|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:31:33   
Katina
kodrana, moj bo doma skupaj 15 dni takoj ko pridem iz porodnišnice - razen če vmes pride kakšna višja sila user posted image . Mal pa špekuliram tudi s prvomajskimi prazniki, ker v tem primeru pa zgubi dni, če koristi v bloku. V tem primeru ga bom poslala na CSD, da spremeni odločitev in navede 11 dni - vendar na enak način kot prej - le profitiral bo - zaradi praznikov. 

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:32:51   
Taula
Katina...a ta papir....kdaj naj bi koristil se lahko odda že? Pa sej ne vemo kdaj rodimo. Oz kaj lahko očka odda že pred porodom na CSD?

Hvala.user posted image

_____________________________

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)



(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 2052
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:33:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

IZVIRNO SPOROČILO: ****


Aha... sem vedela user posted image user posted image user posted image . tudi midve z Estrello sva imeli zadno M 16. avgusta in imava rok 22. maja. samo da njej so to že takoj prav izračunali meni pa šele tle v Sloveniji...Itak pa ta PDP je kar nekaj saj samo 4% žensk rodi točno na ta dan... user posted image


user posted image user posted image user posted image zadnjo M sem imela 6. avgust in izračunan PDP je 14. maj???? zdaj mi ni nič jasno.... po vseh pravilih bi potem jaz mogla imet rok 12. maja a kako??? 10 dni manj kot vidve???



Ma ne... en dan se mora odštet baje, ker je bil letos tudi 29 februar, ki ga drugače ni... In men je zdravnica v Sloveniji to tko povedala kot da je to full pomembno, he,heuser posted image user posted image user posted image

Se pravi greš po tisti 100 let stari formuli,ki jo še vedno uporabljajo vendar zaradi 29 februraja odšteješ en dan... ( se pravi 9 mesecev +7 dni ampak letos -1) Se pravi po tej logiki bi bil tvoj PDP res 12 maj...

Mah, kaj se obremenjujemo...saj paravim baje samo 4% žensk rodi an PDP...user posted image
Pa v bistvu kaj pa je en dan gor en dan dol....user posted image user posted image

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 2053
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:33:49   
Katina
kasso, jaz ga prvič nisem imela - le v porodnišnici sem videla take, ki so bili iz pliša. Zdaj si ga pa definitivno nabavim. Tudi jaz imam v mislih kar plavalni obroč, samo nisem vedla, ali imata vedve kakšno drugačno idejo. katero veliost boš pa vzela?

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:35:12   
kodrana
Taula:
12x rumeni racman
6x zeleni racman
2 dodatna vložka za zeleni racman
1 prekrivne volnene hlačke M
1x prekrivne hlačke bombaž mikropor S
1x prekrivne hlačke mikropor M
1x prekrivne hlačke mikropor L
prodaja jih za 220€, nove so 290€
so pa baje samo oprane



_____________________________

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:38:28   
narava
IZVIRNO SPOROČILO: Katina

narava, saj te pride večinoma isto v kosu ali po dnevih. Če jemlješ v kosu, potem imaš vmes dva vikenda po dva dni, torej jih ostane 11. Ravno tako jih je toliko, če šteješ po dnevih (70% od 15 dni = 10,5 dni).

Pravica do starševskega nadomestila (porodniško n., očetovsko n., nadomestilo na nego in varstvo otroka in posvojiteljsko n. ) je vezana na pravico do starševskega dopusta.
V kolikor sta v delovnem razmerju v RS, potem se od vajinih plač plačujejo prispevki z starševsko varstvo in to je pogoj za uveljavljanje teh pravic (glej 6.čl ZSDP, Ur. l. 110/2006)
Ne vem od kje ti povezava z državljanstvoom in stalnim bivališčem, ter 175€.


ma ne. midva sva oba drzavljana in v delovnem razmerju v RS. poznam pa par, ko imata oba stalno bivanje v slo (se nimata drzavljanstva), moz je normalno zaposlen v RS in me zanima, ce jima karkoli pripada??

_____________________________

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:42:49   
Anonimen
Aja, da se pohvalim... sem danes oddala papirje na CSD in je baje vse urejeno... ker nimam zaposlitve ne rabim nič več hodit...Mi kar sedaj odločbo za 12 mesecev naredijo... denar namesto paketa bo 15 aprila, prva "porodniška" pa 15 maja...
Sam mi je dala pa čist druge papirje za izpolnit, tile, ki so objvaljeni na neti so samo za zaposlene...

