kekec in mojca
|
Glede obremenjevanja s preveč informacijami, se mi zdi da je tako kot se sekirat glede drugih zgodb o porodu. Včasih se mi zdi, da izkušene mamice kar tekmujejo, katera bo povedala bolj grozljivo izkušnjo s poroda nam prvorodkam. Evo, smrček, bolje ne bi mogla povedat. Bolje je, da ne berete nobenih porodnih zgodb (razen tistih v Mojem malčku, tam še res nisem naletela na katero negativno), ampak tukaj na RR... včasih te kar stisne, ker ene prav tekmujejo, katero je bolj bolelo in katera je bila bolj raztrgana. Sicer sem o tem že pisala na RR, pa sem očitno stopila na žulj, ker so vse bolj ali manj zagovarjale porodne zgodbe v smislu - če te ne zanima in te je strah, pa jih ne beri. Halo, saj pa ne veš, kaj bodo noter pisale. Druga stvar, s katero se strinjam, je ta, o kateri je pisala Trnuljčica. Ni treba, da vse vemo, zaupati moramo svojim zdravnikom (če tega zaupanja ni, pa pojdi drugam, te prav citiram Trnuljčica? ). Sama sem razmišljala o tem testiranju, zdaj pa ne vem, če bi ga sploh omenjala. Res je, da so tiste, ki so že imele slabo izkušnjo, veliko veliko bolj previdne... Jaz je s svojo G nimam, še prehitro me pošlje kam na ponoven pregled, da bo ja vse ok. Ampak tega pregleda mi pa še ni omenjala. Še nekaj bi rekla... na prejšnji strani sem brala o tragični nosečnosti... saj verjetno je avtorica res bila prestrašena, ampak ne vem no, če ravno to sodi na ta forum. Ne zamerit, ker to pišem, ne želim nič slabega, ampak ko pomislim, sem tudi sama imela res že nekaj znank s slabimi izidi nosečnosti, pa tega nobeni nosečnici ne razlagam. V vsaki izmed nas je nekaj malega strahu pred porodom in pred tem, da kaj ne bo šlo po načrtih, da se bo kaj zapletlo, da se bo izšlo - bog ne daj - s smrtnim izidom enega ali drugega in prepričana sem, da tega strahu ni potrebno povečevati z različnimi zgodbami. In res je, da sem tudi sama že začela razmišljat, da bi se iz te teme umaknila iz podobnih razlogov, kot Tosja.
|