|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 08
26.3.2008 15:18:11   
emi*
Saj meni je tudi takrat največja muka,ko se čaka odgovor,če bo še naprej ali ne.Samo upam,da mi bodo še enkrat podaljšali itak bo potem že porodniška pa dopust.user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 2151
26.3.2008 15:45:01   
emi*
Nekaj mi je padlo na pamet.Ve,ki ste na bolniški že celo nosečnost,ste od socialne dobile kaj večjo plačo 3 mesec? Pravijo,da bi morala biti 3.-ja plača večja od prvih dveh.user posted image  Kaj mislite,da je to res? Če slučajno katera ve kaj o tem,ne vem koga vprašat,noben ne ve.

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2152
26.3.2008 15:50:37   
anchy82
Zoe, včeraj sem imela čisto navaden pregled in mislim, da mi G ne bi delal UZ,če bi v izvidu NS pisalo, da so okončine vidne. Sicer pa je to pisalo v materinski knjižiciuser posted image In zato se je odločil, da bo to sam pregledal. Sem pa kar razočarana, saj mi je čisto na hitro pokazal user posted image kako se premika, kako ji bije srček, nato pa je ekran obrnil k sebi, da si je vse lahko v miru ogledal - mislim, da je bil user posted image tako živahen, da se je moral G kar fajn osredotočiti na njegove nogice in rokice. Sem bila pa tako zmedena, da sem ga resnično pozabila vprašati koliko je naš-a user posted image zdaj kaj velikauser posted image
V laboratorij tudi ta mesec nisem šla, sestra mi je zmerla samo pritisk in me stehtala.

Punce, ali mi lahko katera pove, če je to ok, ker imam naslednji pregled komaj čez 6 tednov? Torej 6.5.2008 - tak da mi napišite v seznamček!
Pa še nekaj... v katerem tednu delajo 3D UZ in če to naredijo tudi v Dravljah? Bi šla kar tam, saj sem bila tam tudi na NS!

Uživajte v sončnem, čeprav mrzlem, sredinem popoldnevu!

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 2153
26.3.2008 15:54:41   
coko
bolniška- jaz sem slišala, da ti jo samo prekinejo in moreš nazaj v službo.
emi kakšne težave pa imaš ti? Če ni preveč osebno. Sej si verjetno že kdaj napisala,ampak se ne spomnem zdej. Jaz imam zaenkrat do 14.4. podaljšano,potem pa nevem. Pa zaenkrat sem dobila samo eno odločbo.
Ima še katera težave s krči? Sem mislila, da bo že minilo, ampak so že nazaj! Sicer ne v tako hudi obliki kot so bili, ampak vseeno.   

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2154
26.3.2008 15:56:54   
Olivija*
Pozdravljene, punce!

Danes ste se pa razpisale. Samo za par urc skočim stran od računalnika, pa že imam veselo branje. Danes sem šla v trgovino in ko sem prišla nazaj, sem ugotovila, da so mi narobe zaračunali puranjo šunko, ki sem je kupila 40 dag, a zaračunali so mi je kr celo kilo (zgleda je trgovka potegnila kar kodo za kg). To se mi je zgodilo že drugič v enem tednu, zato sem takoj obrnila in šla nazaj "izterjat" svoj denar. Pa drugače nisem prepirljive sorte, ampak dve taki šlampariji v enem tednu sta pa že preveč (seveda obakrat v mojo škodo).

Sicer sem ta teden na bolniški (prvič v tej službi) in mislim, da so kontrole odvisne od podjetja, kjer delaš. Verjetno je potem drugače, ko si dlje na bolniški in to ni več strošek podjetja... Jaz ta teden ne čepim ves čas v hiši, ampak grem tudi kam naokrog. Pa hlače sem si nameravala kupit, da bom imela naslednji teden kaj oblečt, ko grem delat.

