Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 23.3.2008 21:32:51
|
|
|
|
Anonimen
|
lunca - za Maja, da se čimprej pozdravi Imam pa eno težavo. Od popoldneva opažam, da mi vsake toliko časa rata trebuh popolnoma trd - predvidevam, da je to otrdevanje trebuha - me pa nič ne boli, je le ful neprijeten občutek. Ali je to lahko kako nevarno??
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 23.3.2008 22:06:26
|
|
|
|
lunca14
|
Nya....to otrdevanje je lahko čisto nenevarno,če ti otrdeva parkrat na dan po nekaj sekund ali minuto,če imaš pa trebuh trd ko kamen,da ko pritisneš ni mogoče vdret ,da se ti dogaja zelo pogosto in to po par minut,pa moraš it k zdravniku,samo to je res trebuh trd ko kamen,če ti pa samo malo,je pa vse skupaj le trening maternice na junij,veliko pij in magnezij pa bo,pa ne se sekirat,,živčki dosti naredijo škode.Hvala za ,upam,da bo jutri bolje. Aleksandra .....tud tebi hvala,za ,trenutno spi,pri nama v spalnici,ker drugače spet ne bomo spali. Lahko noč vsem ostalim .
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 23.3.2008 22:15:02
|
|
|
|
tweetek
|
No zdaj sem pa nazaj... Itak je preveč da bi vse komentirala ampak za vse preglede (in lulije , zgleda da bo junij res bolj fantovski), bravo annnna za izbrano ime, pa za vse velike in malo manjše nakupe - od avta do posteljninice ... Ste res pridne... Jaz pa ugotavljam da mi kupovat ne bo treba veliko, še posebej ne, če bom vzela paketek od države, ker mam že zdaj polno skrinjo pojerbanih otroških cotk, pa še ena velika pošiljka pride (baje da je imela teta od , ki me pridno zalaga s to robo sto bodijev!!!! a si predstavljate? Jih je kar nekaj dala naprej še zapakiranih ) Saj sem ful vesela, da mi ne bo treba vsega kupit, ampak kako cotiko bi pa prav rada kupla ko so tooook cart... No saj če drucga ne en kompletek za iz P pa še eno lepo lepo krstno oblekico si bom pa privoščila... Tko da me v bistvu čaka samo en pohod do ikee in potem še šoping za drobnarije (flaške, pleničke, termometer....) in sem opravila. Pač pa naju čaka še ogrooomno dela z urejanjem kotička od bebice in mojega delovnega kota v dnevni, pa še dva radiatorja morava dat nova in potegnit centralno do kuhinje..... Sem dans kar paniko zagnala.... Ja, pa še prazniki - a se vam ne zdi da bi semorali imenovat polniki ker se skoz z nečim polnimo - če že ne z energijo pa s hrano ... Upam da ste jih tudi ve preživele lepo, midva se imava prav fino - samo kar naprej mislim da je Božič, ker je pri nas taka zimska idila.... Mi je blo kar hecno jajčka barvat, sem hotla raj kar jaslice postavt aja,pa prvič sem pekla potico in je kar lepo ratala - mi je pa tako tako vzhajala, da sem mislila da bo iz pekača ušla... Če že govorimo ovzhajanju - tud moj trebušček in oprsje vzhaja.....
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 7:26:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Dobro jutro. Ja, lunca se je kar celo popoldne pojavljalo in je bil trebuh res zelo trd. Mislim, da bom šla jutri malo pogledat h g, če ne bo nič bolje. Sem spila dve magnezijevi šumečki, pa ni blo nič bolje. A je lahko to otrdevanje povezano s prebavo?? Ker imam tak občutek, kot da me tišči na veliko potrebo, trebuh je pa trd, zelo, tko da se niti na pritisk s prstom ne "vdre". Sej po moje bo bolje. Upam. No, pa vsaj naj vam skuham.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 7:56:20
|
|
|
|
lunca14
|
