pot
|
Pozdrav vsem desetkam! Danes samo javljam kako je kaj pri nas, ko je računalnik (še) v teku. Imamo nenadoma povečan apetit. Pri meni čedalje manj je, pa še glodat me je začel, flaša pa njegova najboljša prijateljica, če le teče v potokih iz nje , pa tudi ona je po obroku ali vmes primerna za masažo dlesni. Moram patronažno poklicat in vprašat vse o GH, pa če pride tudi na dom, da si pripravim kak list z vprašanji, ki jih imam glede GH... Recimo, navaden ribežn, sem zasledila v debati na prejšnji temi, naj bi bil slab, ker uniči vitamine. Zakaj pa je potem z vilico dovoljeno mečkati hrano? Glodanje mu je čedalje bolj nuja in bi zglodal vse. Zdaj pa nevem kako naj to povem: na zgornji dlesni ima tako belo, malo napihnjeno bunkico - bulico, verjetno zob, ampak ima še kar nekaj poti, da pride do konca dlesni. Bi bilo najboljše, da slikco v album pripopam, da bi zastopile. Upam, samo, da ne bo kar tam gor ven pokukal kak zob. Stvari že lepo prime, par minut tudi ostanejo v roki. Ko mu kakšno stvar pokažem jo tako lepo z obema rokama sprejme. Pa tudi knjig se ne boji več, pa ropotuljic čedalje manj. No, saj ne vem, če je pravi izraz, da se boji, ampak, prej se je tako razburil, ko je zagledal knjigo, da jo je tolkel, jo gledal z resnim obrazom in bil tako vznemirjen, kot bi bil prestrašen in bi jo želel zmečkat, pa še tako se je tresel zraven... Oskar se je začel dvigovati, ker bi rad sedel. Kotalil, se bo očitno kasneje, sedaj bi raje trebušnjake treniral. Sedaj vem, da sem prav domnevala, da so tisti čudni zvoki na previjalni, slab mesec, nazaj bili poskusi, da se vstane. Tako čudno se je napenjal, da sem se najprej vstrašila, da je kaj narobe. Sedaj se s pomočjo rok (tako, kot naredi pediater na pregledu) vstane tako hitro, da ga samo gledamo, drugače pa naredi sam par cm v zrak in se jezi, ker mu ne uspe priti više. Ko pa sedi, pa z debelimi očmi gleda okoli sebe, ker je svet tako drugačen. Prav posrečen je. Poleg povečanega apetita, pa če nima težav s kupčki, celo zaspi za kakšne pol ure ali več čez dan. Danes je celo spal najprej dobri dve uri, potem pa še tri, ko so prvi obiski odšli. Sem celo kruh spekla danes, kosilo skuhala..., še preden je moj prišel domov. No, to, da je danes tako spal, je morda bilo krivo, da sem ga peljala na sprehod, potem pa sem ga zavitega dala v posteljico in kakšno uro zračila spalnico. Nisva se mu mogla načudit, da je kar spal in spal, sem že hodila vmes gledat, če je vse vredu. Bravo, Oskar! Jaz bi pa mogla dobiti M, pa še ni. Vse po starem torej. Samo čišče bi se rada znebila, imam že poln kufer menjavanja teh dnevnih vložkov. Zdaj pa me zanima, če ima katera izkušnje ali pa jih je imela kakšna njena kolegica... s kapljicami za krčenje maternice Ergotyl? Ker jaz nevem ali lahko dojim ob teh kapljicah, ker stranski učinki mi niso ravno všeč. Piše, da Metilergometrin prehaja v materino mleko in lahko povzroči pri dojenčkih znake ergotizma. Se kateri sanja kakšni znaki naj bi to bili? G sem povedala, da dojim. Pa še težko sem jih dobila, jih v 3 lekarnah niso imeli, ker so oz. bodo to zdravilo nehali izdelovat. Zakaj pa, pa ne vem. Lahko noč mamice. Pa z zamudo: Vse najlepše ob našem prazniku. Veliko veselja ob vaših malčkih, pa da bi bile tako dobre mamice še naprej, s srečnimi in zdravimi .
|