|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007 part 2
25.3.2008 21:09:06   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: suzanamai

Mama06 pojma nimam, edino mrkva ani to ena trava al seno?user posted image

ne, ne - poskušaj ponovnouser posted image

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 551
25.3.2008 21:09:22   
nova10ka

mama06, glede spreminjanja asociacije joška-spanje, je bila fora, da sem bla jaz že kar mal nervozna od tega, da je lahko sam na joški zaspala. pol ji pa pač nisem več pustila. ko je hotla zaspat sem ji dala prst v kotiček usnice in jo nežno čisto malo povlekla k njenem ušesu, s čimer sem ji stimulirala nadaljnje sesanje. in to sem della tolko časa, da me je mela dost in je rajši zaspala ob dudi (saj vem da bo tudi odvajanje od dude problem, samo kot pravijo "one step at the time"). torej, ona ima dost te joške, ki ji ne pusti spati, jaz jo dam v posteljo in ji dam dudo. pri dudi ji pa noben ne nagaja in zato ugotovi, da je kombinacija dude in postelje boljša za spanje user posted image

jaz upam, da smo ji uspel spremenit asociacijo. bomo še videli, ker imamo to novo obnašanje šele od prejšnjega tedna. pa se mi zdi da velja tudi za ponoč. prej sem jo vedno podojila, če je zajamrala, zdaj ji dam pa najprej dudo, pa če to ni kul, pol pa jemo. sam jaz mam njeno posteljo zraven svoje, tko da ponoči samo levo roko premikam, da dudo v tapravo lukno vtaknemuser posted image dejansko sta iz dveh hranjen postali dve dudi ali pa ena duda eno hranjenje.

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 552
25.3.2008 21:13:38   
Jenny Anny
suzanamai
picek je piščanec
pacek pa prašič
to je z dolenjskeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanwebdra)
Neposredna povezava do sporočila: 553
25.3.2008 21:19:31   
2ursae
user posted image  ooo, jaz sem čist hin, že kar user posted image  gledam. Je prišlo moje nespanje (hodim spat po polnoči, Borči me pa že zbudi ob šestih) mal za mano. Pa sva bili danes z miško1 na dolgem sprehodu in sem bila popoldne od tega (user posted image ) svežega zraka čist potolčena. Me je bolela glava, pol so pa začele bubat še noge, otroka pa sta me gonila 100 na uro - Borči je bil nekaj jokav, Anže je pa tud stalno nekaj hotel. Moj je pa prišel domov šele ob šestih, kar je zadnje čase kar klasika. Skratka, koma. Morda bom še mal nos pomolila v knjigo, pol pa spat.

srečanje: jaz še ne vem, če pridemo. Po mojem se bom odločila zadnji hip. Če bo moj delal doma, bomo kar odvandrali, da bo imel malo miru.

vidim, da je bilo danes na forumu res živahno user posted image , sem se kar nasmejala.

aja, še to hočem vedno rečt: spanje podnevi: mislim (tako opažam pri obeh mojih), da je sedaj ravno taka starost, ko podnevi ne spijo ravno dosti - niso več rosni dojenčki, ki potrebujejo ogromno počitka, niso pa še tud tako gibljivi, da bi bili od svojih aktivnosti tako utrujeni. Spanje se bo v naslednjih mesecih bolj znormaliziralo, boste videle. Anže prve mesece ni spal skupaj več kot uro na dan, sčasoma pa se je naučil bolj počivat.

nočko

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

Neposredna povezava do sporočila: 554
25.3.2008 21:20:35   
lane31
Eh mama jaz vem samo da je mrkva korenje....če nisem še tu mimo strelila user posted image
Evo zdaj sem ji še večerjo futrala po žlici....kdo bi jih razumel.....včasih samo žlica, včasih samo flaša....kar nekaj user posted image
Jutri imava že zjutraj posvetovalnico
Zdaj pa še house in nočko
Sanwebdra....in pol mislim da je moja velikan user posted image  
Sem se tak razjokala prej....mi je dragi prinesel rožmarin v lončku in pisemce -kao od Anete user posted image user posted image
Lepo je biti mami user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 555
25.3.2008 21:48:15   
Alina_alin
fačuk - saj sploh ne vem drugače povedat user posted image , mogoče "Pokavec" - user posted image to je spet v prleščini.
- petružar - petršilj
- mrkva-korenček
- cirati -torto nacirati (hm, saj tudi to se sedaj ne spomnim v slj. Ujej.) Aha, okrasiti torto
- bek- vstran

