|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 2
25.3.2008 16:41:18   
valči
keuder-?
prešič-?
hosta-?
piti-?
kupca-?
taler-?
bištek-?
kuhača-?

Te verjetno bolj veste,so pa iz našega kraja,kjer živimo.

Ste pa face,res,toliko naklofate,da si je treba res čas vzet za brat in pisat,čvekiceuser posted image
No,največjo nostalgijo imam na mariborski naglas,tako rada sem poslušala mariborčane,in še jih,ker imam vso žlahto tam gor.

Nina mi je se zbudila,tako da bom kmaslu šla.
Hvala vsem za čestitke,Mihael je še danes v vrtcu praznoval,slike mogoče zvečer dam gor,če bo čas.
Pri nas je zjutraj spet bilo vse belo,potem je sneg skopnel,ob pol treh je pa padala babja kašauser posted image ,če veste,kaj je to?

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 526
25.3.2008 17:15:41   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: valči

keuder-? - klet
prešič-? - svinja
hosta-? -  gozd
piti-? - pijača
kupca-? - čaša, kozarec
taler-? - krožnik
bištek-? - pribor
kuhača-? - kuhla

babja kaša je tak bel zrnast sneg, kot da bi stiropor padal

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 527
25.3.2008 17:16:58   
Alina_alin
no, prevajalke, da vidimo (so prekmurkse, kam sem hodla v SŠ):
bouta
varoš
kukurca

Pa še poročilo iz pregleda pri kardiologu: luknjica se zarašča, šum se sliši še čist malo. Bila pa je preveč živa, da bi ji lahko naredili ekg tak ko oni hočejo: Otrok mora bit čist pri miru nekaj časa - niti roke ne sme premikat.
Ji je sestra držala noge dol, pa se je dvigovala, kot da dela trebušnjake - ne samo glave - ene 10 cm. So samo na debelo gledali, jaz pa tudi. Bila ful pridna na pregledu, samo na koncu so jo že čist razkurili, ko bi mogla bit na miru. Ona pa skozi v akciji z rokami ali nogami. Saj ne vem, a so vaši dojenčki kdaj čist pri miru, naša ni nikoli. Razen ko spi seveda. In pol jo sestra krega, kao, da niti sekunde ne more bit čist pri miru. (pa je bla ene 10 sekund, pa ni blo dovolj...)
Glavno da je ok.
Sedaj pa alarmira, grem se malo poigrat z njo.

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 528
25.3.2008 17:24:38   
Alina_alin
moj materni jezik:
šolji
vÜra
zvora
picikl
dere sen jas....
žgejnki

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 529
25.3.2008 17:24:48   
valči
Alina,nisem vedela,da ste imeli težave s srčkom,samo,da je vse vredu in da tako ostaneuser posted image Pri miru pa naša še ni bila 10 sekund,razen,ko spi,tako da ste imeli čudno sestro.

Nina mi joka,moram hodit z njouser posted image
Skuštrana-sedi 5user posted image ,prav je pravuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 530
25.3.2008 17:27:34   
Pandica
Alina_alin   super, da se luknjica zarašča in se šum sliši še čisto malo user posted image

Bouta je trgovina

Kokurca je koruza

Varoš pa mislim, da je mesto

Imam prav?  user posted image

Kaj pa pentlek pa nobena nea ve kaj pomeni user posted image  
No, da vam povem, da ne boste preveč firbčne user posted image To je otroška posteljica, pri nam bi rekli kinderpet user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 531
25.3.2008 17:43:55   
*kinnie*
No, evo pa je tudi pri nas posijal sonček, piha pa ko user posted image .
Dons mam mal slabo vest sama pred sabo-se že cel dan bašem s čokolado user posted image mnjamiiiii. Če bo katera kakšen košček, naj se hitro javi,....5...4....3....2..1...ni več. No pa vas je Gorenjka pogostilauser posted image .

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 532
25.3.2008 17:53:59   
suzanamai
Madonca ste se naklofale. Sem komaj eno stran uspela prebrat.

No da vam odgovorim glede cene, po kalkulaciji 10 pa drobiž, pa bomo zaokrožle na 10, da ne bom mela preveč delauser posted image . Kajne Kasijauser posted image

Zdaj pa še malo preberem, potem skopam princesko in se javim...