Kahlo, upam da si prišla do šumečih tablet in da te krči ne dajejo več, ker je res zoprno. Kaj hočemo, user posted image si vzame, kar rabi, mi pa potem čutimo pomanjkanje.

taja1235, ti si torej tista, ki se poroči na isti dan kot jaz. Super! Maš že vse urejeno? Pri nama se vedno najdejo še kake malenkosti, ki jih je treba še uredit, v glavnem je pa že. V ModArtu v Domžalah imajo res dobro ponudbo čevljev. Meni so predvsem priporočili usnjene (pravo usnje) in satenaste (ki ti jih pobarvajo v enako barvo, kot je obleka). Odločila sem se za satenaste. Seveda imajo vsakih kar precej modelov - zaobljene, odsekane, špičaste, pa različne višine petk in različno odprte, zapenjanje na 100 in en način... So pa res cene kar visoke, okrog 80 EUR, za čevlje, ki jih bomo samo 1x obule.

Glede potovanja z letalom sem prebrala vse Pušenjakove komentarje na med.over, pa tudi z mojo G sem se pogovorila. Baje je celo bolj priporočljiv 2-urni polet, kot pa 16-urna vožnja npr. z avtobusom. Raznim eksotičnim krajem ala Mavricius sem se odpovedala zaradi 13urnega poleta, še vedno pa me mika Madeira (4 ure in pol poleta). Moja G je celo rekla, da naj si pogledam razne hollywoodske zvezde, ki  vsak teden potujejo med Anglijo in Ameriko, pa vse rodijo zdrave otroke. Je pa res, da nekateri letalski prevozniki ne sprejemajo potnic, ki so v 8. in 9. mesecu. Ampak maja sploh še ne bo problem!  taja1235, poročaj kako se bosta odločila.

rosalie, hvala za lepe želje glede poroke. Res si pogumno uredila svoje življenje. Tudi tebi želim vso srečo, s poroko ali brez!

Petra1978, srečno na izpitu!

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 2155
26.3.2008 15:59:33   
coko
Če katero zanimajo pregledi v nosečnosti po mesecih/tednih lahko sem klikne: http://www.babybook.si/nosecnost/pregledi-med-nosecnostjo/

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 2156
26.3.2008 16:03:34   
Olivija*
Mene pa zanima, kako se izračuna prihodek takrat, ko si na porodniški. Na spodnjem naslovu je informativni izračun:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp
a sem v dvomih, če se vnese BRUTO plača?

Me že zdej radovednost matra, kako bomo živeli naslednje leto user posted image

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 2157
26.3.2008 16:06:24   
coko
nosečka08: vpiše se bruto plača

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 2158
26.3.2008 16:17:56   
pf
Anchy 3D UZ se dela v Dravljah tudi. Tudi jaz sem bila tam na NS. Najbolje se vidi od 20 do 24 tedna, tak da se tako naroči, da boš v tem času prišla na vrsto. Malo si zračunaj, pa potem pokliči, da bi ti najbolj pasalo npr. od 15.4 do 30.4.
Coko praviš, da imaš krče. Za te zadeve so najboljše magnesol šumeče tabletke, se dobijo v lekarni brez recepta. Svetovala mi jih je ginekologinja in zdaj že dobrih štirinajst dni vsak dan spijem eno in moram reči, da so krči izginili, razen občasni so še. Poskusi.
Porodniško sem si tudi jaz računala na tej spletni strani. Katastrofa, gleda se od julija 2007 jaz pa sem že od decembra na bolniški, tak da bo mizerija. Ampak, saj bo, samo da bo pupika zdrava.

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 2159
26.3.2008 16:28:24   
coko
tudi jaz jem magnesol 1x na dan,pa mi mal pomaga mal pa ne. Zvečer pa vzamem vitaminsko tabletko, kjer je enaka količina magnetija kot v magnesolu. Mogoče sem bolj občutljiva za te zadeve. Nisem pa človek, ki bi takoj vzel tableto,če bi me kaj zabolelo, rajši malo potrpim. Mogoče se zdej drugače počutim, ker je v trebuščku user posted image  in se mi zdi, kot da njega tudi kaj zaboli.

Tudi jaz sem si šla računati mojo porodniško. Samo ne vem, koliko sem dobila bruto plače zdej ko sem na bolniški. Bolniška je 70%, a ne? Upam da sem si prav zračunala.  