Mama06, daj javi mi od kod si - lahko na zs. Sem te enkrat to že vprašala, pa nisi odgovorila.user posted image
Pa še vsem ostalim pomemben info: to je prleščina in ne prekmurščina !!!

Grem obesit perilo, dat prat nasl. rundo pol se še kaj javim če ne bom že koma.

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 556
25.3.2008 21:50:12   
Alina_alin
lane31, kako lepo, prisrčno od tvojega. Mi gre kar na jok. Pohvale tvojemu za tako lepo pozornost.

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 557
25.3.2008 22:04:58   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: Alina_alin

fačuk - saj sploh ne vem drugače povedat user posted image , mogoče "Pokavec" - user posted image to je spet v prleščini.
- petružar - petršilj
- mrkva-korenček
- cirati -torto nacirati (hm, saj tudi to se sedaj ne spomnim v slj. Ujej.) Aha, okrasiti torto
- bek- vstran

Pa še vsem ostalim pomemben info: to je prleščina in ne prekmurščina !!!

user posted image user posted image user posted image

In ja, prleščina se ZELO razlikuje od prekmurščine!!

Neposredna povezava do sporočila: 558
25.3.2008 22:06:13   
*kinnie*
Danes je bil pa kar naporen dan  ( sem samo na RR dežurala več  kot 14 ur user posted image ), tako da je čas, da se počasi poberem user posted image .
Se beremo jutri user posted image
Nočko

Neposredna povezava do sporočila: 559
25.3.2008 22:11:44   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: nova10ka

mama06, glede spreminjanja asociacije joška-spanje, je bila fora, da sem bla jaz že kar mal nervozna od tega, da je lahko sam na joški zaspala. pol ji pa pač nisem več pustila. ko je hotla zaspat sem ji dala prst v kotiček usnice in jo nežno čisto malo povlekla k njenem ušesu, s čimer sem ji stimulirala nadaljnje sesanje. in to sem della tolko časa, da me je mela dost in je rajši zaspala ob dudi (saj vem da bo tudi odvajanje od dude problem, samo kot pravijo "one step at the time"). torej, ona ima dost te joške, ki ji ne pusti spati, jaz jo dam v posteljo in ji dam dudo. pri dudi ji pa noben ne nagaja in zato ugotovi, da je kombinacija dude in postelje boljša za spanje user posted image

Pa je bilo kaj joka? Ker naš joče ko user posted image , če ne menjavam joška - duda dovolj hitro in spretnouser posted image

(odgovor članu nova10ka)
Neposredna povezava do sporočila: 560
25.3.2008 22:36:52   
Alina_alin
Hvala, da ste vesele za našo Tjašo in njen srček.