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 533
25.3.2008 18:44:14   
lane31
Za dva me je skuštrana prehitela.....štokerl- pručka
bit-bija ????
Valči od kje si....ormož ?

kinnie....ja še....delam v domu upokojencev- in to v največjem kar ga Slovenija premore- pa starem tudi user posted image

Midve sva nazaj iz prereditve za naš otročke in moram reči da je bilo lepo...je tako poslušala in gledala ,da so jo bile same oči....čas je bil tudi ravno pravi- pol urce- ker dlje bi pa najbrž težko zdržali....so pa vsi otročki bili pridni in ni bilo koga slišat.....res imajo radi glasbo user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 534
25.3.2008 18:59:01   
lane31
To pa je hecno....preden sem šla pisat zgornji post sem dala na osveži pa ni bilo nič....ko pa sem ga oddala pa cela stran
Allina alin ....super za srčka user posted image ....nisem vedla, da sta imeli to težavo user posted image
Pri miru pa ne vem keri user posted image  je....razen bolani user posted image

šolji ........denar
vÜra .......ura
zvora.........jutrouser posted image
picikl .......kolo
dere sen jas.... user posted image
žgejnki ........žganci

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 535
25.3.2008 19:11:22   
sanosan
IZVIRNO SPOROČILO: Alina_alin

moj materni jezik:
šolji - čevlji
vÜra - ura
zvora
picikl - kolo
dere sen jas.... - ko sem jaz
žgejnki - žganci

Valči, so že uganili kaj kaj pomeni.

Neposredna povezava do sporočila: 536
25.3.2008 19:23:49   
lane31
http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=32373

user posted image user posted image

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 537
25.3.2008 19:47:42   
Alina_alin
Sanosan se vidi, da si s Ptuja. Lane31, zaslužiš pohvalo, glede na to, da nisi blizu Prlekije.
Lane, sem se nasmejala, da je
šolji - denar, zvora - jutro - NEPRAVILNO!
ŠOLJI- ČEVLJI, ZVORA - MLEKO.
Sedaj pa grem cartat našo, da se ne razkuri v nulo.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 538
25.3.2008 19:52:08   
Kasija
Alina_alin user posted image  za dobre rezultate. Pa 10 s pri miru, to pri nas ne obstaja.

Kaj ste vse enih besed napisale.
zaganovc - ajde živa in kinnie zdaj pa vidve razrešita to gorenjsko uganko user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 539
25.3.2008 20:07:52   
jasna
očka od Vivike, hvala. Bo marsikomu prav prišlouser posted image .

Alina, bravo za dobre rezultateuser posted image . Mirnega dojenčka tudi mi ne poznamouser posted image .

Mislim, da bom šla kar spat. Jutri greva z Neli v vrtec na obisk, se bo tam podojila in previla, da malčki vidijo kako to greuser posted image . Samo ne vem še, kako bom to  izvedla, ker ob 9ih ona ravno spi. Bo že...

nočko!

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 540
25.3.2008 20:19:45   
suzanamai
No pa smo. Zoja že spi, lepo dišeča s postriženimi nohtki. Zdaj me pa čaka še Mai, da njegove krempelčke v red spravim.

Mene je že v nedeljo čisto metal ta sneg, sem bila čist znervirana, tako da v ponedeljek mi ni drugega ostalo, kakor da sem popokala oba otroka in smo šli malo na Veliko Planino. Gor pa več kot 1m novega snega. Čisti užitek, punce to morate probat, namreč vozit po celem snegu. Ko pa sem zjutraj mojega klica v službo in mu povedala da se odpravljamo na velko, je rekel: Ja saj se mi je kar zdel, da nauš mogla zdržat.user posted image  Ja tko je to pri nas, ko mamico mal razmetava.
No Zoja je uživala in medtem ko je mami bordala, spala v lupinici med pancarji na toplem, v hiški smučarske šole. Je mela super varuško....

Sem sedaj prebrala tale post očija od Vivike. Tako da punce, če se vam zdi 10 preveč, ni panike jih bom že prodala naprej... Ampak manj pa res ne gre, že tko sem dala v kalkulacijo samo porabljen material, brez moonligt dela in ostalih stroškov.

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 541
25.3.2008 20:24:53   
valči
lane 31,
bit bija-
bil sem tepenuser posted image
Bila sem iz Grajenščaka pri Ptuju in to sem kot otrok poslušala pri sosedovih fantih.Ker sem bila dosti tam,pa sta včasih všpičila kako,pa se je ata za njima drl:
Bi rad spet bit bija?user posted image Meni je to bilo tako smešno.

Pri nas doma smo bolj po Mariborsko vlekli.

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 542
25.3.2008 20:26:41   
suzanamai
Alina_Alin samo da je vse v redu. Drugače pa mislim, da noben dojenček ne more biti na miru.

Sem se kar nasmejala, ko sem prebirala tele vaše domače besede. Sva se zadnjič z mojih do solz narežala, ker me je klical in rekel da ima piceka zame. Pa sem bila prepričana, da mi bo prinesel pol odojka, ki ga je naročil sodelavcu. No zjutraj pa vstanem in pogledam v vrečko na pultu, notri pa domač piščanec.