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2160
26.3.2008 16:37:48   
coko
a, je katera že gledala cene vrtcev? jaz sem že in me je kar strah, če bom mogla toliko plačevati zanj. Sicer v LJ so cenejši, ampak mi je vrtec bolj praktičen blizu doma. Se vidi, da nimam kaj počet doma user posted image .

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 2161
26.3.2008 16:46:22   
Tejchy
spet ste se razpisale user posted image  user posted image  

js sem pa glih kar povedala naši šefici, da sem user posted image  .. je bla kr malo presenečena, ker ni pričakovala kj takega od mene še tako hitro.. itak pa mi je zaželela vse naj... Zdj moram pe še našima direktorjema povedat.. user posted image  .. to še dam skoz pol pa bom lahk mirno zadihala user posted image  user posted image  user posted image

joj, js si res ne predstavljam sebe 9mesecev na bolniški.. Men se že po parih dneh doma, če sem bolana meša in komaj čakam, da grem spet v službo.. Sem preveč aktiven in deloholčine človek, da bi tko doma poležavala. No, če bi bilo to zaradi nosečnosti pol itak, da bi ... sam da bi bilo z našo user posted image  vse ok.

Js bom tud šla verjetno na 3D.. bi rada imela en filmček za spomin... kako je bilo, ko je bil user posted image  še v meni.. Js sem glih zadnjič mamo kregala (malo za hec) kako to, da nima niti ene slikce iz časa nosečnosti user posted image  .. da bi videla vsaj trebušček pod katerim sem se skrivala.. UZjev takrat tak še niso imeli.
Drugače pa sem jaz začela že počasi sestavljati svoj nosečniski album - slikice iz UZ, zraven pa bom napisala kaj se v tistem tednu dogaja s plodekom... Dokončno pa bom album uredila, ko bom v porodniški in se bom mela čas se na veliko zafrkavat s tem.. user posted image  user posted image

Glede vrtca.. uf.. še ne razmišljam tako daleč.. Verjetno bo sprva kako privatno varstvo potem pa itak vrtec. Cene? Ja otrok je strošek.. in cena vrtca pač pride v kompletu s tem.. Če drugi sfolgajo, bom js tudi user posted image  user posted image  

< Sporočilo je popravil Tejchy -- 26.3.2008 16:51:50 >

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 2162
26.3.2008 17:46:54   
emi*
Coko jaz sem na bolniški od začetka zato,ker v proizvodnji pa za trakom ne pustijo nosečnicam delat.Full je prepogibanja,dvigovanja težkih stvari pa tudi treba stat 8h.Jaz sem skapirala že takoj v službi,da sem noseča in to ko sem bla v 5 tednu. Sploh nisem mela več energije pa tudi spalo se mi je non stop in nisem imela volje do dela. Raje sem doma kot pa da tekam za unim trakom pa še se naslanjat nanj.user posted image

(odgovor članu coko)
Neposredna povezava do sporočila: 2163
26.3.2008 19:33:48   
alysa
Tut js sm bila v bolniški en mesec, tako da vem, kako hitro se začneš dolgočasit, ker že ne veš več, kam bi se dal, ampak dokler si še na stroške podjetja ni take panike glede izhodov (vsaj pri men ni bilo, ker sm vedla, da me dir. ne bo hodla preverjat), pol pa, ko ti zavarovalnica krije stroške, pol so pa res bolj zateženi.
Sedaj delam 4 ure, 4 ure pa sm v bolniški, podaljšujejo mi vsak mesec, je pa G rekla, da je to boljš, ker me naj ne bi preverjali.
Tako da upam, da ne boste imele kakšnih obiskov s strani zavarovalnice. user posted image  Naj
pustijo user posted image  pri miru in naj se ukvarjajo z ostalimi.