Dolgujem še pojasnilo glede Tjašinega srčka: v porodnišnici so ob prvem pregledu rekli da ima šum na srčku. Prvo noč je bila na intenzivni po 22.uri, sicer pa pri meni - s tem, da so mi takoj namontirali babysense (al kak se že reče oni napravici), mi dali navodila: "tu so navodila, ki si jih preberete (babysense preprečuje smrt v zibki... - je med drugim pisalo v naslovu in navodilu) in da, če bo tulilo, pomeni, da ne diha, in naj takoj začnem oživljati novorojenko in pokličem sestro". IN nič več. Me skor kap, saj sem mislila, da je Tjaša resno bolana. Eh, pa nem zgubljala in vas morila s tem kakšno moro sem tisto noč preživljala.Teka še enkrat hvala ti, za info, ki si jih poiskala na spletu in me pomirila z informacijami o šumih...
Po 2 dnevih jo je pregledala kardiologinja - in končno sem izvedela, da ima šum na srčku - luknjico med prekatoma velikosti 2x3mm. Ta luknjica ni velika in dojenček oz. otrok normalno živi, brez omejitev, tudi če se ne bi nikoli zarastla. V večini primerov se zaraste samo od sebe, v hujših primerih (večja luknja, če se ne zarašča, če so druge težave -  npr. utrujenost itd) je potreben operativni poseg. V 80% se baje zaraste in baje (nekje do 2 let, pri nekaterih še pozneje), da ima to luknjico ful otrok (cca 80%), in da jih nekateri pediatri niti ne slišijo in tako starši niti ne vedo, da ima otrok šum.
Že P je na prvi posvetovalnici rekla, da kot posluša, se ji lepo zarašča. Na zadnji posvetovalnici je poleg osebne P bila še stažistka in sta obe ocenili 2 od 6 na lestvici (koliko se sliši šum). Danes pa je kardiologinja dala oceno 1-2 od 6. Torej 3 enaka mnenja - vsa kažejo, da se lepo zarašča user posted image
In zadnjič ko sem naročevala v razvojni sem srečala eno mamico, ki je omenila, da ima njena 7-m punčka šum na srčku, sem jo malce potipala,kako je pri njih - in bile sta ubogici 1 mesec v porodnišnici, potem pa hodile na pregled vsake 14 dni h kardiologu. Pa se luknjica do sedaj tudi lepo zarašča in ne bo potrebne operacije in punčka izgleda čisto zdravo in normalno živi. Sta se mi tak zasmilie ubogici, hkrati pa sem spoznala, da pri Tjaši potem že ni tako hudo, če sva imeli nasl. kontoro za 4 mesece.

Uh, sem se razpisala, če katera ne bo brala, ne bom jezna user posted image

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 561
25.3.2008 22:41:45   
jasna
Nova 10ka, dobra fintauser posted image . Jaz sem pa že od začetka dojko odvzela, preden so zaspali.

Alina, to je pa moralo biti grozno prvo nočuser posted image . Glavno, da je vreduuser posted image

Ja, še kr ne spimuser posted image . Ma Neli neke nočne težave že par dni in je zoprno, ker tokrat bi jo pa z veseljem priklopila al pa jo stisnila k sebi, da bi le spala. Ampak mala spi samo v svoji postelji in potem pleza po meni, pa me cuka, pa cvili... Sam spat pa neuser posted image . Trenutno čakam da končno nazaj zaspi in se lahko splazim nazaj v postlo. Jok brate, spet joka...

< Sporočilo je popravil jasna -- 25.3.2008 22:44:55 >

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 562
25.3.2008 22:53:12   
jasna
IZVIRNO SPOROČILO: živa
Suzanamai, ročno delo je vedno bolj cenjeno user posted image .

Res jeuser posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 563
26.3.2008 7:05:51   
Klaudia
Jao jao čveke.... user posted image  Dobro jutro!

Dežna prevleka iz mullerja - samo za 4kolesnike, pa ful mi je čudna. Res da je poceni... samo sem vidla v neckermanu tudi za dosti nižjo ceno kot original pa lepš zgleda. Na strani od neckermann nisem nič našla, tak da boste mogle najdt katalog naš dojenček. Al bom pa popoldne poskinerala.

joj... sem hotla še kavico skuhat, pa že lia joka... se tipkamo potem

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu jasna)
Neposredna povezava do sporočila: 564
26.3.2008 7:48:15   
sanosan
Dobro jutro!

Danes pa Brina časti z user posted image  in ostalimi napitki, saj je danes stara 5. mesecev!