Zdaj ne vem kdo se je zmotil, mi al prekmurci. Za nas je picek pujsek, za njih pa piščanecuser posted image

Zdaj grem pa naprej brat...

Neposredna povezava do sporočila: 543
25.3.2008 20:27:17   
nova10ka
ola, da se še jaz malo javim

najprej mere za 5 mesecev - 68 cm in 7010 g. Ma smo bolj dolgi ko široki.

Tjaša je je vsak dan večji angeluser posted image . Ponoč jemo samo še enkrat, al pa še to ne, za zaspat pa sploh ni več problemov. Jo očka zvečer skopa, previje in da v posteljo, pol pa mene pokliče ko rata lačma. In ko poje, zaspi sama v posteljici (prej je vedno samo ob dojenju).

Se je pa pojavil problem vožnje v vozičku - že kakšen teden ali dva imamo športni del PP, pa mora na vsakem sprehodu kar velik jokat (če pač ne spi). Ne vem v čem je fora - al ji ne paše, da me ne vidi al kaj? Kaj narest?

Paše eno besedo iz stare ljubljanščine vam dam za ugibat: REBEDAL. Da bo lažje, naj prišepnem, da je nekaj iz gospodinjstva.

Lepo se imejte in se pišemo

nova10ka

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 544
25.3.2008 20:42:10   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: nova10ka

Tjaša je je vsak dan večji angeluser posted image . Ponoč jemo samo še enkrat, al pa še to ne, za zaspat pa sploh ni več problemov. Jo očka zvečer skopa, previje in da v posteljo, pol pa mene pokliče ko rata lačma. In ko poje, zaspi sama v posteljici (prej je vedno samo ob dojenju).

Jaz bi pa tebe vprašala kaj narest, oz. kaj st vidva naredila, da ne zaspi ob dojenju in da tako lepo zaspi in spi celo noč?

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 545
25.3.2008 20:45:19   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: suzanamai

Sem se kar nasmejala, ko sem prebirala tele vaše domače besede. Sva se zadnjič z mojih do solz narežala, ker me je klical in rekel da ima piceka zame. Pa sem bila prepričana, da mi bo prinesel pol odojka, ki ga je naročil sodelavcu. No zjutraj pa vstanem in pogledam v vrečko na pultu, notri pa domač piščanec.

Zdaj ne vem kdo se je zmotil, mi al prekmurci. Za nas je picek pujsek, za njih pa piščanecuser posted image

Po prleško je picek piščanecuser posted image

Alina_alin me veseli, da je vajin srček boljši. Se spomnim, ko si omenila za šum. Držim pesti, da bo naslednjič pa popolnoma OK. Si pa ne predstavljam dojenčka, ki bi znal bit na miru. Tisti sigurno ni zdrav. Ma so sestre smotaneuser posted image

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 546
25.3.2008 20:47:29   
mama06
Pa še nekaj cvetk za konec dneva:
- fačuk
- petružar
- mrkva
- cirati
- bek

No....user posted image

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 547
25.3.2008 20:55:46   
suzanamai
Mama06 pojma nimam, edino mrkva ani to ena trava al seno?user posted image

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 548
25.3.2008 20:58:57   
živa
Kasija, ne vem pomena za tvojo besedo.

Plavanje dojenčkov: pa kdo mi je na enem srečanju rekel, če bom šla? Kasija?

Je bil danes spet naporen dan, večji mi je požrl skoraj vse živce, ker opoldne ni hotel spat, popoldne sva šla pa plavat. Pa nujno sva morala naročit torto za svakovih 40 let in mi je v slaščičarni naredil cel kažin. Mali je bil pa priden za tri user posted image . Ne vem, če bom uspela še kaj naredit po takem dnevu, po mojem bom šla kar pred TV.

Suzanamai, ročno delo je vedno bolj cenjeno user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 549
25.3.2008 21:00:44   
sanwebdra
IZVIRNO SPOROČILO: valči
Alina,nisem vedela,da ste imeli težave s srčkom,samo,da je vse vredu in da tako ostaneuser posted image Pri miru pa naša še ni bila 10 sekund,razen,ko spi,tako da ste imeli čudno sestro.
/quote]

Se strinjam! Samo da je vse v redu!!! user posted image

Ima ena moja znanka (tudi oktoberka) iste težave s srčkom z njenim tamalim, poleg tega pa je še takoooooooooo dolg - že skoraj 75 cm in ima čisto mlahav mišični tonus ... tak da si lahko predstavljate, da je že čisto na koncu z živci user posted image - pol pa še dobiva čisto mešane informacijeuser posted image ... P ji reče eno, fizioterapevtka pa drugo - potem pa se zelo težko odloči.user posted image  

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......