(odgovor članu emi*)
Neposredna povezava do sporočila: 2164
26.3.2008 23:17:26   
arabela*
čerka punceuser posted image
Meni pa je tak fajn na bolniški.Sem rekla,da mi paše,saj že od 18 leta nonstop delam.Tak da mi tak paše,mi ni nič tečno.samo dnevi mi nenormalno hitro minejo.Prehitro..Edini problem pri vsem tem je pol mesečno nakazilo,se zelo pozna.enostavno nič ne dobiš ven,ko si zračunaš,pa še krediti,pa kak trajnik,tako da je katastrofa.Sem že rekla,da če bi imela vsaj "normalen" kolektiv,bi se prisilila in šla delat vsaj za kak mesec.
Drugače pa nič novega.Danes sem se spet na aerobiki namigala.Sem ravno danes študirala,da je mogoče ravno vadba tista,zaradi katere sem imela v 1.user posted image tako hiter in intenziven porod.Upamo,da bo v drugo še hitreje.user posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 2165
27.3.2008 7:44:03   
taja1235
Živjo,

nosečka08 hvala za izčrpen odgovor, dns bom uprasala se svojo ginekolo. kaj si misli glede leta
z avionom....pol pa u lov za kak fajn hooney moon...neki sva gledala dubrovnik..madeira tudi ni slaba
je biu lani sodelavec tam..sporocim kako se bova odločila ;)
glede poroke..iščeva še gostilno user posted image  narest morva še tečaj v cerkvi k ga mava v NM, pa še
moji čevlji in nakit, drugo pa je mislm da use narjen hmm...loh da sm se kaj pozabila...
Dns pa prelged, komaj čakam da mi pove kako je z mojo krvjo namreč sm že od rojstva ful slabokrvna
sej se ful trudim da vase dam železne zadeve..jem slive, marelice...sam nc ne pomaga user posted image  bomo vidli
današnje rezultate..za UZ pa dvomim da ga bo nardila, čeprav bi ful rada vidla našga dojencka user posted image

En lep dan...punce še mal pa bo vikend..juupiiii********pa še sonček se obeta user posted image  user posted image  user posted image   UŽIVAJTE!!!!

(odgovor članu Olivija*)
Neposredna povezava do sporočila: 2166
27.3.2008 8:14:14   
*zoe*
Anchy82 tudi jaz sem dala včeraj pregled skoz in je bilo vse ok. V bistvu je tudi mene samo pregledala, pa pritisk in teža, pa vodo sem mogla dat in to je bilo vse. Nič UZ ali srčka user posted image . No glavno da je vse ok, sedaj pa imam naslednji - četrti - pregled 28.04. in hkrati MORFO. Kar se pa tvojega datuma tiče, je pa ok, takrat ti bo naredil tudi morfo in če je vse ok ni panike, da imaš kakšen teden pozneje pregled. So ravno prazniki vmes pa mogoče zato.

Tejchy potem imaš pa iste probleme kot jaz - deloholik user posted image  Jaz tudi ne morem biti 5 min pri miru, ampak to me pa ne skrbi kako bom na porodniški, ker imam tudi doma še tolk dela, da je noro, povrhu pa še mal dvomim, da bomo mele časa na pretek, sploh prve 3 mesece po porodu.

Taja1235 tudi jaz imam že celo življenje težave s slabokrvnostjo, ampak v user posted image  pa so bili izvidi dobri, kljub temu, da ne jem nobenih dodatkov oz. tablet. Nič jasno, ampak glavno da je ok. Mogoče imam pa sedaj ok kri, ker se samo nažiram z vsem mogočim? V 4 mesecih sem se zredila že za 5 kg user posted image  So me včeraj stehtali na pregledu. Me že kr mal skrbi kaj šele bo. Ampak čudno je pa to, da se mi nikjer ne pozna preveč, samo malo bolj imam zaobljen trebušček. Mami mi je včeraj rekla, ko sem zvlekla nas nosečniške hlače, da sploh ne zgledam noseča user posted image  Pa res še številka XS mi je preširoka. Kar bo pa bo.

(odgovor članu anchy82)
Neposredna povezava do sporočila: 2167
27.3.2008 8:23:29   
Tejchy
Jutro punce!