In še zajtrk:

user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 565
26.3.2008 8:04:21   
lane31
Dobro jutro user posted image
Čestitke Brini.....si se lepo potrudila
Že cel teden se zbujam pred user posted image  spi ko polhec do cc 8h....je pa ob 6h jokala z zaprtimi očkami-sanje user posted image
Ko se zbudi jo kar zašibava v posvetovalnico
Prevleka dežna.........nisem je videla- mi je ena kolegica rekla da jo imajo v mulleru
Alinnaalin.....grozna izkušnja user posted image .......joj ko so tak brezčutni včasih v njihovi rutini user posted image
Grem...se vrnem poslepodne user posted image

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 566
26.3.2008 8:05:43   
sanosan
Sem mogla na seznam pogledat, ker se mi je zdelo, da ima še nekdo danes obmesečnico in sicer čestitke Martinu za 5 mesecev.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 567
26.3.2008 8:10:42   
mehurčica
Dobro jutro!

Brina in Martin čestitke za 5m user posted image user posted image

Midve z Eni kraljujeva že od 6:20 - je bila pokakana in ni mogla nazaj zaspat(jaz pa nisem nič vonjala), pol sem jo previla, se je igrala pod vrtiljakom in se spet pokakala. David še spi, oča pa so šli v službo.

Skuštrana oprosti v imenu mojega. Je rekel da so ga linki nekaj hecali in ni mogel še dokončat.

Alina, super da je boljše. Tudi Eni ima šum na srčku in imava UZ kontrolo pri 8 mesecih. Me tako zaskrbi vsakič, ko jo P posluša, ker vedno samo reče, da se še sliši. In se mi zdi do 8 meseca še tako dolgo.

Suzanamai, jaz nič ne odstopam od naročila. Morem vprašati še prijateljico in sporočim, da ne boš preveč nosila v MB.

Jaz sem ugotovila, da Eni zjutraj bolj dolgo spi, če gre zvečer prej spat.user posted image Je bilo pri Davidu tudi ponavadi tako.user posted image Hmm....

Čestitke še za nazaj Mihaelu in sigurno sem še kakega mesečka pozabila.

Zdaj pa Eni pravi že mmmm in brrr, tak da grem malo dol..user posted image

< Sporočilo je popravil mehurčica -- 26.3.2008 8:12:33 >

Šele, ko postaneš mama, začneš resnično cenit zdravje.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 568
26.3.2008 8:38:43   
*kinnie*
Dobro jutro!
Sanosan, hvala za kavico! Jaz sem brez jutranje kavice čist adijooo...
Alina, samo da je vredu....je pa verjamem grozno, ko kdo kaj nepremišljeno reče...se ne zavedajo, kakšno bolečino to sproži.

Brina in Martin user posted image user posted image user posted image

Oooo ko pogledam ven je tako lep sonček, temperature pa še vedno v minusu user posted image .  Vprašanje, če bomo šli dopoldan kej ven user posted image .

Kakšno igrico bomo pa danes igrale na RR user posted image ?

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 569
26.3.2008 9:03:00   
Alina_alin
Živa,nisem bila na tekočem z vso vašo situacijo glede napotnice. Te popolnoma razumem, da si jezna, da ne dobiš napotnice. Meni je prvič tudi ni dala, je rekla, da je vse ok. Pa sem na nasl. posvetovalnici takoj na začektu zajamrala, da me skrbi ... pa jo je 5 min opazovala, spet rekla, da ona misli, da je vse ok, da je Tjaša ful živahna, lepo napreduje itd, in da mi da napotnico, če želim, da bom bolj mirna. Res pa je, da ne vem, kaj vse vključuje ta napotnica. Bomo videli jutri.
Tebi pa svetujem, kot ostale, da ji ponovno zateži. Pa povej,da hodiš privat, in kakšno je mnenje privatne...

