špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Naty* Sm vidla, da se pogovarjate o spoštovanju do mamic. Glede BB in Markota sicer lahk rečem, da take izjave js sicer ne bi dala... ampak... iz prve roke lahko povem, da niso vse mame vredne čestitk ob materinskem dnevu . Moja že ne. Po ločitvi se je na novo poročila, mene pustila pri svoji mami in ustvarila novo družino. Ko sem jo srečala na cesti in se ji nasmejala, se je obrnila stran, da vam ne razlagam, kako te to boli kot otroka. Ko sem bila v osmem razredu, je moja stara mama zbolela za rakom na črevesju in štiri leta kasneje umirala na grozen način. Ko sem požrla ponos in mojo mami - njeno edino hčerko prosila, naj jo pride pogledat, je ni prišla. Po tistem, ko sem edino žensko, ki mi je kdaj bila mama držala za roko ko je umrla, me je moja prava mami vrgla iz stanovanja, ki bi moglo bit moje, ga prodala in pobrala denar, mene pa dobesedno pustila na cesti pri osemnajstih letih. Samo mojmu atiju, njegovi ženi in staršem mojega bivšega se mam za zahvalit, da nisem končala drugače kot sem. A sm zamorila? Ni bil namen, sam težko sodit, če ne vemo, kaj se je komu dogajalo... Men je žena mojga atija lahko mami, ni mi pa mamica tista, ki me je rodila in tega se ne da komentirat, če se ti določene stvari ne zgodijo. Ne želim ji slabega, ampak to za mene ni mami. Je pa lepo, da ima večina mamice, ki jih spoštujete tko kot je treba . Mamico te ne naredi porod, ampak dejanja, ki jih počneš, ko je otrok že rojen! Oh, Naty*, zlata moja , zdaj mi je vse jasno O tebi mi je pripovedovala sestrična - sicer brez imen, ampak ji je bilo res hudo, Vidiš, po toliko letih spoznam to prekrasno punco, ki je dala skozi toliko hudega. Ko bi te le lahko zdajle čisto zares objela Lahko si močno ponosna sama nase, jaz sem počaščena, da sem te imela možnost spoznati
|