Evo, js sem včeri obvestila vse svoje nadrejene o svoji user posted image .. Itak da so bile čestitke iz vseh strani.. user posted image  user posted image  Mal me je bilo sicer strah reakcije, ker imamo res pravi baby boom v podjetju, sam sem se malo pošalila, da zdj pa lahko pri ministrstvu zahtevamo kako nagrado, ko tko lepo skrbimo za rodnost v SLO user posted image  user posted image  user posted image  

Drugače pa nič novega... v pričakovanju naslednjega pregleda samo, ki je naslednji petek .. komaj čakam, da mine.. Upam, da mi bo naredila UZ ali pa vsaj poslušala srček, ker na NS mi je rekla da naslednjič sledi pa pregled na mizi (kao brez UZ - vsaj tako sem js razumela). Sam js ji bom itak povedala, da sploh kaj ekstra ne čutim, da bi se dogajalo v trebuščku - pol mi bo pa mogla naredit UZ user posted image  user posted image  user posted image  , da preveri ... jo bom prisilila user posted image  user posted image  user posted image   Ker se mi bo user posted image  user posted image  user posted image  če bom mogla še en mesec čakat na to,da bom spet videla našo user posted image   

Zoe - se strinjam, da bo delo po porodu moralo počakati.. vsaj neki časa, dokler se ne uvedemo v nov način življenja, sploh me, ko pričakujemo prvega otroka. Men itak pol vsaj neki časa na kraj pameti ne bo prišlo, da bi za delo primla (mislim službeno, ker ga lahko tud doma opravljam).. ko vem, da bom skoz okol user posted image  skakala, pa jo/ga cartlala, razvajala, ... iiiiiiiiiiiii komaj čakam user posted image  user posted image  user posted image  

< Sporočilo je popravil Tejchy -- 27.3.2008 8:26:59 >

(odgovor članu *zoe*)
Neposredna povezava do sporočila: 2168
27.3.2008 8:31:52   
Tejchy

user posted image

user posted image  TEŽKO PRIČAKOVANI SEPTEMBRČKI 2008 user posted image

user posted image    

user posted image  Saraya              -2. user posted image 4P 2.4., PDP 1.9/31.8 user posted image user posted image
user posted image   maybebaby     -1. user posted image , PDP 1.9.
user posted image   pf                     -    user posted image , 4P 9.4., PDP 1.9. user posted image user posted image
user posted image  Lea2007          - 1. user posted image PDP 1.9.user posted image
user posted image   *bubi*            - 3. user posted image , 4P 27.3., PDP 3.9., user posted image
user posted image  KSIA                 - 2. user posted image ,, PDP 4.9., user posted image
user posted image   anckabancka    -3.user posted image , PDP 4.9.user posted image

user posted image  KAHLO             -2. user posted image , M 18.4., PDP 4. 9. user posted image user posted image
user posted image   Nitty                -   user posted image , PDP 5.9.,user posted image

user posted image  emi                   -1.user posted image , 4P 10.4., PDP 5.9. user posted image  user posted image
user posted image  Optimizem       -   user posted image ,3P 26.3, PDP 5.9.user posted image
user posted image  Me to you         -1user posted image ,5P 1.4., PDP 6.9., user posted image

user posted image  petrax               -1.user posted image , 3P 28.4., PDP 7.9. user posted image user posted image
user posted image  alysa                -1. user posted image , M 15.4., PDP 8. 9.,user posted image user posted image   
user posted image  Anonimna A      -1.user posted image , PDP 9.9.,user posted image

user posted image  anchy82          -1. user posted image , 4P 6.5., PDP 9.9.user posted image
user posted image  bark                 -1. user posted image , 3P 10.4., PDP 9.9.user posted image
user posted image  SashaB            -2. user posted image , P 7.4., PDP 10.9 user posted image
user posted image  zakzak             -1. user posted image , 3P 27.3., PDP 10.9 user posted image user posted image
user posted image  meta21            -1. user posted image , 3P 9.4.,M 8.5., PDP 10.9.user posted image
user posted image   Tejchy              -1. user posted image , 4P 4.4., PDP 10.9.user posted image
user posted image   tasha23           -2. user posted image , 3P 26. 3., PDP 12. 9. user posted image
user posted image  JakoLUlana      -2. user posted image , PDP 12.9.user posted image

user posted image   nynna               -2.user posted image , 2P 13.3., PDP 12.9., user posted image  user posted image    

user posted image  Lulu                  -   user posted image , PDP 12.9.