Samo po porodu moram za otroški dodatek ponovno oddat... da ga zvečajo mi je še povedala, res prijazna gospa. Pa še Samia je dobila eno plišasto miško...

No če imamo na Vrhniki že poden župana user posted image  ( skopuh, škrtuh...) imamo pa vsaj prijazne gospe na CSDuser posted image .


(odgovor članu kodrana)
  Neposredna povezava do sporočila: 2057
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:43:43   
Katina
Taula, Vsi papirji (razen za nadomestilo za nego in varstvo, ki ima drugačen rok) v zvezi z uveljavljanjem pravice do starševskega dopusta in strševskega nadomestila se morajo po Zakonu oddati v roku od max 60 dni pred PDP do min 30 dni pred PDP (54.čl). Na obrazcu S-1/2 obkroži ali 1.a ali 2.a, pač glede na odločitev- šteje se, da je PDP tisti datum, ko bo ta dogodek nastal. Kdaj bo dejansko koristil to pravico pa bo seveda vedel šele ko rodiš - takrat je itak treba na CSD sporočiti otrokove podatke in navesti čas za dejansko koriščenje, pa tudi obvestiti delodajalca. Takrat boš ti v P, tvoj bo pa urejal podrobnosti na CSD-ju. 

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 2058
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:45:18   
*Tiana*
darmar, estrella in druge gorenjke - ja, lahko se dobimo tud na GIBI GIBU (to je tisto otroško igrišče pri bazenu/štadionu). No estrella, ko sporočiš kdaj prideš, se zmenimo še za uro.

Martina - res škoda da naletimo na take zdravnike, verjetno je imela še slab dan. Upam da se hitro pozdraviš.

Moj GP je danes tud potekal po hitrem postopku, ker je G najprej 1 uro zamudila v ambulanto, potem se ji je pa mudilo. MV mi sploh ni merila, čeprav je že prej ugotovila, da je kratek in se še krajša. Premerila pa je dete na hitro, premer glavice je za 33 teden, stegnenica in trebušček pa za 32 teden. Čeprav po PDP naj bi bila v 34 t. Tehta pa 2.080 g.
Smo bl pr ta malih, ampak je to čist OK, glede na to, da tud jaz nisem prav velika. Pa tud prva pikica je bila bolj mala, še manjša kot naš fantiček.

Aja pa moja domača tehtnica laže, user posted image , pri G so mi natehtali samo 1 kg več kot pred 3 tedni.

Zdaj pa grem mal ven s tamalo. ČAO

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2059
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:50:11   
Čmrlika
čmrlika, sončnica Sandra - navadno se najprej dela 50g test glukoze, šele če je ta povišan delajo 100g.


mogoče,user posted image mene je dal sprve na 100g, brez razloga, nisem mela niti v urinu, niti na krvi nič videt.

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 14:57:39   
Katina
narava, odvisno katere pravice bi rada uveljavila, ker je kombinacij lahko veliko.
Imaš tri vrste pravic:
1. pravico do starševskega dopusta (porodniški d., očetovski d., dopust za nego in varstvo otroka in posvojiteljski dopust)
2. pravico do starševskega nadomestila (porodniško n., očetovsko n., n. za nego in varstvo otroka in posvojiteljsko n.)
3. pravico do družinskih prejemkov (starševski dodatek, pomoč ob rojstvu otroka, otroški dodatek, dodatek za veliko družino, dodatek za nego otroka, delno plačilo za izgubljeni dohodek)

Naj naveden le nekaj primerov:
Pravica do starševskega dodatka jima pripada le, če jima ne pripada pravica do starševskega nadomestila. Vendar je pogoj,  da sta mati in otrok stalno prebivališče v RS in sta državljana RS (za prvih 77 dni po rojstvu),kar v njunem primeru ne drži.  Po 77 dneh ima to pravico oče, če izpolnjuje zgornje pogoje. Obstajajo tudi še neke izjeme (glej 59. člen ZSDP)
Pomoč ob rojstvu otroka jma definitivno pripada, saj je vezana na stalno prebivališče v RS. Ravno tako otroški dodatek, če ne presegata predpisanega cenzusa.

