zdi se vam, da boste znoreli. Nadlegujejo vas bizarne ali tuje misli. Slabo spite ali se zelo zgodaj zbujate, neodvisno od otroka.

Da bi postavili diagnozo, morajo znaki trajati štirinajst dni, postavi pa jo zdravnik s kliničnim pregledom. Obstajajo tudi presejalni testi, s katerimi ocenimo, kakšna je možnost za depresivnost pri posamezni osebi (Edinburški vprašalnik).

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
27.3.2008 18:10:46   
Februarka08
Dolenjka user posted image user posted image zate. Upam, da mala čimprej začne bolj pridobivati na teži in da bodo kolki kmalu 1A.

Naša user posted image je zaspala šele okrog pol štirih, zdaj pa še spi. Revčka, saj je tud zmatrana pomoje, pol noči budna, pa še 3/4 dneva.user posted image
Dokler je še vse tiho grem hitro mal povečerjat, potem pa malo uštimat za nočko. Me zanima kaj bo danes. Me je že zdej groza.user posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
27.3.2008 18:55:11   
srečka nosečka
Komaj čakam, da user posted image  pride domov. Sva že celi dan sami, mala pa tečka, da je joj. Cel dan je že takšen zaspanec, a zaspala je samo po par minutk. No, enkrat ji je za celo urco uspelo. Sem takrat malo likalnik zalaufala, pa se na kupu perila nič kaj ne pozna. Atijeve srajce so spet ostale. user posted image

Kapo dol pred vami, ki imate dva ali več otrok doma. Si ne znam sebe predstavljat, da bi se znašla.

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
27.3.2008 19:10:01   
katka37
Pregled je mimo, moram kar pošteno delati keglove, da učvrstim mišice. Za mireno sva se zmenila z g čez približno 14 dni, tako on svetuje, pa če bom imela menstruacijo ali ne, je vseeno.

Mary lou, ne gledajo trakci ravno ven, možno je le, da so mogoče malo nižje pa jih lahko tvoj malo čuti. Tu in tam jih moj je čutil ampak ni bilo moteče. Definitivno grem po mireno. Je pa res , da nekatere imajo težave, ampak zdaj ni tak problem, ko je brezplačna, si jo pač odstranite. Meni je bilo najlepše, da sem bila brez vložkov, tečnih krvavitev... pa seveda praktično brez skrbi da zanosim, saj si z mireno zaščitena na dva načina (hormoni in mehansko mirena sama). Tampone lahko uporabljaš, jaz jih kmalu po vstavitvi nisem imela za kaj uporabljati, m sploh ni bilo več.

Moja mama je šla nazaj domov, zdaj pa sledi "prevzgoja" Tina, je kar dostikrat  zaspal in spal na rokah, ko je bil popoldan tečen in zaspan. Danes pa sem ga kar pustila v košarici, jo pripeljala v dnevno in mulo je zaspal. Upam, da bo šlo tako naprej. Rad ima glasove okrog sebe zgleda. Komaj pa čakam, da malo lepše spi ponoči, sem kar utrujena.

(odgovor članu mary_lou)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?