Nya.... pravkar sem prečekirala Pušenjaka ,pa pravi vse dokler otrdevanje ni boleče,je vse ok,ne glede na trdoto in čas,ko pa otrdevanje spremlja še bolečina je treba obiskati dr.in preverit dolžino materničnega vrata.Upam,da te ne boli,če pa ti bo še precej otrdeval,pa imaš namen it k zdravniku,pa pojdi že kar danes,da boš pomirjena,ti ni treba čakat do jutri,danes boš takoj na vrsti,jutri boš pa čakala. Maj je že veliko boljši,trenutno ni vročine,upam,da se ne vrne. Hvala za kavo,jo kar potrebujem,to vreme name deluje ,tako depresivno,da komaj čakam na sonce.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 8:00:57
|
|
|
|
Anonimen
|
lunca - bolelo me ni, sam smotan občutek kot da me bo razgnalo. Sej bom vidla, kaj bo danes. Zaenkrat je ok. Hvala in lep dan ti želim, Maju čimhitrejše okrevanje. Seveda pa lep dan tudi vsem vam.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 8:02:33
|
|
|
|
alea01
|
Dobro jutro lepotičke ! Evo ali pa . nya- meni se enako dogaja in tudi ne vem a je otrdevanje ali se mi pa včasih zdi, da se je tamal tak čudno naštimal. Sam boli me pa ne. Se mi pa to dagaja večkrat na dan Sva vse sorodnike povprašala o zibki in je nimajo ali so pa jo dali naprej . Zdaj pa v spalnici sam meriva in meriva in tuhtava, če bi posteljico noter spravila. Drgač bom pa kupila zibelko ali pa košek. Košek mi je tolk cartlih, sam kaj ko čez tri mesece ni več uporaben, stane pa v BC okoli 400eur . moram mal na bolhi pogledat. Lep dan
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 8:36:43
|
|
|
|
lunca14
|
Alea....si prečekirala na bolhi,se kar dobi nekaj,za sprejemljiv denar.....če pa imaš še vedno prostorsko stisko v spalnici,da ti tud košek ne bi šel noter,ti pa predlagam eno zelo primitiveno ampak funkcionaleno rešitev,to je še iz časov,ko je mela moja sestra dojenčka 18 let nazaj,si dobil od CSD-ja paket,in ta paket,močnejša kartonska škatla se je lahko uporabila za spanje dojenčka za prve tri mesece,se prav spomnim slikic,ki so prikazovale,kako,daš noter trdo gobo,potem pa še pregrinjalo,tako,da roko na srce ,na koncu se sploh ne opazi,da je kartonska škatla.Upam,da ne zameriš,ker ti predlagam kaj takega,samo spomnila sem se,je poceni,pa še funkcionalno,če nimaš prostora.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 10:08:22
|
|
|
|
*Mojca*
|
Jutro bejbe! Šele zdaj sem ustala, po 12 urah spanja spet. Sem mislila, da si bom kaj spočila med prazniki, ampak ne...še bolj sem zmatrana. Včeraj sva cel dan montirala hodnik in regal v spalnici. Zdaj je pa končno konec, hvala bogu. Sem že z živci in denarjem na dnu. Novo stanovanje je dejansko vreča brez dna, ampak hvala bogu smo zdaj končali....vsaj upam Kar se tiče mojega počutje je kar ok, včeraj me je cel dan pekla zgaga, verjetno zaradi tone kinder čokolade, ki sem jo pojedla (če pa sva dobila vsak po 2 taveliki kinder jajci ), križ me boli za znoret (spet verjetno zaradi vseh mojih gradbenih podvigov), pa pod desnim rebrnim lokom me tišči, verjetno je tam naš baby. Aja, pa joške so mi tako zrasle, da mi noben modrc ni več prav . Pa zdi se mi da imam bolj obilen izcedek, taka varianta belega toka. Še katera podobne težave? Imam pa eno vprašanje. Trenutno imam še vedno stalo prebvališče v NG, razmišljam pa da bi se dala v LJ, ker bom itak ostala tukaj. Naša občina ti ob rojstvu otroka baje podari ene 350eur. Zanima me, če katera ve kako je s tem v LJ, ker če ne dajo nič ali pa bistveno manj, potem bom počakala še 3 mesece nya, glede otrdevanja pa nimam pojma...žal. Na maternski so nekaj govorili o nosečniških popadkih. Vse kar se spomnim je to, da moraš takrat fajn globoko dihat pa mine. Naj pa ne bi bilo nevarno. Nič, toliko za enkrat. Zdaj pa skočim pod blok na tržnico po čebulo. Danes bodo gratinirane zelenjavne tortilje...njamiiiii Lep dan vsem, pa se slišimo kasneje.