Obstaja pa tudi možnost, da oče izkoristi pravico do dopusta za nego in varstvo otroka , pa tudi porodniški dopust pod določenimi pogoji.

Ker enoznačen odgovor ni možen bi morala poznat celotno situacijo. Dobro bi bilo, da gresta na CSD in se o pravicah pozanimata, ali pa preštudirata ZSDP-UPB2 (Uradni list 110-2006)  + ZSDP-C. Zakon ni zelo obsežen, tako da se ga kar da predelat.


(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:01:00   
Anonimen
Katina... ti razturaš...user posted image user posted image daj meni povej a moram po rojstvu tega otroka sama oddati papirje za veliko družino al to oni avtomatično??

(odgovor članu Katina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2062
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:06:37   
Katina
****, dodatek ti pripada kadar ima eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v RS. Upam, da imaš ta pogoj izpolnjen. Tega CSD ne dela po uradni dolžnosti, ampak moraš ti oddat obrazec DP-4 + kopijo bančne kartice na kateri je viden tvoj TRR.

Odgovor pripravil: Pravna pisarna Katinauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:08:00   
narava
IZVIRNO SPOROČILO: Katina
Odgovor pripravil: Pravna pisarna Katinauser posted image



user posted image  user posted image

_____________________________

Recept za zdravo pridobivanje zobkov: 12 neprespanih noci, 14 dni vrocine, 36 ml sline, 24 ur tecnobe in mamica s 6l kave in podocnjaki.
Kuhati cca 6 mesecev pri 38,5-39, od cca enih zjutraj do petih.
Uspeh zagotovljen!

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:09:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Katina

****, dodatek ti pripada kadar ima eden od staršev in otroci skupno stalno prebivališče v RS. Upam, da imaš ta pogoj izpolnjen. Tega CSD ne dela po uradni dolžnosti, ampak moraš ti oddat obrazec DP-4 + kopijo bančne kartice na kateri je viden tvoj TRR.

Odgovor pripravil: Pravna pisarna Katinauser posted image



He,he...user posted image user posted image
ja vsi imamo stalno bivanje tudi v Sloveniji... thanksuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katina)
  Neposredna povezava do sporočila: 2065
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:09:52   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: narava

IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra ***
Aja pa še to, tudi moj user posted image  ima rojstni dan v maju pa ful upa, da bo pikica počakala, do maja, da bomo trije majski hrošči v hiši user posted image user posted image


moj PDP je ravno na user posted image  RD! O njegovem navdusenju po moje ne rabim govorit? user posted image


no tud moj PDP je na lubijev rd, upam da bo res tako.
 
sem pa trenutno čist ubita od te vožnje do Velenja (šoping z auroro), da morem it počivat...ugotavljam da že komaj sedim v avtu.

< Sporočilo je popravil jana81 -- 19.3.2008 15:10:23 >


_____________________________

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu narava)
Neposredna povezava do sporočila: 2066
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:31:47   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: darmar

A katera ve kje je najblijžje Kranju 3D ultrazvok. A se fino vidi tudi ko si že po 30 tednu, ne vem a je to bolj fino prej videt. Pa še tko bi šla na en pregled, da bi bla bolj zihr glede vlikosti otroka. sej veste še eno mnenje, da se ne obremenjujem


Darmar, pokliči na KR ultrazvok - 3D oziroma 4D dela dr. Handžar mislim da ob četrtkih, ko se nabere dovolj kandidatk, posname CD, da slikce, cena 60 eur.
04 208 28 12

(odgovor članu darmar)
Neposredna povezava do sporočila: 2067
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:34:08   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: Taula


3D je v Kranjski porodnišnici. Po novem je 80 evrov. Prej je bilo še 50.



Aja, jaz imam kake 4 tedne stare cene, pa vidim, da so že povišali user posted image


(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:37:11   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: tally

če boste imele kakšen porodni načrt, oz želje zapisane na listu, ki jih boste dale babici, namreč nam je v MŠ povedala da ga lahko imamo, seveda je pa od poteka poroda odvisno koliko od svojih želja dejansko dobiš?
 
Ne. Se bomo kar sproti dogovarjali glede na potek poroda user posted image  


Pa kakšen se vam zdi porod sede oz v sedečem položaju, je ful priporočala sploh pa prvorodkam?

Meni se zdi v redu zamisel in če bo možno, bom poskusila malo sedeti.