user posted image   rosalie                - user posted image    PDP 12.9.
user posted image   račkapk           -3. user posted image , P 3.4., PDP 13.9.
user posted image

user posted image  najina pikica*  -2. user posted image , PDP 14.9.
user posted image  zarja28            -1. user posted image ,PDP 14.9.
user posted image  *zoe*              -1. user posted image ,3P 26.3., PDP 15.9. user posted image user posted image

user posted image   morango          -1.user posted image ,3P 2.4, PDP 15.9.user posted image user posted image

user posted image   pinka1              -2.user posted image , P 7.4., PDP 15.9.,user posted image user posted image
user posted image  Soncnica          -2. user posted image , PDP 16.9
user posted image  jupi.pepsi         -2. user posted image , PDP 16.9.
user posted image  lana17              -1. user posted image , 4P17.4., PDP 17.9, user posted image

user posted image  onina                -2. user posted image ,  PDP 17.9. user posted image user posted image
user posted image   taja1235         -1. user posted image , 2P 19.3., PDP 17.9
user posted image  nosecka08       -1. user posted image , PDP 18.9. user posted image user posted image
user posted image   Bambi D            -1. user posted image , 2P 1.4., PDP 18.9 user posted image user posted image
user posted image  MAJČICA30      -2. user posted image , 2P 28.3., PDP 18.9. user posted image
user posted image  ETAN                -2. user posted image , 3P 7.4., PDP 19.9. user posted image user posted image
user posted image  Eolina               -2. user posted image , P 20.3, PDP 20.9. user posted image
user posted image  mokatela          -1.user posted image , PDP 20.9. user posted image user posted image

user posted image   budulove         -1. user posted image , PDP 20.9.
user posted image  amor real         -1. user posted image ,, PDP 20.9.user posted image
user posted image   mmiro              -2.user posted image ,  PDP 21.9.user posted image
user posted image  petra1978       -1. user posted image , P 14.4., PDP 22.9.user posted image
user posted image  Zara82             -1. user posted image , PDP 23.9.

user posted image   virtualna             - user posted image  2P 3.4, PDP 23.9.
user posted image   coko                 -   user posted image , 5P 10.4., PDP 24.9.user posted image user posted image  
user posted image  bučkabb            -1.user posted image , 3P 17.4., PDP 25.9.user posted image user posted image

user posted image  Marsy                - 1.user posted image ,  PDP 25.9.user posted image
user posted image   Tia                      -2. user posted image , 2P 11.4., PDP 26.9.user posted image

user posted image   jopa                    -  user posted image , PDP 26.9 user posted image
user posted image   lana luna              - user posted image  PDP 26.9. user posted image user posted image
user posted image   Čarli08             -    user posted image , , PDP 27.9. user posted image

user posted image  maruškaš         - 2.user posted image , 3P 14.4., PDP 28.9.

user posted image   reni82               -1.user posted image , PDP 28.9.
user posted image   majaS80          - 2. user posted image , PDP 29.9. user posted image  user posted image
user posted image  ajcom1              -?. user posted image ,  PDP 30.9.
user posted image  urši*                -2. user posted image
user posted image  ZojaMiša           -   user posted image
user posted image  Pija76               -   user posted image
user posted image  jolly123           -   user posted image
user posted image  metuljčica27   -2. user posted image ,  
user posted image  najcom             -   user posted image
user posted image  tejči28             -   user posted image

user posted image  Anonimna         -2.user posted image
user posted image  Vesnika             -2.user posted image  

Z nami so začele:                            

user posted image

C.septemberka
user posted image user posted image
Varci user posted image user posted image  

copka user posted image user posted image  
B.septemberka user posted image  user posted image
Sunny24user posted image user posted image  

*nana*user posted image user posted image  
uršula83user posted image user posted image  
babywishuser posted image user posted image user posted image  