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 12:51:43
|
|
|
|
lory2004
|
košek imava tudi midva in se nama zdi super zadevca. samo sva ga podedovala. gobo sva morala kupit za noter. tko da tista k je spraševala, mislim da ne zasede veliko prostora. najin je 80 cm dolg. pa še na kolesih ga imava. zgaga se pa zopet malo pojavlja ja. sem brala tudi v pušenjakovi knjigi. mene tudi malo daje na vsake toliko časa. pojem malo kruha pa je bolje.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 13:13:24
|
|
|
|
annnna
|
za Maja lunca14. moj se je spet začelo metat po trenuhu... se mi zdi da se je obrnil mi povsem druge oblike udov tišči ven in je prav smešno-luškano...ne morem pa ugotovit kaj je to al je nogica al je rokica ker je nekaj malega iiii pa me zdaj ful firbec mantra kako je obrnjen..,mogoče se je z glavico dol obrnil sam si ne znam predstavljat kak je zložen, bo treba počakat do naslednjega pregleda. lepo bodite
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 17:43:24
|
|
|
|
l.daisy
|
dan, punce... vas je kaj zasnežilo? na gorenjskem pada kot za stavo... tweetek, čestitke za 30ko...:) jaz sem pa tudi že v 30em... annnna, smo ti rekle... takrat ko nisi živčna, kdaj bo brcnil, takrat brca kot za stavo... mojca, vem, kako se počutiš... midva tudi finalizirava stanovanje... pa če bi imela še enkrat večji proračun, pa bi šel ves denar... izcedek imam tudi jaz, kakšen dan toliko, da moram večkrat zamenjat dnevni vložek... glede denarne pomoči v LJ, moja kolegica je dobila 190 € (ne vem, če ima to kakšno vezo, ampak je brezposelna... pa tudi če jo nima, za tako razliko bi jaz še malo počakala s spremembo bivališča)... moram malo pojamrat... spet imam namreč težave s hemoroidi... sej imam že kaka dva meseca privesek, ampak je danes spet začel boleti... ste se najedle velikonočnih dobrot? jaz sem si privoščila po eno rezino šunke in prate, pa eno jajce... imam kar fobijo, da mi bo slabo od vsega, če bom preveč pojedla... otrdevanje je pri meni kar stalnica... velikokrat se pa zgodi, da trebuh sploh ne otrdi, ampak se le bejbija tako upreta v trebuh... jih malo pobožam in jima povem, da mamici ni fino, če sta tako, pa se umakneta...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 17:55:59
|
|
|
|
Anonimen
|
A je možno, da se je moje detece obrnilo na glavo, ker čutim premikanje zelo nizko, pa sem že pomislila, da me z rokicami poboža vsake toliko? Zelo nizko mislim kakšne 5 cm pod popkom, medtem ko sem brcke do sedaj čutila okrog popka. A ima še katera podobno izkušnjo? Hvala, pa lep pozdrav.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 18:44:59
|
|
|
|
babysolza
|
ojla punce, ja vidim da smo pridno jedle te praznike, ko nima skori nobena časa kej tule napisat. Nya, to zanima tud mene. Mene včasih rukne tako nizko, da mam že skori filing, da bo nogica iz nožnice pogledala. Sam potem pa spet rukne tam nekje pod rebra, al pa na levo stran, al pa... Ne vem, al je samo hiperaktiven al ma po ene par parov rokic in nogic. Zdaj bom malo ugibala - a je mogoče odvisno od lege posteljice? Jaz jo mam zadaj, kar bi po moji logiki pomenilo, da ma velik prostora za brcat odspredaj in to v vse smeri (gor, dol...). Uf, naj kakšna kej pametnega pogrunta.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 18:58:46
|
|
|
|
*Mojca*
|
nya mene že od začetka brca pod popkom, zadnje čase pa me tišči desno pod rebri, tako da res nimam pojma kaj se dogaja z njim/njo Po mojem imajo še toliko prostora da lahko plavajo prosto po Prešernu in migajo malo tu malo tam
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 19:14:34
|
|
|
|
polly80
|
pozdravljene , če se ne motim moram zdaj dobiti 2. tudi jaz se ukvarjam samo še z lego ..pred par tedni sem brce čutila zelo nizko,pod popkom,pa tudi posteljica je bila zelo nizko...sedaj pa že par tednov čutim visoko,ves čas mi jih daje pod rebra ..tako da upam,da se je posteljica dvignila,ampak ne vem,a je to gibanje povezano z lego posteljice???? komaj čakam naslednji pregled in UZ,da vidimo kako in kaj.prej je bil na vsakem pregledu obrnjen z glavo navzdol,upam da se zdaj lumpek ni obrnil navzgor..
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 19:17:01
|
|
|
|
*Mojca*
|
polly80 čestitke za zvezdico Po mojem gibi niso odvisni od posteljice, kot sem že rekla imajo mali po mojem še dovolj prostora za gibanje. Moj je imel na 3Dju še vedno glavo gor, nogice pa spodaj. Upam, da se bo obrnil...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 19:41:11
|
|
|
|
lory2004
|
jaz imam rok 14/6 in ko sem bila nazadnje na pregledu 17/3 je bil bebe že obrnjen navzdol. tako da tiste ki čutite brcike malo drugače, lahko da se je tudi že obrnil. jaz sem imela teden dni pred pregledom take brce, ceeel dan, da sem bila od tega že čisto utrujena. noč in dan. in se je moral tisti dan obrnit. 100%.