Pa zanima me (če kdo ve), kako je s tem paketom oz. tistih 260 eur od csd-ja če mamica ni državljan RS ima pa stalno bivanje V RS?

Pojma nimam, pozanimaj se na CSD.




(odgovor članu tally)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:38:53   
Aurea
No, ravnokar mi je zbrisalo en dolg post user posted image
Mene pa res nikoli ne izuči...


Moram takoj ene par smajlijev napopat, da bom boljše volje: user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:39:52   
Aurea
In ker imam samogovore, se poslavljam za nekaj uric od računalnika - lep preostanek popoldneva vsem!

user posted image

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 15:54:03   
Čmrlika
Katina- ko si že čisto not, pa mi povej še tole...brezposelna mati z socialno denarno pomočjo, po porodu začne prejemati starševski dodatek, in se zaradi tega verjetno mora odjaviti z borze, torej potem ni več upravičena do socialne pomoči?
torej prejema eno ali drugo, ali oboje? Verjetno samo eno, ha?

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu Katina)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 16:04:02   
darmar
Hvala za info. Aurea povejmi še ali je vseeno kdaj greš na 3D in kaj ti tam še pove in pregleda.

Gorenjke, Estrella in Tiana prosim, da ko bosta imeli čas in če opazita, da me ni na formu mi termin sporočita še na zasebno. Ker se kar bojim, da spregledam pri tem tempu foruma.

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 16:09:49   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana
no, da vam še povem nekaj o kalciju in magneziju. oba skrbita, da ni krčev v mišicah.. vendar kalcija rabimo dnevno nekje 1200mg, magnezija pa 320mg. vse nadomeščamo magnezij, na kalcij se pa kar pozabi.  namreč, da se kalcij bolje vsrkava je potreben vitamin D (potrebno se je izpostavit soncu vsaj pol ure na dan). če je zmanjšan vnos kalcija, posledično se tudi magnezij ne absorbira dobro.


Hvala za tole informacijo user posted image user posted image user posted image
 
Soncnica Sandra ***, user posted image  za pregled user posted image  A so te to poslali na obremenilni "cukr" test?? Čeprav imam občutek, da si včeraj dala kri za kaj drugega, za sladkor pa ne, ker računam, da tako pozno nisi bila tešča user posted image
 
valentina2006, user posted image  za pokvarjen računalnik user posted image  In res škoda, ker si prišla s pregleda takole razočarana user posted image  Drži se user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: ****
sesil, kodrana, adinos: vidim da se pogovarjate o kalciju in magneziju... imam samo eno pripombo ne sme se jemati skupaj. Jaz jemljem oboje celo nosečnost vendar me je G tudi ta v Sloveniji posebaj upozorila, da je treba to dvoje ločiti vsaj z parurnim presledkom... Tako da vzamem kalcij zjutraj, magnezij pa zvečer. Nimam pa ne krčev v nogah,niti otrdevanje trebuha še ne poznam, alhamdolilah.


Ej, tega pa res nisem vedela!!! Hvala za informacijo user posted image
 
****, zate bom pa posebej stiskala pesti, da bodo po 3. CR ugotovili, da bi lahko prišel v poštev tudi 4. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  In en velik user posted image  za tete na CSD user posted image
 
IZVIRNO SPOROČILO: barbaw
Sem prejle pihala kot ris. user posted image  Imamo sosede, ki so bili super, dokler ni ta mlajša dobila fanta in zdaj visi večino pri njih. To ne vem, če se je sem preselil, ker je bilo govora, da se bo ona odselila k njim. No in vsakič, ko kaj on telovadi z avtom, ko dobita obisk, ... nas nekdo zaparkirana. En steber imamo skoraj en meter na parcelo umaknjen pa jim še ni dovolj. Smo pa mi dobili obisk, pa nam hodijo zvonit, da naj z naše parcele umaknejo avto, ker ne morejo noter kao. A jaz s svojega dvorišča ne morem x-krat na teden zaradi njih. Smo se pogovarjali, da bomo lepo poklicali geodeta in zakoličili in prestavili steber kar lepo na mejo. Pl pa naj se slikajo. Me sploh ne zanima kako bodo parkirali na svoje dvorišče. Bom vsaj jaz na svojega bolj komot. Pa ful imajo večjo parcelo kot mi, pa se moramo dajat. A ni to bedno?