Ja, prva noč s Tjašo je bila pa res stresna. Eh, glavno da je mimo. So mi jo pa brez obrazložitev odpeljali, sestra samo rekla, da je zdravnica zaznala šum in da bo čez noč na intenzivni in pripeljala ta babysense. Ko sem jo še spraševala, kaj to pomeni, mi je rekla (sestra), da moram o vsem vpr. zdravnico, da ona ne sme nič povedat. (ok, razumem). Vpr, me je če želim govoriti z zdravnico (ura je bila 20), sem pritrdila, in ko je prišla zdravnica je bil user posted image Sem si očitno preveč dovolila, da sem želela izvedeti zakaj se gre pri Tjaši, in me je skrbelo. Ker njej je bilo tu mač se sprehoditi do sobe ali me tja poklicat in povedat 2 stavka. In pol: "Ja, mama, kaj je? Ima šum na srčku in kaj več ne morem povedat" Eto, to je bila razlaga. Jaz pa dobila knedl v usta in solzne oči, saj nisem vedla kaj to pomeni šum na srčku, se prej nisem nikjer s tem soočila. Dobila samo napravo za preprečitev smrti v zibki kot je pisalo in Tjašo so mi odpeljali na intenzivno.
Eh, glavno da je ok, da ni hujšega, kot sem rekla. Sem se sedaj s to izkušnjo izkašljala.

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 570
26.3.2008 9:07:50   
skuštrana
Mehurčica, ne sekiraj in ne opravičuj se, no..Sej ni take panike user posted image Jaz pridem v slo po 15.4 do takrat pa menda bo...da pridem plačatuser posted image user posted image

Suzanamai, jaz se strinjam da je ročno delo več vredno..user posted image pravzaprav ni primerjave...

Dežna prevleka, ma toliko kolikor jo bom jaz rabila bo taka za 5e čist ok...za zappa kasneje imamo pa itak originaluser posted image Pač za vsak slučaj jo je faj met v vozičku ob temle čudnem vremenu...

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 571
26.3.2008 9:10:54   
skuštrana
Alina alin user posted image glavno, da je s tvojo princeso vse okuser posted image

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 572
26.3.2008 9:24:18   
mama06
IZVIRNO SPOROČILO: Alina_alin

Živa,nisem bila na tekočem z vso vašo situacijo glede napotnice. Te popolnoma razumem, da si jezna, da ne dobiš napotnice. Meni je prvič tudi ni dala, je rekla, da je vse ok. Pa sem na nasl. posvetovalnici takoj na začektu zajamrala, da me skrbi ... pa jo je 5 min opazovala, spet rekla, da ona misli, da je vse ok, da je Tjaša ful živahna, lepo napreduje itd, in da mi da napotnico, če želim, da bom bolj mirna. Res pa je, da ne vem, kaj vse vključuje ta napotnica. Bomo videli jutri.
Tebi pa svetujem, kot ostale, da ji ponovno zateži. Pa povej,da hodiš privat, in kakšno je mnenje privatne...

Tudi jaz sem morala na dveh posvetovalnicah pojamrat, da sem na tretji dobila napotnico. Mogoče se me je na tretji naveličal in mi jo raje dal, kot da me posluša.

Teži, teži in še enkrat teži živa!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 573
26.3.2008 9:26:35   
mama06
Dobro jutro čveke!

Pri nas je sonček in ko se otopli, greva venuser posted image .Je  pa mali danes do pol štirih spal v svoji sobi v posteljici, samo 2x se, ga vmes podojila. Potem sem ga pa nesla k sebi v posteljo, saj je ful neki jamral, pa sem se sama sebi zasmilila, da bi morala nonstop letat v njegovo sobouser posted image . Sem ful zadovoljna z današnjo nočjo proti ostalim. Hvala za vzpodbudne besede!

Kaj mi hujšamo, da ni nič več zajtrkov?

Klaudia, kje pa ti hodiš?

< Sporočilo je popravil mama06 -- 26.3.2008 9:27:06 >

(odgovor članu mama06)
Neposredna povezava do sporočila: 574
26.3.2008 9:40:19   
*kinnie*
Alina_alin: Res mi je žal, da si morala skozi tako izkušnjo! Se vidi, da v zdravstvu že dolgo ni več primernega odnosa....pa ni opravičila, vsaj zame, tisto z rutino ne vzdrži. Pri meni se je tak odnos vlekel skozi celo prvo nosečnost( rizična).

En user posted image za Tjašo!

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Po porodu vsaj leto dni počitka
Najnovejša študija kaže, da novopečena mamica potrebuje celo leto počitka in regeneracije, da si njeno telo po porodu op...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......