*dotika* user posted image user posted image
pikica36user posted image user posted image

Dekleta, ko izveste datume PDP, gin. pregledov P(ultrazvok - UZ, nuhalno sv.-NS...),
sporočite, lahko nas seznanite tudi katera nosečnost je to za vas, starost
in vse seveda po prvem pregledu sporočite koliko pikic raste v vas.user posted image user posted image user posted image

Uporabne strani:

• Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:

PRVO TRIMESEČJE:
Prvotrimesecje

DRUGO TRIMESEČJE:
Drugotrimesecje

TRETJE TRIMESEČJE:
Tretjetrimesecje

user posted image

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:

http://www.mama.si/?menu=A01

• Še nekaj strani:user posted image  

Nosecnost
Ezdravje
Nocecniskikoledar
Bambino
Babymed
Register zdravil RS

Predpisovanje zdravil v nosečnosti
Baza podatkov o zdravilih

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image          
Želim vam sanjskih user posted image , s čim manj težavami,
z veliko lepimi trenutki in veselimi brcikami
 in da septembra povijete prekrasne živahne, zdrave naše male septembrčke.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2169
27.3.2008 9:39:36   
KAHLO
Dobro jutro pupe!!!

Kaj se tiče teh obiskov na domu oz. kontrol, so punce že na eni temi debatirale o tem, in jih je kar nekaj napisalo da so imele obiske, ena je imela celo v nedeljo, ampak to pol ko ti krije bolnško zavarovalnica tako da zgleda da so res bl zateženi ratali kaj se tega tiče, ampak mislim da se da dober vzrok najt če te lih takrat ni doma ko te obiščejo, je treba najt dober izgovor, al pa hitro do svojega zdravnika skočit, da maš nek dokaz da si bla pr zdravniku, ali pa kaj iz lekarne rabla...mogoče bi to šlouser posted image
No jaz sem vesela da mi ni treba bit na bolniški, ker bi me to zelo mučlo če bi mogla doma ždet, , pol tud k svojim na štajer ne bi moglauser posted image  pa v nabavo, pa kak čvek!!

nosečka08 - ja evo založila sem se z šumečkami, tako da še zdaj kalcij pijem, zjutraj in zvečer sicer ponoči nisem imela nobenga krča v mečah na nogi, ampak ti moram rečt da me še zmeraj od zadnič boli, tud če prtisnem na mečo, sem včeraj mojmu rekla da naj malo masira, pa malo vaj za raztezanje sva nardila, ampak mi je pol še una teta v lekarni rekla, da naj kr ta kalcij pijem....ker ga imam očitno premalo.

Kaj se pa tiče krčkov spodaj pr bebi, pa je tud meni g rekla za magnesol, in sem ga pila pa je bilo res bolše, res da še včasih špikne ampak ne več tako da bi me zbudilo!!

Tud jaz sem si izračunala, kakšno bo kaj nadomestilo v času porodniške, bo treba mal pasek zategnituser posted image user posted image  namesto da bi nam še kaj zraven dali nam kr nekaj vstran vzamejouser posted image user posted image

Punce jaz pa še zadnje čase ugotavljam da se bl težko obračam v postelji, a ima katera podobne izkušnje, še posebaj če se prevalim iz enaga boka na drugega,  kaj še le bo!!user posted image user posted image user posted image user posted image

Meni tud moja g ne dela na vsakem pregledu UZ, ampak mi pol za tolažbo da poslušat srček od bebike in že sem spet vsa presrečna.......ampak vseeno komaj čakama z mojim da jo bova lahko spet videla 18.4, včeraj je hotel moj user posted image  slišat kaj počne naša pupa v svoji garsonjerci, je dal glavo na moj buši, in pol se je za vsak zvok presrečno nasmejal, sicer sem mu skušala dopovedat, da dvomim da sliši on razgrajat najino pupo, pač pa da sliši prej mojo prebavo, ampak se je tako veselil vsakega zvoka, da sem ga pol kar pustila v njegovem svetu, in se prešerno smehljala.............user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tejchy)
Neposredna povezava do sporočila: 2170
27.3.2008 10:23:32   
reni82
uf uf uf, komaj sledim debati, ste pa čist divje punce!