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 20:13:27
|
|
|
|
manko
|
lep večer še od mene... včeraj zvečer,ko sem hotela zaspat se je naša beba takooooo obračala,da sem se komaj obrnila iz boka na hrbet in takrat sva z mojim dragim občudovala malega atleta/atletičarko kaj dela tam notri... trebuh ni imel niti malo oblike trebuha in hvala bogu je moj uspel narediti nekaj fotk,ker je noro to videt iz drugega profila kot pa le iz svojega... jutri imava pregled in upam,da se bo končno videl spol,ker sem takooo firbčna...v bistvu sem pa takoj zadovoljna,samo da mi reče VSE JE OK,BEBIKA JE ZDRAVA!!!! poljubček od mene drage moje...
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 21:08:34
|
|
|
|
*Mojca*
|
manko to s fotkanjem je pa ful fajn ideja. Nama še ni padla na pamet. Dej ob priliki kako slikico v album, ker me prav matra firbec. Sicer pa srečno jutri na pregledu, z bebo bo valda vse ok!!! Jaz pa jutri spet delat...se človek v 3 dneh kar malo razvadi spat do 9h zjutraj, ampak bo že Počasi grem spat...nočko vsem!
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 21:17:14
|
|
|
|
polly80
|
mojca,hvala za čestitke glede pomoči imate super v NG,350 je ful velik,jaz dobim komaj 120 (čeprav hvalabogu da sploh kaj dobim),tako da potrpi še 3 mesece,skoraj dvomim da imajo kje še več.. al pa tudi.. me zanima,glede na to,da si že prala cotke,s čim si jih prala,a lahko daš malo mehčalca zraven??jaz jih bom jutri prala,pa sem mislila kupit loreal sensitive,a je kateri še boljši?ker če ga ne daš zraven,bodo pa trde cotke,a ne?joj,kolko kompliciram,saj vem... aja, ima pa še tudi čas,da se obrne,tako da brez skrbi...ln
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 24.3.2008 21:56:44
|
|
|
|
l.daisy
|
čer... polly, čestitke za zvezdico pri nas tudi dobimo samo 100 €.. ampak tudi to je nekaj, nekje ne dobijo nič... na gorenjskem se mi zdi, da največ dajo na bledu, sodelavka je rekla, ali 375 € v kešu ali pa bon za različne trgovine za 417 €... bi se kar tja preselila za te tri mesece
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 25.3.2008 6:52:23
|
|
|
|
*Mojca*
|
Jutro bejbe!!! l.daisy, včeraj sem te nenamerno kar malo zignorirala , upam da mi oprostiš. Glede pomoči, v NG se tudi dobi 417 eur, tako da bom ostala kar tam do junija polly80 jaz sem dala zraven tudi mehčalec...moja kolegica ga tudi daje že od začetka in mali nima nobenih problemov. Če se bo izkazalo da je bilo narobe bom pač junija vajo ponovila brez mehčalca En lep dan vsem, v Lj je že sonček
< Sporočilo je popravil *Mojca* -- 25.3.2008 6:53:35 >
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 25.3.2008 6:57:19
|
|
|
|
beyba
|
oila beybe Menepaže od sobote boli križ za znort. vaje ne pomagajo, masaže ne pomagajo...levo nogo komi dvignem da grem po stopnicah, spat ponoči ne morem na trebuhu ne(velik trebuh) na hrbtu ne, ker me v spodnjem delu začne bolet ko pri norcih pa še tamal full začne brcet oz se stegovat. Na desneb boku me boli v trebuhu, če me že hrbet ne, na levem boku pa nekako najdem položaj, ko me boli tolk, da lahko zaspim, sam se od bolečine v trebuhu zbudim čist mokra v roku 1-ure.... In potem ponovi vajo...sprehod pa sedenje da mal neha bolet...pa zopet iskanje položaja da lahko zaspiš za pol ure... In to že od sobote.Dans zjutri sem se prav zjokala, ko dež...Ker mam že poln ku....vsega... Vse to pa zato ker sem v soboto mojga nekam poslala ( vPM) ker ga prosim že 14 dni če mi bo pomagal posravit, ker jst si trenutno pač ne morem privoščit delat generalne stanovanja... No v soboto mi je pregprel, pa sem generalno kopalnico pospravla, kuhinjo, dnevno, hodnik, neke oamere, pomivanje po tleh na vseh štirih... aja pa potem peka pa kuha za veliko noč.... In razultat sobotne noči naprej je opisan zgori...Aja on je pa zginu v garažo, se je šu mal igrat z alarmom, ko ga je ravno dobil, pa kable vlečt da bojo lahko danes ali jutri to priklopili.... A ma katera idejo kako blažiti išias vsaj za službo, pa da bom ponoči spala. Kaj od protibolečinskih zadev bi lahko vzela....
|
|
|
|
RE: Junijčice 2008- 2. del 25.3.2008 7:03:49
|
|
|
|
Anonimen
|
beyba - nič ni dobr da vzameš. Po moje je najbolje, da si vzameš dopust ali bolniško, pa si malo odpočiješ. Sicer pa vsem dobro jutro, eno slastno ali
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?