Adijo, pamet user posted image user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*
Špelin@: sem danes premišljevala, da bi bila ti idealna oseba za izdajanje odpustnic. Sprejmeš delo?


Pa si ti zihr, da imam potrebne kvalifikacije? user posted image user posted image user posted image  Fajn, da si našla majčke user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Katina
Špelin@, kasso, kakšen napihljiv obroč bosta vzeli s sabo? A kar tistega s katerin gredo otroci v vodo ali kakšnega drugačnega?


Ja, tak obroč - moj ima gor ene luštne živali user posted image  Sem pa doma prej preizkusila na hčerinem obroču, če drži težo user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Katina
Če rabiš še kakšen pravni nasvet iz ZSDP, kar povej, ker sem ga naštudirala.user posted image


user posted image  Vsaj vem, kdo je prava oseba za morebitna dodatna pojasnila user posted image
 
aurora28 in jana81, user posted image user posted image  za uspešen šoping user posted image
 
MARTINA25, čudno tole pri tvoji zdravnici user posted image  user posted image  user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kodrana
bo katera kupovala plenice Racman?


Jaz ne.
 
tally, sanje o kakšnem podrobnem porodnem načrtu sem jaz opustila že med prvim porodom user posted image  Najbolje je, da si pač zastaviš nekaj izvedljivih želja (recimo glede klistirja, britja, morebitne EA oz. drugih metod lajšanja bolečin,...). Drugače pa itak tekom poroda vidiš, da je bolje priti brez posebnih pričakovanj, ker si lahko močno razočarana. Meni je pri drugem porodu, ki je potekal čisto b.p. (glavična vstava, hitro odpiranje,...), odlično ustrezal polsedeči položaj user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kodrana
kako pa bodo vaši koristila očetovski dopust? skupaj ali po posameznih dnevih?
jaz sem mojemu rekla, da naj koristi kar skupaj. da bomo prvih 14dni skupaj in da mi pomaga.


Če so vmes prazniki, se bolj splača koristiti po dnevih, ker se v tisti en kos štejejo tudi vikendi IN prazniki! Itak je lahko tudi ob koriščenju po dnevih doma v enem kosu user posted image  Tako kot je napisala Katina user posted image
 
*Tiana*, user posted image  za pregled. In za kilažo user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 19.3.2008 16:11:40 >

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
   RE: Majčice '08 - 3.del
19.3.2008 16:16:45   
Katina


Čmrlika: Ups, to pa presega meje ZSDP in bi morala pogledat še kdo je upravičen do socialne pomoči.
Če gledam samo ZSDP, potem bi rekla , da to ne drži, saj  se pravica do starševskega dodatka zgubi, če:
- prejemaš nadomestilo plače
- delno plačilo za izgubljeni dohodek
- če materin zakonec ali izvenzakonski partner prejema nadomestilo za nego in varstvo istega otroka

kakšni pa so pogoji za pravico do socialne pomoči, pa žal ne vem. Sem sicer na hitro preletela Zakon o socialnem varstvu, ampak je preobsežen, da bi se mi ga dalo naštudirat. Laično mislim, da se ti bo starševski dodatek štel v kvoto prihodkov in posledično se lahko denarna socialna pomoč zmanjša. Mislim pa, da se zadevi ne izključujeta.

Rekla bi tudi, da s tem še nisi izključena kot iskalec zaposlitve, vandar te bodo zdaj referentke pustile pri miru, ker te itak nihče ne bo vzel v službo. Logika je v tem, da le prvih 105 dni porodniškega dopusta obvezno izkoristi mati, nadaljnih 260 dni dopusta za nego in varstvo otroka pa lahko izkoristi ali mati, ali oče ali kaka druga oseba v dogovoru z materjo. Teoretično bi torej lahko šla v službo že slabe tri mesece po porodu, če bi ti imela tako željo in bi pravice lahko uveljavljal kdo drug.

Naj povzamem: Po mojem mnenju se iz borze ne odjaviš, le svoji referentki sporočiš, da boš rodila in si itak zabeleži, da te mora en čas pustiti na miru. kar se tiče pa prejemkov pa mislim, da se bo višina socialne pomoči ustrezno zmanjšala glede na višino  starševskega dodatka.
Za dokončno informacijo se pozanimaj na Zavodu za zaposlovanje in CSD.

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.