a mi lahko katera pove kaj je namen pregleda morfologija? na NS se lahko v primeru slabih izvidov odločiš za splav in tako preprečiš ..... marsi kaj. ali gre pri morfologiji samo za potešitev firbca mamic, ha ha ali se s tem pregledom lahko prepreči kakšna napakica ali bolezen ali kajpodobnega.

zanima me pa še, kdaj najprej je možno dati vlogo za izračun porodniške. koliko dni pred rokom je to?

hvala za odgovor in fajn čvekajte naprej, meni ravno ne uspeva preveč pisat, hodim v službo, ko pa pridem dam pa samo padem. včerej sem šla spat ob 7 ih. ja hudo. sam služba, spanje in spabost. upam da bo tudi kaj boljše.

uživajte nosečke

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2171
27.3.2008 10:28:07   
ključek
jaz imam isti problem kot ti...komaj se obrnem v postelji, pa še nimam trebuha. kaj šele bo, res no??? user posted image  včasih tako diham in stokam kot tak nasedel kit. si sploh ne predstavljam pol v 7-8 mesecu, da na zadnji 9 mesec sploh ne potuhtatm!!!user posted image  bom rabila žerjav, de me bojo obračali. pa velikokrat opažam, da mi ful srce bije, prou tolče mi noter, ko kaj naredim. joj, joj, sem res že tok stara??????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
drugače pa .....kaj vem, upam, da bo danes boljše kot včeraj, saj sem cel dan user posted image . a ni rečeno, da po 16 tednu se pa slabosti nehajo????? user posted image  
Saraya, meni je moja osebna zdravnica povedala, da ti lahko vzamejo bolniško za nazaj. Sicer ne vem, če kar prvič kot te dobijo, ne vem, lahko pa tudi, če pride kak zatežen kontrolor. Kdo ve. Država špara tam k bi ji bilo najmanj treba. Tok jokajo o nataliteti, pol nas pa tolčejo z vseh strani - slaba plača, strah prd kontrolami v bolniški... Ah, pustimo te zadeve, raje tuhtajmo o naših user posted image . Bo bolj pametno!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KAHLO)
Neposredna povezava do sporočila: 2172
27.3.2008 10:31:30   
*zoe*
Oj reni82 tudi mene še kar malo daje utrujenost - samo spala bi, pa spala, zvečer me ponavadi že pred TV zmanjka, zjutraj mi je pa tko fajn ležat v postelji ko je tako toplo in se mi nič ne da v službo, ampak ni druge.

Na tvoja vprašanja žal ne vem odgovorov, bova počakali, da kakšna druga kaj napiše user posted image  Predvidevam pa da je morfo namenjena temeljitem pregledu ploda, da se prepričajo ali naj bi bilo z user posted image  vse ok. Poleg tega moraš vedeti, da na NS ne grejo vse, morfo pa je obvezna.

Kahlo, jaz sem pa imela drugačne izkušnje s tem kalcijem - dva dni so me boleli zobje in to najprej eden, potem en drug, pa na drugi strani, pa zgoraj pa spodaj - ko štafeta ti pravim. No, pol pa men končno všteka in sem vzela dva dni zapored po en šumeč tablet, sedaj je pa ok. Razumem, da te boli en zob, ne pa da gre ko po spisku tam po ustih user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu reni82)
Neposredna povezava do sporočila: 2173
27.3.2008 10:42:45   
KAHLO
Me to you.....jaz mam tud ta sindrom počutja k stara oma....tud k si škornje obuvam zraven stokam....user posted image user posted image user posted image   mene bodo tud z žerjavom obračali, pa full bom verjetno mogla pazit da ne bom svojega dragela poležalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 2174
27.3.2008 10:44:11   
*zoe*
Evo reni82 odgovor za porodniško:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp

Tukaj si pa še izračunaš koliko dobiš ven:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunSN.asp

(odgovor članu reni82)
Neposredna povezava do sporočila: 2175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  85 86 [87] 88 89   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.